Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1391. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.193
Cevap
687
Favori
1.823.107
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13891390139113921393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, takip numaram bu CG131338944US
    10 Ocakta aldığım ürün USPS tarafından taşındı ve 21 Şubatta İstanbuldan bildirim geldi.
    En son güncellemeye bakarsanız 'Your item departed a transfer airport in ATATURK, ISTANBUL, TURKEY on February 21, 2021 at 9:07 pm. The item is currently in transit to the destination' yazıyor. Ürünüm iade mi edilmiş mi oluyor ?
    Takip numarasını Ptt üzerinde arattığımda en son yurt dışında işlem ibaresi var herhangi bir Türkiye'ye giriş ibaresi yok. Eğer iade edilseydi burda gözükür müydü ? İade olayı yok ise ne kadar sürede PTT'nin bu işlemi yapması sürer?
    Sizce ne yapmalıyım ? Böyle bir durumu daha önce yaşayan oldu mu ? Gidip bakma şansım da yok. Kırıkkale'de oturuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1477 -- 24 Şubat 2021; 22:56:57 >
  • oguzhan1477 kullanıcısına yanıt

    Bir sıkıntı gözükmüyor. Paket hedef noktası olan İstanbul'a doğru transfer aşamasında. Ay sonuna kalmadan da varmış olur İstanbul'a.

  • Orhun kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler.
  • Gümrükte takıldı galiba iletişime geçin diyor nereyi aramam gerekiyor bilen varmı?

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (90) 2129991222


    aramexin numarası bu bunları ara biran evvel

    bunlar gümrük ardiye parası kitliyorlar bilginiz olsun

    yani hızlı davranın

  • Arkadaşlar merhaba. AliExpress’ten 9 Aralıkta bir alışveriş yaptım. LP00422926575498 takip numaralı ürün 10 Aralıkta kargoya verildi. 19 Aralıkta “Varış ülkesine ulaştı” diye gözüküyor. 27 Ocakta ise “Gümrük işlemleri başlatıldı” diye gözüküyor. Yani ürün kargoya verileli 76 gün oldu ama aslında 9 günde ülkeye geldi, o zamandan beri İstanbul Pim’de bekliyor anladığım kadarıyla. Ptt ve Aras kargoyu aradığımda takip kodunun değişmiş olması gerektiğini söylüyorlar. Yeni takip kodu 2 harfle başlayıp 2 harfle bitmeliymiş. Bendeki kodla bilgi veremeyeceklerini söylüyorlar. İsimden sorgulattığımda da kayıt bulunamadı diyorlar. Araştırma yaptığımda cainiao, parcelsapp gibi sitelerde yeni takip kodunun yazdığını gördüm ama benim takip kodunu yazınca yenisi görünmüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, bu konularda çok tecrübem yok. Yardımcı olabilir misiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PotterWhoLock

    Arkadaşlar merhaba. AliExpress’ten 9 Aralıkta bir alışveriş yaptım. LP00422926575498 takip numaralı ürün 10 Aralıkta kargoya verildi. 19 Aralıkta “Varış ülkesine ulaştı” diye gözüküyor. 27 Ocakta ise “Gümrük işlemleri başlatıldı” diye gözüküyor. Yani ürün kargoya verileli 76 gün oldu ama aslında 9 günde ülkeye geldi, o zamandan beri İstanbul Pim’de bekliyor anladığım kadarıyla. Ptt ve Aras kargoyu aradığımda takip kodunun değişmiş olması gerektiğini söylüyorlar. Yeni takip kodu 2 harfle başlayıp 2 harfle bitmeliymiş. Bendeki kodla bilgi veremeyeceklerini söylüyorlar. İsimden sorgulattığımda da kayıt bulunamadı diyorlar. Araştırma yaptığımda cainiao, parcelsapp gibi sitelerde yeni takip kodunun yazdığını gördüm ama benim takip kodunu yazınca yenisi görünmüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, bu konularda çok tecrübem yok. Yardımcı olabilir misiniz?

    Maksimum 90 gün içinde ürünün elinize ulaşması gerekiyor. Aliexpress siparişlerim kısmında son tarih görünür.


    Yani ürün size ulaşmazsa, süre sonunda dispute açıp para iadesi alırsınız.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Yani dispute açmak için 90. güne kadar beklersem sorun olmaz değil mi? Bazı yerlerde 60 günden sonra dispute açılması gerektiğini söylemişler, o yüzden kafam karıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PotterWhoLock

    Yani dispute açmak için 90. güne kadar beklersem sorun olmaz değil mi? Bazı yerlerde 60 günden sonra dispute açılması gerektiğini söylemişler, o yüzden kafam karıştı.

    Sipariş sayfanızda, eğer ürün elinize ulaşmazsa, dispute açabileceğiniz tarih belirtilmiştir. O tarih geldiğinde dispute( yani "anlaşmazlık" ) açar ve para iadesi alırsınız. Aliexpress güvenli bir platformdur. Bu gibi durumlarda hep sipariş verenin yanında yer almaktadır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Anladım, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • 22 Şubat Pazartesi DHL ile almanyadan bi kargo verildi takip koduyla takip ediyorum hala ülkeye giriş yapamadı.Dhl kaç günde getiriyor ortalama bilen var mı?

  •  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Alıntı

    metni:

    arkadaşlar gümrükte bir sıkıntı mi var böyle kaldı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spongebob35 -- 3 Mart 2021; 12:29:12 >
  • Arkadaşlar çıkan vergiyi çok bulursak malı almayarak Pttye dilekçe ile başvurup 1 hafta geri göndermemesi için bekletmesini mi isteyeceğiz ve de diğer yandan da istanbul posta gümrük mail adresine kart ekstresini mi uygun bir dilekçe maili ile bildirip indirim istiyeceğiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çinliye düşük yaz dedim yazmamış 65lik ürüne 22 TL vergi çıkmış, biraz fazla çıkmış, 3TLlik bişiy de alsanız 15 20 vergi alıyorlar, bu kadar da olmaz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen bana çıkan vergileri görsen hayata küserdin :D ben pes ettim artık t....ler kazandı

  • Merhabalar, Amazon.de'den birkaç gün önce büyük bir sipariş verdim, tahmin edeceğiniz gibi UPS ile yollandı.

    Bildiğim kadarıyla 1500€/30 kg limiti var. Bu limiti aşmamaya özen gösterdim. Gümrüğe takılan ürünlerin ürün adedi mi paket adedi ile mi nitelendirildiği halen karışık ve tam açık değil gibi ama UPS TR'yi aradığımda 5 paket kotası (aylık) olduğunu söylediler.


    Şimdi, ben ithalatçı değilim. Gerekli belgelerim yok, gümrük müşaviri vs. ile çalışmıyorum. Daha önce ayda 10-20 arası ürün getirttiğim oldu ama sanıyorum hiç 5 paketi geçmedim. Geçtiysem bile farklı zamanlarda aldığım için manuel olarak kaydedildiğinden ötürü çakmamış olabilirler, ya da o paket bir sonraki aya sarktı benim haberim yok. Genelde 5 paketi geçecek kadar büyük alımlar yapmasam da koleksiyon amaçlı amazon.de'den bir ton mal aldım ve bu arkadaşlar ne yazık ki ürünleri farklı depolarda bulunduruyorlar ve yollamadan önce fazla birleştirmiyorlar. Aynı ürünü, aynı kişiden, aynı anda almama rağmen bu ürünlerden bir tanesi tek başına ayrı bir paket olarak yollandı. Düşünün yani hem 5€'luk 1 ürün içeren paket var hem de 200€'luk 10 ürün içeren paket var. Bu benim kontrolüm dışımda. Amazon'a ürünleri geri yollatmayı ve paketleri 5 paket olacak şekilde birleştirmelerini teklif ettim ama bunu yapamayacaklarını söylediler.


    Bu durumda ne yapmam gerek? 5 tane UPS'in temsilciliği ile alıp gerisini depoda çürümeye mi terk edeyim, iade mi edeyim, fahiş fiyatlar isterlerse bunları gümrükten çektirmek için ödeyeyim mi? Hepsi birbirinden baş ağrıtıcı durumlar. Bu ürün/paket limiti gerçekten kafa karıştırıcı. 5 paket bireysel iken 6 paket olduğu anda ithalatçı mı oluyoruz arkadaş? İçinde kaç tane ürün olduğunun hiç mi önemi yok? Her şeyi geçtim kaç tane paket olarak yollayacaklarını da kontrol edemiyorsun ki... Tüm tavsiyeleri bekliyorum.


    dipnot: Amazon bu ürünleri express kargoyla yolladı. Ben talep etmediğim halde. Sanırım hızlı kargo ile yollanan ürünler de daha sıkı bir gümrük denetimine tabi. Bana yollanan mesajda 'posta ve hızlı kargo taşımacılığı seri no 4'e göre bir karar alındığı belirtiliyor. Bu işlerden anlamıyorum, etmiyorum. Yine benim kontrolüm dışında. Bilen varsa mesaj kutumu şenlendirebilir. Teşekkür ederim.


    edit: Ürünlerin hepsi Amazon deposundan yollanmış olup, Fullfilled by Amazon etiketine sahiptir. Hepsinin vergisini ve kargosunu klasik şekilde checkout'da ödedim.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realtione -- 3 Mart 2021; 20:21:21 >




  • Realtione R kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun hocam


    çok fazla anlamamakla beraber


    ürünlerin var atıyorum 200 euroluk paketin var ve içinde on adet aynı üründen mi var ? eğer öylese alamazsın diye düşünüyorum .


    bana defolu olduğu için çinden tekrardan gönderilen tek ayakkabı üzerinden 440 tl geçirdi ukim ptt

    gümrük işte


    daha bir sürü var en komiği boş kutuya 152 tl , tek ayakkabı ya sadece sağ 440 tl


    cimerden sonuç alamadım ben pes ettim bu ülkeden bir cacık olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 3 Mart 2021; 21:33:55 >
  • musicalite kullanıcısına yanıt

    Hayır çoğunlukla aynı ürün değiller. Aynı olan ürün varsa bile maksimum 4-5 tane aldım ki o da yedek ve tanıdıklarıma verme amaçlı. Gerçekten bunu takıntı yapacaklarsa ondan önce takıntı yapmaları gereken birçok konu var.


    Neresi tam anlaşılmadı bilmiyorum ama uzun lafın kısası 5 paket olsa büyük ihtimalle sıkıntısız alacaktım. Amazonun warehouse problemleri yüzünden 13 pakete bölündü ve ithalat olarak değerlendiriliyor ürünlerim. Yahu böyle saçmalık mı olur, benim elimde olan bir şey değil ki bu.

  • yani ne aldın ne almadın ben bilmiyorum sayıca çok ürün var , aynı üründen 2 den fazla varsa zaten direk ticari sayıyorlar kaç liraya aldığına bakmıyor bile . gümrük işleri çok sıkıntılı bir hal aldı bunda birilerinin parmağı olduğu belli . göklerden.



    kendime giymek için ayakkabı alıyorum ara sıra ama artık alamıyorum 80-90 dolar değerindeki ürünlere 1300-1400 lira vergi çıkartıyorlar . bilerek yapıyorlar... düzelir mi ? sanmam

    amaçları ne koparırsak kar

    yani sen şimdi desenki tamam parasını ödeyelim herşeyi ödeyelim kabul desen ürünlerini muhtemelen alırsın çünkü bence amaç para koparmak .... devlettekide aynı özeldekide ... cimer benim başvurlarımı reddetti ben artık uğraşamıycam

    yoruldum yani


    umarım çözersiniz sorununuzu .

  • Newwgg'den kardeşimle kart aldık birisi sorunsuz geldi diğeri gümrükte tutuluyor ve noter onaylı vekaletname isteniyor. Süreç tam olarak nasıl bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 13891390139113921393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.