Şimdi Ara

Tüketici haklarına başvurdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teleservice'e verdiğim Neo V model telefon 20 iş günü içinde tamir edilmediği için para iadesi istedim ama kabul etmediler. Ben de tüketici haklarına başvurada bulundum. Bugün cihazımı kargoya vermişler eğer cihazı kabul edersem süreci olumsuz etkiler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatyercan -- 9 Aralık 2013; 19:52:04 >



  • hocam tüketici hakem heyeti mi ne oluyo, burdan cevap bulamazsan oraya git sor. bende olumsuz etkilemez ama bilemiyorum.

    birde, firmanın kabul etmemesi önemsiz, onlar zaten hiç kabul etmezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok pardon yanlış yazmışım ya bugün servis cihazı kargoya verdi 24. iş gününde işlemleri bitirmişler. Onu kabul etmem süreci etkiler mi diye soracaktım.
  • cagatyercan kullanıcısına yanıt
    yok öyle demek istediğini anladım zaten ben, ona göre cevap yazdım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatil günlerini düşüyomusun 24 günden onlar senden çakal geç iş yapmazlar kolay kolay
  • efsanex E kullanıcısına yanıt
    Düştüm düştüm kesin olarak 24 iş günü oldu
  • Kesin eminseniz kargoyu kabul etmeyin, geldiği zaman iade edin ve kutuyu asla açmayın, hatta dokunmayın bile. Cihazı ister onarsınlar, isterlerse dünyanın en pahalı telefonuyla değiştirsinler, 20 iş günün geçtikten sonra karar sizindir. İster paranızı alırsınız, ister yeni cihaz alırsınız. Zaten 24. günde cihazınızın onarıldığını gösteren bir ibare varsa mahkeme karşısında otomatik olarak haksız duruma düşeceklerdir, daha önce onardıklarına dair bir ibare de yok. Yani hiç bir savunma ve dayanak noktaları yok.

    Tüm söz sizde, yapabilecekleri tek şey sizi yıldırmaya çalışmak ve yalan söylemeye devam etmek. Bu durumda da size "yapamayacaklarını" ya da "öyle olmadığını" iddia ettikleri "herşeyi" kelime kelime yazılı ve altında imzalı olarak göndermelerini isteyin. Dilleri tutulacaktır. Bu, ticarette her daim geçerlidir. Yalan söylemiyorlarsa ister yazılı ister sözlü ve imzalı olarak bildirebilirler herşeyi. Bir risk yoktur, ancak dediklerinden emin olmayan insanlar en ufak bir iddialaşmada bile sözlerini yazılı ve imzalı olarak tekrarlamak istemeyeceklerdir. Halbuki çerçevesi kanunlar tarafından çizilmiş haklarla ilgili konuşuyorlarsa bunu yazılı olarak vermek zorundalar.

    Sözlü olarak ısrarlarına devam ederlerse; itirazlarını yazılı olarak vermelerini istediğinizi ancak "nedense" ver(E)mediklerini mahkemede de bildireceğinizi ve sonucun lehinize olması halinde bir de tüketiciyi yanıltmaktan tazminat davası açacağınızı söyleyin (hatta zamanınız varsa açın!).




  • DeLiCe_DoLuCa D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu saatten sonra hayatta kabul etmem cihazı para iadesini almak için tüm yasal haklarımı kullanacağım. Ayrıca dediğiniz gibi bir durumla karşılaşırsam tavsiyenize uyup imzalı olarak göndermelerini isteyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.