Şimdi Ara

TTNET NE İŞLER ÇEVİRİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuşadasında yıllardır bilgisayr işi ve güvenlik kamerası işleri yapmaktayım. Bir müşterim 1 haftadır kameralarını uzak bağlantı ile izleyemediğini söyleyince müştere gittim. ilginç bir şekilde dyndns modem ve port ayarları doğru oldugu halde bir türlü çalışmıyordu kamerası sonra birden modem içindeki ip ile dyndns iplerinin farklı olduğunu gördüm kendimce modem dns güncellemsiş yapmadı heralde dedim. siteden manuel ip yi guncelledim ve o an farkına vardım müşterinin modeminin aldığı ip ile internete çıktığı ip farklı idi .örnğ müşterinin modemi 156.15.258.3 ipsii almışken dışarıya 215.85.69.87 ipsi ile çıkıyordu. cep telefonu yada bilgisayar farketmiyor modemki dns ayarlarıda ttnetin kendi dns ayarları.
    Neyse sorunun arıza kaynaklı olacağını düşündüm müşteri hizmetlerini aradım müşteri hizmetleri gerçek ip min modem arayüzündeki ip olduğunu soyledi ve teknik bilgisi yetmediği için lafı uzatmadım başka bir bölgede tt de çalışan bir mühendis arkaşdaşımı aradım oda konudan bir haber.
    Ben hala arıza olarak düşünürken olayı başka bir esnaf arkadaşımında 4-5 müşterisinin kameralarını izleyemediğini söyledi oda incelemiş ve benim gördüğümü görmüş modem ip si ile internete çıkılan ip ler farklı hiç bir şekilde dns yönlendirmeler vpn bağlantıları çalışmıyor.
    Bunuda geçtim nete çıktığım farklı ip yada modem içindeki bana söylenen "gerçek" ip bir suç işlense yada bir mağduriyet durumu olsa bu olayın içinden nasıl çıkılacak loglamalar hangi ip üzerinden yapılıyor gibi tonla soru var . Bu problemin tek ortak noktası sorunu yaşayan müşterilerinin tamamının ttnet olmasıdır. diğer sağlayıcılardan buna benzer bir probleme henüz rastlamadığımıda belirteyim.

    Konu hakkında teknik bilgisi olan veya aynı şekilde mağduriyet yaşayan arkadaşlardan yorum bekliyorum.







  • TTNet de cgn havuz ip sistemine geçmiş anlaşılan, statik IP satın almak dışında kesin çözümü yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 28 Eylül 2017; 20:15:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.