Şimdi Ara

Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekonomi büyüklüğü çok saçma bir hesap olur. 80 milyon nüfus ama alım gücü düşük. Birçok marka burada ürün satamaz. Sattığı miktar ise buraya yatırım yapmaya değmez.

  • Sayılarla yazdık işte ortada

  • sebahattin sen yine de ülkemizi o kadar küçümseme

  • Yorumlara baktım bir de buna inanan ve bilmediği halde savunan cahilleri gördüm üzüldüm olmayan birşeyi sırf birileri söyledi diye gözleri kapalı savunmalarına ne demek lazım acaba bu facebook say fasını şikayet falan edin kapatılsın böyle insanları kandırmaları çok kötü birşey

  • op haklı

    bkz: paypal

  • kaynak?

  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    Kaynağı ben buldumTürk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi 

    MEDYAFARESİ.com

    Artık güvenilirligini sen düşün:D




    Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi
    Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesimedyafaresi
    Apple Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Kaç kişi iPhone kullanıyor?
    https://www.medyafaresi.com/haber/apple-turkiyeden-ne-kadar-kazaniyor-kac-kisi-iphone-kullaniyor/880387




    10 yILDA Apple'ın iPhone modelleri için ödenen toplam tutarın ise 7 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor..

    %90 uydurma rakamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 28 Ekim 2022; 12:41:24 >
  • Samanı bile ithal eder hala gelmiş bir ekonomi dışarıdan bize ürün satacaklar için tabi ki cazip olur.


    Eskiden böyle değildi. Kendi kendine yetebilen sayılı tarım ülkelerinden biriydi. Malum hükümet geldi bunu ortadan kaldırdı.

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Türkiyede 2021 in ilk çeyreğindi 800.000 adet İphone telefon satılmış. Senede 3.2 milyon yapar.

    İspanyada ise 1.8 milyon civarında satılmış tüm sene içinde.


    Hadi git bunu da medyafaresinden bul.


    Kafanıza vura vura ekonomi öğreteceğiz size




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 28 Ekim 2022; 13:48:47 >
  • Alın bakayım cahil sürüsü İspanyada 2018 yılında 2 mliyon anca satmış iphone. Türkiyede ise ekonominin berbat olduğu 2021 senesinde bile en az 2.5 milyon satılmış


    İphone şirketi dünyanın her yerinde sattığı cihazdan aynı miktarda dolar kazanır. Fiyatların oynama sebebi devletin vergisidir.






    Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi












    Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi






    Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi




  • Macaristanla türkiyeyi karşılaştırarak mı yazdın? Daha neler.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    İspanya da var. trde netflixe insanlar tepkiliyse benim suçum mu adam bak ya

  • Ülkenin nüfusu 80 milyon değil, mültecilerle birlikte 100 milyonu geçmiş olabilir.

    Kaldı ki bu şirketleri sadece kâr amacı güden şirincikler olarak görüyorsanız çok safsınız. Hepsinin kendi veya kendilerine dayatılan gizli gündemleri var ve sosyal mühendislik yapıp algıları kontrol ediyorlar.

  • İspanyol halkıyla türk halkının alım gücü bir mi? Sonra ispanyada alternatifleri olabilir. Sonra ispanya nüfus olarak türkiyeden az. Macaristanda kişibaşı milli gelirde bizden zenginmiş. O kadar dandik bir ülke değil. Bunların fakir bizim ortanın biraz aşağısında olduğumuz 90'larda kalmış gibisin.

    Netflix pek pahalı değil. Her ürün her pazarda tutacak değil ya. Bu piyasa meselesi lüks ürünler üzerinden değerlendirilir. Gelip mc donalds falan demekte saçmalık. Mc donalds ne ki? Sıradan bir fastfood restoranı oldu. Ayrıca ekonomik büyüklük sıralamasına göre konuşmak ayrı bir saçma mevzu.

    Sen şimdi iphone dersin o bizde statü sembolüdür. En garibanı bile almak ister. Kendi ispat meselesidir. Ev, arabaya gücü yetmez, şahin-broadway araba alacağına iphone alır havasını basar. Oysa zenginler bu ürüne istediği zaman ulaşabileceği için almaya gerek duymaz. Onlar için böyle bir statü sembolüne ihtiyaç yoktur. Herkesin alabildiği bir ürünle hava atamazsın. Bizde herkes alamaz.





  • Türkiye piyasası önemli. Tabii ki kimse için ölüm kalım meselesi değil; ama önemli.


    Nüfusu çok, büyük bir ekonomi. Ciddi bir üretici. Çok büyük bir pazar. Türkiye dönem dönem ekonomik sıçramaları ile meşhurdur. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi Sonra da bir kısmı populist yaklaşımlar ve halkın bunu yaklaşımlara prim vermesi sebebi ile geri çakılır. Populist yaklaşımları bir kenara atsak, Türkiye ekonomik manada çok hızlı gelişebilir. Ama bunun bir an için mümkün olmadığını varsayalım:


    Türkiye dipleri yaşarken girerim piyasaya. Üç kuruş yatırım yaparım. Türkiye toparlandığında şirketimin değeri 3x olur. Türkiye yükselişinin sonuna yaklaşırken şirketimin değeri 10x olur. Satar çıkarım. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi Zira populist yaklaşımlar sebebi ile har vurup harman savurduklarını biliyorum. Yıkıldıktan sonra tekrar girer, sattığım büyüklüğünde bir işi 3x'e geri alırım. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi 


    Dolayısı ile halkın cehaleti ve yöneticilerin yozluğunu değişmez bir faktör olarak alırsak, Türkiye kolay kolay vazgeçilebilir bir piyasa değildir. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi Bu faktörleri elersek de Türkiye vazgeçilmesi kolay bir sektör değildir. İştah kabartır. Her zaman büyük bir büyüme potansiyeli olan bir ülke olduğu için, yaptığın yatırımı ülkenin gelişmesi ile birlikte 3'e katlaman olasıdır.


    -------------------


    Şirketler dünyasına kardeşler limited bakış açısı ile bakmayı bırakalım. Esnaf kafasında önemli olan kar gibi gözükür. Ama aslen kar sadece bir araçtır. Şirketin bir amacı vardır: sahiplerinin zenginliğini arttırmak. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi Şöyle anlatayım:


    İki şirket düşün. İkisinde de sana %40 hisse teklif ediyorlar. Bir şirketin değeri 100 milyon TL. Yılda 6 milyon lira kar elde ediyor. Diğer şirketin değeri 40 milyon TL. Yılda 12 milyon lira kar elde ediyor. İkisi de borçsuz diyelim. Hangisini istersin? Ben ilkini isterim. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi Dolayısı ile kar sürdürülebilirliği garanti altına alır, ama ana hedef değildir. Ana hedef zenginliği maksimize etmektir. Bu bağlamda da Türkiye acayip potansiyelin olduğu bir ülke.

    -------------------


    Parası değersiz olabilir, alım gücü düşük olabilir. Çok önemli değil. Zaten doların 1TL olduğu zamanlar basbas bağırıyorduk TL fazla değerli diye. Görüyorsunuz şimdi. Acısı çıkacak. Daha bunlar bir şey değil. Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi 


    -------------------


    "Onlar gaybetti" gibisinden düşünenler de saçmalıyor. "Türkiye'nin zerre önemi yok yau" diyenler de saçmalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Ekim 2022; 17:57:59 >




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    İspanyada da şuan en çok kullanılar telefon xiaomi ne anltıyıorsun sen birader ya. Hlakın alım gücü bir mi diyo anasını satayım dünyanın en büyük fierması Türkiyede ispanya gibi bir ülkeye göre daha çok kazanıyor. İnsan sayısı zart zurt demiyoruz . Firma karına bakar. Deli misininiz nesiniz ya. Dünyada en çok fakir hindistanda laşıyonr hindistana asla yatırım yapmayalım o zaman .


    Firma şey mi diyecek kişi bbaşına satış oranımız daha düşük Türkiyeden çıkalım. Netflix Mcdnolds apple örnek verdim daha kaç çeşit firma istiyorsunuz. Nasıl bir kompleks bu


    Adam diyor ki Türkiye kendini önemli görüyor yahu para kazandırıyoruz önemliyiz tabi. Aynı alım gücü ile nüfusumuz 5 milyon olsaydı önememiz olmazdı. Al uruguay. Uruguayda bir çok firmanın yetkili servisi bile yok. Uruguayı kimse takmıyor. Nüfusu bitik de olsa alım gücü yüksek olduğu için norveç bile önemseniyor. Size neyle anlatayım anlamıyorum kafanız neyini almıyor yani.


    Ceo çıkacak bakacak trden 3 milyar dolar kazanmışız İspanyadan 2 milyar dolar( Atıyorum tamamen) A ama İspanya daha gelişmiş ülke ekonomisi daha iyi Türkiyeden çıkın mı diyecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 28 Ekim 2022; 18:35:28 >




  • "Burger king neden yunanistanda sadece 4 şubeye sahip.." Amerikan şirketlerinin iç piyasayı domine etmesininin iyi birşey olduğunu sanmak..

    Kιçı kırık Yunanistan kendi fast food zincirini kurmuş sen Amerikan şirketlerinin kıytırık burgerine mahkumsun diye sevine dur.. Güzel kafa

  • darktooth kullanıcısına yanıt

    Ben bu forumda döner king diye dünya markazım olsun diyen adamım. Ben nerde sevnimişim. OKduğunu sanlamadan yorum mu yapıyorsun. Kendini zeki mi sanıyorsun?


    Yabancı firmalar Türk piyasasını önemsemiyor denmiş. Ben de dedim ki önemsiyorlar burası büyük bir ekonomik çıktı üretiyor. Halkın alım gücü düşük olsa bile genç nüfus fazla ve nüfus çok.b Tüketim alışkanlıkları batıya entegre. Türkiye yabancılar için harika bir piyasa.


    Yabancılar bizi önemsemiyor derse adam bu önemsemeyen halleri mi diye cevabını alır.


    Fast food örnek verdim-Telefon örnek verdim-Stream dizi örnek verdim. Daha ne istiyorsun be adam daha ne?


    Avrupa ülkeleri ile yarışan seviyedeyiz ekonomik büyüklük olarak. Bu yüzden kimse Türkiyeyi kaybetmek istemez. Biz kmendimiz burger kingi atsak bile her şeyi üretemeyiz. Fransızlar oyun konsolu mu üretiyor? İtalyanlar uçak mı üretiyor. Herkes her şeyi üretemez.





  • Türkiye youtube, instagram, twitter gibi büyük şirketlerin kullanıcı sayılarında ortalama ilk 10-15'te, oyun tüketiminde de 16. sırada. Türkiye internet sektöründe gayet de büyük bir pazar ayrıca nüfusu da genç ve tüketim potansiyeli büyük.


    Türkiye piyasası x bir site, oyun ya da uygulama için ilgili şirketin en çok gelir elde edeceği ortalama 10-15. ülke. Sadece instagramın 50 milyondan fazla kullanıcısı var. Konuda, bu konu hakkında bilgi veren arkadaşlara teşekkür etmek yerine neden saçma sapan cevaplar verilmiş anlamıyorum.


    Bu bilgiyi internette ufak bir araştırma neticesinde bulabilirsin.

  • "OKduğunu sanlamadan yorum mu yapıyorsun. Kendini zeki mi sanıyorsun?" aynaya bak kardeşim. Ben Türkiye piyasası önemsizdir mi dedim?

    Verdiğin absürt örneklere (Neden Yunanistanda 4 burger king şubesi /İtalyada 11 starbucks şubesi var) cevap yazdım.

    Bilgi sahibi olmadan örnek vermeye kalkarsan komik duruma düşersin.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.