Şimdi Ara

Türk araştırmacılardan tarihi başarı: Güneş pili verimliliğinde dünya rekoru kırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bildiğim kadarıyla bizim evin elektriği TEDAŞ tan onlarada Baraj ve Kömürle çalışan Santrallerden rüzgar gülü ve güneş tarlalarından geliyor. Yani bunun dışında bir yerden geliyorsa hele havadan çekip bize iteliyorlarsa gerçekten çok ayıp.

  • AO A kullanıcısına yanıt
    Kömür / doğalgaz santralleri çalışıyor mu, çalışmıyor mu belli değil. Çalışıyor diyelim, milyonlarca m3 doğalgaz, ta Rusya, İran'dan geliyor olabilir mi? Kömürlü olanlara hergün tırlarla kömür taşınmalı, gerçekte o tırları gören var mı, bu işin kaydı, belgesi var mı? Rüzgar gülleri, rüzgar olsa da olmasa da dönüyor. Türbin üreticilerinin bahsetmediği şekilde, kabin içinde türbini döndüren bir motor var, bu belgeli. Barajlar en büyük kandırmaca. Her şehirde baraj yok. Barajlar hiç mi arıza yapmaz. 50 yıldır 7x24 çalışan baraj var hiç arıza yapmıyor. Barajların hemen dibinde (türbinlerin hemen üstünde) 150-500 kilovolt şalt sahası var, baraj duvarından suyun gelebileceği bölgeye şalt sahası koymanın mantığı nedir? Tüm bu soruları birleştirdiğinizde bu elektriğin başka bir kaynağı olabileceğine işaret eder. Bu düşünceyi destekler nitelikte bir cok belge, fotograf, video var.

    barajlarla ilgili ek not: son yıllarda HES adı altında Türkiyede onlarca belki yüzlerce güzelim yerleşim birimi sular altında kaldı, önceden cok güzel akan dereler, nehirler ise susuz kaldı. Enerjideki bu oyunun tarihi kültürel mirasımıza tecavüz etmesi yönü de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Çok enteresan bir vaka.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Senin bu yazılarını okudukça düşünce ufkumda sarsıntılar oluşuyor güven bunalımına giriyorum. Hayatta her şeyden şüphelenir olmaya başladım. Eve gidince uzun uzun Lambayı seyredip düşüncelere dalıyorum.

  • AO A kullanıcısına yanıt
    Sadece rakamlar, gerçeklerden ilerleyelim.

    Dünya çapında her an 3 milyar kW elektrik tüketiliyor tam tüketildiği anda hazır 3 milyar kW elektrik üretiliyor.

    Li-ion piller son 10 yılda gelişti. 10 yıl önce de 50 yıl önce de bir şehirde akşam saatlerinde elektrik tüketimi artınca, elektrik hiç zorlanmadan, kesintisisiz, sorunsuz üretiliyor.

    Elektrik depolanmadığına göre, bu ek elektrik baraj, rüzgar, güneş,kömür/doğalgaz santralinden karşılanmalı.

    Fakat akşam saatinde barajdan daha cok su akmaz, rüzgar daha cok esmez, güneş zaten batar.

    Bu ek elektriği bir tek, termik santral kazanına daha çok kömür atarak, doğalgaz vanasını açarak üretiliyor olmalı.

    Böyle bir mekanizmayı ayarlamak çok zor. Yaz gecesi aynı anda herkes klimasını açtı, e-aracını, e-motosikletini şarja koydu, daha termik santral daha cok elektrik çekildiğini farkedip otomatikman kazana daha cok kömür attı? Daha çok kömürle daha cok ısı cıktı, türbin daha hızlı döndü? Jeneratör daha hızlı döndü, daha çok elektrik üretti?

    Bunlar hiç süphe oluşturmuyor mu? Yoksa "bu elektrik nasıl olsa biryerlerden geliyordur, nerden nasıl geldiği önemli değil önemli olan gelmesi" mi diyorsunuz? Bu konular sorgulanınca o yeleşik düşüncenizde sarsıntılar oluşuyor, güven bunalımına giriyorsunuz? Ona yol açan benim sorgulamam mı, yoksa bu enerji işinde bir bit yeniği olabileceği mi?

    Rüzgar gülleri, rüzgar olsa da, olmasa da dönüyor, bunların videoları var.

    Deniz aşırı türbinlerde, deniz yatağına dikilmiş değil, türbin kulesinin altındaki duba ile su üstünde duruyor. Dolayısıyla rüzgar esince, türbine etkiyen güç ile türbin kulesinin arkaya doğru eğilmesi gerekir ancak eğilmiyor 90 derece dimdik duruyor, bu nasıl olur? Türbin içinde, türbini döndüren bir motor ile olabilir bu. Ancak çok hızlı değil, standart 30-35 rpm ile döndürünce olabilir. Denizin 80km açığında rüzgarı yakalayıp, sehirlere elektrik iletmek sadece hayalde bile gerçekleşmesi zor.

    Deniz aşırı rüzgar çiftliği yapılmış, tanıtım videosunda gösteriyor, türbinin kanatları kapalı konumda (rüzgarı dirençsiz geçirir) ancak tam devir dönüyor! Rüzgar döndüremez bu imkansız. Belli ki türbin içinde motor var. Tamam peki o motordan neden hiç bahsedilmiyor?

    Gördüğünüz üzere, görünenler üzerinden giderek doğru soruları sordugunuzda bir oyun döndüğünü anlayabiliriz. Peki ben neden durup dururken böyle sorguluyorum, vaktimi bu sorulara harcıyorum? Cunku ben bu oyunda kazık yiyen taraftayım. İşte o yüzden bu soruları soruyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu işler nasıl işler izleyin Fatih Altaylı quantum argon araştırma merkezi doğrulamış mi

  • Baslik kasten acilmis sanki, universite turkoyede degilmis


    Aglanacak halimize guluyoruz valla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla umutlu olmayın,zamanında fatih altaylı yazlığına güneş paneli kurduğunu,şikayet üzerine tedaş ekiplerinin,ceza yazıp elektriği bu şekilde kullanabiilirsiniz sorun yok,ama panelden gelen aradaki kablo sayaçtan geçecek fatura edilecek dediklerini anlatmıştı.




    saygılar..................................

  • rekor %47.8 ile fraunhofer enstitüsünün.

  • Gerçekten güzel bir çalışma. Ama o sırada beyin göçü ):

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.