Şimdi Ara

TTnet ten Uydunete geçeğim sanırım ve modem hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar
    evde 2 laptop,2masaüstü pc var. pclerin bitanesi wireless adaptör( Edimax EW-7318Ug ) ile bağlanıyor. 3 kablosuz, 1 kablolu bağlantı yani.

    Keysmart - kdsl-b4wr modemle idare etmeye çalışıyoruz

    internet ttnet 1mbit sınırsız(adil kullanım olmayan,eski tarifelerden)

    arkadaşlar sorunlarım şunlar.

    1-internet daha hızlı olsun istiyorum.

    2-kablosuz çekim performansı ÇOK kötü. sebebini çözemedim. adaptör kötü diyecegim, ama laptopta zayıf çekiyor.

    3-kabloyla baglanan pc mde torrent 90-100 kb/s leri bulurken, hiçbi indirme yokken sörf çekilmez oluyor,youtube,facebook vs., hem xp, hem ubuntuda. sorunun işletim sisteminden kaynaklanmadıgını düşünüyorum bu yüzden. işin ilginci kablosuz baglanan laptoplarımda hiçbi sorun yok.çektikleri yerlerde interneti verimle kullanıyorlar.

    4-keysmart modemden bıktım.modemin sayfasına bile geç baglanıyorum.kimbilir bu kadar senede ne güzel,teknolojik,iyi modemler çıkmıştır dimi:D zamanında pahalıydı,almıştık. zamanı geldi port açmam gerekti, uğraştım açtım vs. simdi açamıyorum. geçenlerde bi yakınıma adsl modemini kurmada yardım ettim, yeni modemleri kurmak çok kolay yahu o ne öyle. sadece kullanıcı adı ve şifre??


    kendi düşündüklerim

    1. sorunumu çözmek için apartmanda halihazırda kutusu bulunan uydunet 3mbps limitsize geçmeyi düşünüyorum. ttnetten iyi olduguna eminim.

    2. madem uydunet e geçicem, wireless işini de halletmeliyim. onların sattıgı modemi kullanmaya sıcak bakmıyorum.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/motorola-sb6120-docsis-30-uydunet-modemtp-link-tl-wr740n-access-point/ProductDetails.aspx?productId=bd20153&categoryId=3009802#Gorseller

    Bu modemi almayı düşünüyorum uydunet için. ancak yanındaki acces point zırvası güçlümüdür? bilmiyorum. kablolu yayını o aletle nasıl yayacağım pek bilgim yok, ama çözebileceğimi düşünüyorum neyse:D

    3. kabloyla baglanan bilgisayarımda internet torrent dışında can çekişiyor diger aletlerde sorun olmamasına rağman. kendimce 3 yerde sorun olabilir, modem , ethernet kablosu, yada anakartım(yada ethernetin girdigi kısım, herneyse)

    sorun kabloda değil, başka kablolarda denedim. sorun anakarttamı yada ethernet kartımı deniyo herneyse ondamı bilemiyorum. bi an önce uydunete geçip modemi kurarak denemeyi düşünüyorum sorun ondamıymış diye.

    4. port açmada sorun olurmu diye düşünüyorum. bilgisayarımı bazen VNC programlarıyla kullanıyorum, torrent, bazı yazılımlarım remote arayüzlerini (webgui?) kullanmak için zırt port port açabilirim :P kolay olmalı yani


    üzgünüm gereksiz, uzunca yazdım. yapmak istediklerim hakkında yorumlarınızı, tavsiyelerinizi,yardımlarınızı bekliyorum
    şimdiden çok teşekkürler:D







  • merhaba arkadaslar ben burda yeniyim..hatta internetten pek anlamam..yillardir ADSL (ttnet) kullaniyorum ama bugun UYDUNET ten biri beni aradi ve apartmanimiza birkac kisinin istegi uzerine kutu koyacaklarmis ve ayda 36 TL- bunun icinde 7 tl kablotv- sinirsiz internetten hizmeti vereceklermis.
    Sizce uydunet nasil? yillardir kullandigim adsl'i iptal etmeme deger mi? lutfen bana fikirlerinizi soyleyin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devrimatay

    merhaba arkadaslar ben burda yeniyim..hatta internetten pek anlamam..yillardir ADSL (ttnet) kullaniyorum ama bugun UYDUNET ten biri beni aradi ve apartmanimiza birkac kisinin istegi uzerine kutu koyacaklarmis ve ayda 36 TL- bunun icinde 7 tl kablotv- sinirsiz internetten hizmeti vereceklermis.
    Sizce uydunet nasil? yillardir kullandigim adsl'i iptal etmeme deger mi? lutfen bana fikirlerinizi soyleyin...


    ADSL 2mbit kullanıyordum hiç düşünmeden Uydunet 512kbps'ye geçtim. CS oynanır oldu, sayfalar açılır oldu

    Bölgenizi araştırın, çevredekiler memnunsa geçin derim. Bahsettikleri 36TL olayı hiçbir kampanyaya dahil olmazsanız 1mbit sınırsız (adil kullanım kotası yok) vede Kablo TV ücreti.

    @spidermaniac

    Eğer 10mbit üzerinde bir tarife düşünmüyorsanız Docsis 3.0 modeme o kadar para yatırmanıza gerek yok. Hâlen Docsis 1.1 modem kullananlar bile var. 10mbit üzeri düşünmüyorsanız Docsis 2.0 modem almanızı tavsiye ederim. Böylece maliyetinizi düşürür.

    Modem+router paketleri mevcut. Aynı zamanda kablosuz modemler de var. Bunlardan birini kullanabilirisiniz. Hatta VoIP portu olan bir modem alırsanız yeni başlayan telefon hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Şimdilik sadece uydunet aboneleri arasında görüşme sağlanabilse de zamanla dışarıya aramalar da açılacak. O zaman görüşme maliyeti ve sabit ücretler nedeniyle sabit telefon numaranızı Turksat'a taşıyabilirsiniz.




  • cevabınız için çok teşekkür ederim.

    gerçi işler çok değişti de

    zaten şehir dışında okuyacağım için ailemin hızlı kullanması adına 8mbit limitsiz e geçtim direk TTNET ten.
    ancak çok iğrenç bi sorunum var, wirelessle baglanan 7.8mbps hız görüyor. ben kabloluyla test yapıyorum 0.54 mbps!!! kabloyu alıp laptopa takıyorum(wifi yi kapatip), laptop yine 7.8mbps..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidermaniac

    cevabınız için çok teşekkür ederim.

    gerçi işler çok değişti de

    zaten şehir dışında okuyacağım için ailemin hızlı kullanması adına 8mbit limitsiz e geçtim direk TTNET ten.
    ancak çok iğrenç bi sorunum var, wirelessle baglanan 7.8mbps hız görüyor. ben kabloluyla test yapıyorum 0.54 mbps!!! kabloyu alıp laptopa takıyorum(wifi yi kapatip), laptop yine 7.8mbps..


    3 mbs limitsize geçseydin yine hızlı kullanırlar, dilerlerse ev telefonunu kapatabilirler toplamda 58 lira 50 kuruş öderler ve bu fiyata teledünya aboneliği de dahil olurdu. Şu anda ödediğiniz 54.90 + 20-25 telefon hiç kullanılmasa sonuç da toplam 75-80 aralığı.




  • uydunetin daha sağlam oldugunu duymustum evet. ama karsıdaki bayilerine sordugumda baglanmanın 8-10 gun sürecegini söylemisti, anında soğumuştum. evdeki teledunya da arada gidip geliyor kablotv sorunları yüzünden. bulasmayalım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidermaniac

    uydunetin daha sağlam oldugunu duymustum evet. ama karsıdaki bayilerine sordugumda baglanmanın 8-10 gun sürecegini söylemisti, anında soğumuştum. evdeki teledunya da arada gidip geliyor kablotv sorunları yüzünden. bulasmayalım dedim.


    Siz onlara sormakla hata ettiniz ama teledünya gidip geliyorsa sakın almayın aynı anda internet de gider. Onlar öyle der, en iyi uydunet başvurusu kuracak teknik servisten yapılır öncelikle, 2. olaraksa 4440126'dan. Uydunet teknik servisi arayıp yarın gelecekseniz ben başvurayım diyeceksiniz yarın gelecekler. Ama teledünya yokmuş, siz unutun bu işi.
  • engunaydin,

    yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. apartmanımızda uydunet boxu var ve fiyatlar güzelleşince ve altyapı dahada sağlamlaşınca, en azından ailemden TD ile sıkıntı duymadıgım zaman uydunete geçmek isterim kesinlikle. ttnetin taahütlü, anlaşmalı, zımbırtılı işlerinden bıktık işin aslı. yeni abonelere herşeyi sağlarken, 10 senelik aboneye yaptığı muamele insanı deli ediyor. neyse artık şu an kafamızı bozan esas konular bu değil, hızlanan internetimizin keyfini çıkarıyoruz

    sağlıcakla kalın
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidermaniac

    uydunetin daha sağlam oldugunu duymustum evet. ama karsıdaki bayilerine sordugumda baglanmanın 8-10 gun sürecegini söylemisti, anında soğumuştum. evdeki teledunya da arada gidip geliyor kablotv sorunları yüzünden. bulasmayalım dedim.


    Arkadaşım, üye olduqun gün bağlanma ihtimali nasıl olabilir sence..? Öncesinde 3 veya 5 gün süresi vardı fakat şimdi 8 iş gününe çıkartıldı.. 1mb sınırsız 29 tl intnet hizmetini başka bir yerde bu kalitede bulabileceğimizi sanmıyorum (:
  • ben de teledünyanın kampanyasından yararlanıp tledünya ve uydunet aboneliğine geçiş yaptım ama internetim hala gelmedi modemim netmaster
    cbw-700v acaba kabloları bağlamakta mı hata yaptım bilemiyorum.ttnet abonesiyim daha iptal ettirmedim şuanki kullandığım modemde netmaster, bundaki kabloları aynen çıkartıp cbw-700v taktım+bide uydunetten gelen kabloyu ama modemin bazı ledleri yanıp yanıp sönüyor, internet bir türlü gelmiyor nerde hata yaptım bilmiyorum.
  • sorun giderildi, aradım uyduneti gelip baktılar paralel bağlama yaparken aparata kabloları ters bağlamışlar, modeme ise sadece lan kablosu bağlanıyor, telefon kablosu ileride altyapı tam olarak geliştirildiğinde telefon kablosu da modeme takılınca internet üzerinden konuşabilecekmişiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.