Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
9
Favori
28.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu bir hevesle aldım ama steam'dan girdiğimde önce siyah bir ekran geliyor ardından oyuna girmeden atıyor.GeForce Experience ile optimize etmek istediğimdeyse sisteminiz bu oyunun minimum ayarlarını karşılamıyor diyor.Şimdi ben bu oyunu oynayamayacak mıyım?
  • Kişisel izlenimlerimi toparlayayım dedim tekrardan. Böylece bilgi almak isteyenler daha kolay ulaşabilir aradıklarına.

    Oynanabilirlik maalesef düşük düzeyde. Bunun nedeni oyun optimizasyonunun çok kötü olması. Kullanıcı arayüzü, iyi niyetle hazırlandığı belli olmasına rağmen çok kullanışsız. Grafikleri geliştirmişler, evet, ama çok fazla fps kaybı var. Ayrıca ani fps düşüşleri çok can sıkıyor. Ali abinin yukarıda yazdıkları da tuz biber oldu şimdi.

    Online'da istediğimiz yarışı kurmayı beceremedik başta Bahattin abiyle beraber. Sonradan kendim çözebildim ama yine de çok saçma bir sistemi var. "Push to talk" butonu şu an yok oyunda.

    Time trial'da en hızlı turumuzu yaptığımız ayar herkese açık hale geliyor. Bunu engellemek için turun bir yerinde flashback kullanmamız ya da belli yerlerde düzenli bir şekilde pist sınırı ihlali yapmamız gerekiyor ki hem ayarları karşılaştırarak mükemmelleştirmek hem de turumuz böyle sayılmayacağı için başkasının görmesini engellemek mümkün olsun. Ayarını gizlemek isteyenler başta standart ayarla dandik bir geçerli tur atıp sonraki turlarını böyle atabilirler.

    Sedat abiyle konuştuk, özellikle güneşli havalardaki grafikler rezalet durumda. Biz bu sezon kendisiyle kokpit kamerasına geçip yarış çizgisini kapatmayı düşünüyorduk ama virajın sonunu göremiyoruz. İkimiz de pist kenarındaki referans noktaları yerine apex'e göre mesafemizi içgüdüsel olarak hissedebilen ve öyle frenleyen insanlarız. Bizim stilimizde olanların kokpit kamerasında ve yarış çizgisi kapalı bir şekilde maksimum performanslarıyla sürmeleri çok zor, imkansız hatta. Assetto Corsa'daki F1 modunda kokpit kamerasında ve yarış çizgisi kapalı sürdüm en başından beri. nerede frenleyeceğimizi görebiliyoruz çünkü. Bir ara YouTube'a video yükleyip gösterebilirim hatta.

    Benzin karışımını, fren dengesini, lastikleri, downforce seviyesini değiştirebileceğimiz menünün kullanılabilirliği çok azaltılmış. Bilenler bilir, özellikle benzin karışımını ayarlamak için çok hızlı olmak lazım. Çünkü pistine göre gerekirse tur başına 4-5 defa karışımı değiştirebiliyorduk. Şimdi ise o menünün hareketleri çok nazlı. Örneğin benzin karışımını rich'e almak için eskiden üç kere hızlı bir şekilde yukarı yön tuşuna basıyorduk ve bitiyordu. Çünkü bekleme süresi yoktu ve biz bastığımız anda sırasıyla ana menü-benzin ayarları-rich'e geliyordu. Şimdi ise o arayüz gereksiz yere görsel efektlerle süslenmiş (bana kalırsa bu sayede içine edilmiş, cümlenin devamında anlayacaksınız) ve bu yüzden bir kere yukarı yön tuşuna basınca yarım saniye ana menünün gelmesini bekliyoruz, o geldikten sonra tekrar yukarı yön tuşuna basıyoruz, benzin ayarları da açıldıktan sonra rich'i seçmek için tekrardan yukarı yön tuşuna basıyoruz. Bunların toplam süresi bizim o anda uğraştığımız vites değişimi, tepki süremiz gibi faktörlerle birleşince 3-4 saniyeyi bulabiliyor ve bu çok büyük bir süre her şeyin bu kadar hızlı değiştiği F1'de.

    Ayar menüsü ancak bu kadar kötü yapılabilirdi. Güya sinematik eklemişler; setup tuşuna basıyorsunuz, iki saat yandan yarış mühendisi gelip tableti uzatıyor, sonra da pilotumuz tableti gözüne yaklaştırıyor da biz ancak bakabiliyoruz. Sırf o beklemede bile kabız olabilirsiniz. Başka bir kelimeyle tanımlayamıyorum.

    Buradan defalarca dedik otomatik gaz kesme sisteminin eksikliği online yarışların seviyesini çok düşürecek diye, aynı tahmin ettiğimiz gibi oldu. İşin komik kısmı ise time trial modunda pist sınırları çok net bir şekilde belli ve en ufak ihlalde turunu iptal ediyor oyun. Yani Codemasters'ın temelde bir sıkıntısı yok, yazdıkları algoritma kural ihlallerini görebiliyor. Ama beni delirten ve bu firmanın çapsız olduğunu gösteren detay ise time trial'da tespit edebildikleri pist sınırı ihlallerini multiplayer, quick race gibi modlara aktaramamış durumda. Aktarmamış desek daha doğru aslında. (Otomatik gaz kesme sisteminin gerçekçiliği azalttığını düşünenlerle sabırlı bir şekilde konuşabilir ve simülasyon olma iddiası olmayan, ceza sistemi yetersiz bir oyunda online yarışlardaki temiz sürüş için neden önemli olduğunu açıklayabilirim. Şimdiden söyleyeyim, ben de böyle yapacağım çünkü herkes garantisini veremeyecek düzgün sürdüğünün. Geçmişte de bu gri alanları (hızlı vites düşürme, pist sınırlarındaki açıklardan yararlanma) sevmeyerek kullanan birisinden geliyor bu sözler.)

    Araç fizikleri serinin en iyisi. Ama genel olarak baktığımızda... Çok fazla ufak saçmalık var. Dün bu özelliği sevmiştim ama bugün bıktım mesela, bordürlere tepki sıfır. Bu kadar tepkisiz olmamalıydı. O bordürler boşuna yok orada. En azından bordür üstünde sonuna kadar gaza basamamam lazımdı. Arkadan kaymanın ilk geldiği anı kestiremiyoruz. Bunu direksiyon ayarlarıyla biraz hallettim gibi. Logitech Driving Force GT kullanıcıları için hem Logitech Profiler hem de oyun içi force feedback ayarlarının olduğu videoyu yarın paylaşmayı düşünüyorum.

    Input lag var gibi direksiyonda, geçen sezon zaman zaman gündeme gelen ve gamepad'in çekiş avantajı gibi direksiyonun da kendine özgü avantajı olan direksiyon çevikliği gitmiş. Geç tepki veriyor.

    Motor bildiğin atmosferik motor, turbo karakteristiği kesinlikle yok. F1 2014'te turbo motorlu arabalar nasıl sürülüyorsa öyle sürdüm; aracı virajın içine savurup mümkün olduğunca geç fren yapmak, viraj çıkışında direksiyon düzlendiği anda gazı köklemek. Çünkü turbo motorlu araçların düşük devirlerdeki yüksek torku viraj içindeki çekişi çok azaltıyordu. Şimdi ise geçen sezon 5'le döndüğüm virajları 4'e takıp dönüyorum. Erken fren yapıyorum, düşük vitese geçiyorum, viraj içinde gaza yükleniyorum. Uzun lafın kısası, adeta atmosferik V8 sürüyorum bir sezonluk aranın ardından. Yanlış anlamayın, ben de atmosferik motor sürmekten çok zevk alıyorum. Atmosferik motorlardaki karakterler başka bir şeyde yok. Fakat eğer şu an elimizde elektrik motorunun ve turbo'nun verdiği tork varsa bunu oyuna yansıtmak zorundasınız. Ayrıca, bu benim gibi gazı iyi kontrol edebilen ve yavaş virajlarda fark yaratabilen pilotları yaralıyor. Hatta geçen sezon benim iyi olduğum pistlerde Umur abiden hep bol sayıda yavaş virajların olduğu bölgelerde ayrıldım ki kendisi de bunu tekrarladı. Onun hızlı olduğu alanlar ise sert frenlemeler ve hızlı virajlardı (İki sezondur frenlemenin her şey olduğu Monza'da kendisinin galibiyetlerine çok zorlamama rağmen, hatta bu sezon kılpayı kaçırmama rağmen engel olamamam ve yağmurlu koşullardaki istisnai performansları en büyük örnekler :D).

    Frenleme değişmiş, hem arkalar hem de önler çok daha kolay kilitleniyor. Bu aslında olumlu bir şey çünkü F1 2014'e olması gerekenden daha kolaydı. Ayrıca lastikler kilitlenmesine rağmen araç kısmen de olsa dönmeye devam ediyor, bordür üstünde frenleyince glitch'li gibi öndeki iki lastiği birden komple kaybetmiyor. Lastikler ayrı ayrı kilitlenebiliyor. Bu anlamda oyun olumlu.

    Süspansiyon geometrisi çok önemli ve ufak değişimlerin tur zamanına etkisi çok etkileyici gerçekten. Ayarlardaki detaylar da hoş. Hatırladığım kadarıyla aerodinami (ön ve arka kanat açıları), aktarma (gaz basılıyken ve gazdan çektiğimizdeki diferansiyel kilidi), süspansiyon geometrisi (ön ve arka tekerlerdeki camber ve toe ayarları), süspansiyon ayarları (ön ve arka süspansiyon sertliği ve önceki oyunlarda balance seçeneğinde yer alan ön ve arka anti-roll bar ayarları), lastik basınçları ve son olarak ağırlık dağılımı var. Olmayanlar ise sürüş yüksekliği (geçtiğimiz oyunlarda süspansiyon ayarındaki ön ve arka ride height seçenekleri) ve fren ayarları (fren dengesi, basıncı ve fren diski boyutu). Yani aracın tümseklerde tavşan gibi zıpladığı Monako'da da hızlı virajlardan başımızın döndüğü Silverstone'da da aynı süspansiyon yüksekliği ile piste çıkacağız. İspanya, Brezilya gibi akıcı ve yumuşak pistlerde de Bahreyn, Monza, Kanada gibi frenlerin ağladığı pistlerde de tamamen aynı fren basınçları, dengeleri ve diskleri ile çıkacağız. Takdiri size bırakıyorum ve bir şey demiyorum bu konuda.

    Özetlemek gerekirse, Codemasters çapsız bir firma. Oyunda temel çok zayıf. Fizik motoru çok katı. Bazı durumlar "kodlanmış". Tabii ki her fizik motoru kodlanır. Fakat Codemasters gibi firmalar belli durumlarda belli tepkiler (ki bu tepkiler yapımcıların gerçekçiliğe yaklaşmak için gerçek hayatta gözlemledikleri tepkilerdir ama her zaman aynısı olmaz, aynı bordür üstünde lastik kilitlenmesi gibi) vermesi için bazı şablonlar yazarlar. Bu tekdüzelik oldukça can sıkıcı. Kunos Simulazioni (Assetto Corsa'nın, Ferrari Virtual Academy'nin, netKar Pro'nun yapımcısı) ve Image Space Incorporated (F1 Challange '99-'02, rFactor, rFactor 2 gibi simülasyonların yapımcısı) gibi firmalar ise bir fizik motoru yazarlar ve bu fizik motoru tamamen detaylı fiziksel parametreler üzerine kurulmuştur ve buna ne koyarsanız koyun gerçeğe en yakın şekilde simüle edilmiş fizik kurallarının etrafında şekillenir. Bu sayede başarılı mod'cular davranışlarını sayısal verilerle ifade edebildikleri araçları bu oyuna aktarabilirler ve bu bize inanılmaz bir özgürlük sunar. Bu simülasyonlarda 100 beygirlik önden çekişli bir hatchback'i ya da 1000 Nm tork üreten Pagani Huayra'yı ya da açık tekerlekli, arkadan çekişli Formula araçlarını sürerken de gerçekçiliği sonuna kadar yaşarsınız. Buna çap diyoruz işte. Codemasters'ta olmayanından. Yine de gidip oynuyorum tabii; çünkü o arabalar sıradan değil. Formula 1 farklıdır. Başka hiçbir seride onu bulamayız. Birisi LMP1 arabalarını simüle etmedikçe teknolojinin ve hızın en üstü olan F1 arabaları benim için öncelik olacaktır.

    Bence artık Codemasters ralli işine odaklanmalı ve bu asil sporu rahat bırakmalı. Çünkü F1 ancak başarılı simülasyon firmalarının ve tutkulu mod'cuların hakkını verebileceği bir spor. Yukarıda Assetto Corsa'daki F1 modundan bahsetmiştim. Bağlantısını da paylaşayım dur: Karşınızda Mercedes W06 Hybrid

    Yazım ve noktalama hatalarım mutlaka vardır. Kontrol etmedim ve biraz sinirliyim çünkü. Bunlara rağmen okuyan, destek veren, fikirlerini paylaşanlara teşekkür ederim. Birkaç sinir bozucu troll'e maruz kalsam da geçtiğimiz aylarda, yine de sizin gibi sevgili abilerimin (21 yaşında olmak simülasyon ve yarış dünyasında sizi bebek yapıyor, ancak Minecraft ve Counter Strike gibi oyunlarda büyük oluyor ve o taraklarda da hiç bezim yok :D) destekleri ve yorumlarıyla motive bir şekilde hem yarışmaya hem de yazmaya devam edebildim.

    Karo'daki herkesle de takım arkadaşı olmuş olacağım bu sezonla birlikte. 2013 sezonundaki takım arkadaşım Tarkan abi, 2014 sezonundaki takım arkadaşım ve aynı zamanda en büyük rakibim olarak gördüğüm Umur abi ve 2015 sezonunda takım arkadaşım olacak Sedat abiye de teşekkür ediyorum her şey için. Kısmetse Sedat abiyle Ferrari'de yarışıp emekli olacağız bu sezon. Umarım hatırlanacak bir şekilde geçiririz. 4. sezonum olacak ayrıca. Hiçbir sezona şampiyonluk parolasıyla başlamadım, bu sezona hiç başlamıyorum çünkü ne olacağı hiç belli değil. Hala hızım hakkında en ufak bir fikrim bile yok. Çok yavaş kalabilirim, yavaş kalmasam bile bağlantı sorunları ve şanssızlıklarla boğuşabilirim çünkü. Geçtiğimiz üç sezonda yaptığım gibi her zaman sonuna kadar zorlayıp maksimumumu almaya çalışacağım bu sezon da. Umarım bu maksimum beni iyi yerlere getirebilir şansımın da yardımıyla.

    Son olarak, özellikle bugünkü görüşmemizle beraber fikirlerimi şekillendirerek ve onun da fikirlerini kullanarak bu yazıları yazdığım Sedat abiye teşekkür ederim ayrı olarak. Görüşmemizdeki bazı ayrıntıları yazımda atlamış olabilirim. Kendisi eklerse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 12 Temmuz 2015; 2:40:11 >




  • Yine durduramadım kendimi, bu nasıl yazı ya kim okuyacak bunu :D
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Oyun çıktı ve "F1 Game" tarihinin olumsuz eleştiri sayısında rekor kıran oyunu ile karşı karşıyayız. Belki de bir rekorda oyunu satın alıp "Refunds" yapanlardan gelecek.
    Neden böyle oldu? Teorime göre; ne kadar çok eleştirsek de 2010'dan 2014'e kadar olan F1 oyunlarında bazı temel taşlar yerine oturmuştu ve insanlar artık son 2-3 yılda "gerçekçilik" açısından oyunda radikal değişiklikler istiyordu. Nelerdi bunlar; başta fizik moturu olmak üzere birde ceza sistemi. Eski oyunların üzerine sadece bu iki konuda ciddi adımlar atsalardı %29 olumlu %71 olumsuz eleştiri dengesini eminim ki tam tersine dönerdi.

    Ekip yenilendi ve F1 Game fanları olarak yıllardır söyleye söyle dilimizde tüy biten bu iki konu hakkında sanırım düzgün adımlar atılacak diyerek ümitlendik. Ne oldu peki? Fizik motorunun ibresi simülasyona biraz kaydı, ceza sistemi de (şuan kodlamalarda hata olsa bile temel mantığı bence diğer serilere göre daha adil) iyiye gidiyor amaaa yıllardır tek düzgün yapılan özelliklerin içine etmekte nedir yahu! O kadar bıkmıştık ki bu durumlardan, oyun videoları gelmeye başladığında tek baktığımız durumlar bahsettiğim şeyler olunca diğer sıkıntıları hiç görmemişiz. İşte bu kadar tepki toplamasının da nedeni bu. Aslında eksikleri tek tek yazsak baya bir tartışma konusu çıkar ama bazı şeylerin hızlı bir şekilde düzeltilebileceğine inanmak istiyorum.




  • eagle kullanıcısına yanıt
    Abi harfiyen katılıyorum. Düzgün özelliklerin içine edilmesini anlamıyorum ben de ya. Oyun resmen "kabız" şu an. Yine bu tanımı kullanıyorum çünkü hakikaten kabız. Her şey ıkınarak oluyor. Islak odunla döveceksin bunları ya. Arkadaşım sen neden bizi dinlemiyorsun? Sen neden time trial'da uygulayabildiğin bir ceza sistemini online'da uygulayamıyorsun? Neden quick race'de ya da career'de saçma sapan kısıtlamalar yapıyorsun? Güvenlik aracı niye yok? Push to talk niye kaldırılır ya? Niye o arayüz o kadar yavaş? B*k mu vardı da oyunu illaki baştan yapmak için bahsettiklerimiz ve bunlar gibi sayısız özelliği kaldırıyorsun ve yerine hiçbir şey koymuyorsun? Senin Twitter'dan müşteri temsilcisi gibi prosedüre bağlı verdiğin anlamsız cevapları ayrı, spordan ve son kullanıcıdan bu kadar kopuk size ve önceki ekibe senelerdir kendi bildiğinizi yapmanıza izin veren yapımcı şirket Codemasters'ı ayrı *******.




  • ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

    Yine durduramadım kendimi, bu nasıl yazı ya kim okuyacak bunu :D

    elinize saglik hocam ben keyifle okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sistemim yeterli olmadığı için oyunu oynama fırsatı bulamadım henüz. Dün Steam Broadcast sayesinde lig pilotlarından SLaYeR KiNG ve SchuminaTR'nin oyun içi görüntülerini izleme fırsatım oldu. Tabii ki oynamadan yorum yapmak doğru değil aslında ama en azından izlerken keyif veren bir sürüş fiziği olduğunu gördüm. Araç tepkileri 2014 oyununa göre çok daha iyi gibi geldi, simülasyona kayış var gibi oyunda. Bu genel anlamda iyi bir haber olsa da gamepad kullanıcıları özellikle ıslak zeminde epeyce zorlanacak gibi.

    Bunun dışında grafiklere çağ atlatmadan nasıl bu kadar devasa bir fps kaybı yaşattılar bize anlamak çok güç. Ben zaten sistem yenileyecektim, yeni sezona yetiştirebilecek şekilde biraz daha hızlandırmaya çalışıcam bu süreci sadece, ama bu imkanı olmayan arkadaşları çok olumsuz etkileyecek bir grafik motoru tasarlamışlar.

    Dolayısıyla hem sürüş fiziği açısından hem de sistem gereksinimleri açısından oyun artık herkese hitap ettiği çizgiden tamamen kaymış durumda gibi gözüküyor. Lige olan ilgiyi azaltabilecek unsurlar bunlar.

    Bunun dışında ligimizin saygın iki pilotu Furkan ve Sedat abinin yorumları da beni oyun bazında hayal kırıklığına uğrattı. İkisi de yarış oyunlarından anlayan ve doğru yorum yapabilecek kapasiteye sahip insanlar. Dolayısıyla oyunu henüz oynama fırsatım olmamasına rağmen bu yorumların sağlam temellere dayandırılmış eleştiriler olduğundan eminim. Hepimiz hayal kırıklığına uğradık veya uğrayacağız sanırım.

    Oyun şu anda Steam'de sadece %30 pozitif yorum almış. Yani oyunu oynayanların büyük bölümü oyundan memnun kalmamış. Codemasters yine bir önceki oyundaki eksikleri gidereyim derken az sayıdaki düzgün öğeyi de bozmuş, kısacası yine çuvallamış.

    Neyse, umalım ki bu sorunların kaynağı oyunun erken çıkmasıdır ve çıkarılacak olan patchlerle birlikte en azından bariz buglara çözüm sağlanabilir. 'Senin oyundan ümidin var mı?' diye sorarsanız, üzülerek cevaplarım: Codemasters...




  • Yine bir f1 serisinde bize yaşattığı hayal kırıklığını es geçmedi codemasters. Furkan ve Sedat'ın yorumlarındaki gibi ters işler yapmış yeni ekip. Olumlu olan ne varsa, olumsuza çevirmeyi başarıp; geliştirilmesi gerektiğini düşündüğümüz durumlarda tamamen istediğimiz yapıya yaklaşmışlar ki oyunun bence temel sorunu iyi optimize olmaması. Bu durum ve yukardaki yazısında da Furkan'ın bahsettiği benzin ayarları gibi seçeneklerin açıldığı menünün geç işlevselliği gibi sorunlar yamalarla halledilecek sorunlar. Bu sene, sezon boyunca araçların performanslarına göre güncellemeler yapacak bir ekip olduğunu düşünecek olursak oyunculardan gelecek geri bildirimler ile zaten bunlara gelecek yamalar olacaktır diye düşünüyorum. Bu yamalar sayesinde olumsuz gördüğümüz noktalarda iyileştirmeler olursa şu andaki oyun fizikleri, araç ayarlarındaki çeşitlilik ve bu ayarların sürüşe -nerdeyse AC deki gibi- inanılmaz etkisi serinin başından beri beklediğimiz replay modu, sıralama seansında diğer araçları garajda takip edebilmek (tüm kamera açılarında) ve bazı podyum gibi ufakta olsa gelen hoş olmuş dediğimiz yenilik ile bence şu ana kadar oynadığımız en iyi F1 oyunu olabilir. Tabi bu fırsatı yakalamak yapımcıların elinde. Oyun kesinlikle erken çıkmış ve ekibin sezon başında çıkarma sözünü daha fazla öteleyememe sıkıntısından dolayı -ki yayımcı firma baskısını da es geçmemek gerekir- bir erteleme daha yapamadılar ve tamamlanmamış hali ile çıkardılar diyorum ben. Elimizdeki oyuna early access muamelesi yapar isek bence sinir katsayımızda ufak ufak düşüşler olacaktır :) Mesela ben şu an da oyunu mediumda 24 fps ortalama ile oynamaya çalışıyorum lowda da kare kare inanılmaz rahatsız edici, göz yorucu grafikler ile oynayasım gelmiyor; erken yoruluyorum zaten. sistem yenilemeyi zaten düşünüyordum. yeni sistemim ile kesinlikle keyif alarak oynayacağım bir oyun olacak inş. Tabi bu düşüncem, bu süre içinde gelen yamalar ile daha oynanabilir ve bizi memnun eden F12015 beklentisi yüzünden. Optimistim sanırım.




  • Yeni sistem toplayacak yada sistemini guncelleyecek arkadaslar , alacaginiz parcalari paylasirsaniz bende toplamak istiyorum.Malum gereksinimler bir hayli yuksek butceyi sarsiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkermurat kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.





  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 12 Temmuz 2015; 23:33:04 >




  • 2 gündür hem F1 2015 konusunu hemde burdaki konuyu takip ediyorum yorumları okuyorum 1 ay sonra askere gideceğimden dolayı oyunu almıyorum askerlik durumum olmasaydı bu yıl lige katılmayı düşünüyordum açıkcası kısmet olursa başka zaman katılırız lige oyun genel olarak eleştirilmiş ben oynamadığım için bilemeyeceğim ama multiplayer videolarında izlediğim kadarıyla sürüş durumu tamamen simulasyon olmuş ve çok hoşuma gitti kullanırken sanki yüksek torku hissediyor gibisiniz umarım eksiklerde bir an önce giderilir.
  • Oyunu maalesef sistemim el vermediği için en düşük ayarlarda oynamak zorunda kaldım.İmkanım el verdiğince sistemi yükseltmeye çalışacağım ama herkesin dediği gibi oyun tam bir performans düşmanı.Çıtayı bu kadar yükseltmenin ne gereği vardı diye düşünüyor insan.Umarım bu soruna bir çözüm getirirler.Geçen bahsettiğim sorundan ise rami artırarak ve bilgisayara format atarak çözüm bulabildim.Benim açımdan oynanış berbat denilecek kadar kötü.Hele start anında arabayı kontrol etmek aşırı derecede zor.Direksiyonu takarak test edemedim ama klavye ile çok zorlandım.Zaten Bahattin'in videolarından yola çıkacak olursak Kanada ilk virajdan çıkarken araç manevralara karşı akıl almaz tepkiler veriyor.Eğer bu soruna bir çözüm getirmezlerse TC'nin açılması konusunun tekrar gündeme gelmesi lazım.Sonuçta elimizdeki malzeme bu.Getirecekleri güncelleştirmeler ile ne derece düzelir kestirmek zor.
    Bu arada oyundan aldığım fps değerleri.Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Zira ona göre bir rota belirleyeceğim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulut1990 -- 13 Temmuz 2015; 1:26:15 >




  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    Tork daha düşük, bordürlere tepki daha az, kaçış alanlarında tutunma normal asfalttakiyle, hatta yarış çizgisiyle tamamen aynı, spin riski yok kaçış alanları, bordür, yapay çimde. Ama dediğiniz doğru, simülasyon yönü bunlara rağmen daha fazla. Aracı kullanmak daha zevkli.
  • Furkan yazını baştan sona okudum..

    Hemen hepsine katılıyorum ama bir kaç noktaya katılamayacağım..

    Birincisi oyunun grafikleri..Ben HD7970 ile (3 senelik kart) herşey max 1080p de 50-70 fps arası alıyorum..Serinin diğer oyunlarında kaç fps aldığımı bilmiyorum..Ama grafikler bence serinin en iyisi..
    Ani FPS düşüşlerine hiç rastlamadım..Ortamın kalabalıklaşmasına vede pistin bina yoğunluğuna bağlı olarak dalgalanma oluyor..

    Oyunu ilk kurduğumda evet bazı pistlerde aracı süremedim bile takılma probleminden ötürü , bazı pistler akıcı idi ama driver update yaptım (amd 15.7..daha önce üşendiğimden yapmamıştım ) hiç bir sorun kalmadı..Şıkır şıkır..

    Eee tabi zayıf bir ekran kartı ile ilanihaye çıkacak bütün oyunları oynayamazsın.. Grafikler sanki aynı imiş falan gibi duruyor ama ışıklandırma özellikle çok iyi..Ve ışıklandırma da ekran kartına çok bindiren bir olay..

    Pit görevlisinin tablet getirmesi hiç rahatsız etmedi beni çok hoş bi animasyon olmuş.. 2 sn bile sürmüyor zaten..Takılma oralara o kadar be dostum

    Ve kokpit kamerası..Demişsin ki ""Biz bu sezon kendisiyle kokpit kamerasına geçip yarış çizgisini kapatmayı düşünüyorduk ama virajın sonunu göremiyoruz.""

    Müsade ette görme zaten kokpit kamerasından..Ben hala iddia ediyorum..BU kokpit kamerası bile yüksek..Gerçek F1 sürücüleri resmen gömülmüş vaziyetteler..Direksiyon göz hisasında..
    Assetto corsa da tabi kokpitten bütün apex i görebilirsin çünkü o kokpit kamerası DEĞİL..




    Böyle yüksek kokpit nerede görülmüş adam göz hizası aynanın tepesinde..




    Bakar mısın adamın göz hizası nerede ..Pilotların görüş açıları çok çok berbat..Hatta bir kaç sene evvel kokpiti avustralyadaki kazadan sonra yanlardan da yükselttiler önünden başka hiç bir yeri göremiyor..(aynalar hariç)

    Bunların dışında çoğunlukla haklısın hele hele yarış çizgisi ihlali online işini bitirecek derece öyle diyim..

    Aslında bu biraz da özkontrol meselesi..Daha evvel çeşitli kereler dile getirdim..Benim amacım mümkün olduğu kadar gerçek f1 deneyimine yakın sürüş elde edip pilotların hissettiklerini hissetmeye çalışmak..Oyunun ceza sistemi beni ilgilendirmiyor..1.5 sezondur yarışıyorum 1-2 kere çizgi cezası ya aldım yada almadım..

    Temiz süremedikten sonra bütün çizgileri ihlal edip 150 ile dönülen virajı 240 ile çimlerin üzerinden geçtikten sonra o yarışı kazanmışım hiç bir zevki yok..

    giderim NFS yada GRID oynarım online daha zevkli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 13 Temmuz 2015; 13:40:41 >






  • Yağmur altındaki grafik farkı..

    2015 de aracın üzerine düşen damlacıkları bile düşünmüşler..

    Gökyüzü tamamen farkı..Bulutlar arası ayırımlar belli oluyor..Arada hafif mavi gökyüzü gözüküyor falan..

    2014 de komple gri yi basmışlar..

    Işıklandırma çok daha gerçekçi.

    Ağaçlardaki detaylar çok hoş..2014 de ağaçlar arası detaylar hemen hemen yok gibi bi yeşil gri bir kütle halinde iken 2015 de detay daha yüksek..
    Kokpit ve çevresi çok daha elle tutulur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 13 Temmuz 2015; 14:35:10 >








  • Kuru ve ıslak havadan harika grafikler eşliğinde 2 sürüş..

    Oyundaki bir başka sorun bende ıslak zeminde sürüşün kolay olması..Nerede ise kuru ile aynı hızlarda gidiyoruz..

    Sorbetto sen en iyisi sistemi bir an önce upgrade et..Bak dolar da düşüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 14 Temmuz 2015; 0:31:47 >




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.