Şimdi Ara

TSHH'nin Arızalı ürünün para iadesine red kararına itiraz YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aralık 2013' te Samsung S3 Mini modelini aldım. Şubat ayına kadar ne batarya ile ne ekran nede tuş takımları ile ilgili bir sorun yoktu. İlk sorun bataryanın şişmesi ile başladı. Samsung bayiden sıfır orijinal bataryasını satın aldım. Mart ayında ise ekran ışıklarının kendi kendine yanması, joystick in çalışmaması ve açma kapama tuşu da kafasına göre bir çalışıyordu bir çalışmıyordu. Buraya kadar hadi her şey normal sonuçta elektronik bir ürün arıza verebilir. Ancak, bu telefonları alırken garantili olsun, bozulunca servisi gerekeni yapsın diye tonla para ödüyoruz.

    Sonuç olarak; 24 martta servise gönderilmesi için kargoya verdim. Telefon Diyarbakır da bulunan Başarı Elektronik Servisine ulaştı. Servis çalışanı beni 8 nisanda aradı ve telefonunuzun ekranının değişmesi ve buna bağlı olarak, joystick ve açma kapama tuşu tek bir parça olmasından dolayı 220 TL karşılığında değiştirileceğini söyledi.

    Garanti dışı bırakılmasının nedeni, telefonun kenarında bulunan 2 adet ezikten dolayı.

    Servis çalışanına "bu arızaların telefonun kenarında ki darbelerden olduğunu kanıtlayabilirmisiniz" sorusuna karşılık, yanıt alamadığım (bu hayır demek oluyor) gibi, aynı sözleri (bizim yapabileceğimiz bir şey yok) tekrarlayıp durdu. Kendilerini bu yüzden tüketici hakları hakem heyetine şikayet edeceğimi belirttim.

    KARAR:THHH' nin kararı olumsuz çıktı. Nedeni ise, bilirkişi raporunda sadece 2 cümle ile ifade etmiş." Kullanıcı hatası, darbeye maruz kalmış." Bilirkişi telefon ile ilgili detaylı inceleme yapmakla yükümlü değil mi? Meydana gelen arızalar plastikteki yani dış çerçevedeki darbeden kaynaklandığına dair ispat edilemedi. THHH' de 2 cümle ifade edilen karara göre hareket etmiş. Şimdi bu konuda nasıl bir yol izlemek lazım. İtiraz hakkım var ama sonraki süreç nedir bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

     TSHH'nin Arızalı ürünün para iadesine red kararına itiraz YARDIM LÜTFEN

     TSHH'nin Arızalı ürünün para iadesine red kararına itiraz YARDIM LÜTFEN







  • Samsung s3 mini sorunları diye internetten araştırın ortak sorunlar varsa kaynakları indirin. Ezikler basit bir mudahaleyi andırıyor gibi ise bir nebze şansınız olabilir. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Dün tshh nin kararına itiraz edenlerin kararlarının olduğu bir döküman buldun. tshh nin kararını bozan tüketici mahkemesi ve tüketici mahkemesinin kararı kesindir diye geçmekte. Baktığım dökümanlarda ki kararların tamamına davayı açan kişiye olumlu olmuş. Biraz daha araştırmam gerekiyor sonra bir süpriz ile karşılaşmamak adına.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.