Şimdi Ara

ttnet fiber, nasıl hat zayıflaması olabiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben anlamıyorum. 50mbit internet aldım, şükür yine 45 mbitini alabiliyorum ama SNR marjı 6db, hat zayıflaması 30'larda. benim aklım almıyor, nasıl fiber bu? aklı selim bir arkadaş açıklayabilirse sevinirim. adamların fiber diye yutturdukları şey bile fake zaten, aşağı kutu koyup eve DSL kablosu çekmek. 3 senedir superonline fiber kullanıyorum, 100 mbitin aşağısına düşmedim, kopma yaşamadım ve fiber kablosu daireme kadar gelip çevirici kutuyla router'a aktarılıyordu. taşınmadan dolayı mecbur ttnete geçtik. nasıl oluyor da bu hat bu kadar zayıf bir sinyalle gelebiliyor, fibere dair her şeye ters değil midir bu? çaktırmadan bakır kablo falan mı kullanıyorlar?


    ayrıca upload'ın 2mbit olmasını açıklayabilecek bir yetkili var mıdır? vodafone DSL paketlerinde bile 3-4 mbit upload veriyor. bu nasıl fiberdir ki bizi 2mbitle limitliyorlar, artırmanın yolu yok mu? modeme gelen sinyale göre 10mbite kadar upload yapabiliyorum, hızımı da 4 olarak girmişler ama 2mbite limitliyorlar 4'e çıkaramıyor muyuz bunu?


    sorularımın hepsi ciddidir, retorik değil. varsa konudan anlayan uzman bir arkadaşımız, açıklamaları için şimdiden teşekkürler.







  • Türk telekom fiber ve hiperneti aynı paket olarak satıyor fiber tarifelere baktığınız da fibernet/hipernet yazar karşıların hız ve akk verileri yer alır size bakır kablo ulaşıyorsa hipernettir (vdsl) mesafeye göre belirlenen hızı alırsınız kayıp oluyor ancak size satılan paket mbps ye kadar süper online da o şekilde satıyor size tamamen verme zorunluluğu yok 2-3 mbps oynaması normal sizde 5 mbps düşme olmuş çok fazla kafanıza takmayın fiber de bile 2-3 mbps oynama olsa normal kimisin de hiç kayıp olmuyor ne fiber de nede hiper de hat kopması olmadığı sürece sıkıntı olmaz benim bildiğim snr değerinin 8 in altında olmaması gerek ama o konuda bilgi arkadaşlar bilgilendirir sizi telekom yeni abonelere hızlara göre upload veriyor en 2 en fazla 4 veriyor 4 mbps alabilmeniz için 100 mbps pakette olmanız lazım vdsl de saha dolabından sonra bakır devam ettiği için hız düşümleri oluyor o yüzden size 100 mbps sinyali gelmiyo olabilir belkide en fazla 50 alabiliyorsunuzdur 50 mbps de 3 mpbs upload diye biliyorum ama yanılabilirim aklımda öyle kalmış




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.