Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Etti 3..

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:42:50 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:42:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    22 Haziran'da Türk Genel Maksat Helikopteri Projesi (T70) kapsamında çalışmalarda kullanılacak S-70i helikopteri Polonya'da, 2007'de Sikorsky tarafından satın alınan PZL-Mielec'te SSM, TAİ, ASELSAN ve Alp Havacılık'tan yetkililere teslim edildi. 2017 başlarında Ankara'ya gelecek.

    https://www.youtube.com/watch?v=tgEoOkIJZmk

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


    Bu projede zannedersem önemli nokta şu ifade:

    2016 yılının son yarısında Sikorsky, montaj hattının oluşturulabilmesi ve T 70 uçak üretimine başlayabilmesi amacıyla TAI’ye mühendislik verilerini sağlayacak.Ve biz bu mühendislik bilgilerini kendi yapacağımız özgün helikopterde kullanacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 23 Haziran 2016; 13:48:21 >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:42:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Aslında bunu teknoloji transferiyle(know-how) karıştırmamak lazım. Evet kurulacak 'montaj hattı' için gerekli bilgiler sağlanacak. Kapasitemize ve bilgimize bir miktar katkısı da olacaktır ancak bildiğim kadarıyla montaj hattı için sağlanan bilgiler teknoloji transferindeki gibi içerik paylaşımı olmuyor.

    PROJE KAPSAMINDA KAZANILACAK KABİLİYETLER

    -İlk kez 6 farklı kullanıcının çok çeşitli görev ihtiyaçları konsolide edilerek ortak bir konfigürasyonda tedarik edilecek.

    -Bugüne kadar Sikorsky firmasından yapılan helikopter tedarikleri doğrudan alım şeklinde gerçekleşti. İlk kez bu proje ile helikopter lisans altında Türkiye üretilecek.

    -Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa dişli ve dinamik sistemlerin üretimi yapılacak.

    -Proje kapsamında GE’ye ait T-700 Black Hawk motoru Türkiye’de üretilecek ve TEI parça numarasıyla yurtdışına da satış imkanı olacak.

    -İlk defa bir Türk firması (ASELSAN) tarafından yabancı bir firmaya (Sikorsky) kokpit tasarımı gerçekleştirilecek ve Türk tasarımı bu kokpitlerin bundan sonra üretilecek olan helikopterlerle ABD hariç tüm dünyada pazarlama ve satışı gerçekleştirilecek.

    -Bugüne kadar tedarik edilen helikopterlerde Türk Sanayi iş payı bulunmuyor. Bu proje ile % 67 oranında yerli sanayii katılımı gerçekleşecek.

    Bu kapsamda:

    · Kokpit, kabin, paller TUSAŞ tarafından,

    · Aviyonik suit ASELSAN tarafından,

    · Motor TEI tarafından,

    · İniş takımı ve dişliler ALP Havacılık tarafından üretilecek.

    - Sikorsky ilk defa bu proje ile; uluslararası satışlarda Türk Sanayisi iş payı çerçevesinde Türkiye’deki yerli sanayii kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:42:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Ben kazanılan bir kabiliyet görmüyorum burada. Mevcut kabiliyetler kullanılacak. Misal bu projenin en önemli noktalarından bir tanesi aviyonikler. Yukarıda da yazdığı üzere ASELSAN kendi sistemlerini kullanacak. Yani daha önce edindiği bilgiyi kullanacak. TEİ, S-70i'nin motoru T-700'ün %60'ına yakınını(parçaların) kendi bilgisiyle üretecek. Gerisi(ki bunlar en önemli kısımlar oluyor) ya onların ''yanlızca'' üretim için verdiği bilgiyle ya da direk üretip göndermeleriyle sağlanacak. Zaten yine yukarıda lisan altında üretilecek ifadesi her şeyi özetliyor. Biz yıllardır F-16 montaj hattına sahibiz. Ama sıfırdan bir F-16 ortaya koyacak bilgiye sahip değiliz.

    Ama bu üretimden kazandığımız birikimi kendi özgün geliştireceğimiz helikopterde kullanacağız diye haberlerde çıkmıştı,demekki özgün bir helikopter yapabilecek kadar bir bilgi birikimi de kazandıracak bize diyebilir miyiz.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:41:48 >
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt
    Cevapların için teşekkür ederim , anlaşılan batılılar bizden daha uyanık, herhalde bizim askeri alanda bağımsız olmamıza izin vermeyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 23 Haziran 2016; 15:13:58 >
  • TEI Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut F. Akşit, projeye ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra; yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye’de üretilecek, motorların montajı ve testleri de TEI’de gerçekleştirilecek.

    http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/950037-o-helikoptere-turk-motoru
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aselsan 2o16'da 8 CATS Teslimatı Gerçekleştirecek!

    2o16 yılı sonuna kadar 8 adet CATS HD Elektro-Optik [EO/IR] Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi teslimatı gerçekleştirecek Aselsan, 2o17'den itibaren teslimat hızını ayda 3 adede çıkarmayı böylelikle yılda 36 adet CATS teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Buna göre 2o16 yılını sistemi olgunlaştırma ve Seri Üretim Fazı'na hazırlık çalışmaları için planlayan Aselsan, Ocak 2o17'den itibaren ayda en az 3 adet CATS teslimatı yapabilmek için gerekli altyapı hazırlık ve malzeme tedarik/sipariş çalışmalarına şimdiden başlamış durumda.

    Halen ellerinde teslimata hazır 3 CATS [Ortak Diyafram Açıklıklı Hedefleme Sistemi]'nin bulunduğuna ve bu yıl içinde teslim edilecek CATS'lerin tamamını geliştirme fazı ürünü olarak değerlendireceklerine dikkat çeken Aselsan yetkilisi bunlardan 3'ünün TAI'ye teslim edileceğini açıkladı. Daha önce 1 CATS HD EO/IR Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nin Sistem Entegrasyon Laboratuvarı [SEL/SIL]'nda kullanılmak üzere TAI'ye teslim edildiğini, Ekim-Aralık 2o16'da ise ilave 2 CATS'nin Anka-S İHA'nda kullanılmak üzere yine TAI'ye teslim edileceğini vurgulayan Aselsan yetkilisi geriye kalan 5 CATS HD EO/IR Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nden 2'sinin Baykar Makina ürünü BAYRAKTAR TB2 Silahlı İHA [TB2-S]'na takılacağını diğer 3'ünün ise EGM'ne teslim edileceğini kaydetti.

    Temmuz ayı başlarında CATS'in BAYRAKTAR TB2-S İHA'na entegre edilerek uçuş testinin yapılması planlanmıştır. Entegrasyon kapsamında ufak bir modifikasyon çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken Aselsan yetkilisi "Onunla ilgili çalışmalarımız hızla gidiyor" dedi. EGM Helikopter Daire Başkanlığının da katkılarıyla bir Bell 429 Helikopterine CATS HD EO/IR Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nin entegre edildiğini ve Ankara, Gölbaşı'nda başarılı üç uçuş gerçekleştirildiğini anımsatan şirket yetkilisi EGM'nün talep ettiği iyileştirmeleri gerçekleştirdiklerini ve halihazırda ayda bir kez uçuş testi yaptıklarını ve 2o16 yılı sonuna kadar geliştirme faaliyetlerine devam edeceklerini anlattı. EGM Havacılık Daire Başkanlığı için TAI'den tedarik edilecek Anka Blok-B Operatif İHA'ları da yine CATS HD EO/IR Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi kullanılacaktır.

    Sistemin daha da olgunlaşması için çaba harcadıklarını aktaran şirket yetkilisi ayrıca Vestel Savunma ile birlikte çalıştıklarını, halihazırda KARAYEL Taktik İHA'ya CATS entegre edilmemiş olsa da arayüzleri aynı duruma getirmek üzere çalışmalar yaptıklarını belirtti.

    CATS EO/IR Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi için yurt dışından da önemli bir talep bulunduğuna dikkat çeken Aselsan yetkilisi bir sorumuza cevaben ortak optik ve ortak pencere yapısının kullanımı sayesinde belli bir hafiflemenin sağlandığı cihazın toplam ağırlığının halihazırda Lazer Hedef İşaretleyici [Laser Designator] ile birlikte yaklaşık 57kg olduğunu kaydetti.

    3-5 mikron bandında çalışan çoklu algılayıcıya sahip CATS üzerinde; 1.92ox1.o8o çözünürlüğe sahip renkli gündüz kamerası, 64ox512 piksel dedektöre sahip yüksek çözünürlüklü 3'üncü nesil IR kamera ve 65ox48o piksel çözünürlüğe sahip çok dar bakış açılı düşük ışık kamerası için tek bir optik sensör yer almaktadır. Dahili Ataletsel Ölçüm Birimi [IMU]'ne sahip olan CATS'nde ayrıca Lazer Mesafe Bulucu ve Hedef İşaretleyici ile Lazer Aydınlatma Birimi ve Lazer Noktalama Birimi de yer almakta. CATS Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nde AselPOD'da olduğu gibi Diyot Pompalı Lazer Mesafe Bulucu ve Hedef İşaretleyici kullanıldığı için AselFLIR-300T'nin aksine 20.oooft'in [azami 25.oooft] üzerindeki irtifalarda da hassas hedef işaretlemesi yapılabilecek. Gimbal çapı 38o-4oomm [15-16 inç] olarak verilen CATS, sabit ve döner kanatlı hava platformlarına ilave olarak deniz platformlarında da kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. CATS'nin aynı zamanda uzun yıllardır hizmette olan ve artık bakım ve tutum faaliyetleri zorlaşan emektar AselFLIR-200'ün de yerini alması bekleniyor.

    http://monch.com.tr/TR,868/-aselsan-2o16da-8-cats-teslimati-gerceklestirecek.html?_tag1=636022878700000000




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:41:2 >
  • Sonunda gelmiş ayı. Geri kalanı da gelir inşallah sıkıntı çıkmaz.
  • SSM dört yeni MİLGEM için ihaleye çıkıyor


     Türk Savunma Sanayi

    SSM dört yeni MİLGEM için ihaleye çıkıyor

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) MİLGEM projesi kapsamında beşinci, altıncı yedinci ve sekizinci gemileri tedarik etmek üzere projesi ihale ilanına çıktı. Böylece SSM bir seferde dört gemi üretimi için projeyi başlatmış oldu. İhaleye ilişkin bilgi dökümanında yurt içinde yerleşik bir tersane olunması, geçerli "Tesis Güvenlik Belgesi”ne sahip olunması. “5201 Sayılı Kanun Gereğince Kontrole Tâbi Tutulacak Harp Araç ve Gereçleri ile Silah,
    Mühimmat ve Bunlara Ait Yedek Parçalar, Askerî Patlayıcı Maddeler, Bunlara Ait Teknolojilere İlişkin Liste”nin 7.a. kategorisine denk gelen geçerli bir “Üretim İzin Belgesi”ne sahip olunması. ön şartları ile teknik kapasite şartı talep edildi. Buma göre Tersanenin geçerli Kapasite Raporu’nda, gemilerin inşa edileceği kızak ve/veya kuru havuzundan en az birinde inşa edilebilecek gemi boyunun 115 metre veya daha fazla olarak tespit edilmiş olması." isteniyor. Bu talebe göre boyu 99,5 metre olan Ada Sınıfı Milgem Korvetlerinin boyu daha önceden de planlandığı gibi uzuyor.

    Düşük radar kesiti nedeniyle radar ekranında olduğundan küçük görünen ve bu nedenle "hayalet olarak" nitelendirilen Milgem'lerden ilk ikisi Büyükada ve Heybeliada şu anda envanterde bulunuyor. Burgazada Gemisi Eylül 2013'te kızağa kondu Haziran 2016'da denize indi.2018 yılında envantere girmesi umuluyor.Dördüncü gemi Kınalıada olacak.

    http://www.c4defence.com/Gundem/ssm-dort-yeni-milgem-icin-ihaleye-cikiyor/1093/1




  • TF-X Milli ve Yerli Olacak (Mi)?


    21 Mart 2016 Pazartesi gunu, Savunma Sanayi Mustesari Sn. Ismail Demir’in, Star Gazetesi’nden Mustafa Kartoglu’na verdigi bir roportaj yayinlandi.

    “F16’dan ders aldık FX yerli olacak


    Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, geleceğin ‘yerli ve milli’ savaş uçağı FX’i anlattı. Demir “F-16’lardan ders aldık, tam teknoloji transferi vermeyenle işbirliği yapmayacağız. 2019’ta tasarımı bitecek, 2023’te prototip çıkacak. Geç kaldık ama uçak yapmayı öğreneceğiz” dedi.

    Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. İsmail Demir, Türkiye’nin ‘yerli ve milli’ olarak yapacağı geleceğin savaş uçağı projesi FX’i ve teknoloji destekçisi İngiliz BAE Systems’le yürütülen görüşmeleri Star’a anlattı:

    F16’DAN DERS ALDIK:


    Hava Kuvvetleri’nin F16’lardan sonra kullanacağı bir uçağa ihtiyacımız vardı. F35’ler bombardıman uçağı, savaş uçağının yerini tutmuyor. F16’lar gibi hazır satın almayalım dedik. Çünkü F16’lardan bir ders aldık; uçaklara yeni bir silah eklemek, sistemlerine yeni bir görev yüklemek istediğinizde yapamıyorsunuz, üretici firma size bu izni istediği kadar veriyor ve siz razı olmak zorundasınız! Aslında şu an F35 projesinde de bundan dolayı kaygılıyız. Ayrıca F16’lar 2030’da emekli olacak. Bakım, onarım ve modernizasyon maliyetleri çok yüksek.
    FX PROJESİ YERLİ VE MİLLİ:
    O yüzden ‘yerli ve milli’ bir savaş uçağı projesi başlattık. Biz 2030’ların savaş uçağını üreteceğiz. Kim hangi teknik desteği vermek isterse ‘birlikte geliştirmeye’ hazırız; hiçbir kısıtlama olmadan teknoloji paylaşımı ve geliştirmeye hazır olan gelsin dedik. İngiliz BAE Systems en iyi teklifi verdi, hazırlık çalışmalarına başladık.

    ALMANYA VE İSVEÇ DE POTADA:


    Şu anda BAE Systems ve İngiltere hükümet yetkilileri ile ‘sözleşme öncesi çalışmalar’ yapıyoruz. Bize ‘evet’ dedikleri konuların ne kadar ‘evet’ olduğunu göreceğiz. İhaleye Alman ve İsveç firmaları da katılmıştı. BAE Systems ile yürümezse, onlar yine potada olacak.

    DEVLET DÜZEYİNDE GÖRÜŞME:

    Bu tür projeler stratejiktir, devletten devlete yapılacak işlerdir. Türkiye ‘kiminle uzun süreli yol yürüyebiliriz’ diye bakıyor. Bu siyasi bir karar. O yüzden bu son görüşmemizde de İngiltere tarafında bakanlar, müsteşarlar vardı. Bu ‘devlet olarak bu işin arkasındayız’ mesajıdır.

    TÜRKİYE NE İSTİYOR:

    Maksimum bilgi, teknoloji transferi sağlayacak bir katılım istiyoruz. Bizden hiçbir teknolojik bilgi saklanmayacak. ‘Biz uçağı donattık, programları yükledik, alın kullanın’ dönemi artık bitti. O programların tüm kodları bize açık olacak, istediğimiz değişikliği, geliştirmeyi yapabileceğiz, istediğimiz yeni silahı sisteme entegre edebileceğiz.

    MÜHENDİS VE UZMAN DA YETİŞECEK:

    Bizim en önemli eksiğimiz, bizzat uçak yapımında bulunmuş uzman eksikliği. Bu okulla, doktorayla öğrenilmiyor. Bilimsel bilgi ve teknoloji üretimi ve transferi doktora düzeyinde sağlanıyor. Ancak fabrikaya girdiğinizde ‘uzman’a ihtiyacınız var. Bu nedenle BAE Systems’ten şunu istiyoruz: Uçağın aerodinamik tasarımında, gövde ve motor imalatında, iç elektrifikasyon ve elektronik donanımında, savaş ve iletişim sistemlerinde, tüm yazılımlarında, uçuş testlerinde Türk uzmanlar, mühendisler ve bilim adamları da görev yapacak, öğrenecekler.

    2019’DA TASARIM, 2023’TE UÇUŞ:

    Uçağın tasarımı ve gelecekte üretimi Türkiye’de yapılacak; BAE Systems bütün aşamalarda deneyimini ve teknolojisini aktaracak. İlk faz 2019 sonunda tamamlanacak. Uçağın aerodinamik tasarımı, elektrik ve elektronik iç donanımı; uçuş, silah ve iletişim sistemleri ile imalat bilgilerine ilişkin tüm hesaplamaların yüzde 80’i bitmiş olacak. Bu süreçte Türk mühendis, yazılımcı ve uzmanları da bütün bu aşamaları öğrenmiş olacaklar. 2023’te ilk prototip ortaya çıkacak. Rüzgar tünelini de Türkiye’de yapacağız. İngiltere’deki devlet tesislerini ve özel tesisleri de ‘kısıtsız’ kullanacağız.

    İNGİLTERE’NİN DE İHTİYACI VAR:

    İngiltere’nin de gelecek nesil bir savaş uçağına ihtiyacı var. Şu an geliştirdikleri Eurofighter Typhoon uçağı 2030’da emekli olacaktı, 2040’a uzattılar. Ancak 2020’den sonra modernize edilmesi gerekecek. İşte FX’i yaparsak, onun tüm sistemlerini Typhoon’da kullanabilecekler.

    İHRACAT LİSANSI ENGEL OLMAMALI:

    İngiltere’nin ‘ihracat lisansı’ en önemli konu. ‘Böyle başlayalım, kervan yolda düzülür’ yaklaşımını kabul etmiyoruz. ‘Hiçbir kısıtlama olmayacak’ sözünü duymak istiyoruz, ihracat lisansları dahil. Bir noktada bazı bilgileri paylaşmak istemeyebilirler, biz de orada bırakırız. En son ‘minimum kısıtlama’ dediler, kabul etmedik. Sıfır kısıtlamayı kabul ederlerse olur, etmezlerse diğer şirketlerle konuşuruz; olmadı kendimiz yaparız.

    ZARAR RİSKİNİ KALDIRAN SÜREÇ YÖNETİMİ:

    FX projesinin maliyeti tahmini 6-7 milyar dolar. Ancak bu tip projelerde süreç içinde maliyetler çok artabiliyor. Örneğin ABD’nin F-35’te hesabı çok şaştı ve 50 milyar dolara çıktı. Biz böyle bir riske giremeyiz. Bir aşamada işler tıkanır ve yola devam edemezsek, hem harcadığımızın bir karşılığını almış olacağız, hem de bütün maliyeti riske atmamış olacağız.

    TEKNOLOJİDEN ÖNCE İNANÇ VE YÜREK LAZIM

    Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. İsmail Demir “Savunma sanayiinde de önümüzde yerli ve milli İHA’ları geliştiren Baykar örneği var. Baykar bu yola çıktığında ‘yapamaz’ denilmişti. Ama tüm oynar parçaların motorları da dahil yüzde yüz yerli İHA’yı yapmayı başardı. Yazılım mühendisliğini yapan şirket ortağı Selçuk Bayraktar, ilk İHA’yı bize teslim etmeden önce Batman’daki üste üç ay hangarda yatıp kalktı. Tüm testleri kendisi yaptı ve bize teslim ettiler. Bu İHA’lardan 6’sı havada görev başında. 6’sı da yakında teslim edilecek” dedi. Demir “Silahlı İHA’yı da yaptılar, bomba ve füze testlerinde hedefleri başarıyla vurdu. Onların da teslimi bir iki aya kadar yapılır. Şimdi üzerinde ‘yerli kamera’ olanı geliştiriyoruz. Aselsan, titreşime duyarlı, yüksek çözünürlüklü kamera için çalışıyor. 25 yıl önce uçak tasarımı ve teknolojisine girmiş olsaydık, bugün başını gözünü yara yara da olsa bir yere gelmiş olurduk. En azından uçak yapabilen bir ekibimiz olurdu. Gelecek 30-50 yılın teknolojisi de bugün geliştiriliyor. Ve bu sürecin içinde olmazsak geleceği de kaybederiz. Bu insanları sadece maddi tatminle yüreklendiremezsiniz, bir milli hedefle manevi tatmin sağlayabiliriz. Üç ayını hangarda yatıp kalkarak geçiren genç bir mühendis bunu para için yapmıyor” diye konuştu.

     Türk Savunma Sanayi


    https://tyrannosurusrex.wordpress.com/2016/03/23/tf-x-milli-ve-yerli-olacak-mi/




  • Dünyanın Konuştuğu Milli Tüfeğimiz..


    Amerikan polisinin beklediği Türk yapımı silah
    Türk şirketi Utaş Makine Sanayi, savunma sanayinde büyük bir başarıya imza attı. Şirket, dünyanın ilk 14+1 mermi atar pompalı silahını üretti.

    Türk Yapımı SilahYüksek kapasiteli 12 kalibre yivsiz tüfek, henüz piyasaya çıkmadan büyük ilgi gördü. Dünyanın dört bir tarafından talep yağan silaha en dikkat çekici teklif, Amerika Polis Teşkilatı ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI)'dan geldi. ABD'nin güvenlik kurumları, şirketten silahın bir an önce üretilmesini istiyor. Utaş Makine Sanayi Genel Müdürü Abdullah Güzeldere, silahın Amerikan ordusunun test merkezi olan US Training Center'da denenerek bütün testlerden başarıyla geçtiğini söyledi. Güzeldere, "Amerikan Polis Teşkilatı ve FBI ile satış bağlantısı yaptık." dedi.

    Son yıllarda Türk savunma sanayi büyük gelişme gösteriyor. Birbiri ardına devreye giren tank projelerinden sonra silah üzerine de ciddi çalışmalar yapılıyor. Konya Beyşehir'de av tüfeği üreten Utaş, 3 yıllık bir çalışma sonucu piyasadaki savunma silahlarının iki katı mermi atma kapasitesine sahip pompalı tüfek tasarladı. Tamamen Türk yapımı olan silahın seri üretimine, İstanbul'daki savunma fuarında yapılacak tanıtımın ardından başlanacak. Tek seferde sağlı sollu 14 mermi atabilen silaha, FBI'ın dışında BAE, Suudi Arabistan, Tayland, Filipinler, Rusya, İngiltere, Ukrayna'dan büyük talep var. Şirket, 20 ülkeyle de satış görüşmeleri yapıyor. Dünyanın peşinde koştuğu silaha Türkiye'den henüz bir talep gelmedi.

    Silahın 14+1 atması özellikle polislere baskınlarda önemli avantaj sağlıyor. Kısa ve hafif olması da taşınmasını kolaylaştırıyor. Uzunluğu 0,72 metre olan silahın ağırlığı ise sadece 3 kilogram. Ayrıca silahın kendi içinde lazeri de mevcut. Piyasada yivsiz tüfeklerin birçok çeşidinin bulunduğunu belirten Utaş Makine Sanayi Genel Müdürü Abdullah Güzeldere, "Bunlar genellikle 4+1 veya 7+1 kapasiteli. Bizimkisi ise 14+1. Yani iki katı kapasiteye sahip. Savunma ve taktik amaçlı bir tüfek. Bu yüzden daha çok asker ve polise hitap ediyor." bilgilerini verdi. İmalatında özel hammaddeler kullanıldığı için piyasadaki benzerlerinden üç kat daha hafif olduğunu aktaran Güzeldere, silahın uluslararası patentini de aldıklarını kaydetti.

    Tanıtım için beş numune yaptıklarını, seri üretime geçince en büyük müşterilerinin Amerikan güvenlik kurumlarının olacağını dile getiren Güzeldere şöyle devam etti: "Amerikan polisinin şu anda kullandığı model çok uzun, polis arabasının tavanına kadar uzanıyor. Bu kısa olduğu için yer kaplamıyor. Yüksek kapasiteli ve hafif olması da Amerikan güvenlik kurumları tarafından çok beğenildi. Talepleri daha rahat karşılamak için Amerika'da da üretim ruhsatı aldık. Eylül ayında imalata geçeceğiz."

    Güzeldere, ilk sene 15-20 bin adet satmayı planladıklarını belirtirken, "Silahın otomatiğini de ürettikten sonra satışlarımız daha da artacak. 2012'den sonra satış adedini 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

    Abdullah Güzeldere, sektörde 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini, Türkiye'deki üretimlerini Konya Beyşehir'deki kendi fabrikalarında yapacaklarını da sözlerine ekledi.

    http://www.haberler.com/amerikan-polisi-turk-yapimi-silah-kullanmak-icin-2722731-haberi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 17 Ağustos 2016; 17:37:50 >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:40:34 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.