Şimdi Ara

TRAFİC,HİACE,TRANSİT,H-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. biz türkiyeye gelen ve giden araçların tahliye ve yükleme işini yapan şirketin yövmeli çalışan işçisiyiz. İşimiz gereği ro-ro (araba) gemileriyle gelen araçları 10 katlı gemiden indirmek ve gemiye bindirmek. Bu iş içinde araba sayısına göre 5 veya 9 kişi gerekiyor. Bizde bu arabayla katlara inip ve çıkıp arabaları tahliye ve yükleme yapacağız. Ve de limanın yolları belediye çukuru diye adlandırdığımız çukurların aynısı desem yeridir herhalde.

    Bu iş yüzünden bu araçlar hakkında bayağı bi bilgili oldum diyebilirim. Sizden istediğim transporter vito viano scudo jumpy starex H-100 L300 gibi araçları aramıyoruz ve sıfır alacağız. Bu saydığım 4 araba içinde panel van olması önemli değil(sonradan açtırmayı göze alıyoruz) hangisi yakıt konusunda cimri ve sağlamdır. Özellikle h-1 ve hiace hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetoone -- 5 Aralık 2010; 23:50:40 >







  • Anlaşılan kimsenin bilgisi yok bu arabalar hakkında.
  • Toyota alabilirsiniz.Yalnız almadan önce dönme yarı çaplarını iyi mukayese etmenizde fayda var.Türkiyede fazla kullanıcısı yok bilinmiyor. Hilux ne ise hiace de odur. H-1 Kronik sorunları olduğundan bahsediliyor !Forumdaki yazanların yalancısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hs37 -- 6 Aralık 2010; 11:43:01 >
  • Cevap verdiğiniz için teşekkürler.
    Evet aslında dediğiniz mantıklı geliyor.
    Toyota Hiace 2+1 Panelvan 33000
    Ford Transit 5+1 300SF 36500
    Renaul Traffic 5+1 Multix 39000
    Renault Traffic 8+1 Passenger Boş Modeli 43250
    Renault Traffic 8+1 Passenger Full Modeli 45510
    Hyundai H-1 5+1 42000 (Ve bir kuruş dahi indirim yapmamaya yemin etmişler)
    (Bu fiyatlar 1 haftalıktır)

    Evet biz bu arabayı 8 kişi binip binek olarak kullanacağız ve haftada maksimum 3 gün gidip en fazla 300 km ya yapacak yada yapmayacak.

    Proje çizdirme ve koltuk ekleme, açma vs. gibi fiyatları tam bilmediğim için boşlukta kaldım.

    Birde Ford Transit'in 330M Kombi (8+1) modeli çıkacakmış ama onada ocak veya şubatta sipariş almaya başlayacaklar ve daha sonra üretime başlayacaklar diye biliyorum.

    Bu arada bu arabaları yüklediğimiz limanlardan biriside Ford'un Transit ve Connect Üssü olan Gölcük Fabrikası. Yurt dışına giden 8+1 tourneolara binme imkanım oldu. Hatta kendi arabamdan daha fazla onlara bindim diyebilirim. Güzel bir araba yük taşıma olmadığı için aynı zamanda ingiltereye gittiği için arka kısımdaki konfor olayları olmuyor.Ama içeri üretilecek otolar için aynı kalitede üretecekler mi onu bilmiyorum.

    Eğer H-1 in gerçekten kronik sorunları varsa şu anda onu hemen eleyebilirim. Çünkü bundan önceki arabamız H-100 dü ve ön rotları her ay değiştirmek zorunda kalıyorduk. Ve de bayağı sorunlu bir arabaydı.
    O yüzden ikinci hyundai kazığı fazla olur




  • arkadasım yük taşıyacaksanız transit derim ama saglam olsun masraf cıkartmasın konforlu ve güclü olsun diosan h1 e digerli rakip olamaz hemen hemen hepsini kullandım h1 den aldıgım sürüş zevkini hiçbirinden alamadım trafi 1,9 oldugu için rampada biraz düşüyor h1 tam tersi rampada cosuyo ve crdi motor zaten dünyanın en iyi dizel motoru cekişi gidişi yok süper asla sorun cıkartmaz zaten hyundai 7 yıl garanti vererek aracının arkasında duruyor yük amaclı olucaksa tabiki transit ama dedigim gibi konfor,sürüş keyfi,hız,serilik,sorunsuzluk hyundai h1 bana güven arkadasım asla seni üzmeyecek bir arac
  • Yalnız H-1'in fiyatını ve yakıt sarfiyatını göz önünde bulundurursak çoğu rakibindena açık ara pahalı geliyor.
    Ama siz H-1 kullanmışsınız ve sağlam olduğunu söylüyorsunuz. Zaten 7 sene motor(?)garantisi veriyorsa ya hakikaten arkasında duracaktır yada starex gibi 5.seneden sonra satışlara bağlı olarak yeni kasa yada çıkaracaklardır.
    Ama Hyundai Bayisinin takındığı tavrı anlamadım. Ford Transit'e liste fiyatının 7000 TL daha ucuzuna veriyor ama hyundai bir kuruş inidirim yapmıyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir?
  • yakıt konusundaki problemi 2006 model 140 bg lik starexlerde çözdü common rail ve her noktadan püskürtmeli motora gectiler benim aracım 2007 starex yakıtından cok memnunum zaten çekişi adamı etkiliyor h1 ondan daha felaket ve yakıt olarak %13 daha düşük fiyat olarak bence cok normal çünkü fiyatının karşılıgını fazlasıyla veriyor dedigim gibi sizi alsa pişman etmez bende yaza dogru h1 düşünüorum
  • Evet bende 2007 model crdi starex kullanmıştım komşumuzda vardı ve transportera o kadar pare vereceğime starex 2007 crdi alırdım üste kalan para yanıma kar kalırdı. Lamborghini ismini ona koysalar yeriymiş ama üretimi kaldırıldığı için her ne kadar H-1 yenide olsa insan bilmediği yada kullanmadığı bir araca sıcak bakamıyor. Ama test sürüşü yapmak istiyorum. Bu hafta içinde zamanım olursa deneyeceğim.
  • Peki panelvanı yada camlı vanı 8+1 e dönüştürme proje çizdirme hakkında bilgisi olan veya daha önce yaptırmış arkadaş var mı?
  • Hiace normal versiyonda transit ve trafice nazaran ince ama uzun bir kasaya sahip.
    alan mutlu olur..30 sene binersin..transit de fena sayilmaz.
    H1 cok yakar,ama motoru felaket süratli
  • Zaten biz yük taşımayacağız. Peki panelvanı 8+1 e dönüştürme hakkında bilginiz var mı. Bu dördünden hangisi daha ucuza gelirse koltuk eklettirmek dahil onda karar kılacağız
  • Türkiyede yok yok, herseye bir cözüm bulunur.
    istersenis konuyu bu bölüme tasiyin. tecrübeli arkadaslarin fikri olur :

    http://forum.donanimhaber.com/m_41481042/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41481042
  • Tamamdır teşekkürler.
  • arkadasım H1 kullandın mı hiç yakıtından kimse şikayetçi degil starex içinde cok yakıyor diyolar ama 140 crdi motor hiç yakmıyor felaket gidiyor özelliklede h1 de vgt turbo var asla cok yakmaz ön yargılı olmayın lütfen
    quote:

    Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

    Hiace normal versiyonda transit ve trafice nazaran ince ama uzun bir kasaya sahip.
    alan mutlu olur..30 sene binersin..transit de fena sayilmaz.
    H1 cok yakar,ama motoru felaket süratli
  • Toyota Hiace aradığınız araçtır
    -Az yakar, Japon motor ve mühendislik harikası D4D motor var araçta turbo dizel
    -Dayanıklı ve kalitelidir
    H1e gelince asla Toyota ile kıyas yapma. Hyundailer çok yakıyor bende Accent Era vardı sattım gitti. Hyundainin motor mühendislik becerisi asla Japon teknolojisine ulaşamaz, hem Toyotanın klimaları manyak çalışıyor acaip soğutur yazın ic mekanı.
    Neden Toyota?
    En önemli özelligi dayanıklı olmasıdır.
    Sonradan açtırılabilir.
    Hem dizel, hem ticari, hem Toyotanın mükemmel 2.5 lt D4D motoru fiyatı bence rakiplere göre bedava
    Toyota servisleri de çok profesyonel çalışır arkadaşım orda çalışıyor anlata anlata bitiremiyor
    Bir arkadaşım bu Hiaceyi aldı, karavana çevirdi içine yatak seyyar wc falan koyup Türkiye turu yaptı, araç için mükemmel diyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 12 Aralık 2010; 13:14:04 >
  • Evet toyotanın sağlam olduğunu biliyorumda türkiyeye hiace panelvan geliyormuş sadece, bayisinden öğrendiğim kadarıyla. Bunun dönüşüm masrafını tam olarak bilmiyorum ama proje çizimini bir mühendise sordum 1000 tl gibi bişi telfauz etti. Hem bu arabayı sıfır aldıkmı koltuklarının orjinal yada orjinal kadar kaliteli olması gerek yoksa koltuk eklettirmenin bi manası olmaz. En yakın rakibi 36500 e ford transit 300sf camlı 5+1 1500 tlde koltuk eklettirme ve çizimini say 38000 olur. Hiaceninde fiyatı 117 uzun versiyonu 33000 e bırakırım dedi bayisi şimdi 5 milyarlık fark 2 milyara inerse 2.eli daha işlek olan ford transiti tercih ederim tabikide ama fiyatları değişipte toyota biraz daha indirime gidip aradaki fark 7-8 milyar oldumu tabikide hiace derim. Zaten bu dediklerim eğer olmazsa yada ford transit seçeneği benim için mantıksız bir seçenek olursa son seçenek 45500 e renault traffic passenger 8+1 oalcaktır. Zaten H-1 i saymıyorum hem fazla tutulmadı hemde o parayı h-1 e verip açtıracağıma hiaceye yada ford transite veririm.

    Bu arada istanbulda dolmuşlar renault traffic kullanıyorlar. ya multix yada panelvan versiyonu(Sonradan açma). Kısa şase 3 2 2 koltuklu oturma düzeni var.Dolmuşçular bunu kullanıyorsa bi bildikleri var herhalde??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forester34

    Toyota Hiace aradığınız araçtır
    -Az yakar, Japon motor ve mühendislik harikası D4D motor var araçta turbo dizel
    -Dayanıklı ve kalitelidir
    H1e gelince asla Toyota ile kıyas yapma. Hyundailer çok yakıyor bende Accent Era vardı sattım gitti. Hyundainin motor mühendislik becerisi asla Japon teknolojisine ulaşamaz, hem Toyotanın klimaları manyak çalışıyor acaip soğutur yazın ic mekanı.
    Neden Toyota?
    En önemli özelligi dayanıklı olmasıdır.
    Sonradan açtırılabilir.
    Hem dizel, hem ticari, hem Toyotanın mükemmel 2.5 lt D4D motoru fiyatı bence rakiplere göre bedava
    Toyota servisleri de çok profesyonel çalışır arkadaşım orda çalışıyor anlata anlata bitiremiyor
    Bir arkadaşım bu Hiaceyi aldı, karavana çevirdi içine yatak seyyar wc falan koyup Türkiye turu yaptı, araç için mükemmel diyordu



    Katılıyorum arkadaşım güzel yazmışsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boodvenst

    Evet toyotanın sağlam olduğunu biliyorumda türkiyeye hiace panelvan geliyormuş sadece, bayisinden öğrendiğim kadarıyla. Bunun dönüşüm masrafını tam olarak bilmiyorum ama proje çizimini bir mühendise sordum 1000 tl gibi bişi telfauz etti. Hem bu arabayı sıfır aldıkmı koltuklarının orjinal yada orjinal kadar kaliteli olması gerek yoksa koltuk eklettirmenin bi manası olmaz. En yakın rakibi 36500 e ford transit 300sf camlı 5+1 1500 tlde koltuk eklettirme ve çizimini say 38000 olur. Hiaceninde fiyatı 117 uzun versiyonu 33000 e bırakırım dedi bayisi şimdi 5 milyarlık fark 2 milyara inerse 2.eli daha işlek olan ford transiti tercih ederim tabikide ama fiyatları değişipte toyota biraz daha indirime gidip aradaki fark 7-8 milyar oldumu tabikide hiace derim. Zaten bu dediklerim eğer olmazsa yada ford transit seçeneği benim için mantıksız bir seçenek olursa son seçenek 45500 e renault traffic passenger 8+1 oalcaktır. Zaten H-1 i saymıyorum hem fazla tutulmadı hemde o parayı h-1 e verip açtıracağıma hiaceye yada ford transite veririm.

    Bu arada istanbulda dolmuşlar renault traffic kullanıyorlar. ya multix yada panelvan versiyonu(Sonradan açma). Kısa şase 3 2 2 koltuklu oturma düzeni var.Dolmuşçular bunu kullanıyorsa bi bildikleri var herhalde??

    Toyota sağlamlık dayanıklılık konusunda bir numaradır. Şu anda internet sitesinde sadece panelvanlar var dogru, ancak gecen sene ve önceki sene camlı modelleri de vardı, satılıyordu, bence bayilere ara sor yada Toyota Merkezi arayıp ellerinde kalmışsa sorabilirsin, belki talep görmediginden kaldırılmıs olabilir.
    33 bine bırakan bayiyi boşver sen, o bayiyle sakın daha muhatap da olma, o bayiden hayır gelmez. Zaten internet sitesinde firmanın belirledigi fiyat 33450.
    Arac alırken ben 4-5 bin liraya kadar indirim yaptırdıgım oldu. Çok güzel dönemde arac alıyorsun, bende yıl sonu almıstım, yıl sonu bayiler kota doldurmak adına bazen maliyetine satarlar, o yüzden benim tavsiyem en az 10 bayiyi ara, almak istedigin aracı söyle, iletisim bilgilerini bırak, sonra pazarlık yapcaksın zaten onlar sana ulaşacaklar. 3-4 bin tl asagıda fiyat teklif et, olmaz deme herşey olur, pazarlık yapan daha ucuza alıyor.

    7-8 fark kesinlikle olur, ben olsaydım bu aracı 30 bin tlye her türlü alırdım bir sekilde. O zaman 8 kagıt daha az veriyorsun. Cunku Hiace fazla satılmıyor, evet kaliteli ama talep yok, alıcı az, ondan alıcı bulmuşsa pazarlık şansın kuvvetli kaybetcek neyin varki olmadı başka bayi bakarsın.
    Defalarca pazarlık yap, hediye neler vercekler konuş ne koparsan kardır, artık hediye cekinden, park uyarı sistemine hepsini sor bence.
    Kavacık Toyotayla görüş bence, bazen iyi indirim yapıyorlar.
    30a Toyota alabiliyorken neden 45 kagıt Renaultun aracına veresinki...Hem Renault cabuk dagılıyor.
    Toyotayı sonradan actırırsın, ne anlatcam sana, ben ticari arac fuarına gittim, Hiaceyi vip yapmıslardı, manyak olmustu ertex firması yapmıştı, deri koltuklar, plazma falan acaipti..

    Toyota al pişman olmazsın, yada git test et bence mutlaka, icine sinmeli aldıgın arac.

    Hem de gümüs gri rengi harika duruyor parlıyor. Transitten daha iyi bence Toyota.
    Dolmuşları taksileri boşver, o adamların arabadan anladıgını kimse söylemesin bana. O zaman Iveco, Karsan dolu minibüs her yer, 5 para etmez bu minibüsler hem de kaza anında tonla insan ölüyor, hele Ivecolarda dogru dürüst fren yok. Hatta hani kaza oldu ya, kameraya takılmıstı tankerle carpısan minibüs 15 insan öldü.
    Japon aracları can güvenligi konusunda cok iyi, endisen olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 19 Şubat 2011; 22:32:20 >




  • Evet çok doğru diyorsun yarın denemeye gideceğim. Birde yarın bu işleri yapan mühendisin yanına gideceğim. Her şeyi öğreneceğim yarın. Toyota hiace çok fazla satılmadığı için bir de sezon sonu olduğumuz için bende bayağı bi indirim yaparlar diye düşünüyorum. Kocaeli'nde olduğum için buradan mantıklı il bayisi istanbulda olacaktır herhalde. Muhtemelen kendi fiyatı 33450 ise 30000 altına düşerler diye tahmin ediyorum çünkü ford tarnsit 300sf e 8 liste fiyatından 8 milyar indirim yapmışlardı. Yarın herşey netleşecek.
  • Toyota Gebze Bayii ne not bırakmıştım. Az önce beni aradılar. Hiace nin şu anda türkiyeye gelmediğini yarın tüm türkiyedeki toyota bayi stoklarını arayıp bana bilgi vereceklerini söylediler.

    Bu arada toyota gebze bayiine teşekkürler. Bu kadar kısa zamanda döndükleri için.
    Saolasın Renault bayisine not bırakalı bir hafta oldu ne arayan var ne soran.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.