Şimdi Ara

TURBO İLE İLGİLİ ACİL YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C3 1.4 90 bg dizel kullanıyorum turbonun emme manifoldunun triger kapağı üzerinden yağ terlemesi yapıyor.Bunu gösterdiğim bir usta emme manifoldundan kaçırıyor dedi ve dğişmesi gerektiğini söyledi.Başka özel bir servisteki ustaya gösterdiğimde ise turbonun ömrünün dolduğunu intercoolardan sadece hava gider emme manifoldundan geçer turbo yağ kaçırıyosa değişecek gerekirse manifoldda değişecek dedi şimdi bunların hangisine güvenmeliyim?emme manifoldundan eğer havayla karışık hafif yağda geçmesi normalse sadece emme manifoldu değişecek demektir ama diğer ustanın dediği gibi sadece hava geçmeliyse turboyuda motorun ömrü için değiştireyim napalım ama hangisi doğru yardım lütfen?



  • Emme manifoldundan yalnızca hava geçer. Aynı şekilde yeni nesil tüm dizel motorlarda emme manifoldundan yalnızca soğutulmuş yani yoğunlaştırılmış (intercooler varsa) hava geçer. Yağın emme manifolduyla bir ilgisi yoktur.

    Dolayısıyla ilk bakılması gereken turbo. Aracınız kaç km.de? Ayrıca Lexia.ya bağlayıp turbo basıncının ölçülmesi ve değerlerin normal değer aralığında olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sonra turbonun elle kontrolü yapılmalıdır. Turboyu sakın yetkili serviste değişmeyin dünyanın masrafını çıkarırlar.

    Eğer parça gerekliyse (turbo, manifold vs.) ben sizi orijinal ekipman satan arkadaşlara yönlendirebilirim.
  • Yavuz araba 58000 de temiz kullanılmış bir araba ben dısarıdaki bir serviste emme manifoldunun siparişini verdim turbodan çıkan intercoolara giden hortumda bağlantıdan kırık onuda değişecem ama usta yerım bardak kadar yağın sistemde dolaşması normaldir turbon sağlam gerek yok dedi değişmeye yetkili servisteki formende sistemde yağ olması normal dedi hafif yağla karışık hava üfler dedi ama sende böle söledin şimdi yine aklım karıştı turbonun bozulduğuna mı dalalet emme manifoldunda yağ olması?
  • sistem zaten kuru olamaz turbo sarar o zaman zaten bildiğim kadarı ile turboya yağ borusu girer çok az bir yağ dolaşması normal arkadaşımda da aynı problem vardı aynı araba 1.4 16 v öndeki plastik bir malzeme var o kırıldı onu değiştirdi mutlu ve mesut
  • Solidus aynı problemi yaşayanın tecrübesi çok önemli ,emme manifoldunun plastik bölümü arsından hafif üflüyor açılmış arsı bende böle farkettim çok tereddüt yaşadım ama servis usttaları da normal diyor turbon sağlam sadece manifoldu değiştir tamam dediler de bende kafaya taktım bi usta hemen değiştirelim turboyu filan bende tanımıyorum orayı bu normal demekki saol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.