Şimdi Ara

TSK Yedek subay alımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. ben gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde son sınıf öğrencisiyim. Çocukluk hayalim olan askerliği yapmak için bu ay tecilimi bozdurmayı düşünüyorum. Size sorum okuduğum bölüm gereği yedek astsubaylık çıkar mı ve askerde sınavlarına girerek kalma şansım olur mu ?




  • Askerlik başvurusu yaparken en son mezuniyetiniz neyse onun üzerinden değerlendirilirsiniz. Mevcutta okuduğunuz bölümden mezun olmadan veya mezuniyetiniz e-devlete düşmeden başvurursanız ASAL tarafından değerlendirmeye alınmaz.

    Daha önceden önlisans mezuniyetiniz varsa yedek astsubay adayı statünüz olduğundan yedek astsubaylık çıkabilir. Bu mezun olunan bölüme TSK'nın ihtiyaçicı ve şansa bağlı. Önlisansta dönem arkadaşlarına çıktıysa size de çıkabilir.

    İç alımlarda genelde komando nitelikli piyade, tankçı, topçu gibi sınıflara alım (sadece kara kuvvetleri alıyor) oluyor. Kpss'ye girip dış kaynak alımlara başvurursanız kadro çeşitliliği artacaktır ayrıca deniz, hava ve jandarma kuvvetine de girebilirsiniz. Tabi başvuru için gerekli şartları (yaş gibi) sağlamanız lazım (iç ve dış alım farketmez).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam son mezuniyet demişssiniz de aklıma takıldı ama benim durum farklı, 2 yıllık iki bölüm bitirdim, 4 yıllık hala okumaktayım. Yedek astsubay olarak başvurdum, bu iki bölümde değerlendirilir değil mi ? birde en çok hangi bölümlerden alıyorlar bilginiz var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.