Şimdi Ara

Tüketici Dayanışma Platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
32
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Hepinizin bildiği üzere forum üzerinden elimden geldiğince hepinize destek olmaya, yaşadığınız özellikle hukuki konularda yardımcı olmaya gayret ediyorum. Bunu gerek açtığım konulardan, gerek ana konular üzerinden ve gerekse özel mesaj yoluyla bana ulaşan arkadaşlarımızla gerçekleştiriyorum. Ancak bunun oldukça yetersiz kaldığını ve bir çok kullanıcının, benzer konulardan mağduriyet yaşadıklarını ve süreçlerinin aynı çıkmaza girdiğini üzülerek görüyorum.


    Bu doğrultuda çok sevdiğim bir dostum Adem Helvacı hocam ile ortak bir platform başlatmak üzere mutabık kaldık:



    Tüketici Dayanışma Platformu

     

    Tüketicilerin yaşadıkları problemler sonrasında, özellikle haklarını nasıl arayacaklarını bilememeleri kaynaklı hak kayıpları, kendi başlarına hak aradıkları durumda da tüketici hakem heyetlerinde davaların olumsuz sonuçlanma ihtimalleri bulunuyor. Diğer yandan da ne yapacağını bilmesine karşılık avukat tutacak maddi gücü olmayan tüketiciler söz konusu. Bu durumları ortadan kaldırmak amacıyla, hem tüketicilerin haklarını nasıl arayacaklarını onlara göstermek, hem de dava durumu doğuran bir sorunla karşılaşmaları halinde onlara yol göstermek amacıyla kurulan bir platformdur. Bu platformun amacı, aynı problemden muzdarip olan tüketicilerin bir araya getirilerek, problemlerinin tek bir dosyada birleştirilmesi ve toplu dava haline getirilerek, sürecin daha masrafsız (vekalet ve dava harçları), hızlı ve problemsiz olarak çözümlenebilmesini sağlamaktır. Böylece firmaların da tüketicilerle tek tek ve caydırıcı bir şekilde uğraşmalarının da önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.


    Tüketici Dayanışma Platformu, Tüketicilerin yaşadıkları problemler sonrasında taleplerinin olumsuz sonuçlanma ihtimallerini önleme ve en aza indirme amacı ile kurulmuştur. Günümüz koşullarında, Tüzel bir kişiliğe sahip olmamız yani bir Dernek olmamız dahi birçok konuda çözüm üretebilmemize katkı sağlamıyorken, son yıllarda örneklerini onlarca ve yüzlerce kere gördüğümüz üzere sosyal medya baskısı ile firmalara karşı daha etkili mücadele edebiliyoruz yani bu bir koz meselesi, herkes elindeki kozu kullanıyor.

     

    Firmalar genel anlamda ellerindeki maddi olanaklar ve Hukuk departmanları avantajlarını kullanıyor ve buna karşı vatandaş olarak ne sizin, ne de bizim karşı koyabilme veya onlardan daha güçlü olabilme imkânımız olmadığı da gerçek. Bu nedenle onların daha çok çekindiği konu olan İFŞA mekanizmasını defalarca devreye sokmuş ve karşılığını pozitif yönde almış olsak da, bu sadece tek bir deniz yıldızı kurtarabildiğimiz, kalanlarına bir fayda sağlayamamış olduğumuz gerçeğini de gözler önüne seriyor. 

     

    İşte bizim de amacımız, kıymetli Avukat dostlarımızın desteği ile bu konuları SERİ DAVA haline getirip tüketiciler adına ortak hareket edilmesini sağlamak. 

     

     

    Seri Dava Nedir?

     

    Türk yargı sistemine göre seri dava, aynı veya benzer nitelikte olan, aynı davacı veya davalılar tarafından açılan, aynı mahkemede veya farklı mahkemelerde görülen birden fazla davadır. Seri davalar, özellikle tazminat davalarında yaygın olarak görülmektedir.

     

    Seri davaların başlıca nedenleri şunlardır:

     

    • Aynı olaydan kaynaklanan birden fazla kişinin dava açması
    • Aynı kişi veya kuruma karşı birden fazla kişinin dava açması
    • Aynı kişi veya kurum tarafından birden fazla kişiye karşı dava açılması

    Konunun Hukuki kısmını elbette ki konunun uzmanı olan arkadaşlarımız bilir fakat biz ana hedefimize odaklanalım.


     

    Bizim Görevimiz Ne?

     

    Tabi burada bize düşen görev de bu işi filtrelemek oluyor. Mesela Ölü pixel konuları bir başlık olsa da, marka marka bunları ayırmamız gerekecek mi onu Avukat dostlara danışmamız gerekecek.

    Vakumsuz yapılan klima montajları için ayrı başlık, seçimlik hakları kazanılmış olmasına rağmen, firmanın işi yokuşa sürdüğü konular ayrı başlık şeklinde konu ilerletilecek ve bizim bir filtreleme yapıp Avukat arkadaşları işlerini kolaylaştıracak şekilde bir organizasyon şeması oluşturmamız gerekecek.


     

    Sizin Göreviniz Ne?

     

    Siz kıymetli dostların en öncelikli görevi, bu hareketten çevrenizdeki en az iki kişiye bahsetmek ve katılmalarını sağlamak. Bugün belki ihtiyaçları yoktur fakat yarın bu topluluğun gücü onların da başını bir dertten kurtaracak, buna emin olsunlar. Sizler bu platformdaysanız biz biliyoruz ki zaten bilinçli tüketicilersiniz, fakat bir elin beş parmağı kadar dahi değiliz, bunu kabul edelim. O nedenle bu minik ateşi çok büyük bir kitle hareketine çevirebilmemiz için bizim elimizde sizlerin çevre katkısı dışında hiç bir avantajımız olmadığını bilmenizi isterim. Yani biz bu işi başarabileceksek, sizlerin kendi çevrenizdeki en az iki kişiye bu hareketi anlatmanız, topluluğa katılmalarını sağlamanız tek ana hedefiniz olmalı. Zira bizim çıkış yolumuzun anahtarı bu.

     

      

    Para Ödeyecek misiniz?

    Zaten normalde ödemeniz gereken hukuki bedeller dışında bir bedel ödemeyeceksiniz. Yani diyelim ki konu mahkeme ile ilgili bir duruma döndü ve bir harç bedeli yatırılması gerek, bu durumda, elbette ki bu zaten normalde de ödemeniz gereken bir bedel olduğu için, bunu ödemeniz gerekecek, fakat bizlere bu hareket içerisinde hiçbir bedel ödemeyeceksiniz (Aşağıdaki madenin son satırını iyi okuyunuz).

     


    Süreç Nasıl İlerleyecek?

     

    Elbette ki bu öyle sizin Tüketici Hakem Heyetine gidip, bir A4 kağıdına ''Onu istiyom, Bunu istiyom'' şeklinde yazıp rahatça ilerletebildiğiniz bir süreç değil. Zira Avukat dostlarımızın sizin adınıza işlem yürütebilmesi için tabi ki vekalet vermeniz gerekecek. Bu konu ile ilgili de sizlere gerekli detaylı açıklamaları yapacağız. Fakat sizin konunuz, bu hareketin çözmesini istediğiniz bir şekle gelmişse, zaten belli ki kendi başınıza bu işin altından kalkmanızın olanağı kalmamıştır. Zaten Avukat dostları uğraştırmamak ve lütfen kimse darılmasın ama boşa vakitlerini harcamamak adına, bizler konuları elimine edeceğiz. THH de rahatlıkla çözülür konular ile karşı tarafın yokuş yaptığı ve eşdeğer konuları mutlaka iyi bir filtreleme sürecinden geçireceğiz (Tabi ki bu sürecin faydalarını anlayıp, bu konuda uzman olan Avukat dostlar ile bireysel olarak yol yürümek isteyen dostlar Avukat arkadaşlarımızla kendi yapacakları görüşmeler ile belirlenmiş ücret karşılığı dosyalarını işleme aldırabilirler).

     

    Süreç ile ilgili daha kat etmemiz gereken çok yol var ve bu yolu birlikte yürüyebileceğimiz siz kıymetli dostların da fikirlerine, önerilerine ve en en en en en önemlisi de desteklerine ihtiyacımız var. 

     

    Sosyal mecra baskısı ile bu seri dava sürecini eş zamanlı ilerlettiğimizde, BİRLİK olmaktan doğan gücümüzün ne kadar etkili olduğunu bir kere daha anlayacaksınız. Bu nedenle sizlere, bugüne kadar hiç yapmadığım bir şey yapıp aşağıya sosyal medya hesaplarımızı bırakıyorum. Hepsini, mutlaka, BU ANLAMDA takibe almanızı ve etrafınızdaki en az iki kişiye takibe aldırmanızı rica ediyorum. Madem ki firmalar sosyal medya hesaplarının takipçi sayısına göre bizleri dikkate alıyorlar, o halde lütfen çevrenizdeki en az iki kişiyi bu hesapları takip etmeye davet edin. Daha 80 90 bin takipçi ile bizler bunları başarabilmişsek, 200 300 binlere ulaştığımızda olacakları bir düşünün. Bakın göreceksiniz, ne çözümler üretmişiz , ne katkılar sağlamışız, ne kadar büyük bir hareketin ÖNCÜLERİ olmuşuz açık ve net şekilde aradaki farkı anlayacaksınız.

     

    Aradan birkaç yıl geçtiğinde kendinizle gurur duyarak şu ifadeyi net şekilde söyleyebilirsiniz.


    Instagram: ademhelvaci_

    Twitter: ademhelvaci_

    Youtube: https://www.youtube.com/@AdemHelvaci

    Linkedin: www.linkedin.com/in/ademhelvaci

    ​Mail: s.savas.parlak@gmail.com



    Adem Helvacıyoutube
    Donanımhaber ANA KONU BAŞLIĞI : https://forum.donanimhaber.com/tuketici-dayanisma-platformu--156962174 Savaş Parlak : s.savas.parlak@gmail.com İnceleriz Konu Başlığı: https://www.forum.inceleriz.com/konular/tuketici-dayanisma-platformu-donanimhaber-ortak-duyurusu.4627/ İnstagram ; ademhelvaci_ Twitter ; ademhelvaci_ Youtube ; https://www.youtube.com/@AdemHelvaci Linkedin ; www.linkedin.com/in/ademhelvaci Tüketici Dayanışma Platformu Olarak Markalara İhtarımızdır başlıklı videomuzda temel amacımız, yasa ve yönetmeliklerde buldukları boşluklarla tüketicilerin haklarını gasp eden firmalara karşı tüketici birliği oluşturmak ve ortak hareket etmektir. Uzun yıllardır gerek bireysel ve gerekse Tüzel Kişilik olarak verdiğimiz mücadelelerin yetersiz kaldığı gerçeği ve sosyal mecra baskısı ile işlerin çözülmesinin verdiği cesaretle tüketiciler olarak birlik olma kararı aldık. Bu karar çerçevesinde, kendisi de uzun yıllardır tüketicilere Hukuk mücadelesi konusunda destek sunan, Donanımhaber forumundan sevgili dostum Savaş Parlak ve bu harekete destek veren Avukat arkadaşlarımız ile birlikte bundan sonraki süreçte firmalara karşı olan mücadelelerimizi tek tek değil SERİ DAVA şeklinde ilerleteceğiz. Markaların tüketicileri tabiri caiz ise tenhada tek başına sıkıştırıp yıldırdığı bir ortamda tüketiciler olarak bizler, BİRLİK olmaktan doğan gücümüzü Hukuk'un verdiği destek ile birleştirip, üzerine sosyal medya baskısını da ekleyip bundan sonra bu şekilde hareket etme kararımızı sizlerle paylaşmak isteriz. Bireyin tek başına cılız mücadelesi yerine bundan sonra eş içerikli dosyaları bir mecrada toplayıp, Avukat arkadaşlarımıza verilecek vekalet ile Seri Dava şeklinde tüketiciler adına mücadele yürüteceğiz ve bu sayede, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin 2013/1750 Sayılı Emsal kararı olmasına rağmen ölü pixele sahip televizyonları değiştirmeyen tüm markalara karşı bir elden işlem yürüterek süreci toplu şekilde ilerletmiş olacağız. Diğer yandan, Ulusal Meslek Standartları çerçevesinde bir klimanın VAKUMSUZ MONTAJ yapılmaması gerekirken, bu şekilde hizmet sunan tüm markalara karşı bütün klimalar değiştirtilene kadar bu mücadele yine toplu şekilde devam edecektir. Bu iki basit örnekten hareketle bundan sonraki süreçte tüketici haklarını hiçe sayan, ürünü düşük rakamdan internet sitesinde satıp, parayı tahsil ettikten sonra satış iptali yoluna gidip parayı uzun süre elinde tutan mağazalar dahil olmak üzere tüm marka ve firmaları Kamuoyuna İnstagram, Youtube, Linkedin, Twitter hesapları üzerinden İFŞA edilecektir. Bu konular çerçevesinde geçmiş dönemlerde tarafıma yöneltilen ''Avukatlık Kanununa Muhalefet, Hakaret, Haksız Rekabet ve Marka karalama'' içerikli suç duyurularının hiçbir sonuç getirmediğini de tüm marka ve işletmelere duyurmak isterim zira ticari bir kişilik değilim, para karşılığı iş ve işlem yapmıyorum. Çok sert bir çıkış olduğunun farkında olmakla birlikte son yıllarda iyice artan tüketici mağduriyetlerine rağmen Ticaret Bakanlığı dahil olmak üzere kimse sesimizi duymuyor ve Yönetmeliklerde revizyona gitmiyorsa biz tüketicilere de başka yol bırakılmamış demektir. Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.
    https://www.youtube.com/watch?si=dIzOATYdWpVBeSUU&v=QBtIQpsh7xo&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Eylül 2023; 15:17:30 >







  • Başarılı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emekleriniz için Teşekkür. Biz tüketiciler burda size ne gibi destek olabiliriz.

  • ahmetozturk1959 A kullanıcısına yanıt

    Bizlere vereceğiniz en büyük destek bu platformun daha çok tüketiciye ulaşmasını sağlamak olur. Çünkü asıl amacımız buraya ulaşamayan, hakkını nasıl arayacağını tam olarak bilemeyen tüketicilere de dokunabilmek.


    Madem ki ülkemiz kurum ve kuruluşları bu suistimale bir dur demiyor. Denetimlerini arttırmıyor, yasa dışına çıkanlara gerekli yaptırımları caydırıcı boyutta uygulamıyor. O halde ancak bizler birleşerek hakkımızı, kanun ve yasaların gereği şekilde, beraberce arayabiliriz. Bunun için de bu zamana kadar yapılmış, ayakları yere en sağlam basan, uçtan uca tüketici ile beraber yürüyecek bir platformu oluşturduk. Böylece belki sesimiz daha net duyulur, derdimiz daha doğru anlaşılır ve bu gibi platformlara ihtiyaç dahi olmadan yapılması gereken tüm yaptırımlar, kanun ve yasaları tanımaz hale gelmiş firmalara birer birer uygulanır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media markt ve Onvo mağduru bir kişi olarak gönülden destek veriyorum. ,Bütün firmaların sözde müşteri hizmetleri var ama müşteri ile gram ilgilenme yok. 48 saat içinde size dönüş yapacağız diyorlar ama. Aylarca siz aramazsanız dönüş yok. Satana kadar ballım güllüm . satış sonrası selam bile vermezler. Emeğinize sağlık. İlk yardım isteyenlerden biri olabilirim yakında.

  • Desteklerimiz sizinle. Biz de etrafımıza bu videoları ve forum sayfasını paylşıyor olacağız. Özellikle şu bataryaların 6 ay sarf malzeme sayılması konusu çok can sıkıcı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adem hocamın kanalının katıl üyesiyim ve videosunu bugün gördüm. Başlığı ilk okuyunca hemen çağrışım yaptım. Mesajın altına doğru gelince de tam isabet dedim kendisinin adını okuyunca. Size ve Adem hocama yürekten teşekkürler. İyi ki varsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Vestel işi için çok iyi olurdu ancak o dava için geç artık. :)

  • Hayırlı olsun on numara iş. 

  • Hayırlı olsun konunun arkasındayız ve bizler buradayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ve donanımhabere yakışan bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici kanununun mesafeli satış yönetmeliğinin güncellenmesi lazım. bu kanun ve yönetmeliklerle bu zamanda yürümüyor yürümez. olan tüketiciye oluyor. satıcılarında binlerce kişiden aldıkları paraları çalıştırmaları gecelik faize koysalar acayip para getirir 0 sermaye ile. düşünce güzel ama bu kanun ve yönetmelikle başarılı olunur mu orası muamma.

  • Adem hocanın paylaşımından gördüm, çok güzel bir uygulama olmuş. Ben ayrıca bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bir e-ticaret sitesinden akıllı tartı aldım yetkili servisine gönderdim parça ayarlıyoruz dediler 1.5 ay geçti yapamadık dediler geri gönderdiler iade formuyla. Aldığınız e-ticaret sitesiyle iletişime gecin iade/degisim yapsınlar dediler. Ilgili e-ticaret sitesine urunu gönderdim, urun elimizde yok para iadesi yapalım diyorlar. Ürünü yaklaşık 2 sene once aldım 204 lira vereceklermiş, ürün şuan 650 civari. Bu haksızlığa karşı ne yapabilirim nasil bir yol izlemeliyim ? Simdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Syrx78 kullanıcısına yanıt

    Hiç zaman kaybetmeyin, THH üzerinden ürünün emsaliyle değişimini isteyin hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel ve faydalı bir girişim. Teşekkürler

  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ellerinize sağlık, hem fikir hem emek güzel, ben de forumlarda gördükçe paylaşmaya çalışacağım.

    Aslında benim de cevap verdiğiniz arkadaşa benzer bir problemim var son 1-2 gündür (konu tam denk geldi) ama THH'ye verdikten sonra askere gitme durumum var, oradan takip etme sıkıntısı ayrı, vekaleti vs ayrı.. bir de sonuç sonrası var, bir de benim kısmen acil ihtiyacım..

    Şu vaziyette bana pek yaramayacak gibi gözüküyor ama yine de ne yapsam diye düşünürken bu konuyu gördüğüme çok memnun oldum, tekrardan emeğinize sağlık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, bu konulardan sıkılan, basite alınmaktan, parası ile rezil olmaktan bunalan birisi olarak buradayım.

  • Destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harikasınız , sonuna kadar destekliyorum. Etrafımdakileri de haberdar edeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.