Şimdi Ara

Türk İnsanindaki İkinci El Esyayi Hor Görme Takıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu bir tek ben mi fark ettim bilmiyorum ama bizim insanimizda ekonomi durumu cok kotu olsa dahi ikinci el esyayi kendine layik gormeme durumu var. En basitinden bir eve kiraya bile cikilacak olsa ve adam asgari ucretle calisan olsa bile ayni fiyata esyali duzgun ev varken gidip bos evi tutup icine dunya masraf edip sifir esya aliyor. Neden boyle diyorsun ben ikinci el esya kullanmam diyor. Bunun icin 3 yil vadeli kredi ceken bile var ki ciktigi evde 1-2 sene kaliyor maksimum sonra o esyalari da cope atiyor.

    Bazen ikinci el elektronik beyaz esya vs aliyorum neden sifir almadin diyor insanlar. Aldigim urunu kutusunda sifir diye satsam anlasilmayacak kadar temiz buna ragmen ben baskasinin kullandigini kullanmam diyorlar

    Sahibindene letgoya tertemiz urunler koyuyorum bazen sifirinin yarisina coguna pazarlik mesaji bile gelmiyor.

    Yurtdisinda da bulundum bilen de bilir ikinci el esya dukkanlari ve pazarlari vardir. Ordan her ekonomik siniftan bir suru insan bircok seyi alir satar. Bu sayede geridonusum de bi nevi yapilmis olur.

    Ozetle turkiyede ulkenin yuzde 60 i asgari ucret civarinda calisirken bu sifir esya fetisi- takintisi nerden geliyor? İnsanlar bu luksu kendinde nasil gorebiliyor? Bana biraz ayrani yok icmeye tahtravanla gider sifir esya almaya durumu var gibi geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Herkes kullandığı eşyayı kötü kullanıyor ve başkasının da "kötü kullanmıştır o, almayayım" düşüncesindedir. Zaten genel anlamda herkes kötü kullanıyor.

    Bir diğeri garanti meselesi. En basitinden ağabeyime kaçak telefon al (eskiden yurt dışı kayıt 2k iken) demiştim. "hayır garantisi yok" demişti. Yani ne yalan söyleyeyim bunca yaşıma rağmen daha garantisi bitmeden telefonunu garayilik duruma sokan daha görmedim. Ona dediğimde de "risk almak istemem" demişti. Eh, risk almayınca da %55 indirim olmaz tabi.

    Ayrıca,
    Ben ikinci el ekran kartı almıştım. Alırken de binbir türlü ilanı dolaştım en sonu da bir tanıdığa rast geldim ve güvenle aldım, kartın geçmişini tahmin edebiliyordum, neden mi?

    Tanıdığım neredeyse bütün kişiler ekran kartlarını bağırta bağırta oyun oynuyorlar. Bazıları oc yapıyor. Ram oc yapmayan daha görmedim. Yani malını düzgün kullanmıyorlar. Ben onalrı görerek, alacağım kartın da geçmişini bilmeden bir şey almakta zorlanırım. Her kes de öyle.
    Yani kısmen de haklılar
    Lakin ikinci el işte. Olacak o kadar.(e madem ikinci el e olacak o kadar, neden karı alırken o kadar araştırdın diye sorarsanız, öğrenciyim hocam, yatırımımı iyi düşünmem lazım :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba veya evde sorun olmaz da, telefon, bilgisayar vb ürünler de ben de iyi görmem ikinci el ürünleri.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Telefon bilgisayari gectim koltuk avize masa vs gibi urunlerenbile yanasmiyor kimse

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gösteri dünyası diye bir kitap vardı yanlış hatırlamıyorsam
    İnsanların nasıl imajları ile yükseldiğinden bahsediyor
    Sorun şu ki bu kişilikler imaj yaptıklarını sanarak imajlarını bozuyorlar
    Borç batağında birinin ne kadar iyi giyindiği iyi şeyler yeni şeyler kullandığı önemsizdir
    Borç batağında olduğunu bilen herkes ona üzülür...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAllaha trde ben 2.el mal kolay kolay almam yarısından daha ucuz olmali ve elektronik olmamali. Babam gitmis bi salak arkadasinin referansi ile bulasik makinesi almis makine birkac ay sonra patladi megersem satan kansizlar kopan kazanini yapistirici ile yapistirip satmis 2 3 bin lira masrafi vardi babam da hastanedeydi. Lanet ettik 0 aldık mecbur. En bastan 0 alinsa hic sorun olmayacakti. Ben 2. El sattigim mali adama diyorum ki git evinde de dene sorun olursa iade et. Az daha sattigim telefonu bile iade alacaktim. Ama esnafindan tut diger saticilara kadar bu bulasik makinesindeki gibi o kadar cok serefsiz var ki 2. El mal alinmaz. Mesela 1 kere 2 3. Yil once rdr2 aldim ps4 icin ulan cdyi naptiysa eşolessek çalışmıyordu. O gunden sonra cdli oyuna bile tovbe ettim bu (m)illet yüzünden

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Araba ve evde sorun olur asıl

    Mesela gecen bana bi dava geldi adam arabayı satmis sattiktan 70km sonra arac cok ciddi bir masraf çıkarmıştı ara bulduk arayi bulmasak senelerce sürecek bir dava sureci olacakti alan adam da pesin vermişti parayi

    Evdeyse 0 evde bile her sey olur mesela bizim eski mahallede kirada kaldigimiz ev sahibi ile konuşuyoruz hala evi neden satmadigini soruyorum bazen çünkü kirada da değil. Evin logar problemi vardi o cok artmis yaptirmak icin en az 300 400 bin lira lazimmis ve o da kesin çözüm mü belli değilmis. Adam satmaya korkuyor satarsam sonradan bana dava acarlar diyor kiraya zaten veremiyor çünkü son kiracisi gelmis 1 ay oturup hemen kacmis bu olay yüzünden.

    Mesela benim suan oturduğum evde cati problemleri var birine bu şekil satsak ayni sekilde ben de vicdanen sorunlu hissederim ama Allah'tan bizim evdeki sorun 3 5 bin liraya çözülmesi muhtemel sorunlar ve binanin ortak sorunu amcam burada olsa onunla cikar kendim kendi cebimden malzemesini alip yaparim yani

    Ozetle ev araba 2.elde daha riskli özellikle ben sahsen kolay kolay 2. El araba almam millet nasilsa satarim diye arabayı gavur mali gibi kullaniyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hor görmenin yanında şöyle bir şey daha var, ürünü kötülüyor ki fiyat kırasın. Bu da insanların uyguladığı bir taktik. Buna paralel olarak bilgisayar gibi, cep telefonu gibi ürünlerde insanlar ekstra titiz davranıyor olabilirler ikinci el noktasında.

  • Maalesef mesela vasıtada sorun çıkaracak sat kafası var ve bu ahlaksızlık normal görülüyor bu da bir etken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben bir şey alacak olsam bakıyorum adam neredeyse sıfırıyla aynı fiyata koyuyor insanlara güven de kalmadı zaten milletle uğraşmak zor o yüzden sıfıra yöneliyorsun

  • Ben ikinci el tercih ediyorum memnunum da. Dolap gardrops vs uygulamalarda kızlar çok alışveriş yapıyor. Ben tulum almıştım, abiye aldım bir ara param yoktu mont aldım ikinci el. Abiye filan çoğu kişi bir kere giymiş oluyor baya mantıklı geliyor bana. Aslında çok var ikinci el alan da söylemiyor pek insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el ayakkabı, kıyafet vs almak istemem sebebi uyuz, mantar gibi hastalıklar bulaşabilir ancak ikinci el elektronik veya araba alınabilir. Tekniker olmamdan mıdır nedir bozuk bir alet görürsem tamir etme düzeltme isteği oluyor içimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Zer0_ -- 3 Mart 2024; 15:50:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayatta almam.

  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Hocam satın alırken görüp bakarak alıyorsunuz çoğunluklar ( elektronik ürünler hariç) az çok sorunlu ürünler kendini belli ediyor.


    Garanti konusunda ise ben mesela telefonu yurtdışındna almıştım garantisi yoktu. Bir 6 ay sonra sadece hoparloru bozuldu onu da gidip servisinde çok yüksek bir ücret vermeden hallettirdim. Ama telefon yarı fiyatına geldi belirttiğiniz gibi. Çoğu garantili ürün almak isteyenler ürünün garantisinden bir defa bile faydalanmamış oluyor aslında. Hatta çoğu kişi aldığı ürünün garantili olduğunu bile bilmiyor.


    Ekran kartı konusu kesinlikle riskli. Uzun vade kullanmalık bir kart alıyorsam kesinlikle sıfır alırım veya tanıdık bildiğim birinden satın alırım sizin yaptığınız gibi.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Referans sistemi olan platformlarda bu durum aşılabiliyor. DH bu konuda iyi mesela.

  • Rui Costa kullanıcısına yanıt

    Çok saçma ilanlar var hocam haklısın özellikle letgoda mesela çoğu ürün sıfırıyla aynı fiyata konuluyor nasıl bir kafa onu anlayabilmiş değilim. Ama benzer ürünün az kullanılmış daha uygun fiyatlıları da oluyor.

  • Evet kadınlar dolap tarzı uygulamaları epey aktif kulanıyor. Ben mesela erkek ürünleri koyduğumda aylarca satamadığım çok ürün oldu. Ama kızların sattığı birçok ürün çok kolay şekilde satılıyor. Mağazanın yarı fiyatına tertemiz ürünler oluyor genelde.

  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    Yüksek sıcaklıkta bir defa yıkadın mı hiçbir şey kalmaz hocam.

  • Kafaüstü kulaklıksa çok sorun değil ama kulakiçiyse sorun olabilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.