Şimdi Ara

ttnet alt yapı port mu açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 9 ay önce yeni taşındığım binada altyapı veya box denilen zımbırtının olmadığını söylediler ve talep alıp çalışma yapacaklarını söylediler.

    şükür 9 ay sonunda bugün gelip bu kabloyu çekmişler daire girişine. bu kablo ne içindir? ve bundan sonrası biraz daha kolay ve kısa geçer mi?ttnet alt yapı port mu açıldı







  • Fiber kablo çekilmiş ama yapılacak daha çok işi var. TT bölge müdürlüğüne durumu sor. Sana GPON takacaklar büyük ihtimalle.
  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim.

    peki tahmini kaç gün sürer bundan sonrası? tüm binaya bu şekilde çekmişler ve apartman girişine toplu şekilde kabloları bırakmışlar. sanırım gpon dediğin kutuyu bağladıktan sonra işlem bitiyor.
  • takao143 T kullanıcısına yanıt
    Eğer bu kablo bina girişindeyse gpon olur.Gpon FTTB (Binaya kadar fiber) yapısının internet verme sistemlerinden biridir. Gpon binanın girişine telekomun bir kabin koyarak gelen ışık sinyalini kabindeki cihazla normal wan destekli modemlerin anlayacağı şekilde cat 6 ethernet kablolar ile dairelere çıkarmasıdır. Gelen kabloyu modemin wan girişine sokacaksınız.

    Eğer bu kablo her dairenin girişinde ise sana gponla değil FTTH (Eve kadar fiber) sistemi üzerinden internet verecekler. Dairendeki fiber modem gelen ışığı normal modemin anlayacağı sinyale çevirecek. Bunu modemi Telekom veriyor. Fiber modemden çıkan kabloyu kendi wan destekli modemine sokacaksın.

    İkiside ev kullanıcısı için paratikte aynı şeydir. Süre olarak telekom dışında kimse bir tahminde bulunamaz.Adamlarda cihaz yoksa gelene kadar bekleyeceksin. Resim örnek gpon kabini. ttnet alt yapı port mu açıldı




  • Bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünüze danışabilirsiniz ne zaman aktif olacağı ile ilgili. Süreyi onlar verebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.