Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
8
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 sezonu öncesinde düzenlenen test yarışlarının ikincisi bu akşam koşuldu. Sıralama ve yarış sonuçları aşağıdaki gibi oluştu:

     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE


     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE


    Bayram öncesi olması sebebiyle Spa pistinde koşulan test yarışına aday kadronun bir kısmı katılamasa da katılan arkadaşların gösterdikleri performanslar umut vericiydi. Pistin zor olması yarış içerisinde karışıklık yaratsa da genel anlamda istikrarlı sürüş gösteren adayların olması sevindiriciydi. Yarışı ilk test yarışında olduğu gibi mert_sch kazandı. Onu FLubby, Nemesis ve ForceMastery takip etti.

    Spa yarışıyla birlikte test sürecini yarılamış olduk. Kalan iki yarışta aday pilotların yanında ligdeki pilotlar da yer alabilecek ve daha kalabalık yarışlar izleyeceğiz.




  • Normalde bu stratejimi paylaşıp paylaşmama konusunda emin değildim fakat sonradan herkesle paylaşayım dedim. Bu sezon 5 pistte araç ayarı yapıp kalan tüm pistlerde o araç ayarı üzerinde küçük değişiklikler yaparak (aero, weight distribution, tyre pressure) yarışacağım. Bu pistler Catalunya, Monte Carlo, Silverstone, Monza ve Yas Marina. Bu pistlerden ilk olarak Yas Marina ile başlamaya karar verdim çünkü ilk 4 yarışta bu ayarla yarışacağım. Sonrasında sırasıyla İspanya, Monako, İtalya ve Büyük Britanya'ya gideceğim. İlk denemelerimde yakaladığım güzel bir turu paylaşmak istedim sizlerle.






  • Sezonun ilk ciddi hotlap denemesi gelsin. Hatasız bir tur bulmak çok zordu ama başardım sayılır. Hala 0.100-0.150 saniye bırakıyorum özellikle ilk sektörde ama hemen hemen mükemmel bir tur diyebilirim. 1:23 psikolojik sınırını aştım en azından.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

    Sezonun ilk ciddi hotlap denemesi gelsin. Hatasız bir tur bulmak çok zordu ama başardım sayılır. Hala 0.100-0.150 saniye bırakıyorum özellikle ilk sektörde ama hemen hemen mükemmel bir tur diyebilirim. 1:23 psikolojik sınırını aştım en azından.




    Sen AlexGillon'un oldugu ligde degil miydin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet. Apex Online Racing. Sonradan herkes dağıldı. İyi ki de dağılmışız diyorum şimdi bakınca. Bu lige daha fazla zaman ayırabildim o günden beri; hem pist içindeki mücadele hem de buradaki insanlarla geçirdiğim vaktin kalitesi çok daha yüksek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

    Evet. Apex Online Racing. Sonradan herkes dağıldı. İyi ki de dağılmışız diyorum şimdi bakınca. Bu lige daha fazla zaman ayırabildim o günden beri; hem pist içindeki mücadele hem de buradaki insanlarla geçirdiğim vaktin kalitesi çok daha yüksek.

    Herkes icin en iyisi olmus hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test sürecinin sonlarına yaklaşırken, F1 2016 sezonu öncesinde lig pilotlarının da yer aldığı ilk test yarışı Catalunya pistinde koşuldu. Sıralama turları ve yarış aşağıdaki gibi sonuçlandı:

     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE

     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE

    Test yarışlarına damga vuran adaylardan mert_sch, yine zafere ulaştı. Yarış başında meydana gelen temaslar düşündürücü olsa da aday pilotların genel seviyelerinin lig temposuna yakın olması yarış adına sevindirici bir unsurdu.

    F1 2016 sezonu öncesinde koşulacak olan son test yarışı 25 Eylül Pazar günü 15:00'da Avustralya'da gerçekleştirilecek. Diğer test yarışlarından farklı olarak bu yarışta lig kuralları tam anlamıyla geçerli olacak, yani sezonun ilk yarışı öncesi ciddi bir prova olacağını söylebilirim. Bu sebeple aday arkadaşlarla birlikte tüm lig pilotlarını da bu yarışta yer almaya davet ediyorum.




  • Sorbetto kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle katılım gösteremediğim için hem sizden hem kendimden özür diliyorum. İlgilenmenizden çok memnun kaldım ancak hala aranıza katılmak için yarışı temin edemedim, umarım katılabilirim ya da katılma şansım olur. Eğer katılamasam da sağlık olsun takibe devam; çok eğlenceli görünüyorsunuz. İyi eğlenceler,
  • 2016 sezonu öncesi gerçekleştirilen son test yarışı bugün koşuldu. Bu test yarışı, Ekim ayının sonunda başlayacak sezonun bir provası niteliğindeydi. Lig kurallarının geçerli olduğu yarışta aday pilotların devamlılığı sevindirse de oyuna bir an önce alışarak yarışları daha fazla kişinin bitirebilmesini sağlamamız gerekiyor. Sıralama ve yarış sonucu:

     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE

     TR ENDURANCE F1 2016 LEAGUE

    Aday pilotların durumu ve takım seçimlerinin başlama tarihiyle ilgili duyuru en kısa zamanda yapılacak. Steam grubu ve forum sayfamızdan takip edebilirsiniz.




  • Selamlar, F1 2016 sezonuna katılmak istiyorum fakat Steam'de 200 arkadaşlık isteği olduğu için kimseyi ekleyemiyorum. Aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyarım. Steam hesabımı vereyim yetkili/ilgili arkadaş beni eklerse oradan konuşabiliriz. Ekleyen arkadaşın buradan bana nickini yazması ricamdır. Teşekkürler ve bütün arkadaşlara yeni sezonda başarılar :)

    Steam hesabım:http://steamcommunity.com/id/ceyhunkoc/
  • Test sonuçları ve takım seçimleri ile ilgili açıklama

    2016 sezonu öncesi son test yarışı Pazar günü koşuldu. Bu yarışla birlikte test dönemi sona erdi ve ligde yer alacak yeni pilotlar belli oldu. Genel anlamda ilginin yoğun olduğu bir sezon öncesi dönem geçirdik. Hız ve istikrar anlamında adayların tümü iyi sinyaller verdi ancak temasların görmeye alışkın olmadığımız kadar fazla yaşanması bizi biraz endişelendirdi. Adaylara gerekli uyarılar yapıldı, sezon ilerledikçe sürüşler oturacak ve temaslar azalacaktır.

    Testlerin sonuçlanmasıyla birlikte takım seçimleri de yarın itibariyle start alacak. Her sezon olduğu gibi bir önceki sezonun pilotlar şampiyonası sıralamasına göre önce lige devam eden pilotlar takımlarını seçecek. Sonrasında test yarışlarındaki başarılarına göre çaylak pilotlar takımlarını seçecekler. Ayrıca sezon boyunca kullanılacak pilot numaraları da takım seçimlerinde belli olacak.

    2016 sezonu takım seçimleri aşağıdaki sırayla yapılacak:

    1- Furkan Özcan

    2- Sorbetto

    3- nec

    4- ForzaSpecnaz

    5- Yahya Taskin

    6- tarkanbeyaz

    7- BULUT

    8- @LPER

    9- EmreKirac

    10- DocTR

    11- LastHero

    12- SchuminaTR

    13- OZGUR_TR

    14- umur.boyaci

    15- mert_sch

    16- ForceMastery

    17- Orkun Z

    18- Caner Basol

    19- Nemesis

    20- DSenna

    21- JrHonour

    22- lannister




  • Arkadaşlar oyunu indirimdeyken almayı planlıyorum, ancak direksiyonu sattım. Xbox Controller ile keyif alabilirmiyim oyundan ?.
  • T-Y kullanıcısına yanıt
    Gamepad ile gayet hızlı olanlar var ama oynaması direksiyonla bile zor serinin diğer oyunlarından. Hızdan bağımsız olarak aynı keyfi alamazsınız diye düşünüyorum.
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Yarış oyunu konusunda bir arayışım var. Forza alacağım da 180'den aşağı olmayınca bir de steamde bakiyemde para var yani çok uygun F1 benim için. 16GB indirme varmış heralde, bi alıp 1 saat denerim. Olmadı iade ederim o zaman ne yapalım :(
  • Takım ve numara seçimleri tamamlandı

    F1 2016 sezonu için test yarışlarının bitmesi ve adayların değerlendirilmesinin ardından başlayan takım ve numara seçimi süreci tamamlandı. Yeni sezonda pilotların yarışacağı takımlar ve taşıyacakları pilot numaraları aşağıdaki gibi şekillendi:

    1- Furkan Özcan - 37, Redbull

    2- Sorbetto - 34, Ferrari

    3- nec - 96, Ferrari

    4- Forzaspecnaz - 99, Mercedes

    5- Yahya Taskin - 23, Redbull

    6- tarkanbeyaz - 4, Mercedes

    7- BULUT - 15, McLaren

    8- @LPER - 13, Williams

    9- EmreKirac - 66, Renault

    10- DocTR - 2, McLaren

    11- LastHero - 41, Force India

    12- SchuminaTR - 87, Toro Rosso

    13- OZGUR_TR - 46, Williams

    14- umur.boyaci - 17, Manor

    15- mert_sch - 45, Manor

    16- ForceMastery - 10, Renault

    17- Orkun Zorkus - 18, Toro Rosso

    18- Caner Basol - 35, Force India

    19- alpSaral - 61, Sauber

    20- DSenna - 90, Sauber

    21- JrHonour - 24, Haas

    22- Iannister - 98, Haas


    Takım bazında incelendiğinde ise kadrolar aşağıdaki gibi olacak:

    Ferrari: Sorbetto - nec

    Renault: EmreKirac - ForceMastery

    Mercedes: Forzaspecnaz - tarkanbeyaz

    McLaren: BULUT - DocTR

    Toro Rosso: SchuminaTR - Orkun Zorkus

    Force India: LastHero - Caner Basol

    Red Bull: Furkan Özcan - Yahya Taskin

    Williams: @LPER - OZGUR_TR

    Sauber: alpSaral - DSenna

    Haas: JrHonour - lannister

    Manor: umur.boyaci - mert_sch


    Tüm pilotlara sezon boyunca başarılar diliyorum.




  • Sorbetto kullanıcısına yanıt
    Şampiyonluk yarışı çekişmeli olacaktı ama Manor da işin içine girince gurur meselesine döndü artık :D
  • herkese 2016 2017 lig yarışında başarılar diliyorum.
  • caner şampi olmazsa ben de bişi bilmiyorum
  • Eralp niye beklenti yaratıyorsun şimdi :) Şaka bir yana eğlence amacıyla katılıyorum, iRacing üzerinden devamlı yarışmaya devam ediyorum zaten. Buradaki arkadaşların da sadece bir yarışa ne kadar süre hazırlandıklarını tahmin edebiliyorum, dolayısıyla senin öngörün tutmayabilir @Er.Ralp
  • canerbasol kullanıcısına yanıt
    Bakın saygısızlık yapmak istemem ama bizim de eğlenceden başka bir amacımız yok. Yapılan antrenmanların çoğu tamamen pist üstünde kaliteli vakit geçirmeye ayrılmış durumda. Oyunun kendisi sağlam bir setup bulduktan sonra 30 dakikalık bir çabayla birlikte maksimum performansa ulaşmayı mümkün kılıyor. Senelerden beri süregelen "Antrenmanla oluyor bunlar" veya buna benzer yaklaşımlar benim oldukça canımı sıkmış durumda. Bu hem karşı tarafı bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde aşağıda görme şeklinde devam ediyor hem de dayanaksız bir öz güven gösterisine dönüyor. Birçok kez 30 dakikalık antrenmanla yarışlar kazandığımı hatırlarım. Simülasyon oyunlarında da gayet iyi olduğumu düşünüyorum, en azından katıldığım yarışlardan bunu görebiliyorum.

    Bu yukarıdan bakan tutumu devam ettirmek ne kadar anlamlı bilmiyorum ama buna benzer hareketleriniz devam ettiği sürece benim de özellikle iRacing "oyunu" hakkındaki düşüncelerimi açıklamakla ilgili çekincelerim git gide azalacak. Şimdilik saklı tutuyorum düşüncelerimi fizik motorunu 20 senelik bir oyundan alan, setup ve yarış kuralları karışık olduğu gerekçesiyle simülasyon olarak görülen bu oyun için.

    Ayrıca şöyle bir bilgi de vermek isterim, gelişim lineer değil hiçbir araba oyununda/simülasyonunda. 25 dakika sonunda hemen hemen her pistte tüm potansiyelimin 0.3 saniye uzağına kadar gelebiliyorum ve sonraki dakikalar/saatler/günler sadece eğlence ve sürüşten alınan tatmini artırma amaçlı oluyor.

    Kimse sadece antrenmandan dolayı hızlı değil, kimse de simülasyon oynuyor diye otomatik olarak hızlı değil. Tartışma başlatmak ya da bir saygısızlık etmek istemiyorum ama bu yukarıdan bakan tutum devam ettiği sürece saygısızlık olarak algılayacağım ve karşılığında da aynı tutumu benimsemekten çekinmeyeceğim. Bunu hızınızdan bağımsız olarak söylüyorum. Antrenmanla pekala hızlanabilir ve gerçekten de hepimizden hızlı olabilirsiniz ancak bunu başarsanız bile bu sizin simülasyon oynamanızdan değil iyi bir sürücü olmanızdan kaynaklanır. Kimseye tepeden bakmak ya da böyle yorumlanabilecek sözler söylemek için geçerli bir neden değil bu da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 6 Ekim 2016; 20:40:47 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.