Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Hk. (HAKKINIZI ARAYIN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Tüketici hakem heyetlerini bilirsiniz. Bu heyetler tüketici ve satıcı arasında görevlerini yerine getirmeyen veya tarafların kusurlu oldukları kısmının maddiyatını tespit eden mercîlerdir.

    Evimi başka bir semte taşıdıktan sonra yeni yapılan sitede kullandığım x firmanın alt yapısı yoktu. Taşınmadan evvel aldığım taahhütlü internet yeni taşındığım evde alt yapı olmaması sebebi ile müşteri hizmetleri arayarak cezai müeyyide doğmadan kapatmaları gerektiğini, taahhüdün alt yapı olmadığından bahisle ödeme yapmayacağımı bildirdim. ancak klasik müşteri hizmetleri böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

    akabinde bana gönderdikleri taahhüdü ihlal etme cezasını ödedim. ödediğim faturaları Türk Telekom Müdürlüğü'nden aslı gibidir mühürlü yaptırdıktan sonra, e-devlet aracılığıyla online olarak Tüketici Hakem Heyetine başvuru da bulundum.

    Yaklaşık 4 ay sonra cevap geldi. Tüketici hakem heyeti ödenen ceza miktarının hepsinin tüketiciye ödenmesine karar vermişti.
    Şimdi 4-5 örnek ilamlı icra takibine koyup, beni bu kadar sürüncemede bıraktıkları için %72 faiz oranı ile alacağımı tahsil edeceğim.


    Son olarak arkadaşlar aldığınız ürünlerde hata, eksiklik ya da kusur görürseniz mutlaka hakkınızı arayın. Tüketici Hakem Heyetleri genelde tüketici lehine kararlar veriyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.