Şimdi Ara

Trafikte Hız Sınırı Yeniden Düzenlenme Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir milletvekilimizin desteği ile internette kota sorununun nasıl kolayca çözüm noktasına geldiğini hepimiz gördük.
    Ben aynı projeyi hepimizin problemi olan başka bir konu için başlatmayı teklif ediyorum.

    Şehirlerde kameralı hız sınırı kontrol sistemleri trafikte diğer araçlara yönelik tehlike oluşturan sürücüleri engellemeyi belli oranda başarıyor. Bu yüzden trafikte emniyet açısından gayet yararlı olduklarını hepimiz kabul ederiz muhtemelen.

    Fakat diğer yandan on yıllar öncesine ait, günümüz araçlarına uygun olmayan hız limitlerinin ile trafiği çekilmez hale de getirdiği de bir gerçek. Öyle ki, yerleşim yerlerinde 2 şeritli yollarda 50km, 3 şeritli yollarda 70km gibi mantık dışı hız sınırları ile yol almak zorunda kalıyoruz. Aracıyla 50km hız ile bir yerden bir yere yol almayı bir deneyen bir kişi durumun vahametini kolayca kavrayabilir. 70km hız, 50km hıza oranla uyulması daha kolay bir ölçü, fakat bu da 3 şeritli yol için mantık dışı kalıyor. Özellikle iş çıkışı gibi yoğun saatlerde trafik tıkanıyor.

    Benim önerim, hız sınırlarının;

    50km olan yerlerde 70km olarak,
    70km olan yerlerde 90km olarak,
    90km olan yerlerde 120km olarak,
    120km olan yerlerde 130km olarak

    yeniden düzenlenmesi.

    Mutlaka yine bizleri anlayabilecek bir milletvekili çıkıp destek verecektir diye düşünüyorum.
    Çünkü genci, yaşlısı, özel sektörde çalışanı, memuru, milletvekili hepimiz bu konudan mustaribiz.

    Düşüncelerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
    Hepimiz ortak kararda birleşirsek bu projeyi de bir yerlere taşıyarak başarıya ulaşabiliriz.







  • Mesela, insan kafatası ortalama 30km/h hızla sert bir cisme vursa kırılabilir veya 90km/h ile karşılıklı çarpışan araçlarda arka koltuktakilerin vücudunu emniyet kemeri kesebilir hatta kuvvetlerin etkisi ile iç organları parçalanabilir. Bu yüzdendir ki EuroNcap çarpışma testleri belirli hız sınırlarında yapılabilir. Yani araç tank olsa bile fark etmez çünkü insan vücudunun kuvvetlere karşı belirli sınırlarda direnci vardır.

    Sonuç olarak; 50'den 70'e çıksın demek bana pek mantıklı gelmedi.
  • Bence de bunu arac standartlari yukseldi diyerek savunmak yersiz. Su hali ile bile yuzlerce masum can alinirken yersiz olur diye dusunuyorum. Herkes 2016 model vw, ford, honda veya opel kullanmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Mesela, insan kafatası ortalama 30km/h hızla sert bir cisme vursa kırılabilir veya 90km/h ile karşılıklı çarpışan araçlarda arka koltuktakilerin vücudunu emniyet kemeri kesebilir hatta kuvvetlerin etkisi ile iç organları parçalanabilir. Bu yüzdendir ki EuroNcap çarpışma testleri belirli hız sınırlarında yapılabilir. Yani araç tank olsa bile fark etmez çünkü insan vücudunun kuvvetlere karşı belirli sınırlarda direnci vardır.

    Sonuç olarak; 50'den 70'e çıksın demek bana pek mantıklı gelmedi.

    Yav he he tamam,50 ile giden mi kaldi ya artik,50 ne at arabasi mi bu.Bu mantikla inip yuruyelim daha guvenli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodomoco


    quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Mesela, insan kafatası ortalama 30km/h hızla sert bir cisme vursa kırılabilir veya 90km/h ile karşılıklı çarpışan araçlarda arka koltuktakilerin vücudunu emniyet kemeri kesebilir hatta kuvvetlerin etkisi ile iç organları parçalanabilir. Bu yüzdendir ki EuroNcap çarpışma testleri belirli hız sınırlarında yapılabilir. Yani araç tank olsa bile fark etmez çünkü insan vücudunun kuvvetlere karşı belirli sınırlarda direnci vardır.

    Sonuç olarak; 50'den 70'e çıksın demek bana pek mantıklı gelmedi.

    Yav he he tamam,50 ile giden mi kaldi ya artik,50 ne at arabasi mi bu.Bu mantikla inip yuruyelim daha guvenli.

    Saygı duyarım düşüncenize.




  • Bilhassa bölünmüş yollar ve otobanlarda hız limitlerinin yükseltilmesi gerekir.
  • Ne yazikki fizik kurallari binlerce yildir ayni. Hiz sinirlarinin degismesi icin, arabalara 2 hava yastigi ve emniyet kemerinden fazlasi lazim. Meslea yercekimi ivme sabitinin degismesi lazim. Bunun icknde dunyanin yogunlugunun artmasi hacminin kuculmesi veya kutlesinin artmasi lazim
  • geçenlerde haberlerde izlemiştim,almanyamıydı bi kentinde trafik ışıkları felan kaldırılmış görmüşlerki trafik laza oranları daha iyi.gelgörki burası yeni Türkiye



    trafikte alkollü olduğu halde arabasıyla polis öldürüp ceza almayanmı dersin, emniyet şeridinde bisikletli ezenmi,ehliyetsiz ölümlere yol açanlarmı?önce insanlık öğretilmesi lazım.
  • Eğer düzen sağlamak istiyorsanız makul, akla uygun, uyulması mümkün kurallar koyup; bu kuralların dışına çıkanlara ağır yaptırımlar uygularsınız.

    Doğanlar, şahinler, eski 3 serisi bmwler göbeklerde sıfır çiziyor. Babasından arabayı kapan gençler makas atarak gidiyor. Çünkü hiç bir ciddi bir yaptırımı yok bunların. Asıl tehlike oluşturan bu araçlar.

    Egzozunu değiştirip gürültü kirliliği oluşturanlar, orda burda patinaj çektirenler. Yüksek müzikle camları açıp gezenler. Asıl bunlar sorun. Fakat bunlar rahatlıkla bunu yapmaya devam ediyorlar.
    Polis gördüğü yerde araca el koyup yüklü bir ceza yazsa, bir daha kolay kolay kimse cesaret edip yapabilir mi? Asıl düzen böyle gelir.

    Çarşı olarak tabir ettiğimiz insanların vızır vızır karşıdan karşıya geçtiği tek şeritli yolda 50km hız limitini anlarım. Fakat 2 şerit gidiş 2 şerit geliş bölünmüş yolda 50km mantıklı bir rakam değil. Bu yollar için 70km aykırı bir rakam da değil. Tam aksine 50km uyulması çok güç bir rakam; arabayla bisiklet hızında gidemezsiniz ki.
    Aynı şekilde bölünmüş, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olan yolda 90km hız gayet makul bir rakam bence. Böyle geniş bir yolda trafiğin akması lazım sürekli.

    Hız sınırları kalksın demiyoruz, fakat mantıklı makul ölçüler dahilinde yeniden düzenlenmeli.

    50 km hız sınırının mantıklı olduğunu düşünen arkadaşlar; hiç kamerasız bölünmüş çift şeritli bir yolda 50km ile gittiğiniz oldu mu doğru olanın bu olduğunu düşündüğünüz için?
    Bugün, yarın aracınıza bindiğiniz zaman lütfen 2 kilometre 50km yi geçmeden gitmeyi deneyin lütfen. İnanın ne demek istediğimi anlayacaksınız.




  • bak otoban hız sınırı 140 olsun, toleransıyla 155 gayet yeterli ,,, eğer bu hız gelirse otobanda bende dahil 170-180 veya daha yüksek süratlerde kimse gitmez, veya %1-2 anca olur ,, 155 yetmez ama evet diyorum ,, duble yollarda 130 olsun,toleransıyla 143 gayet iyi, bu kabul edilsin 140 ı geçmem inan olsun
  • araç standartları yükseldi ama insan standartları düştü.

    10 sene önce bu kadar; gece 3te sokakta yanlayan,egzoz patlatan keko; benzinlikte durup adam döven; 320d alıp (sözüm meclisten dışarı) gaz verip ken block kesilen baba sponsorlu çocuk var mıydı?


    bu insanlar içimizde.
  • İstanbul e5 te hız sınırlaması bence yanlis.



    İs gidis dönüş saatleri yakininda hatta o saatlerde yogun olan vecyogunlasan trafikte insanlar hiz sinirini gecmemek icin yavas gidiyor yola kusbakisi bakarsaniz araclarin belirli noktalarda obeklendigini goreceksiniz. Hiz sinirlari bizde trafigi rahatlamiyor dahada icinden cikilmaz bir hale getiriyor.



    İs gidis-donus saatlerinde hiz siniri olmamali olsada yuksek seviyelerde olmali. Gece 11yada 12 den sonra bombos yolda 70-80kmh hiz siniri cok sacma. Yol bombos.



    Hiz sinirlamalarini gunun belirli saatlerinde degisik sekilde ayarlayabilirsin. Bence daha mantikli.



    Ayrica yogun trafikte babam bazen sunu der espri mahkyetli "yolu ac buyuksehir 70le gidicem"



    Trafik hic tikanmasin surekli 70le gidilebilir halde olsun trafik ve bizler bu sinirlata uyalim. Yada sacma sapan hiz sinirlari olmasin.



    Ama soylede bi durum var. Bizim halkimiz serbestligi gorunce bokunu cikartir. İki seritli yolda hiz siniri koymasan adam birak hizli gitmeyi nakas bile atar.




  • Bence 150km/h gayet ideal bir hız sınırı otobanlar için. Eğer genel olarak trafikteki araçlardan emin olabilsem 180km/h derdim ancak şahin gibi araçlar diğer araçları da aşırı tehlikeye atmış olurlar. 150 iyidir. Yollara giren araçların daha erken çıkacaklarını da ele alırsak pozitif etki yapacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 3 Ocak 2017; 10:22:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiz sınırlarında problem yok.Problem bazı yollara yanlış hız limiti verilmesinde.
  • Otoban 150 km/h olmalı.
    otobanda 120 çok yavaş kalıyor. 160-180 le giderken bile bizi solluyor zaten mercedes - A6 gibi arabalar.

    50 km ise şehir içinde bile az gerçekten.
  • güzel bir nokta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiz sinirinin yuksek olmasi gerekli. Cunkuu asil trafigi yavaslatan bu hiz sınırları. 80 ideal bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.