Şimdi Ara

Türk Oyuncular Blizzard'a Sesini Duyurmaya Çalışıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
21.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum hocam. Oyunu oynamayalı çok oldu en son çocukken oynadım. Fiyatlara uygun diyenleri anlamıyorum ben küçükken battlechest dr de 25 liraya satılıyordu ve o 25 lirayı vermek çok zor değildi. Düşünün çocuk halimle elime az para geçmesine rağmen. Aylık game time 30 liraydı ve vermesi hiçte zor değildi. Şuan 100 lira aylık ve açıkçası vermesi hiç kolay gözükmüyor. Yurtdışında 100 dolar olsa aylık oynayan olur mu ? Burada 100 lira neden oynayalım ? Iphone 12 bin dolar olsa alan olur mu ? Burada 12 bin lira ama. Kısacası Ülkemiz gelişiyor dolar bizim avucumuzun içinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanatairum

    Ya sıkıntın mı var anlamadım. Yanlış bir şey yapıyorsun diyen yok...

    Desteği de verdik.


    Sanki Türkiye çok fazla Blizzard'a katkısı olan ülkeymiş gibi o ülke öyle bu böyle diyorsun.



    Sana şunu diyorum anlayışı bol arkadaşım. Senin paranın değeri yok ve hergün değer kaybediyor.

    Velev ki indirim aldın.. Seneye aynısının lacivertini yaşayacan. Bu sefer ne diyecen, yine indirim yap mı diyeceksin?


    İşin kök sorunu başka bunu diyorum.


    Gelmişin riv riv riv.

    merhaba .


    Baştan beri yazdıklarınızı okudum siz yıllarca wow oynadıgınızı söylüyorsunuz ama malesef konudan çok uzaksınız.


    Burada sorun mantığının hatalı olması.


    Seneye aynısını lacivertini yaşamak bir şeyi değiştirmez çünkü fiyat sabit olacakç. Tutupta adamlar kardeş senin ekonomi daha kötüye gidiyor bizde buna bağlı zam yapmak zorundayız demiyor yada bizim ekonomi kötüye gidiyor sizin oyun çok pahalı oldu demiyoruz çünkü sabit fiyat var !


    Mesela ruslar Rubleye geçtiklerinde 1 euro 55 rubleydi. Şimdi 1 euro 87 ruble !!! ve ruslar hala 549Ruble ye oynuyorlar. Anlatabildimmi?


    Yada diğer bir örnek "The elder scrolls online" Oyun sözde aylık ücreti yok ancak . oyunda bir çok şeye erişim için steam den aylık plus member ship alıyorsunuz. ücreti 12.99 euro yani blizz in aylık ücreti ile aynı. Steam TL cinsi fiyatlandırma yaptıgı için bizden 43TL alıyorlar. Bu çok uzun zamandır sabit. Yani wow a 80 TL falan verdiğimiz günler de bile bu rakam 43 TL idi. senin deyimin ile aynısının lacivertini son 3 senedir baya bir yaşıyoruz kimse de çıkıp eso ücreti pahalı demedi. Kemik bir tayfası var ve gayet uygun fiyata babalar gibi oynuyorlar.


    Yani ben anlamıyorum sizleri. destek verdik diyip muhalefet oluyorsunuz. Muhalefeti de yanlış yapıyorsunuz çünkü konu hakkında ciddi bilgi eksikliğiniz var.


    Bunların dışında Blizzard a dönem dönem ciddi katkılarımız oldu. Legion sonrası ekonomik kriz sebeli ile katkımız yok. bunu yıllarca wow oynamış biri olarak bilmeniz lazım. EU nun bazı büyük serverlarınmı nasıl iş0gal ettiğimiz gibi. Catastrophe gibi guildlerimiz World top 20 içinde yer aldı. Bunlar kolay işlermi sanıyorsunuz ? Wow census ve wowprogress gibi platformlardan da şu an bile bu serverların nekadar kapasiteleri olduğunu görebilirsiniz. Twisting nether gibi bir server da kaç tane türk guildi olduğunu görebilirsiniz. Eskisi kadar kalabalık olmasakta ciddi rakamlar var ortada. Oyunun blizzard ın yaptıgı hatalar sebebi ile cazibesini kaybetmesi bizlerin hatası değil. Türk oyuncu sayısı az ise , aynı şekilde Dünyada da oyuncu sayısı düştü. LEgion da 8-9 milyonları gördü BFA da 3 milyonlara düştü bunu ne yapıcaz? ozaman blizzard oyunu kapatsın kardeşim katkınız yok diye.


    Valla kusura bakmayın ama fikriniz var bilginiz yok.


    Şunu da incele bakalım katkımız neymiş!!


    Nisan 2019 çalışmasına göre aşağı yukarı 5-10k Türk oyuncu varmış. 8326 oyuncu hesaplamışlar.


    "Biz Kaç Kişiyiz? WoW’daki Türk Oyuncular Üzerine Bir Analiz"

    http://dalaranpostasi.com/blog/2019/04/01/biz-kac-kisiyiz-wowda-ki-turk-oyuncular-uzerine-bir-analiz/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 13 Ekim 2020; 19:18:31 >




  • Abi cidden ! Blizz TL ye geçerse ve ekonomi daha kötüye giderse oyunun daha da pahalanacağını sananlar var  

  • 4S0S 4 kullanıcısına yanıt
    Blizzard büyük bir Türk oyuncu kitlesine sahip olmasına rağmen hiçbir zaman Türk oyuncular için elini oynatmamıştır. Yıllardır tek bir oyununda dahi Türkçe dil desteği getirmedi. Şimdi neden bizim için fiyat politikasını değiştirsin ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blizzard demeyecek mi siz Cyberpunk’a şu kadar para veriyonuz bana gelince mi lolo diye?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoSSiBiLiTY -- 13 Ekim 2020; 19:45:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendi çıkarı, cebi, sponsorluğu için kendi kitlesini reddeden, onu salak yerine koyan oyun basını-youtuber-twitchci-facebookcu tayfanın olduğu ülkede 2 güne bunu başlatanlar salak ilan edilip bir şey olmaz

  • PoSSiBiLiTY kullanıcısına yanıt

    Blizzard, CD Projekt Red gibi bir firmanın bölgesel fiyatlandırma politikasını örnek alacak olursa ne mutlu bize...


    Anlık kurlar üzerinden hesap yaparsak; 40€'luk Shadowlands Base Edition, 371₺'ye tekabül ediyor. Öte yandan CD Projekt Red'in 60€'luk (557₺) Cyberpunk 2077 için uygun gördüğü satış fiyatı (Steam üzerinden) 250₺, yani zaten olması gereken fiyatın yarısının bile altında. Ayrıca yukarıda başka bir arkadaşın da belirttiği gibi yalnızca World of Warcraft tarafında dahi 10.000'e yaklaşan bir oyuncu sayısı mevcut Türkiye'de. Bununla beraber Overwatch da Heroes of the Storm da ülkemizde gayet talep gören oyunlar... Diablo 3'ü çıkış gününde kapış kapış götürdü bu millet, Ankara'daki tüm kitapçıları ve elektronik satış mağazalarını tek tek gezmeme rağmen kutulu sürümünü bulamamıştım da dijital almak zorunda kalmıştım  . Diablo 4'ün çıkışında da Türkiye'de hatırı sayılır satış rakamlarına ulaşılacağını düşünüyorum ben, tabi makul bir fiyattan satılacak olursa...


    Halihazırda bu kadar oyuncu mevcutken, Blizzard'ın bölgesel fiyatlandırma konusunda çekingen davranmasına veya farklı geliştiricilerin fiyatlandırma politikasını baz almasına gerek yok açıkçası. Lamı cimi olmadan orta yolda buluşulup makul bir fiyatlandırma yapılması şart. Bunu yapan yapıyor en nihayetinde...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redath -- 13 Ekim 2020; 22:0:0 >




  • Merhabalar,


    Retweet ile destek oldum ancak konuyu kayda değer bir hale getirmek için tavsiyem topluluk olarak bir niyet mektubu oluşturulması ve resmi olarak müracaat edilmesidir. Tabi bunun öncesinde hissedilir miktarda insan olduğunun ispatı ve bu konuda değişikliğe ihtiyaç duyulduğunun varlığını göstermesi açısından change.org üzerinden imza kampanyası başlatılabilir. Bir takım kişiler öyle veya böyle olumsuz yorumlar yapmışlar ancak, sorunları mikro ölçüde ele almak çözüme ulaşılabilmesi açısından daha uygulanabilir olandır ve neticeye hızlı ulaşılır. Bu yüzdem sistemden, devletten, ekonomiyi yönetenlerden ve politikadan bahsetmek yerine konuyu mikro ölçüde değerlendirmek daha doğru. Birçok firma tarafından rahatlıkla uygulanabilen yerel pazar stratejisi, elbette Blizzard tarafından da uygulanabilir.


    Hem olayı sadece WoW ile sınırlı tutmamak gerekir, Activision | Blizzard oldukça popüler oyunlara sahip. Türkiye pazarı, parasal değerleme açısından (euro ve dolar grubu kullanıcılar açısından oldukça cazip) Blizzard'ın kafasını illegal yöntemlerle marketing-leak yaratacak potansiyel hilekarlar nedeniyle şüpheye düşürebilir. Bununla birlikte, oyuncuların kendi dilinde destek, kendi dilinde oyun deneyimi elde etmesi şirket standardı olarak görülerek, bunun yaratacağı maliyet şirketi bu adımı atma konusunda isteksizleştirebilir. Ayrıca bunlara benzer bir çok ortak olumsuz algıyı peşinen tespit edip, konuyu Soru/Cevap şeklinde birkaç güzel görsel ile önceden tanımlamak, çözümlerini kısa ve öz ifade etmek faydalı olur. Örnek; Sorun - Marketing Leak, Çözüm - Kullanıcılardan telefon onaylı ve kimlik (id) kartı kayıtlı üyelik istenmesi.


    Bu haliyle hissedilir etki uyandıracağını sanmıyorum. Bu yüzden imkan dahilinde bu işe profesyonel mesai harcayacak çekirdek bir grup oluşturmak iyi olacaktır. Konu sahibi olarak girişimi güçlü kılmak en başta size düşüyor.  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: PoSSiBiLiTY

    Blizzard demeyecek mi siz Cyberpunk’a şu kadar para veriyonuz bana gelince mi lolo diye?

    Yok blizzard cyberpunk için şu fiyatı veriyorsunuz bana gelince lolo neyse onu demez ama şunu diyebilir! cyber punk TL ye dahil olmasa çıkış fiyatı 500TL . TL ye dahil olmuş ve 250TL fiyat biçilmiş. Hımmmm der ozaman bende bu ülkenin para biriminde satış yapacaksam Çıkacak oyunumu 250TL bandında satabilirim aylık ücretimi de 43 TL yapabilirim der. Ha 250TL derken epic editionınn 250 TL olmasından bahsediyorum. çünkü nede olsa shadowlands bir eklenti paketi. Yani cyberpunk ın ileri de üzerine gelecek olan eklentiler gibi düşün dostum. biliyorsun bunlarda tıpkı wow eklentileri gibi para ile satılıyor. hattta season passları falan oluyor değilmi?


    saygılar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Bu mesaj silindi.

    Blizzard Siyasetten uzak duran bir firma


    Yapacağı varsa da yapmaz bu konuyu


    He yok ben yine de siyaset yapacağım diyorsan seni bölüm yetkilisine şikayet edebilirim keza forum kurallarına uymayan bir durumdur ayrıca.


    Siyasi konular var oralarda çözün meselenizi.

  • Destek !!!! 1000TL'ye escape from tarkov mı alınır? 200tl la en ucuzu pardonn öhmmm aklım 7de kaldı 35x9.3 = 325 TL en ucuz modu.en pahalısı= 110x9.3 =1023TL

    DALGA MI Geçiyorsunuz. Yarısı olsa bile tamam birader BU NEEEE 1000TL LAN

  • Elalemin yabancı şirketlerine ağlayacağınıza ülkenizdeki ekonomik rezilliği protesto edip ülke ekonomisi için katkıda bulunmaya çalışın.

    Gerçekten çok rezil bir durum bu şekilde gidip adamlara ağlamanız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Hareketi Blizzard'a karşı yapın diye bir söylemim olmadı. Sorunun temeli ülke içerisindeki ekonomik çöküş, çözümü de burada arayın diye güzelce belirttim. Tekrar okuyup; okuduğunuzu idrak etmeniz dileğiyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Hareketi Blizzard'a karşı yapın diye bir söylemim olmadı. Sorunun temeli ülke içerisindeki ekonomik çöküş, çözümü de burada arayın diye güzelce belirttim. Tekrar okuyup; okuduğunuzu idrak etmeniz dileğiyle.

    İnsanlar paragraf paragraf yazdığı halde hala aynı mantıkta giderseniz bu olmaz hocam!


    Çünkü bir yere varmıyor mesele.Burada bahsedilen mesele Siyaset değil.Oyunun başka ülkelerde yaptığı sistemi Türkiye de de istemek.


    Siyasi politik tartışmalar bu bölümün ve bu konunun yeri değil.Keza o tarafa hem forum kuralları gereği giremeyiz hem de bu konuyu sulandırır hedef şaşırtırak zaman kaybettirir.


    Tekrar edeyim bu konu basit bir isteğin dile getirilmesi hepsi bu.


    Olursa bu firma tek başına benden yılda 300-400 TL fazladan para kazanacak WoW dışında ve ciddi bir Türk oyuncu kazanımı sağlayacak Activision Blizzard tüm oyunlarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 13 Ekim 2020; 22:15:37 >




  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Ekonomik yetersizliğinizi Blizzard'ın telafi etmesini istiyorsunuz kısacası. Aynı mantıkta hareket edecek olursak donanım üreticilerine karşı da kampanya başlatın. Ucuza cpu ve gpu satın alsın yurdum insanı (:

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Ekonomik yetersizliğinizi Blizzard'ın telafi etmesini istiyorsunuz kısacası. Aynı mantıkta hareket edecek olursak donanım üreticilerine karşı da kampanya başlatın. Ucuza cpu ve gpu satın alsın yurdum insanı (:

    Steam, Epic ve hatta Xbox Store gibi örnekler olmasa o kadar haklısınız ki. Ama birçok ülkede ülkeye özel fiyatlandırma yapan Blizzard, gayet tabi bize de yapabilir. Bunun dövizle falan alakası olduğunu sanmıyorum. Gpu ya da cpu gibi fiziksel ithal edilen bir durum yok ortada. Bildiğin domatesle elmayı aynı sepete koymak hocam senin dediğin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Token kasan köleler konuda kendini o kadar belli ediyor ki sormayın gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wessaur.

    Token kasan köleler konuda kendini o kadar belli ediyor ki sormayın gitsin

    Tabiki öğle olacak blizz kuru sabitleme yoluna yada rus acc lar için olan değerlere düşürürse gold kasmak için 100 tane acc alıp gold satmaya çalışanlar nereden çıkartacaklar paralarını birde o kadar accı silmek zorlarına gidecek...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere bile bizden ucuz aylık ücret veriyor yanlız :p , 9.99pound olmasından dolayı.


    Blizzard ne yapsın diyenler, siz yerel fiyattan steam/netflix/amazon prime vs kullanmayı verin lütfen. Onun yerine ekonomiye ağlayın :)

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.