Şimdi Ara

Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
58
Favori
144.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Haklısınız hocam, VOLTE hizmetini hiç kullanabildiniz mi, memnun musunuz?
    Bu konuyu 2-3 gündür tecrübe ettim özellikle.

    Tesadüfen geçen gün işteyken Türk Telekom hatımdan annemi aradım (Turkcell kullanıyor) ve HD+ aktifti. Gayet güzel bir kalitede görüşme oldu, ardından yine işteyken bu kez eşimi aradım (Turkcell) ama o görüşme çok daha kötüydü. Akşam eve geldiğimde Türk Telekom hattımdan yine annemi aradım ve görüşme kalitesi yine kötüydü. Muhtemelen her istasyon desteklemiyor diye düşünüyorum, tabi bunu @sis651 hocam daha detaylı anlatabilir ve doğrulayabilir.

    Genelde Turkcell'den yaparım aramalarımı ve Volte kullanmam çok daha iyi olduğunu düşündüğüm için 3G üzerinden aramaları yaparım.

    Hani annemi aradığım o an ki görüşme kalitesini ne Turkcell'de yaşadım ne Vodafone'da.. Bambaşka bir kaliteydi, hani neredeyse farklı bir teknoloji diyeceğim.

    Turkcell tarafından bir kısıtlama getirildiğini düşünmüyorum, dediğim gibi böyle bir tecrübe yaşadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 18 Haziran 2019; 3:59:53 >




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    VoLTE ya da HD+ olayında istasyon başı destekleme gibi bir şey var mı bilmiyorum. Çünkü bu sistemlerde eskisi gibi ses görüşmeleri için donanımlar yok baz istasyonunda. Bütün iletişim veri olarak santraller üstünden yapılıyor ve VoLTE ses işlemesini de santraller yapıyor bildiğim kadarıyla. Hani telefon sadece mikrofondan aldığı sesi sayısal veri olarak operatörden aldığı bir IP adresine teslim ediyor. Bu durumda çok geniş bir bölgenin ses iletimi orayı besleyen santral üstünden yapıldığı için aynı geniş bölgede de tüm VoLTE ve HD ses sistemleri aktif edilebilir hani. Zaten ses trafiğinin de veri trafiği yanında şebeye oluşturduğu yük çok çok az bir şey.

    Ses kalitesinde telefon ve şebekenin ya da karşılıklı iki telefonun anlaştıkları kodek türleri ve ses ayarları da önemli. Her cihaz her cihazda yüklü kodek profilini desteklemeyebilir ki, ikisinin de desteklediği en iyi profilde anlaşırlar.

    Son zamanlarda bende de Turkcell'de ses kalitesinde bir gariplik var. Aramaları Bip üstünden yaparım, arandığımda da VoLTE açıktır her zaman. Ama seslerde bariz bir doygunluk var. Sanki eski teyplerdeki gibi bas düğmesini yukarı çevirmişsin de tüm sesleri bir kılıfa sokuyor gibime geliyor. Santral tarafında da bir ayarlar değiştirerek kurcalıyorlar belki sistemi.




  • Benim zamanımın ve konuşmalarımın çoğu Taksim-Şişli-Mecidiyeköy konumlarında geçiyor. Eminönü-Taksim-Mecidiyeköy ve Kadıköy Rıhtım Türkiye'nin metrekareye en yoğun yerleri olsa gerek. İstanbul'un değil,Türkiye'nin.
    Bölgede GSM kullanan yoğunluğu internet kalitesini de ses kalitesini de etkilemez derse biri kesinlikle reddederim. Bu konuda defalarca deneyimim oldu.
    Herkes farkli deneyimler yaşamış olabilir,mesela bayramın ilk günü sabah biriyle konuşurken ses kalitesine dikkat edin özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirdeyseniz o an. Ses kalitesi normal günlere göre farkedilir şekilde olumsuzdur. Demem o ki,o an istasyonların yogun kullanilmasi ses kalitesini de internet kalitesini de olumsuz etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar listeye beni de ekleyebilirsiniz, lakin şöyle bir sorunum var. 15 GB bana yetmiyor, sil süpür olmasa 15 gb mümkün değil yetmez, bazen haftalarca sil süpür'den internet gelmiyor, böyle durumlarda ek paket almak istiyorum ancak çok pahalı. Uygun fiyata ek paket tavsiyeniz varsa bilgilendirebilir misiniz?

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

    Arkadaşlar listeye beni de ekleyebilirsiniz, lakin şöyle bir sorunum var. 15 GB bana yetmiyor, sil süpür olmasa 15 gb mümkün değil yetmez, bazen haftalarca sil süpür'den internet gelmiyor, böyle durumlarda ek paket almak istiyorum ancak çok pahalı. Uygun fiyata ek paket tavsiyeniz varsa bilgilendirebilir misiniz?

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/internet/sayfalar/aylik-10gb-internet-paketi.aspx

    Gün bazlıdır 10 gün kala alırsanız tarife bitimimne 15 tl ödersiniz yanlız 10 gb ın hepsini bitirmeyin 1 mb kalsın yoksa 45 tl alınır.Kısacası günü 1.5 TL tarife bitimine kadar kaç günse o kadar para ödenir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 18 Haziran 2019; 11:59:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/internet/sayfalar/aylik-10gb-internet-paketi.aspx

    Gün bazlıdır 10 gün kala alırsanız tarife bitimimne 15 tl ödersiniz yanlız 10 gb ın hepsini bitirmeyin 1 mb kalsın yoksa 45 tl alınır.Kısacası günü 1.5 TL tarife bitimine kadar kaç günse o kadar para ödenir

    Alıntıları Göster
    Hocam bu yöntem kesin midir? Yani şimdi benim fatura kesim tarihime 5 gün var ve ben bugün alırsam ve 10 gb'ın hepsini kullanmaz isem 3.3 tl ek fatura mı yansıyacak?

    Ek olarak bunun limiti nedir? yani 10 Gb'ın 10'unu kullanmadım ama atıyorum 9.8'ini kullandım. Bunun tam ölçüsü ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 18 Haziran 2019; 12:10:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

    Hocam bu yöntem kesin midir? Yani şimdi benim fatura kesim tarihime 5 gün var ve ben bugün alırsam ve 10 gb'ın hepsini kullanmaz isem 3.3 tl ek fatura mı yansıyacak?

    Ek olarak bunun limiti nedir? yani 10 Gb'ın 10'unu kullanmadım ama atıyorum 9.8'ini kullandım. Bunun tam ölçüsü ne?

    Alıntıları Göster
    5x1.5=7.5 lira yansir.
    Uste gerekli aciklamayi yaptim 1 mb kalsin yeter.Kesin olmadigini dusunuyorsaniz yapmazsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 18 Haziran 2019; 12:53:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örneğin Telekom bu hizmeti "fiber güçlü hd+" diye tanıtmış sitesinde.https://bireysel.turktelekom.com.tr/4-5G/hd-gorusme.html
    Turkcell ise " LTE’den servis alan cihaz, sesli arama sırasında da LTE şebekesinde kalmaya devam eder. " demiş.https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama#nedir
    Vodafone ise "Sesi 4.5G teknolojisi üzerinden ileterek HD ses kalitesiyle konuşmanızı sağlar." demiş.https://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-volte.php

    Diğer ikisinde belirtilmemiş zaten ama Telekom "fiber güçlü" açıklamasını yapmış. Söz konusu teknolojinin kullanılabilmesi için istasyonların fiber destekli olması teknik olarak zorunluluk değildir diye düşünüyorum.

    İstanbul'da yoğun saatlerde ses ve internet kalitesindeki bariz düşüşü herkes farkediyordur bence.Özellikle köprü yollarında iş günüyse ve sabah/akşam trafiği içindeyseniz yolların kenarındaki mobil baz istasyonları bile yetersiz kalıyor, kaldı ki sabit olanlardan iyi hizmet alabileceğiz. Köprü yollarında çok sık baz konulmuş.Özellikle metrobüslerin modemleri bunlardan bağlanıyordur.

    Yazın gelmesiyle sahil kenarları ve piknik alanları ekstra mobil baz istasyonları ile güçlendirilmiş. Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz sahillerinde -yürüyüş yolu kısımlarında özellikle- mobil baz istasyonları duruyor gece gündüz. Ancak buna rağmen yine de söz konusu alanlarda güçlü bir bağlantınız olmuyor çünkü lokasyonlar çok kalabalık.

    Kadıköy gerçekten de çok yoğun bir lokasyon. Vapur iskelelerinin bekleme salonunun çatısında baz istasyonu vardı -kime ait bilmiyorum- ancak onu sökmüşler, büyük ihtimalle başka yere taşındı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Haziran 2019; 15:33:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

    Faturalıda 15GB 35TL Tarifesi Teklifi Alabilmek İçin Yapılabilecekler:

    Tarifen Katlayan,Mobil Ofis,Bimcell,PTTcell,Taraftar Hattı, ve Kurumsal tarifeler olmayacak.
    Sim kartın 4.5G olacak. 4.5G aktif olacak.
    EVET yazıp 5008'e gönder.
    EVET yazıp 8070'e gönder.
    ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr email adresine derdini isteğini anlatan bir yazı gönder. Faturasız hat abonesi oldugunu,eğer teklif edilirse Faturalıda 15GB 35TL tarifesine geçebilecegini belirt.
    Mailin sonuna hattın sahibinin adını soyadını, ilgili hattın numarasını ve ikamet ettiginiz il/ilçe yazıp gönderin.
    Sonra 0507 985 xx xx veya 0555 444 1 50x numaralarindan gelecek cagrilari bekleyeceksiniz.
    Bu maile teklif istegini yazanlara ilk başta olumsuz cevap verilse de,arşive not edilip bir gün teklif kotası dolmayınca listeden maili bulunup teklif ediliyor diye düşünüyorum.
    Forumda bu mailden sonra olumsuz cevap verilip ama bir süre sonra teklif gelen çok kişi oldu.
    Diğer bir taktik de blöf: Numaranızı taşıma başvurusu yapıp bayide anne kızlık soyadını alakasız olarak yanlış vermek ve Turk Telekom tarafından bilgi uyumsuzlugu sebebiyle taşıma talebinin reddedilmesini sağlamak. Sonra Turk Telekom Mobil yetkilileri sizi arıyor,neden numaranızı taşımak istediginizi soruyor. Siz çekim kalitesine göre içeriklerin fiyatı uygun degil,daha uygun fiyat olsa kullanırdım diyeceksiniz. Arkasından teklifler gelecek. İlk teklifi yedekte tutun az ağırdan alın diger teklifi duyun,baktınız arkada başka teklif yok,teklifler iyiyse birini kabul edin. Yada Faturalıda 15GB tarifesini isteyin. Bu taktikte daha iyi indirim teklifleri geliyor açıkcası. 20GB tarifenin 25TL'ye verildigi oluyor.
    KOLAY GELSİN.
    Teşekkürler bilgi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • An itibariyle bende geçiş yaptım.2kat yazıp gönderdim üstüne.3fatura dönemi diyor 1.fatura 22sinde yani 4 gün.4gun sonra yenilenecek.O kadar interneti 4 günde napacam bakalim😆😀
    +Sil süpür piyasada yok henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akarsu20 -- 18 Haziran 2019; 19:53:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturasız hat kullanıp bu paketi almak için müşteri hizmetlerini 3 arkadaşım için ayrı ayrı aradık.direk kabul ettiler.12ay taahhüt vereceğiz 15gb 35 TL istiyoruz dedik oldu. normal faturasız hat kullanan hatlar için denedik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ses hizmeti günümüz veri hizmetine göre çok düşük bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğu için fiber zorunluluğu olamaz. Turk Telekom sadece fiber ağını da biraz reklam edip, onu da olaya biraz katmak istemiş. Yoksa bir artısı yok...
    Bu bahsettiğiniz 3G'de veya 2G'de yapılan görüşmeler mi, VoLTE görüşmeler de dahil mi? VoLTE görüşmelerde çok fazla kalite sorunları olacağını sanmıyorum hani. Sinyal seviyesi düşük olsa da birkaç Mbit veri iletilebiliyor çoğu durumda, görüşme için de 64 kbit veri taşıyabildi mi yeterli oluyor zaten. VoLTE'de eskisi gibi konteyner içi ses taşıma ile ilgili sistemler de yok bildiğim kadarıyla. Hani ana santrallerde yapılıyor bunların bütün işlemleri. Bunlar da bölgedeki toplam trafiğe göre kurulmuştur diye sanıyorum.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben faturasız abone olduğum için maalesef VOLTE hizmetinden faydalanamıyorum ancak VOLTE üzerinden gerçekleşen görüşmelerde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum abi senin gibi.

    Bahsettiğimiz daha doğrusu bahsettiğim görüşmeler 3G üzerindeki görüşmeler. 2G henüz görmedim ama bir ara özellikle 2G ye alıp denemesini yaparım. Abi bir mesajında görüşmelerini bip üzerinden yaptığını söylemiştin, onda sıkıntılar yaşanıyor mu kopmalar veya ses kalitesinde bozulma gibi? Şebekeden gelen dalgalı hızlarda veya hareket halindeyken hız düşüm ve çıkışlarda ses kalitesi kendini iyi optimize edebiliyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akarsu20

    An itibariyle bende geçiş yaptım.2kat yazıp gönderdim üstüne.3fatura dönemi diyor 1.fatura 22sinde yani 4 gün.4gun sonra yenilenecek.O kadar interneti 4 günde napacam bakalim😆😀
    +Sil süpür piyasada yok henüz.
    2kat olayını 24 ünde yapaydınız keşke şimdi 2 ay kullanacaksınız zira fatura kesimine az kaldı sil süpür faturalıya geçince 1 hafta sonra çıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 19 Haziran 2019; 0:36:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bip'te çağrı başlatma süresi birazcık daha uzun. Ses bir dönem çok kötüydü ama uzun süredir tekrar öyle sıkıntı olmadı. Parazit sesler oluyordu hani konuşmalarda. Telefon şebekeden komple düşmezse sıkıntı olduğunu görmedim.
  • Türk telekoma taşınalı 28 gün oldu bu tarifeye geçeceğim evimde hız genellikle 50 fakat bazen 0.7 lere kadar düşüyor ve saatlerce böyle kalıyor. Bunu sebebi nedir sabit 50 yapılamaz mi? Mesela Vodafone 0.5-3 arasiydi buna göre TT de 8-50 arası değişmesi lazım 0.7 ve altı nedir? Vodafone benim evde hiç cekmiyor :)

    Bu kez 44 cikti;
    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickoloji -- 20 Haziran 2019; 13:59:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telekoma geçişimin 36. Gününde banada bu teklif geldi ve kabul ettim. Şükür :)

    Mobil uzman arkadaşa çok teşekkür ederim, dediklerini yaptım, ( ozelmusteriyonetimi mailine mail attim, EVET yazıp 5008'e
    EVET yazıp 8070'e gonderdim.

    Dün arayip bu kampanyanin bana teklif edilmedigini vs söyleyip geciremeyecegini belirtti, bu gunse online islemlere teklif düştü. 2-3 günede geçiş olur inşallah.

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2 -- 20 Haziran 2019; 21:53:50 >




  • Arkadaşlar merhaba geçen ay turkcellden türk telekoma geçiş yaptım. Sağolsun mobil uzman yardımcı oldu geçişte onun söylediklerini uyguladım yaptım. Sosyal xl paketine geçmiştim. bugün bana mobil uzmanın dediği gibi daha bir ay oldu ama uygulamadan 15 gb 35 tl olan paketi teklif ettiler. Kabul ettim bakalım arayacaklar beklemedeyim mobil uzmana teşekkürler ediyorum her sorduğum cevabı üşenmeden anında cevaplayıp yardımcı olduğu için tekrardan teşekkürler ediyorum.

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • merhaba tasimis oldugum iki hat icin sonunda teklif geldi
    hatti tasimadan ve tasidiktan sonra dahi bana pm ile surekli yardimci olan konu sahibi mobil uzman cok cok cok tesekkur ederim

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

    Türk Telekom Faturalıda 15GB 35TL (39TL Oldu) Tarifesi Kullananlar Kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.