Şimdi Ara

Trafikte tartıştığı ve 'kendisine silah dogrultan' kişiyi vuran Emniyet müdürü Beraat etti. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
5.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • La oğlum şaka mısınız Amerika da olsa mahkeme bile kurulmaz polis direk haklı.
  • Yahu arkadaşlar aynı görüntüyü mü izliyoruz anlamadım?

    1) Kurusıkı olması önemli değil, çünkü polisin o an o silahın kurusıkı mı gerçek mi olduğunu ayırt etme imkanı yok!

    2) Motordan inen adam, motordan inerken silahı atışa hazır hale getiriyor, yani mermiyi ağza veriyor.

    3) Artık bu noktadan sonra silahın yere bakmasının bir önemi yok, çünkü ateş etmeye karar verirse 1 saniyede polise çevirip silahını ateşleyebilir.

    4) İşin bir de terör boyutu var, yani polislerin askerlerin sokak ortasın infaz edildiği bir dönem geçiriyoruz, hani polis belki de böyle düşünmüştür ki düşünmese bile, yani bu olay norveç'te olsa bile zaten haklı.

    3) Bacağından vurma kısmına gelince, arkadaşlar ben polis/asker değilim ama kendimce bu konularda çok yazı okumuş/belgesel izlemiş bir insanım. İstediğiniz savunma sanayi/polis/etkisiz hale getirmeyle ilgili makaleyi okuyun, çoğunda -her ne kadar bizim hukukta böyle geçmese de- bacağından vurma, dizinden vurma gibi şeyler pek savunma işlerinde yok. Hele tabancayla bu mesafede hiç yok. Neden yok? tabanca mermisi küçük kaibre olduğu için kafaya gelse dahi tek atışta öldürmeme ihtimali çok yüksek. Aynı şekilde bacağına gelince de vurulan şahsın etkisiz hale geleceğinin garantisi yok, yere düşene kadar ve yere düştükten sonra da ateş etme ihtimali var.

    Polis sanırım mozambik drill denen şeyi yapmış, 1 kafaya iki tane de vücudun merkezine sıkmış. İngilizceniz varsa buyrun google'dan aratın, en etkili etkisiz hale getirme yöntemi.

    Uzun uzun buraya makale linki atmayacağım, ama ABD'deki polis çatışmalarında polislerin neden vurdukları insanlara silahlarındaki bütün mermileri şarjörl bitene kadar sıktıklarını araştırırsanız, kendilerine verilen eğitim gereği böyle yaptıklarını görürsünüz. Yani ABD'deki polisler, karşılarında bıçalı bir akıl hastası da olsa, oyuncak tabancal zenci bir çocuk da olsa, el kaide'ci bir terörist de olsa, şüpheliye ateş açmaya karar verince, onlarca mermi sıkıyorlar, sebebi de madde 3 de yazan şey.

    Adam 1 metre mesafeye kadar yaklaşmış, elinde dolu ve mermisi ağza veirlmiş bir tabanca va, adamın evine kadar takip etmiş, hani polisi haklı görmeniz için daha ne olması gerekiyor merak ediyorum, motorsikletten inen kişi polisin kafasına silahı doğrultup 3 tane falan mı sıkması lazım?

    Madem empati yapacaksınız, trafikte o tarz bir magandanın size dadandığını düşünün yahu! Trafikte yol verme tartışmasından dolayı sizi takip ediyor, yaşadığınız yere geliyor ve mermiyi ağza veriyor ve motorundan iniyor, acaba on an aklınızdan ne geçerdi acaba merak ediyorum?




  • Sıradan bir vatandaş olarak olayı yorumlarsam tabi anladığım şekliyle belimde ruhsatlı tabancam var, magandanın bir tanesi evime kadar takip ediyor, yanımda eşim var, evimin önünde bana silah çekiyor. Tereddütsüz vururum. Eğitim almadığım için şurası burası diyemem ama vururum.

    Polis olsaydım en başından polis olduğumu söylerdim. Ki emniyet müdürü adam geri zekalı değildir söylemiştir. E sen bunun üstüne polise silah çekersen dünyanın neresinde olursa olsun polis ayni şekilde öldürüp etkisiz hale getirir. Getirmelidir de. Yoksa herkes elinde silahla mafyacılık oynar şuan olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 4 Şubat 2016; 0:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay ilk olduğu zamanda düşüncem aynıydı şimdi de aynı. Emniyet müdürü sonuna kadar haklı kim ne derse desin. Sen trafikte tartışacaksın sonra adamı evine kadar takip edip silah çekeceksin sonra da masum olacaksın, yemezler.
  • Amerikalıların Silah için bir sözleri var
    Gerçeği bir kişiyi korkutur , sahtesi iki kişiyi...

    Eline silah alırsan ya ölürsün ya katil olursun,
    Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin, bence komserin bir suçu yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi yapmis, ceza alsaydi da iyi yapmis derdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevindim bu duruma memurumuzun sonuna kadar arkasındayım sen gel polise silah çek sonra millet polis katil desin arkadaşlar kendi psikolojinizi hiç test ettiniz mi ortalıkta terör olayları varken hedef sizken size çekilen bir silah karşısında ne yapabilirsiniz? Lütfen realist olun biraz. Allah askerimize polisimize her daim yardım etsin. Amin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun polislikle veya askerlikle alakası yok ki kanunda olan birşey devlet sizede silah taşıma izni veriyor eğer birisi size silah çekerse o ates etmeden siz erken davranip meşru müdafaa kapsamında karşınızdaki kişiyi vurabilirsiniz ayrica yok kuru sıkıldı yok bilmem neydi diyenler maalesef bunu kimse anlayamaz çünkü silah gerçek olabilirdi.

    Merhum elinde sopayla gitse ve emniyet müdürü o zaman vursa olay değişirdi tabi ama bu durumda emniyet muduru haklı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohh eline sağlık dünyadan bir pislik daha eksilmiş tebrik ediyorum polis dayıyı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabadayılıgın sonu işte
  • Yorumları okudukça yaş ve zeka ortalamasının neden bu kadar düşük olduğunu anlayabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuki olarak adamın serbest kalması gayet doğal.

    Ölen adama da hiç üzülmedim gayet güzel olmuş. 3 gün sonra böyle dangalaklar seni beni vurmaya kalkar allah'a sükür polise denk gelmiş mermiyi yemiş.
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    "Karşısında sıradan bir adam var " ne demek anlamadım. Elinde silah, meskeni basmaya gelmiş bir kişiyi sıradan görüyorsan, memleketi bu hale getiren senin zihniyetinde olanlardır. Bir de aynı durumda olursak bizi de öldürür demişsin, tabi ki öldürecek. O ölen kişi sıradansa sana göre, yaptığın yorum da pek ciddiye alınmamalı.
    Bu Abd örneklerinden de gına geldi biliyorum ama ben de Abd de yaşıyorum, buraya kıyasla inan bana polis devletinin p'si yok Türkiye'de. En basitinden bir örnek; daeş Times meydanında bombalı saldırı tehditinde bulundu diye yılbaşı gecesinde, meydana her çıkışı polis çevirip çantalı hiçkimseyi sokmayacağını açıkladı ve eğlenmeye gelen herkese "kötü muamelede" bulundu , nasıl ama . Sadece bir tehdit yahu. Hani ülkemizde ki terör belasının yüzde biri bile olmayan bir ülkeden bahsediyorum. Ama buna rağmen herkes saygıyla karşıladı ve alınan güvenlik önlemlerine kimse ses çıkarmadı. Çünkü zihniyet farklı ve kaliteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polis haklıda acaba polis motosiklet liyi nasıl taciz etti veya ölen adamı bu hadde nasıl getirdi, ego sunu kullanıp ağza alınmayacak laflarmı etti yoksa herifi yolda sürekli sıkıştırdımı acaba bunu hiç bilemiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haber ilk çıktığında görmüştüm yani aylar öncesinde,

    Vuran polis 3 kere ateş etmesinden dolayı bir hukuk tartışması çıkmıştı. İlk isabet alan kurşun nefsi müdafa diğerleri adam öldürmeye teşebbüs gibi yorumlanıyormuş. Polisin serbest kalması benim beklediğim bir durumdu. Ölen kişinin söylenenlere göre belalı bir geçmişi varmış, başka canlara zarar vermeden ölmüş oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Bu nasıl başlık be, sanki polis suçlu da serbest kalmış şaşırmış gibi başlık atmışsın. Polis sonuna kadar haklı iyiki vurmuş, ellerine sağlık.


    Suçlunun korunduğu yasalara sahip ülkemizde tabi ki şaşırdım. Kararı takdir ettim.
  • Tamam müdür haklı olabilir de, kimse demiyor mu niye 3 el ateş açıyorsun?
    Ne kadar tüm detayları bilmesekte öldürmek yerine yaralamayı seçebilirdi. O anın vermiş olduğu telaş, korku ile 3 el sıktı sanırım. En azından buna ceza verilmeliydi bence.( Motorsikletlinin tekrar silahı doğrultmadığını baz alıyorum.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheTurk61

    Başlık ve içerik farklı olunca olayın değerlendirilmesinin yanlış olması da kaçınılmaz hale geliyor. Emniyet müdürü beraat etmemiştir çünkü olayda meşru müdafaa yani bir hukuka uygunluk sebebi yoktur, nitekim mahkemece ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir. Bunun anlamı suçun meydana geldiği fakat karşılığında ceza verilmediğidir, sebebi ise meşru müdafaada mazur görülebilecek heyecan, korku, telaş nedeniyle sınırın aşılmasıdır. Olaya bu yönden bakmanızı ve yeniden düşünmenizi dilerim.

    Not: Konu sahibinden ricam başlıkta yer alan "beraat" kelimesini "ceza verilmesine yer olmadığına dair karar " ile değiştirmesidir.

    hocam haber içeriğini ben yazmadım. Alıntı. içerikte de beraat etti yazıyor.

    başlık da içerikte yazana göre. konuda 2 zıt görüş olduğu için bir kısım başlığa karşı bir kısım katılıyor... değiştir değiştir bi hal oldu.

    Hocam içeriği sizin yazmadığınızı biliyorum, haber sitelerinden de kontrol ettim, ikinci paragrafta ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verildi diyor.

    Yani emniyet müdürü olayda suç işlemiş fakat meşru müdafaada heyecan, korku yahut telaş nedeniyle sınırın aşılması(yani meşru müdafaa yok; meşru müdafaa olsa suç oluşmaz) nedeniyle ceza almamıştır.

    Burada çoğu kişi meşru müdafaa nasıl olur, beraat etmemeli diyerek kararı eleştirmekte. Netice itibariyle kişi serbest kalsa da beraat etmemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 el peş peşe ateş etmek nedir ya garanti olsun diye defalarca ateş etmiş.Bunun hiçbir izahı yok.1 el ateş etse neyse adam içindeki cani ruhu resmen dışarı vurmuş.Burda utanmadan onun koruyuculuğunu yapanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 4 Şubat 2016; 9:21:04 >
  • Olayin ayrintisini bilmeden konusmamak gerekir ama polis hakli gorunyor. O polisin yerinde sen ben olsak biraz zor beraat ederdik hakli olsak dahi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.