Şimdi Ara

Tunç Soyer: Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini Ankara’nın insafına bırakamayız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HDP'ye yakınlığıyla bilinen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yine HDP politikalarının savunuculuğunu yaptı. Merkezi yönetimi eleştirip yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasını isteyen Soyer, 'Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini Ankara'nın insafına bırakamayız' dedi.

    Cumhuriyet Halk Partili (CHP) büyükşehir belediye başkanları İzmir’de bir araya geldi. İlki İstanbul’da gerçekleşen çalıştayın ikinci ayağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı. Swissotel’deki zirveye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek dışındaki tüm başkanlar katıldı.

    ‘HALKIMIZ SADECE YAŞADIĞI ŞEHRİ YÖNETECEK BELEDİYE BAŞKANINI SEÇMEDİ’
    İstanbul’dan sonra ikincisi gerçekleşen çalıştay için konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Şahsım da dahil burada bulunan 10 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğimiz şehirlerde; ekonomik ve sosyal sınıfı, etnik yapısı, inancı, dili, kültürü ve düşüncesi bakımından çok farklı toplumsal kesimlerin talep ve beklentilerine cevap olmakla sorumluyuz. Ancak hepimizin farkında olduğu gerçek şu ki; yönettiğimiz büyükşehirlerdeki vatandaşlarımız, geçmişin refleksleriyle yapılan bir yerel yönetim anlayışından fazlasını istiyor bizden. Bu istek öylesine oluşmadı elbette. Küreselleşmenin, bilgi toplumu olmanın ve ülkemizdeki toplumsal, siyasal süreçlerin getirdiği bir değişim. 31 Mart ve 23 Haziran’da ete kemiğe bürünen bir değişim bu. Halkımız son seçimlerde, sadece yaşadığı şehri yönetecek belediye başkanını seçmedi. Bununla birlikte; hakim siyasî dile, kutuplaştırma, ötekileştirme söylemlerine ve ekonominin gidişatına dur demek istedi” dedi.

    Soyer, yerel yönetimlere “özerklik” isteyerek şunları söyledi:

    “Ankara’da alınan karar ve tüm politikaların olumsuz sonuçlarının yansıdığı yerellerin zaten kısıtlı olan yetkilerinin bile alınması; merkezi idarelerin ve siyaset kurumunun, artık sorunlara cevaz vermekten gittikçe uzaklaştığını gösteriyor. Yetki paylaşımını, güçler ayrılığını kabul etmeyen, katı bir merkezi yaklaşım, sorunların katmerleşmesinin en temel sebeplerinden biri.”

    Daha önce HDP’lilere sıcak mesajlar veren tıpkı bir HDP’li Belediye Başkanları gibi etnik ve mezhepsel talepleri dile getirerek “Kürtçe kamusal hizmet” çağrısı yaptı.

    “Daralan kamusal ve siyasi alanı, yerelde toplumsal müşterekleri sağlayarak genişletebiliriz” diyen Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

    ‘KÜRTÇE KAMUSAL HİZMET TALEBİ ANKARA’NIN İNSAFINA BIRAKILAMAZ’
    “Bu sebeple demokrasiyi, sadece seçimlerden ibaret gören anlayışı, yapacağımız uygulamalarla değiştirmek, yerel siyasetin ve onun temsilcileri olarak bizlerin en temel görevlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Halkın karar süreçlerine katılımını, söylemden öteye taşımamız; ancak ve ancak sorunun bizzat muhataplarını, bu süreçlere dahil ederek ve müşterekler kurarak mümkün. Aksi durumda çözdüğümüzü sandığımız sorunlar, büyüyerek devam eder. Alevilerin cemevi talebini, Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini, Romanların kültürlerini yaşatacağı alanları, Suriyeli sığınmacılar meselesini, engellilerin sosyal yaşamda yaşadığı zorlukları, kadın özgürlüğünü, işsizliği, yoksulluğu, barışı ve onlarca farklı toplumsal sorunun çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik. Halka en yakın yerde kamusal hizmet sunan ve siyasi sorumluluk taşıyan bizlerin; yansıması doğrudan kentlerde olan bu sorunların çözümleri için çok daha cesur, çok daha kararlı adımlar atması gerekiyor. Toplum, geçmiş alışkanlıklarımızdan kurtulmamızı, mevcut siyasi, kamusal yaklaşımları değiştirmemizi ve dönüşüme öncülük yapmamızı talep ediyor. Ülkemizin yarısının yaşadığı şehirlerin belediye başkanları olarak burada, İzmir’deki bu buluşmamızın; bu hususlarda tartışmalar yürüteceğimiz bir zemine dönüşeceğinden şüphem yok.”

    PKK’YI KINAYAMADILAR
    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Karabağlar yangınıyla ilgili terör örgütü PKK’nın kınanmasına ilişkin verilen önerge reddedilmişti. Önergeye AKP, MHP ve İYİ Parti grupları kabul oyuna karşı, CHP grubu ret oyu vermişti.

    ‘PKK’yı kınayalım’ önergesi İzmir Belediye Meclisi’nde reddedildi!

    İZMİR’İN KURTULUŞ GÜNÜNDE HDP’LİLERLE BULUŞTULAR
    Geçtiğimiz ay CHP‘li Karaburun Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen sözde bilim kongresinde çok sayıda HDP’li konuşma yapmıştı. Kongrenin son gününde ise CHP’nin HDP sevdalısı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile terörle bağlantısı gerekçesiyle görevden alınan HDP’li eski belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı bir araya gelmişti.

    Selçuk Mızraklı salona girdiğinde katılımcılar “Her yer Amed, her yer direniş”, “Kayyumlar gidecek, biz kazanacağız” sloganlarıyla karşılanmıştı.https://veryansintv.com/tunc-soyer-kurtlerin-anadilinde-kamusal-hizmet-istegini-ankaranin-insafina-birakamayiz/







  • Tunç Soyer'i anlamış değilim.
    Aziz Kocaoğlundan kurtulalım dedik bu adam da nedir?

    Seçim günü İzmir, CHP'yi farka götürürken Tunç Soyer sanki 90+2'de gol atıp süper kupayı almış gibi seviniyordu.
    Sanki CHP ilk defa kazanıyor.

    videosu:https://www.youtube.com/watch?v=hF4nr3oMB9M

    Seçimi kazandı eyvallah..
    O zamandan bu zamana izmirde değişen ne var ?
    veya
    İzmir'in sorunlarını konuşmak yerine garip garip sanki ülkenin başına yeni bir rejim getirmiş veya Kanada gibi bir ülkede yaşadığını düşünerek bisikletle vs poz vermeler..

    Adama garezim yok ama İzmir iyice bok çukurun dönmeye başladı. Körfez ince ince kokusunu sarmaya başladı.
    Aydın - Çanakkale Yolu çevre yolu her akşam kilit oluyor. Trafik kol gibi oldu..


    Otur İzmir'in sorunlarına bi kulak ver. Sen sadece İzmir'in belediye başkanısın. Kürtçe vs. gibi açıklamalar yapacak kadar gücünde yok seviyende.

    Oturup Mansur Başkan'dan örnek almayı da deneyebilirsiniz.
  • Allahım sen sabır ver..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kürtçe konuşan var mı gerçekten.50 yaşındaki bir Kürt vatandaşın çocuğu bırak kürtçe konuşmayı, kürtçe şive yok. ülkede konuşan eden izleyen yokken Kürtçe tv açıyoruz.pkk Türkiye'de nerdeyse bitmiş durumda iken ırak ve suriyede Kürdistanı kuruyoruz.hadi ırak neyse Suriye çok kötü oldu. orası pkk çizgisinde
  • biri arabcılık oynar allah der ülkeyi iliklerine kadar sömürür.

    diğeri atatürkün partisinde kürt milliyetçiliği yapar.

    öteki koltuk uğruna milliyetçiliğini satar türklüğü satar.

    adam akıllı parti yok ülkede. ülke boktan partileride boktan.
  • Beyler küteleri doldurun bu film burada koptu İktidar ve Muhalefet bizi tezgaha getirdi Ülkede kriz var herşey bitmiş adamların yaptığı açıklamaya bak kaçan kurtulur bu saatten sonra ülkeden birşey beklemeyin İktidarın değişmeside bir şey getirmez Nurjuvazi gider Kürtjuvazi gelir bu zihniyetle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veryansın tv? Özellikle bu karaburun belediyesiyle neden bu kadar uğraşıyorlar anlamıyorum.
    Orada hangi akplinin projesi var da belediye taş koydu merak ediyorum.

    Açıkçası herşey paradır. Vatan millet, kürtçe falan sıradan halkı gazlamak için kullanılıyor. Bu işin arkasında ne var bir türlü öğrenemedim. Şu karaburunda ne oldu da her hafta bir haber, bir akpli vekil orası hakkında birşeyler söylüyor.

    Konunun içinde romanlar, aleviler falan geçiyor tabi o kısımlar öne çıkarılmıyor. Çünkü algı yapmak istedikleri mevzu belli. Ayrıca Kasım ayı gelmiş 9 eylüldeki mesele nedense şimdi haber oluyor.
  • Soyer, İmamoğlu normal şartlarda HDP dışında siyaset yapamayacak olan, bomboş şişirilen ve birkaç seneye unutulacak isimler.

    İmamoğlu da sönecek, balonun hızlı şişmesi sönmeyeceği anlamına gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 3 Kasım 2019; 2:55:39 >
  • Nüfusun büyük bir kısmı için artık oy verme olayı tarihe karışacak galiba öyle görünüyor.
  • birisi fransada gelin istanbulu beraber yönetelim dedi.

    fransanın barış pınarında nasıl bir tutum takındığı ortada.

    yeterki vatan haini ol batının bütün basınında el üstünde tutulursun.

    latin amerikada halkın "demokratik" eylemleri yine coştu.

    burdaki ekşi algısına baktıkça gülesim geliyor.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 23 Haziran 2020; 16:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olduğu zaten en başından belliydi, şaşırmamak lazım.
  • ıyı parti var
  • Ya sen kimsin? Bu dayılar teyzeler haklı ya chpye güvenilir mi der hepsi haklılar. Bu kadar seviyorsanız kürtleri alın gidin ıraka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ya. Siz nerede yaşıyorsunuz?

    Bu zaten uygulanıyor. Devlet tarafından hemde.

    Güneydoğudaki çoğu belediye ve kamu kurumunda tercüman var.

    Türkçe bilmeyen adam ne yapacak. Bunun yaşlısı var köylüsü var mültecisi var.

    Tüm bir konuşmadan şunu almak ise bambaşkaymış. Adam alevilerden, romanlardan bahsederken bunu da söylemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A98986428

    .
    Tunç Soyer bunu dedi diye basıyorsan haberin olsun bu zaten devlet tarafından uygulanıyor

    Yani zaten var.

    Şaka mısınız siz ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin iktidarı da muhalefeti de çöp.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dor Niro

    Bu mesaj silindi.
    Bu şu anda uygulanıyor zaten Güneydoğuda kamu kurumlarında

    Hatta Arapça tercüman ile Arapça kamu hizmeti de var.

    Siz neyin diyetini ödüyorsunuz o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohh miss gibi konuşmuş:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adama bir türlü ısınmadım. Yani bana hiç samimi gelmiyor. Umarim bir dönemden fazla kalmaz. Izmir de zerre ilerleme yok. Bu kafaylada olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.