Şimdi Ara

TT Fiber gelirse VDSL iptal mi olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anda VDSL kullanıyorum. Bulunduğum yere fiber ne zaman gelir orası belli değil. Açıkçası çok da umrumda değil.


    Fakat eğer Türk Telekom bir gün fiber bağlarsa VDSL kullanmaya devam edebilir miyim? Yoksa illaki zorunlu olarak fibere geçiş mi yapılıyor?




  • Edersin de fiber varken vdsl kullanman 4k tv var iken tüplü tv izlemek gibi bir şey.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Eğer Nokia/Alcatel tabanlı bir fiber gelecekse hiç geçmem daha iyi. Nokia/Alcatel gerçekten rezalet. Eğer Huawei/ZTE olursa o zaman elbette geçerim.


    Nokia tabanlı fiberde VDSL'den daha kötü ping değeri alanlar var.

  • yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt

    Nokia sahada ping değerlerinin kötü olduğuna dair kanıtınız varsa etiketler misiniz?

  • yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt

    eve kadar fiberde vdslden kötü ping olma olasılığı yok ya, bu dediğiniz abartı geldi bana o bölgede bir problem olduğu çok açık belli zaten vdslden fibere geçişte en fazla 4-5 ping fark eder, benim şu an 6-7 pingim var vdsl'de fibere geçiş yapsam en iyi 1 olucak onunda olacağını sanmam 2-3 arasına düşücektir

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    bu doğru bir cevap değil. TT Fiber gelirse VDSL iptal mi olur? 


    hali hazır durumda, fiber kullanıcıları vdsl kullanıcılarına göre daha ucuz ödeme yapıyorlar. bu durumda fiber geldikten sonra vdsl'yi terk etmeyecek kullanıcı olamaz dememiz gerekiyor. TT Fiber gelirse VDSL iptal mi olur? 

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    fiber aylik modem ucretide dahil ettigimizde ,vdslden nasil daha ucuz oluyor ?
    bizede fiber döşendi kapi onune kablo bıraktılar , vdsl iptalmi edilecek yada isteyen mi gececek bilgisi olan varmi,birde daire icine dosenecek kabloyu kisa birakmislar telekom ek yapiyor mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_yksl -- 3 Mart 2023; 23:58:55 >
  • burak_yksl kullanıcısına yanıt

    bende 50mbps vdsl2 var.

    aboneliğim bitiyor ve abonelik yenileme seçeneği:


    ilk altı ay %50'ye varan indirim.


    ilk altı ay 140₺

    ikinci onsekiz ay 280₺


    24 ay taahhüt

    türktelekom




    şimdi bir daha baktım. fiber: 24 ay taahhütlü, ilk ay ücretsiz, sonraki 11 ay 219 TL, son 12 ay 259 TL’dir. sen yap hesabını.


    bu rakamlar teklifsiz. biraz naz, biraz çene, çok eski üye olunması, iyi internet kullanıcısı olunması (az tüketim) her türlü fiber daha ucuza alınır.



    daha önce forumda yazıldı. fiber olan yerde internet daha ucuza gel,iyor. vdsl kullanıcıları internet için daha fazla ücret ödüyor. bence de tam tersi olmalıydı. daha yüksek hızları seçmeyi düşünen için de fiber daha uzuca geliyor. işte böyle.

  • Teknik olarak vdsl de bir nevi fiber sayılır, tek farkı biri saha dolabına kadar diğeri binaya / daireye kadar fiber, Türk telekom çıkıp da ben artık bakır kablo üzerinden internet vermeyeceğim demediği sürece aktif VDSL hizmetini kullanabilirsiniz, tabi abonelik iptali yaparsanız port yok diye VDSL vermeyebilirler.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Teknik olarak VDSL Fiber sayılır mı ? Bu söylediğiniz Türk Telekom da aynı sizin gibi düşündüğü için 2023 yılında dünya 107incisiyiz internet hızında. Gabon, Ruanda, Kongo, Nikaragua, Jameika gibi ülkelerin hızları bizden yüksek.

    Afrika'da bir ada ülkesi olan Madagaskar'ın Upload hızı 19.88 Mbit, Türkiyenin Upload hızı 6.54 Mbit yani bizim 3 katımız.


    VDSL adı üzerinde bir DSL teknolojisidir, ses görüşmesi için 40 sene önce döşenmiş ve 17.000 Hertz frekansında bile iletim yapmakta zorluk çıkaran bakır kablolar üzerinden Modüle bir şekilde internet iletilmeye çalışır, pingi 4ms arttırır, Donwload hızımız ülkemizde kullanılan VDSL 17B için 100 Mbit ile sınırlı, Upload zaten 8 MBit gıdım gıdım veriliyor.


    Fiber internet ise 1300 nm civarında dalgaboyu olan yaklaşık 200.000.000.000.000 hertz frekansında ışık ile iletilir. Bir çoğunuz daha bu sayıyı okuyacak matematik bilgisine bile sahip değildir ama VDSL ile Fiber interneti eşitmiş gibi anlatıyorsunuz. Bu kadar yüksek frekansta ne kadar yüksek bant genişliği olduğunu hayal bile edemezsiniz, sadece 1 kıl Fiber kablosundan yüzbinlerce DSL hattın taşıyamayacağı kadar yüksek miktarda interneti iletmek teknik olarak mümkündür, ve pingi 1 msden daha düşüktür.


    İkisi arasında dağlar kadar fark vardır, VDSL internet Fiber internet değildir, Gerçek Fiber internet binanıza kadar giren Fiber kablonun direkt olarak Ethernet'e çevrilerek kullanılmasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Mart 2023; 13:50:43 >




  • kron0S K kullanıcısına yanıt
    TT Fiber gelirse VDSL iptal mi olur?


    Geçen yıl 3000 ms a kadar gecikiyordu sonra bir çalışma yapıldı 100..300 lerde geziyor. Hala çok kötü, GPON ile alakası olmayacak derecede fazla gecikme var.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Bufferbloat sorunu sanırım kastettiğiniz, evet maalesef yük altında öyle bir sorun mevcut.


    Benim vurguladığım normal ping değerleriydi.

  • kron0S K kullanıcısına yanıt

    Ping olarak sorun yok, VDSL den daha düşük ping alınıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.