Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
9
Favori
28.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

    Sürüş yardımları ile ilgili bir oylama yapmayalım ama steering assist denilen yardımı kapatalım. Direksiyon çevirmeye yardımcı olan bir yardım seçeneği bu. Full yapınca kendisi sürüyor arabayı. İki seçenek var zaten allowed-banned diye online'da. Eğer bunu banned yapmazsak oynamanın anlamı kalmıyor zaten.

    Tabii ki banned olacak.
  • Monako'da kayda değer bir tur

    Traction Control off oynayanlar için, gaza pedalın altında yumurta varmış gibi basmanız gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 17 Ekim 2014; 12:08:18 >
  • Anlaşılan F1 2014'ün Refined Handlingi birkaç soruna yol açmış gibi gözüküyor şu ana kadar. Kontrol ayarlarından OVERRIDE INPUT DEVICE kısmında GAMEPAD ya da OFF seçeneklerini seçtiğimizde TC(Çekiş Kontrol) kapalı dahi olsa klavye ve gamepad'e bu konuda büyük bir yardım söz konusu. Direksiyonlular oldukça zorlanırken çekişi yakalamakta, diğer kullanıcılar maalesef rahat bir şekilde tam gaz verebiliyorlar viraj çıkışında. Bu da maalesef direksiyon kullanıcılarını değişik çözümler üretmeye itebilir.

    Direksiyon kullananlar override input device'ı off yapıp direksiyon açısını azalttıktan sonra rahat bir şekilde oynayabilir. Fakat çoğu direksiyon kullanıcısının bunu etik açıdan bile reddedeceğini biliyorum. TC'yi tamamen açmak ya da medium'a getirmek de bir çözüm olabilir fakat ne olursa olsun gamepad ve klavyenin yakaladığı çekişi bulamayacağız. Sezon öncesinde ben de steering input device'ı değiştirmeme taraftarlarından biriydim; fakat aradaki hız farkı çok yüksek olur ve direksiyon kullanıcıları bariz bir dezavantaj yaşarlarsa bu tutumumu tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilirim. Kişisel görüşüm ise direksiyon harici cihazlarla oynayan insanlara böyle bir haksız avantaj sunulması saçmalığın önde gideni maalesef. Umarım sonuçları çok etkilemez. Cem bana bu avantajı ortadan kaldıracak bir patch geleceğinden söz etti; bu patch'i beklemek mantıklı olabilir. Bana kalırsa deneme yarışları yapılıp haksız avantaj sağlayan durumlar değerlendirilmeli ve lig en erken 3 hafta içinde başlamalı en azından bu sorunları tam olarak anlamak için. Akşam gündeme getireceğim bu konuları. Görüşmek üzere.




  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Furkan,

    Sana özelden bahsettiğim şeyleri burada da gündeme getireyim. Öncelikle farkın büyütüldüğü kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü geçen sezon başa baş mücadele ettiğim, hatta çoğu zaman mağlup ettiğim AdiGhe, bu oyunda benden en az 1 saniye hızlı turlar atıyor. Kendimi yavaş hissetmememe rağmen böyle bir fark oluşması dezavantaj teorisini baştan çürütüyor zaten bana göre. Ben de TC ve Override Input Device Off oynuyorum çünkü. Dediğiniz gibi klavye ve gamepad kullanıcılarının işini kolaylaştıran fizikler söz konusu olabilir ancak bu oyunda bir de manuel vites gerçeği var. Oyunu otomatik vites oynayanlar araç kaymaya başladığında devir sonlarında adeta tıkanıp kalıyor. Bu da çok önemli bir dezavantaj yaratıyor. Gamepad ve klavye ile oynayanların manuel vites oynama şansı yok denecek kadar az. Oynayanlar da istikrar konusunda direksiyon kullanıcılarının çok çok arkasında kalacaklardır. Zaten şu ana kadar yapılan antrenman yarışlarındaki sonuçlar da söylediklerimi doğrular nitelikte. Dolayısıyla bahsettiğiniz avantaj olsa olsa manuel vites dezavantajını ortadan kaldırır.

    Kısacası bana kalırsa su akar yolunu bulur. Yine direksiyonla yarışanlar en ön sıralarda olmaya devam edecekler. Ne olursa olsun 3 haftalık bir erteleme yapma ihtimalimiz çok düşük. Orta noktada buluşup 1-2 hafta erteleyebiliriz, ancak 3 hafta çok uzun bir süre. Akşamki toplantıda herkesin beklentilerini makul bir seviyede tutması için yazdım yazımı. Akşam görüşürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorbetto -- 23 Ekim 2014; 12:39:36 >




  • Konuyla ilgili şöyle bir videoya rastladım:



    Klavyeli tur bariz şekilde en yavaş tur. Direksiyonda pad override'ın bir işe yaramadığını görüyoruz, Gamepad'li turu manuel atmasına rağmen direksiyonla attığı turla arasında neredeyse hiç fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorbetto -- 23 Ekim 2014; 14:53:55 >
  • Sezon öncesi pilotlar toplantısından çıkan kararlar

    Sezon öncesi düzenlediğimiz pilotlar toplantısı sona erdi. Toplantıdan çıkan kararlar şu şekilde:

    - Yarışlar Pazar akşamları saat 21.30'da koşulacak.

    - Sezon 9 Kasım'da başlayacak.

    - Önceki sezonlarda uygulanan kuralların büyük bir bölümü değişmeden uygulanacak, sadece oyundaki bazı hatalardan dolayı Traction Control'ın yasaklanması gündemde. Oylama devam ediyor, oylama sonucuna göre son karar açıklanacak.

    - Bilgisayar donanımı olanak sağlayan herkes kayıt alacak, aldığı kayıtları YouTube'da paylaşacak.

    - Forumda hesabı olan arkadaşlara profillerindeki imza kısmına eklemek üzere link verilecek.

    Alınan kararların yanında toplantıda takım seçimlerine de başladık. Bu nedenle şu sıralar herkesin Steam'e daha sık girmesini rica ediyorum.
  • Traction Control yardımı hakkında

    Yapılan oylama sonucunda Traction Control yardımı yasaklanmıştır. Oy çokluğuyla bu karara varılmıştır. Bundan sonra tüm pilotların bu kuralı dikkate alarak antrenman yapmaları faydalı olacaktır.
  • Takım seçimleri tamamlandı!

    1- Furkan Özcan: Mercedes

    2- umur.boyaci: Mercedes

    3- SLaYeR KiNG: Ferrari

    4- Sorbetto: Ferrari

    5- AdiGhe: Red Bull

    6- Cem Bolukbasi: McLaren

    7- DaRK LoRD: Red Bull

    8- tarkanbeyaz: McLaren

    9- SchuminaTR: Williams

    10- RandomWalker: Williams

    11- EmreKirac: Lotus

    12- serkanozdemir: Lotus

    13- BULUT: Sauber

    14- ysag | Ali: Sauber

    15- İzzet Erkan: Force India

    16- ihsanTR: Force India


    Bu seçimler sonucunda pilot listesi aşağıda paylaşıldığı şekilde oluşmuştur:

    McLaren: Cem Bolukbasi - tarkanbeyaz

    Lotus: EmreKirac - serkanozdemir

    Ferrari: SLaYeR KiNG - Sorbetto

    Williams: SchuminaTR - RandomWalker

    Red Bull: AdiGhe - DaRK LoRD

    Force India: Izzet Erkan - ihsanTR

    Mercedes: Furkan Özcan - umur.boyaci

    Sauber: BULUT - ysag | Ali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorbetto -- 28 Ekim 2014; 11:06:07 >




  • Sezon Öncesi Takımlar Değerlendirmesi

    Sezonun başlamasına sayılı günler kala pilotlarımızın tamamı takımlarını seçti. Seçimler sonucunda enteresan birliktelikler oluştu. Takımlara bakarak şampiyonadaki heyecanın çok yüksek olacağını söyleyebiliriz. Sezon başlamadan önce geçen sezon başında yaptığımız gibi takımları tek tek değerlendirmek istedik. Değerlendirme yazımıza başlayalım:

    McLaren: Geçtiğimiz sezonu SLaYeR KiNG ve umur.boyaci gibi iki yıldız pilotunun üstün performansıyla şampiyon bitiren McLaren, bu sezon daha farklı bir kadro yapısına sahip. Şampiyonluk adaylarından Cem Bolukbasi ile orta sıraların istikrarlı pilotu tarkanbeyaz'ı bu sezon McLaren'da göreceğiz. Cem Bolukbasi sezon öncesinde ligde yeni oyuna en çabuk alışan pilot olarak göze çarptı. Gerçekten inanılmaz hızlı görünüyor. Takım arkadaşı tarkanbeyaz ise henüz istediği seviyede değil. Yine de son şampiyon ünvanlı takım bu sezon da ligde önemli bir güç olacak.

    Lotus: Geçtiğimiz sezon şampiyon pilot Furkan Özcan'ın liderlik ettiği takım bu sezon daha zayıf bir pilot kadrosuna sahip. Son derece hızlı bir pilot olan ancak geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaratan EmreKirac, bu sezon Lotus takımına liderlik edecek. EmreKirac'ı çaylak pilotlardan serkanozdemir destekleyecek. serkanozdemir henüz yeterince hızlanamamasına karşın çok istekli bir görüntü sergiliyor. Bu sezon Lotus'un başarısı EmreKirac'ın istikrarına ve serkanozdemir'in gelişim sürecine bağlı olacak.

    Ferrari: 1 sezonluk aranın ardından yine SLaYeR KiNG'le birlikte Ferrari'de yarışacağız. Öncelikle ligdeki 3. sezonumda da Ferrari'de yarışacağım için son derece memnunum. SLaYeR KiNG ise 1 sezonluk McLaren macerasının ardından tekrar ait olduğu yere döndü diye düşünüyorum. Ligin ilk sezonunda SLaYeR KiNG'le birlikte takımlar şampiyonluğunu 1 puanla Mercedes'e kaptırmıştık ama bu sezon Ferrari'yi zirveye taşıyacağımıza inancım tam.

    Williams: Geçtiğimiz sezon AdiGhe'nin sırtladığı Williams, bu sezon yıldız pilotunu kaybetmiş durumda ve sezona daha zayıf bir pilot kadrosuyla başlayacak. 2 sezondur Mercedes ile yarışan SchuminaTR bu sezon Williams ile yarışacak. Mercedes yıllarında saf hız olarak sorun yaşamasa da istikrarı bir türlü sağlayamayan ve sürekli olaylara karışan SchuminaTR tüm bunlara rağmen podyuma çıkmış bir pilot olarak takıma liderlik edecek. SchuminaTR'nin yanında göreceğimiz isimse RandomWalker. Geçtiğimiz sezon lige katılan RandomWalker hızlı bir pilot değil, ancak sürekli gelişim gösteriyor. Williams'ı zor bir sezon bekliyor ancak SchuminaTR'nin tecrübesi ve RandomWalker'ın potansiyeliyle birlikte sürpriz sonuçlara imza atabilirler.

    Red Bull: Ligimizin hızlı ve başarılı pilotlarından AdiGhe, bu sezon Red Bull'da yarışmayı tercih etti. AdiGhe'nin takım arkadaşı ise Red Bull'da 3. sezonunu geçirmeye hazırlanan DaRK LoRD oldu. AdiGhe yeni oyuna erken adapte olabilen pilotlardan biri, son derece hızlı bir görüntü sergiliyor. DaRK LoRD ise her zamanki gibi şampiyonluğa oynayabilecek hıza sahip. Özetle Red Bull sezona ligin en güçlü pilot kadrolarından biriyle başlayacak. Şampiyonluk yarışında büyük bir güç olacak.

    Force India: Geçtiğimiz sezona çaylak pilot kadrosuyla başlayan Force India'nın kaderi bu sezonda da değişmedi. Takımın pilotlarından Izzet Erkan'ı pistte izleme şansı bulduk, hız anlamında lig ortalamasına yakın bir performansa sahip ancak fazla hata yapıyor. İstikrar konusunda gelişim kaydederse takımına önemli puanlar kazandıracaktır. Takımın diğer pilotu ihsanTR ise tam bir kapalı kutu. Force India sezon öncesinde performansı merakla beklenen takımlardan biri olarak göze çarpıyor.

    Mercedes: F1 2012 sezonunda Takımlar Şampiyonası'nda zafere ulaşan Mercedes, geçtiğimiz sezon kötü bir performans sergilemiş ve sezonu 7. sırada tamamlamıştı. Bu sezonsa takım seçimlerinden en güçlü kadroyla çıkan takım Mercedes oldu. Geçen sezonun şampiyonu Furkan Özcan'ı ve sezonu 2. sırada bitiren umur.boyaci'yi bu sezon Mercedes koltuğunda göreceğiz. Takımlar Şampiyonası'nın en büyük favorisi konumunda olan Mercedes'te büyük bir takım içi rekabet yaşanacak. Şimdilik Furkan Özcan umur.boyaci'den daha hızlı gözükse de umur.boyaci kalitesinde bir pilot kısa sürede eski hızına ulaşacaktır. Şüphesiz Mercedes sezonun en çok dikkat çeken pilot kadrosuna sahip.

    Sauber: Geçtiğimiz sezonu son sırada bitiren Sauber, yeni sezona umutlu giriyor. BULUT çaylak olmasına rağmen uzun süredir ligi takip ediyor, antrenman yarışlarına katılıyor. Dolayısıyla tecrübeli bir pilot olduğunu söylemek mümkün. Takımın diğer pilotu ysag | Ali ise çaylak pilotların en hızlısı olarak göze çarpıyor. Dolayısıyla takımda çaylak olmalarına karşın güçlü bir pilot ikilisi görüyoruz. Sauber'in performansını merakla bekliyoruz.

    Yeni sezonun tüm takımlar ve pilotlar için keyifli geçmesini umuyor, herkese başarılar diliyoruz.




  • Sorbetto kullanıcısına yanıt
    Takım seçimlerinde sürprizler yaşandı inşallah yarışlarda aynı keyifte olur

    Değerlendirme için teşekkürler Ömer.
  • F1 2014'e 6.9 MB'lık bir güncelleme geldi. Haberiniz olsun.
  • Sezon başlamadan önce yapılacak test yarışı hakkında açıklama

    Ligimizin başlamasına çok az bir süre kala hem bağlantıları test etmek hem de hep beraber sezonun ufak bir provasını yapmak amacıyla 3 Kasım Pazartesi günü saat 21.00'da Avustralya pistinde bir test yarışı yapacağız. Ligde yer alacak tüm pilotların bu test yarışına katılmalarını önemle rica ediyoruz. Yarışta yer alamayacak arkadaşlarımızın yerine yedek kadrodaki pilotları yarışa davet edeceğiz. Dolayısıyla yedek kadroda yer alan pilotların da yarış saatinde Steam'de olmalarını bekliyoruz.
  • Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler..
    İmza kısımındaki Logolar falan uğraşılmış yani....
  • Sorbetto kullanıcısına yanıt
    Pazartesi günkü yarışa derslerimle çakıştığı için gelemeyeceğimi belirtmek isterim.Devamsızlığım had safhaya ulaştı maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

    F1 2014'e 6.9 MB'lık bir güncelleme geldi. Haberiniz olsun.

    Tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon


    Gamepad



    Gamepad ve direksiyon farkının net görüleceği bir video daha. Maalesef hem çekişte hem de lastik ömründe büyük avantaja sahip gamepad kullanıcıları. Bizim ligi de fazlaca etkileyecektir. Saçmalık açıkçası. TC'yi yasaklama taraftarı olan direksiyon kullanıcılarının ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum. Ben de kapalı kullanıyorum ama kabul edilebilir gibi değil bu fark.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 30 Ekim 2014; 13:01:42 >




  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Xbox gamepad ile tt'de 15-20 tur kadar attım. Avustralya pistinde 2. , özellikle 4., 10. ve son olarak da 16. virajlarda arkadan kayma olmadığı gibi çekişte çok yüksek.

    Sonuçta gamepad ya da direksiyon ile oynamak birbirinden çok farklı kontrollere sahip olduğu için oyunda da farklı fiziklerin oluşmasını beklemek normal ama cm'nin yanlış yaptığı şey, bu virajları zaten direksiyon ile dönmek zor iken birde ,tabiri caizse, hayvan gibi arkadan ya da önden kayma vermesi saçmalık. Özelikle 4. viraj dememin sebebi şu: direksiyon ile oynarken 4. viteste devir düşük şekilde dönerken gamepad de 4. vitesin son devrine kadar yüklene biliyorum. Bu pistte lastik aşınmasının maksimum olduğu virajlar burası yine. Kayma oluşmaması tahminimce lastik korumasına da avantaj sağlayacaktır.

    Yine test sürüşlerimden edindiğim tecrübeye göre, lastik korumadan hız odaklı turlar attığımda pit turuna 3 tur kala bu virajlarda aracı kontrol etmek inanılmaz güçleşiyor. Direksiyona öyle bir yapışıyorum ki yarış sonunda baş parmaklarım uyuşmuş oluyor.

    Lastik koruduğum da bu sefer tur sürelerim tur başına yaklaşık 0.7 sn ile 1.5 sn arasında yavaşlıyor.

    Direksiyon'da asistleri kapatmaya bu sefer ceza veriyor oyun. Günümüz F1'de "herşey otomatik, pilotlar değil araçlar yarışıyor" söylemine bir gönderme mi yapmış cm bilinmez

    İlave: Online yarışlarda gözlemlediğim bir başka durum da yine ilgili virajlarda önünde ki aracın hava koridoruna girildiğinde ,devir düşük bile kalsa, kayma bir tık daha artıyor. Bu durumu yaşayan yalnızca ben olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle -- 30 Ekim 2014; 13:40:14 >




  • Herkese merhabalar. Bu yazımda lig kurallarıyla ilgili genel bir bilgilendirme yapıp önermek istediğim birkaç değişikliği de sizlere ve lig yönetimine sunmak istiyorum. Yazımı konu başlıkları halinde oluşturmaya karar verdim, böylece okunması daha kolay olacak ve farklı konulara daha detaylı bir şekilde değinebileceğim.

    1. Yarış etiği

    1.a. Pist üstü mücadele etiği
    F1'in doğası gereği çarpışmalardan kaçınmak ve aşırı agresiflikten uzak durmak alınabilecek en basit önlem. Pist üstündeki diğer araçlara yeterli yeri bıraktığımızdan ve çarpışmalardan kaçındığımızdan emin olmalıyız.

    1.b. Atak ve geçişler
    Atak yaparken arkadaki pilot olarak temastan kaçınması gereken taraf olunduğu unutulmamalıdır. Diğer araç apex noktasına yönelmeye başladıktan sonra içeriye geç frenle girmeye çalışmak, rakibe yeterli alan bırakmamak, arkadan temas etmek kaçınılması gereken hareketlerdir.

    1.c. Savunma
    Arkadaki aracın yolunu kurallar dışında kesmek ve birden fazla manevra yapmak yasaktır. Savunma yapan pilot kendisine bir çizgi seçmeli ve o çizgide kurallara uygun bir şekilde kalmalıdır. Aksini yapıp diğer aracı pist dışına itmek veya arkadaki araç hava koridorundan çıkıp öndeki aracın yanına gelmeye başladığı anda direksiyonu o aracın önüne kırmak yasaktır.

    1.d. Pist üstü önceliği
    Daha önce de belirtildiği gibi, genel olarak temastan kaçınma sorumluluğu arkadaki araca aittir. Buna rağmen geçiş durumlarında farklı kurallar devreye girer:

    1- Eğer atak yapan araç viraj dönülmeye başlamadan önce savunmadaki aracın hizasına gelmişse(atak yapan aracın ön kanadının savunma yapan aracın sidepod hizasına gelmesi) savunma yapan araç atak yapan araca pist üstünde yeterli alanı(en az bir araç genişliği) bırakmak zorundadır.

    2- Viraj öncesinde içte ve hizada olan araç viraj önceliğine sahiptir ve temastan kaçınması gereken araç dışarıda kalan araçtır. Buna rağmen gerek savunma pozisyonunda gerekse de atakta dışardaki araç hizanın önündeyse(dışardaki aracın sidepod'unun içerdeki aracın ön kanadının önünde olması) içerideki araç dışarıdaki araca yeterli boşluğu bırakmak zorundadır.

    1.e. Sıralama etiği
    Sıralama esnasında pitten çıkış turunda olan araçlar zaman turunda olan araçlara yarış çizgisinden çekilerek, apex'ten uzak durarak, viraj çıkışındaki ideal çizgiden kaçınarak yer vermek durumundadır. İki araç da zaman turunu atıyor ve arkadaki araç öndeki araçtan hızlıysa öndeki araç yer vermek zorunda değildir. Fakat burada kişisel bir öneri sunmak durumundayım: Eğer arkadaki araç sizin arkanızdan 5-6 saniye ya da daha büyük bir farkla gelip yetişebiliyorsa muhtemelen çok da iyi bir tur atmıyorsunuz demektir. Ben bu durumlarda da çekilme taraftarıyım.

    Ayrıca - her ne kadar zorunluluk olmasa da yazılı olmayan bir yarış kuralı - pite dönüş turundaki araçların zaman turundaki araçlara yer vermesi gerekmektedir.

    2. Pist üstü kuralları

    2.a. Ceza sistemi
    Ben burada tekrar önerimi sunmak istiyorum. Ceza sistemi acilen "Reduced" olarak ayarlanmalı. Bu sistemde verilen cezalar yarış zamanına eklenen 10 saniyelik cezalar halinde ve gerekli kayıtlar ve itirazlar sunulduğunda lig yönetimi tarafından kolayca silinebilecek durumda. Şu an kullandığımız "Realistic" seçeneğinde ise pitten geçme cezaları alınabiliyor ve bizim geçen sezonlardan sıkça gördüğümüz üzere inanılmaz haksız cezalar verilebiliyor pilotlara. Bunu engellemek bu düzenlemeyi yapmakla mümkün.

    2.b. Tur bindirme
    Buradaki kurallar "Sıralama etiği" başlığı altında değerlendirdiklerimizle aynı. Tur veren araç tur bindiren aracın yolundan risksiz ve zaman kaybettirmeyecek bir şekilde çekilmek zorundadır. Ayrıca kişisel olarak ben tur yiyen aracın net bir şekilde hızlı olmadığı sürece tekrar turunu almaya çalışmak için pozisyon mücadelesi vermiş gibi karşı ataklar yapmasını son derece gereksiz buluyorum.

    3. İletişim

    3.a. Lobi kuralları
    Yarış öncesi ve sonrasında Steam üzerinden grup konuşması yapılabilecektir. Ayrıca oyunda telsiz sistemi de bulunmakta olup bu sistemin kural dışı birkaç kullanımı da vardır:

    1- Yarış esnasında telsizden bağırmak, küfretmek, diğer pilotların dikkatini dağıtmak kesinlikle yasaktır.

    2- Pist üstü temaslardaki yol verme ve isteme durumlarında telsizin kullanımı teşvik edilmektedir.

    3- Her şeyden önce bunun bir oyun olduğu ve karşıdaki insanların da bir benliği olduğu unutulmamalıdır. Saygısızlık ve seviye düşüklüğü ligimizde en son istenecek kavramlardır.

    3.b. Yarış ve sıralama esnasında uygulanacak kurallar
    Bunu tamamen kişisel ricam olarak görün ve lütfen ciddiye alın. Zaten ligde yarışan herkese de mesajla bildireceğim bu sıkıntımı:

    1- İlk olarak sıralama seansında retire yapmayın. Konsantrasyonun en üst düzeyde olması gereken bir anda alttan fırlayan bir yazı pek yardımcı olmuyor çünkü.

    2- Sıralama esnasında sıralamanın bitirilmesine dair kesinlikle oylama başlatmayın. Kendimi de dahil edebileceğim çoğu pilot sürenin bitmesinden hemen önce son turlarına başlamaktadır ve gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor böyle oylamalar. Lütfen 15 dakikalık sıralama seansının bitimine kadar sabırla bekleyin.

    3- Çok acil bir durum(eve misafir gelmesi, bilgisayardan ayrılma gerekliliği hissedilen herhangi bir olay olması, acil sağlık durumları - "Tuvaletim geldi." değil - vb.) haricinde herhangi bir şekilde yarıştan çıkmak yasaktır. Arka sıralarda olmak, haksız olduğu düşünülen bir ceza almak, pist üstünde olan bir olay nedeniyle sinirlenmek, can sıkılması gibi sebepler çocuksu tavırlardan başka bir şey olarak algılanmamaktadır bizim gibi elit ve üst düzey bir lig tarafından. Bu lige girildiğinde buranın sadece vakit geçirecek basit bir eğlence alanı değil; aynı zamanda saygın ve güvene dayalı bir arkadaşlık ortamı olan bir oluşum olduğu kabul edilmiş sayılır ve buna uygun hareket edilmesi beklenir.


    Okuduğunuz ve dikkate aldığınız için şimdiden teşekkür ederim. Hepimizin iyi bir sezon geçirmesi dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 30 Ekim 2014; 14:10:06 >




  • eagle kullanıcısına yanıt
    Görüşlerin için teşekkür ederim abi. Ama hala niye TC'nin yasaklanması yönünde oy kullandığını anlamadım. Her türlü çekiş kontrol olan gamepad kullanıcıları bundan hiç etkilenmezken direksiyon kullanıcıları kapalı bir yardımdan çok daha fazla zarar görecekler.
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    TC'nin yasaklanması bana göre gerekli olan bir durum. Geçen yılda bunu savundum şimdi de. Oyunu kodlayan gerzekler yüzünden gerçekleşen bir durum fikirlerimi değiştirmeyecek. Yardımları açmak gibi bir düşüncem olsa zaten ya gamepad ile oynarım ya da direksiyonu gamepad moduna alabilirim. Sorun bize neden yardım yok değil, oyunun kendisinden eşit şart isteği. Bir yerleri açmak ya da kapatmak ile olmaz bu durum.

    Kurullar için teşekkür ederim. Bunu görselleştirsek aslında çok daha iyi olur. Bol bol video çekiyorsun gel bunu da çekelim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.