Şimdi Ara

trendyol.com TEDARİKÇİLERİNİ NEDEN AÇIKLAMIYOR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
14.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Online alışveriş sitelerinden alışveriş yapmayı severim. Özellikle bazen çok uygun fiyata alınabiliyor almak istediklerimiz. Fakat bazı konularda hala güvenemiyorum.
    Mesela büyük markaların ayakkabıları, kıyafetleri ve kozmetik-parfüm konuları...
    Bu yüzden geçenlerde trendyol.com'da Clinique'in kremlerini epey uygun gördüm ve almak istedim. Her yerde "ürünlerimiz %100 orijinaldir."
    diye ifade ettiklerinden güvenip tam siparişi veriyordum ki arkadaşım "nasıl güveniyorsun?" diyerek içime kurt düşürdü. Ben de baktım
    internette de bu tür şikayetler var açtım clinique'e mail attım.
    Ve cevap "Clinique resmi satış noktalarından temin edilmeyen hiçbir ürünün orijinalliğinden emin olamadığımız için maalesef yardımcı
    olamıyoruz." dediler. Ben de açtım trendyol.com'a sordum tedarikçilerini. bana söyledikleri tek şey "ürünlerimiz orijinaldir fakat tedarikçilerimizi
    açıklayamayız."
    Şimdi
    1- bu ürünler clinique'den alınmıyorsa kimden alınıyor?
    2- tedarikçiler açıklanmıyorsa orijinal olduğu nasıl iddia edilebiliyor?
    3- tedarikçileri açıklamanın ne gibi bir sakıncası olabilir de açıklanmıyor?
    4- bu sorun sadece clinique için geçerli değil. bu durumda aldığımız ürünün orijinal olduğunu nasıl anlayabiliriz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jennes -- 19 Mart 2015; 21:03:43 >







  • Parfum, markali krem gibi urunlerde. fiyatlar anormal ucuzsa site ne kadar buyuk olursa olsun guvenmeyin.
    Bu arada 1v1y.com kadar dandik bir site gormedim 3 kez alisveris yaptim, urunlerin hepsi defolu ve sikintiliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trendyolun sattıkları 2. Kalite ürünlerdir. Normal mavi markalı kazakla trendyoldaki arasında ciddi fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trendyol'dan 3 tane tshirt aldım kısakollu yazın terlediğimde boyaları bedenime çıkıyordu bende giymiyorum daha alışveriş yapmıyorum
  • arkadaşlar saçmasapan konuşmayın lütfen. 2 sene trendyolda çalıştım. trendyolda satılan ürünler ikinci kalite ürünler değildir. kaldı ki hiç bir büyük firma sadece bir e ticaret sitesine ikinci kalite ürün yapmaz. ikinci kalite üründen kasıt defolu ürün ise böyle bir şey de mümkün değildir. her ürün trendyolun özel bir testinden geçip müşteriye gönderilir. bu testten geçmesine rağmen halen bir defo vs bulduysanız ürünü iade edebilirsiniz..
    tedarikçi açıklamama durumunu şöyle özetleyebilirim. tüm e ticaret siteleri rekabbetten dolayı aç kurt gibi tedarikçii arayışı içerisindedir.hatta bu yüzden bazen büyük tedarikçiler sadece tek bir site ile anlaştıklarını belirten sözleşme imzalayabilirler. dolayısıyla her önüne gelenle tedarikçilerini paylaşmamak en önemli haklarıdır. ürünlerin sahte çıkmasıyla ilgili şunları söyleyebilirim. piyasada o kadar çok art niyetli müşteriler var ki.. özellikle bu kozmetik kategorisinde çok daha belirgin gözüküyor. şöyle bir numara deneyen çok müşteri gördüm: önce parfüm siparişini veriyorlar, trendyoldan aldıkları parfüm ellerine geçtiklerinde, piyasadan tabiri caizsse çakma parfümü alıp trendyolun parfümü ile değiştiriyorlar. daha sonra trendyol müşteri hizmetlerini arayarak aldıkları parfumun orj olmadıgını belırtıp iade yoluna gitmeye calısıyorlar.. trendyolun tüm kozmetik ürünleri kesinlikle orjınaldır hiç şüpheniz olmasın..trendyolu, piyasadaki abuksabuk internet siteleri ile kıyaslamayın.




  • sbr S kullanıcısına yanıt
    peki clinique'in bana yazdığı maili nasıl yorumluyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jennes

    peki clinique'in bana yazdığı maili nasıl yorumluyorsunuz?


    onlar tabiiki kendi mağazalarından ürün alınmasını tercih eder. ayrıca hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmediikleri için işin kolayına kaçıp bu şekilde cevap vermişlerdir. ne yazıkki tüm mağazalar eticarete karşı cephe oluşturmuş durumdalar. biz bizzat şunu yaşadık boynerden alınan bir parfümü belirli bir zaman sonra tekrar kutusuyla beraber boynere götürüp "bu parfümü trendyoldan aldık ama orjınallıgı konusunda suphelerımız var" dedık. ordaki yetkılıler aldı baktı ınceledı kendılerınce detay ıncelemesı yaptı ve " bu parfum orjınal degıl, ınternetten parfum satın almayın, yetkili satış noktalarından alın dedi.. teşekkür edip çıktık. şimdi burada ıkı ıhtımal var. @Jennes ya kendı parfumlerı orjınal degıl, yada az once bahsettıgım gıbı etıcaretı baltalamak ıstıyorlar.. kendı parfumlerının orjınal olmaması gibi bir ihtimal çok düşüktür diye tahmin ediyorum.. az çok anlamışsınızdır..




  • saçma sapan konuşmamış adam. katılmıyosan katılmıyorum demelisin.

    konu sahibinin yerinde ben olsam o cevabı aldıktan sonra 5 kuruş para ödemem bu siteye. kusura bakmasındalar, türkiye gibi üçkağatçı kaynayan bi ülkede kimse bana kalkıp da vay efendim sen saçmalıyorsun diyemez. derse de iplemem. adam tedarikçimi açıklayamam diyor. olay benim için nettir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    saçma sapan konuşmamış adam. katılmıyosan katılmıyorum demelisin.

    konu sahibinin yerinde ben olsam o cevabı aldıktan sonra 5 kuruş para ödemem bu siteye. kusura bakmasındalar, türkiye gibi üçkağatçı kaynayan bi ülkede kimse bana kalkıp da vay efendim sen saçmalıyorsun diyemez. derse de iplemem. adam tedarikçimi açıklayamam diyor. olay benim için nettir.

    ben soruyu soran arkadaş için dememiştim. sormakta gayet haklı tabiiki.. ben "trendyol 2. kalite ürün satıyor" vb gibi seyler soyleyen arkadaşlar için yazdım. Dediğin gibi çok fazla üçkağıtçı var ama ben bu işin içinden geçtiğim için biliyorum. senin için net olabilir. bende görmesem bilmesem benimde içimde kuşku olur. sana hak veriyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.