Şimdi Ara

Türk Oyuncular Blizzard'a Sesini Duyurmaya Çalışıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
21.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cidden anlama kıtlığı falan mı var arkadaşım, blizzarddan ses seda çıkmaması ve community de bu işin öncüsü olduğunu sanılan insanların işin peşini bırakma sebebini söylüyorum size, blizzard sessiz sedasız kapattı bu konunun üstünü. Onu da kabul etmiyorsun. Bak ne güzel demişsin başlığa iyi niyetli fedakar insalar yazıyor vs diye. Bu işin iç yüzünü biliyorum ve bu işe öncülük eden kişiler senin belirttigin iyi niyetli fedakar dediğin insanları sömürüp, çorbalarını alıp konuyu unuttular, unutturdular. İster kabul et ister kabul etme, istediğin kadar ağla olayın gerçeği bu. Admin admin diye ağlarsın ancak, varsa forum kurallarına aykırı bir davranışım silsinler banlasınlar np, ama gocunmanın tek sebebi gerçeğin canını acıtması.


    Multiboxerlar gidince wow ekonomisi falan da iyi olmayacak hayal görmeyi cidden bırakın hiç birşey iyi yönde değişmeyecek oyuncular adına. Varsa bir mantıklı bir teziniz dinlemek isterim ama bana malum kitle gibi "multiboxlar gidecek ekonomimiz yükselişe geçecek" vs gibi boş şeyler söylemeyin, ortaya bir takım veriler koy ben de kabul edeyim.


    Talep sabitken arz azaldığında ne olduğunu açın en basit ekonomi 101 dersinden öğrenin de öyle konuşalım bir zahmet.





  • Oyundan 2-3 gold kasınca kendini ekonomist sanmış bazıları  2008'den beri oynuyorum bu oyunun ekonomisinin içine eden botlar ve multibox oldu. Şuan classicte multibox'un ekonomiye etkisi çok çok az. Haftalık raid masrafı 200-300 gold civarı. Onuda 2-3 saatlik farm ile çıkarabilirsin. Meslek kastıysan mesleğinle ilgili şeyleri yaparakta bu parayı toplayabilirsin. Hatta daha ileri gidiyorum 4 tane 35 lvl karakterine lw kasıp 3günlük cd'si ile haftada sadece 15 dk uğraşarak bütün raid masrafını çıkarabilirsin. Çiçek ve maden farmlarda saatlik 70-120gold arası kasıyor. Azıcık zaman ayıran her türlü ihtiyacını farm ile karşılayabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 4 Kasım 2020; 17:27:39 >
  • Cahillikten öleceksin zar zor nefes alıyorsun hala cevap verme peşindesin. Kendi kendini çürütmüşsün zaten classicte ekonomiye etkisi çok az da retailde nasıl bir etkisi oluyormuş ? Onda da hiç bir etkisi yok. Multibox ile botu birbirinden ayrı tut, birinin başında insan oturup farm yapıyor diğeri yazılım ile adı üstünde bot, haksız kazanç. Yine de botların da ekonomiye zararı çok cüzzi boost communityler yanında.



    Zaten bahsettiğimiz şeyler, token fiyatları, gold satışları communityler vs retailde olan tartışmalar, classic oynayan biri olarak retail ekonomisine çok uzak olduğun yaptığın sığ yorumlardan belli ve bilgin olmadan fikir üretmeye çalışıyorsun.


    Daha fazla bu anlamsız tartışmayı uzatmaya gerek yok, vakti gelir 1 ay sonra aralık başında görürüz retailde oyuncu bazında ekonomi ne durumda olacak, ah'de consumable fiyatları ve token fiyatı ne olacak hep beraber göreceğiz. (tabi biir de fiyat artışının ekonomiyi iyiye götürdüğünü sanan cahiller var onlara laf anlatılmaz)


    Diğer konu ile ilgili ise daha somut kanıt edinmeye çalışacağım ve edinebilirsem onları da sunarım tabi ki. Herkes inandığı yolda devam, belli ki kimse açık fikirli degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 4 Kasım 2020; 18:8:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saglamsalassa

    Cidden anlama kıtlığı falan mı var arkadaşım, blizzarddan ses seda çıkmaması ve community de bu işin öncüsü olduğunu sanılan insanların işin peşini bırakma sebebini söylüyorum size, blizzard sessiz sedasız kapattı bu konunun üstünü. Onu da kabul etmiyorsun. Bak ne güzel demişsin başlığa iyi niyetli fedakar insalar yazıyor vs diye. Bu işin iç yüzünü biliyorum ve bu işe öncülük eden kişiler senin belirttigin iyi niyetli fedakar dediğin insanları sömürüp, çorbalarını alıp konuyu unuttular, unutturdular. İster kabul et ister kabul etme, istediğin kadar ağla olayın gerçeği bu. Admin admin diye ağlarsın ancak, varsa forum kurallarına aykırı bir davranışım silsinler banlasınlar np, ama gocunmanın tek sebebi gerçeğin canını acıtması.


    Multiboxerlar gidince wow ekonomisi falan da iyi olmayacak hayal görmeyi cidden bırakın hiç birşey iyi yönde değişmeyecek oyuncular adına. Varsa bir mantıklı bir teziniz dinlemek isterim ama bana malum kitle gibi "multiboxlar gidecek ekonomimiz yükselişe geçecek" vs gibi boş şeyler söylemeyin, ortaya bir takım veriler koy ben de kabul edeyim.


    Talep sabitken arz azaldığında ne olduğunu açın en basit ekonomi 101 dersinden öğrenin de öyle konuşalım bir zahmet.

    Kimsede anlama kıtlığı yok evladım . Sen paranoyak falansın muhtemelen ! Bu işin öncüsü sanılan insanlar hangi insanlar? Bu işin peşini bırakmak falan ney? daha dogrusu daha ne yapılmasını bekliyorsun ? Hashtag açıldı. başlıklar açıldı . çeşitli destekler geldi ve beklemeye çekildi insanlar. Blizzard tan da şu ana kadar bir ses seda çıkmadı. Blizzard 3-5 tane yayıncısı olan ülkenin açtıgı konuyu niye sessiz sedasız kapatsın ? AHahhaha birde dıjjj güçler falan de tam olsun .


    Birde kim ağlıyor yahu? buraya gelip yayıncılar . wow communü şöyle böyle . Blizz sus payı verdi falan diye ağlayan bizmiyiz ? sensin !


    2 sayfa millet kim bunlar. Egzolinastan başka adam gibi yayıncı yok diyor. sen hala "community de bu işin öncüsü olduğunu sanılan insanların işin peşini bırakması" falan diyorsun .


    Kahretsin dostum işte bunlar hep Blizzard ın pis işleri. ülkemize ajan yollayıp binlerce kişiye yayın yapan yayıncıları susturdular!


    Fi tarihinde "Ever quest 2" oynarken . Senin gibi paranoyaklar gelip . BLizzard ajanları EQ sunucuların da oyuncuları caydırmaya çalışıyor diye geziyordu. Ahahah buda ona benziyor işte.


    Sana 30mg duxet yazıyorum. paranoyalara ile gelir. 2 ay sonra gel . geçmezse 60mg çıkaralım.





  • Velet ben de sana şunu söylüyorum, madem ki bilmiyorsun, sus ki adam sansınlar. Yayıncıları bilmiyorsun, olayların iç yüzünü bilmiyorsun, şu harekete kim destek vermiş kim öncülük yapmış hiç bir fikrin yok, o zaman sus oku, gelip bana sorma o kim bu kim şu kim diye. Böyle birşeyi neden uydurayım, ayrıca diyorum ya benim tuzum kuru milyonlarca goldum var, umrumda degil regional price olmuş olmamış 6 aylık tokenimi alır oynarım. Ama umrunda olan kitlenin nasıl sömürüldüğünü de ilk elden biliyorum malesef :)


    Sen bu kafayla devam et aylık 130tl vermeye devam

  • Söylenenleri anlayacak kapasitesi yok. Millete hakaret etmeye başlamış, bloklayıp geçin tartışmaya değecek bir insan değil. İlkkez multibox'u savunan birine denk geliyorum .

  • Kimseye hakaret etmedim, multibox'ı da asla savunmuyorum. Wow ekonomisinin kötü durumda olmasının günah keçisini multibox olarak görmenizin saçma ve yanlış olduğunu belirtiyorum. Okuduğunu anlamaktan acizsin. Üzülüyorum bu vizyonsuzluğunuza cehaletinize.. Beni tanımadan yaşımı başımı bilmeden evladım diyebilecek kadar niteliksiz birine ben de pekala velet diye cevap verebilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saglamsalassa

    Velet ben de sana şunu söylüyorum, madem ki bilmiyorsun, sus ki adam sansınlar. Yayıncıları bilmiyorsun, olayların iç yüzünü bilmiyorsun, şu harekete kim destek vermiş kim öncülük yapmış hiç bir fikrin yok, o zaman sus oku, gelip bana sorma o kim bu kim şu kim diye. Böyle birşeyi neden uydurayım, ayrıca diyorum ya benim tuzum kuru milyonlarca goldum var, umrumda degil regional price olmuş olmamış 6 aylık tokenimi alır oynarım. Ama umrunda olan kitlenin nasıl sömürüldüğünü de ilk elden biliyorum malesef :)


    Sen bu kafayla devam et aylık 130tl vermeye devam

    Allah Allah yav çok enteresan insanlarsınız. Yani senin gibi insanlar şu başlığı bir kendi haline bırakmadı. KArdeşim ortaya bir sürü iddia atıyorsun bu iddiaların arkasında dur ozaman sende ! Kimmiş bu yayıncılar açıklasana ? Valla ben Egzo nun yerinde olsam ve bu ülkede yaşıyor olsam seni dava ederim. Ozaman sen bu adamın bu ülkede yaşamamasını fırsat bilerek İftira atıyorsun ! bak isim veriyorum çünkü açık ve net bu adamdan başka Türkçe wow yayını yapan adam yok. adamı şu an bile 290 kişi izliyor diğerlerini 30 kişi-10 kişifalan izliyor. Kim yani bu adamlar arkadaşım ? Böyle bir şeyi neden uydurayım diyorsun . ozaman uydurmuyorsan çıkacaksın adam gibi kimler olduğunu açıklayacaksın bukadar basit!


    Forumda doğal olarak herkesin aklına Egzolinas geliyor. Varmı arkadaşlar başka aklına gelen biri? yok! çünkü 30-40 kişi yayın yapan adını sanını bilmediğimiz 3-5 yayıncı hariç bir tek bu adam var!!! Açıklarsın bu adamları wow oynayan ve bu yayınları takip eden insanlar varsa. Bu yayıncıları bir daha izlemez yada yayın esnasında hesabını sorar.


    Sen millete "yayıncıları bilmiyorsun, olayların iç yüzünü bilmiyorsun" diyene kadar biraz adam olda bu yayıncılar kimmiş açıkla.


    Gerçi senin ne mal olduğunu "benim tuzum kuru milyonlarca goldum var," şu laftan anlıyorum ben. Attığın postları da inceledim. Forumda satış işleri ile falan uğraşıyorsun . bir ara Forumda gametime ,token vs. de satmışsın. Yani birilerinin yan hesabı olman da münkün çünkü FOrumda bu işler ile uğraşıpta yan hesabı hatta hesapları olmayan adamda yok zaten.


    Neyse çok uzatmanın anlamı yok. Biraz adamsan çıkar kimmiş bu sus payı alanlar açıklarsın . Aksi takdirde bu forumda yazdıgın hiç bir şeyin geçerliliği yoktur. Trollden ötede bir karakter değilsin buradakilerin gözünde ve şerefin yok demektir.





  • Forumda yazdığım şeylerin geçerliliğini ve şerefini sorgulama cüretini sana kim veriyor aslanım hayırdır, o kadar inceleyene kadar kayıt tarihine referanslara falan bakar insan. Türkçene bakılırsa esas troll sensin, yazdıklarını okurken gözlerim bozuldu.



    Ben de senin ne mal olduğunu, bir adama game time verdiler sustu dedim diye dava açabileceğini zannetmenden anlıyorum. Sana senin uslubun ile karşılık vermeye ne elim ne dilim varmıyor. Cidden yazık sana. Bu yayıncılar shadowlands epic giveawaylerini kendi ceplerinden mi karşılıyorlar sanıyorsun, tanesi 750tl olan ek paketlerden bahsediyoruz. Cidden bu kadar saf olamazsınız.



    Tüm oyunlarda tüm yayıncılara giveaway yapmaları için oyunlar destek verir. Wowda da blizzard türkiye ofisi tanınan izlenen yayıncılara geçenlerde 6 aylık game time hediye etti ve shadowlands epic keyleri verdi yayında çekiliş yapmaları için. Amaç shadowlands i promosyonu yapmak türk wow communitysine katkı sağlamaktı buraya kadar hiç bir sıkıntı yok, Helal-i hoş olsun güle güle kullansınlar.



    Blizzfixtheprice olayının tam da patladığı ses çıkardıgı anda blizz türkiye ofisinden tüm yayıncılara 3x shadowlands keydir game timedır vs dagıtıldı ve güzel de bir mail atıldı hepsine (bu maile ulaşabilirsem paylaşıcam) ve birden bir hepsi bu fixtheprice olayını konu alan yayınlar tweetler postlar atarkeeen, çat birdenbire kesildi. Sorsanız hala desteklediklerini söylerler, ama hiç birinden bir aksiyon göremezsiniz.



    En başta belirttim egzolinas hakkında bir bilgim yok, o da bu yüzden mi fixtheprice olayını dile getirmiyor yoksa başka bir sebebi mi var bilmem. Ama herkese mavi boncuk dağıtan blizz türkiyenin yayıncıların en çok izleneni egzolinas'ı es geçtiğini mi sanıyorsunuz, ben hiç sanmıyorum.





  • Öff lağım gibi ağzın, leş gibi de bir üslubun var. Aç bakalım yarın akşam top wiever kaç izleniyor, tutturmuşsun bir 30 40 papağan gibi ezbere konuşuyorsun. Sus ve egzolinası yalamaya devam et.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saglamsalassa

    Velet ben de sana şunu söylüyorum, madem ki bilmiyorsun, sus ki adam sansınlar. Yayıncıları bilmiyorsun, olayların iç yüzünü bilmiyorsun, şu harekete kim destek vermiş kim öncülük yapmış hiç bir fikrin yok, o zaman sus oku, gelip bana sorma o kim bu kim şu kim diye. Böyle birşeyi neden uydurayım, ayrıca diyorum ya benim tuzum kuru milyonlarca goldum var, umrumda degil regional price olmuş olmamış 6 aylık tokenimi alır oynarım. Ama umrunda olan kitlenin nasıl sömürüldüğünü de ilk elden biliyorum malesef :)


    Sen bu kafayla devam et aylık 130tl vermeye devam

    Dostum sana cevap veren herkese hakaret etmişsin. Biri çıkıpta senin ağzından konuşunca da " ağzın leş gibi" diyorsun. halbuki hakkettiğin gibi davranılmış sana.


    Yani şu konu hakkında herkesin yazdıgı gibi . kim bu yayıncılar açıkla! niye bukadar kasıyorsun ki? açıkla yani sende neyden korkuyorsun bu kadar. Böyle şeyleri ben biliyor olsaydım açıklardım valla baya bir eğlenceli olurdu.


    Sana gene bir örnekle geri döneyim. Bak bu biraz ekşi sözlükte ve forumda açılan rezalet başlıklarına benziyor ama nasıl benziyor!


    Sen gelmişsin bir rezalet başlığı açıyorsun ama Aldığın ürünün marka modeli vermiyorsun. yada uğradığın haksızlığı belirtmiyorsun. Relazet diyorsun ama yazdığın olayda sana rezaleti yaşatan firmanın ismini vermiyorsun. Seni haksızlığa uğratan insanların ismini vermiyorsun.


    Eeeeeee ne anladım ben bu rezaletten ? :Gelmişsin bana olayların içi yüzünü biliyorum diyorsun ama olayı anlatamıyorsun. yayıncılar sus payı aldı diyorsun ama yayıncılar ortada yok! Ozaman sus ve oku diyorsun . anlattığın hiç bir şey yok!


    Hayır bir tarafımla gülüyorum . Blizzard ın türkiye ofisi 6 aylık game time hediye etmiş yayıncılara. Evladım adamlar yakın zamanda fransadaki ofislerini bile kapatmayı düşünüyorlar yada kapattılar sen türkiye ofisinden bahsediyorsun .


    Bunlar dünya da blizzard ofislerinin bulunduğu yerler bebeğim.


    https://www.activisionblizzard.com/location


    MAlesef türkiye yok.


    Bence sen daha fazla yazma. Rezalet puanım 1/10 . o bir puanı da nezaketen verdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 5 Kasım 2020; 0:55:13 >




  • Egzoliansı izleyenler bilir Yetimpanda burayada gelmiş başka isimle ama :)...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CB1111 C kullanıcısına yanıt

    yetimpanda durduk yere egzonilas'a bot atıp rahatsız eden arkadaş değil mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fautzin

    yetimpanda durduk yere egzonilas'a bot atıp rahatsız eden arkadaş değil mi ?

    Aynen :)...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir valla. öyle bir tip vardı dimi.

  • Bi sonucu olmadı sanırım ? Haber göremedim bununla ilgili. Canım blizzard yine mi tınlamadı bizi :D


    Maalesef şirketler önce var olan oyuncu kitlesine bakıp yatırım yapıyolar. Haberleri yokki oyunu full Türkçe yapsa kitle akın edecek.

  • greeney nickli sahis isi cok ilerletmis, bu isten ev gecindiren, koyu bir token saticisi. Bu yuzden bosuna laf anlatmayin. Kendisinden pek cok kez token ve oyun aldim. WhatsApp dan anlasma,sohbet muhabbet asamasinda token piyasasasini biz guild olarak domine ediyoruz biz istedigimiz gibi yön veriyoruz demisti. Demem o ki bu adamlar cukkalari kesilsin istemiyorlar engel olmak sinir bozmak icinde her seyi yaparlar. Bosuna yazmayin bu tur kisilere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 8 Kasım 2020; 13:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stormfang

    Bi sonucu olmadı sanırım ? Haber göremedim bununla ilgili. Canım blizzard yine mi tınlamadı bizi :D


    Maalesef şirketler önce var olan oyuncu kitlesine bakıp yatırım yapıyolar. Haberleri yokki oyunu full Türkçe yapsa kitle akın edecek.

    Multibox'u kaldırması 10 yılını aldı. Blizzard paraya bakar gerisi hikaye. Multibox'un kaldırılması gelirleri arttıyordur yoksa ben oyuncular için yaptığını sanmıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.