Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
748
Cevap
44
Favori
35.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hautbois H kullanıcısına yanıt

    deneyimlerini paylaşmanı şahsen bekliyorum. belki unutmuşsundur. nedir durumlar? TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Bende H80x kullanan biri olarak merak ettim. Archer C5v den geçiş yapmıştım. ilk mesh tecrübem kıyaslama yapamıyorum. Archer den iyi en azından..
    Arkadaş TurkNet kullanıyor ise ipv6 serviside açsın sıkıntısız çalışıyor..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Evet yazacaktım unuttum. Cihaz (mercusys halo h80x 3 lü paket) geldi kurulumunu yaptım. Kurulumu çok basit. Ana cihazı koridora kurdum ve modemin wifi sinyalini kapattım. Bu arada evde superonline 1000 mbps sınırsız internet kullanıyorum ve firmanın verdiği modem zte h3600 v9. Önce ana cihazda cep telefonu ile hız testi yaptım. Daha önce modemin yanında kablosuz olarak 900 mbps geçemezken cihaz 1.1-1.2 gbps hızlara kadar çıktı. Cihazdan önce modemin önünde hiçbir engel yokken hemen karşısındaki salonda hız testi yaptığımda 300 mbps geçmiyordu.


    Cihazlardan birini ana cihazdan 5 metre uzaklıkta oturma odasına diğerini de yine 5 metre uzaklıkta misafir odasına kurdum. Tv yi kablo ile oturma odasındaki cihaza bağladım. Önceden yarım metre yanındaki tplink re305 menzil artırıcıya bağlı (bu cihaza kablo ile bağladığım zamanda hız çok değişmiyordu) olmasına rağmen 30-40 mbps geçemeyen tv 95 mbps ( içindeki wifi alıcısı maksimum 100mbps destekli) hız almaya başladı. Tvde youtube uylamasından 4k video açıp çözünürlüğü 2160p yapıyorum. İleri sardığım zaman çok küçük bekletip hızlı bir şekilde video oynamaya devam ediyor. Daha önce bayağı bekletiyordu. Tvye bağlı mi tv stick 4k ise tv ile aynı şekilde tplink re305 cihazına 5ghz üzerinden bağlıyken en fazla 100-120 mbps hız alırken şimdi 250 mbps hız alıyor.


    Oturma odasındaki cihaza aynı anda 4 cihaz bağlı oluyor. Cep telefonu ile yaptığım hız testinde 600-700 mbps hız veriyor. Cihazın konumu çok önemli. Oturma odasındaki cihazın konumunu değiştirip önünde duvar olmadan ana cihazı görmesini sağlarsam hız artıyor 900 mbps kadar çıkıyor. Ama tvnin altına, önüne duvar gelecek şekilde konumlandırırsam 600-700 mbps geçmiyor. Yatak odasının modeme en uzak köşesinde cep telefonunun wifi bağlantısı kopup mobil veriye düşerken ve wifi bağlıyken 30-40 mbps hız alırken yatak odasının hemen yanındaki misafir odasına kurduğum cihaz ile bağlantı kopma sorunu yaşamıyor ve 400-500 mbps hız alıyorum. Ayrıca cihazlar arası geçişte de bağlantı kopma sorunu yaşamadım. 3 cihaz arasında hangisinin sinyali yüksekse ona bağlanıyor.


    Temizlik için kullandığım robot süpürge de bu cihazdan sonra daha kararlı çalışıyor. Çizmiş olduğu haritanın dışına çıkmıyor. Daha önce modemden sinyal almakta sıkıntı yaşadığı yerlerde haritanın dışına çıkarak küçük küçük eklemeler gri alanlar oluşturuyoru. Şimdi böyle bir problem yapmıyor.


    Halo h80x almadan önce tplink x50 2li paket arasında kalmıştım. H80x 3lü paket 4399₺ satılırken x50 2li paket 4139₺ satılıyordu. H80x tercih ettim. Muhtemelen x50 alsam çok da birşey fark etmeyecek gibiydi. Çünkü forumda x50 den memnun kalmayıp iade ederek h80x kullanan bir arkadaş vardı. Bu cihazı tercih etmemde arkadaşın deneyimi de etkili oldu.


    Kısacası ben memnun kaldım. Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Alacak arkadaşlar amazondan alırlarsa daha iyi olur. Çünkü cihaz geldikten sonra eğer ki memnuniyetsizlik olursa iade daha basit olur. Mediamarkt mağazasından almayı düşünüyordum ancak oradaki görevli iade de sorun yaşanabileceğini hatta iade almadıklarını söylemişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hautbois -- 11 Şubat 2024; 9:34:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • güzel, işe yaradı diyorsun. aldığını da kili olarak kullanmayı deneyebilirsin, bu hızını biraz daha artırabilir. belki ihtiyacına göre gerekli görürsen kablo da kullanıp tam performans almak düşünülebilir. kablo çekme olayı ergonomik değil ise uğraşma derim.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Kablo çekmek dediğiniz gibi çok da ergonomik değil benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu mesh sistemlerini bilmediğimden öğrenmek amaçlı soruyorum. Modemin wifi vericisi kapatıldığında bu cihaz nasıl bağlantı alıyor? Sanırım en az birini kabloyla bağlamak zorundasınız doğru mudur?

  • PowerOn kullanıcısına yanıt

    Evet kablo ile bağlıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hautbois -- 12 Şubat 2024; 15:51:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emlak Konut’un perde betonlu 111 m2 evinde oturuyorum. Kablonet’in modemi salonda duruyor. Yatak odasındaki ip kameraya çok zor erişiyorum, ayrıca yatak odasında telefondan da erişim çok zor. Halo H50G’nin ikili setini almayı düşünüyorum. Daire planı aynı olmasa da ev aşağı yukarı benziyor. Fotoğrafta kırmızı yıldızlı yer için ikili set alsam yeterli olur mu? Ya da başka bir model öneriniz var mıdır?

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • powerline özellikli mesh cihazları kullanmalısın.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Tp-Link Deco P9 dışında bir alternatif var mı? Başka ürün bulamadım powerline özelliği olan mesh cihazı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2+ üzeri deco m5 x3 kullanıyorum. X60 a geçmeye değer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceteris Paribus kullanıcısına yanıt

    son modellerde var dediğin gibi. o layoutta dediğin noktalarda kullanmaya çalıştığında verim alacağını sanmıyorum. belki çocuk odası ve mutfak giriş noktalarının üst kısmında, yani holde karşılıklı kullansan (mesafe yakın olsa bile) daha iyi sonuç alabilirsin. öbür türlü, belirttiğin noktalarda (bir de kapıları kapattığın anda) memnun kalacağını sanmıyorum. üç tane de kullanmış olsan, şu banyoları daha doğrusu evin layoutunu ben beğenmedim. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri  sanırım powerline takviyeli alman seni daha çok mutlu edecektir.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim yardımınız için. Perde betonun maşallahı var, ne matkap geçiyor ne sinyal😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceteris Paribus kullanıcısına yanıt

    sinyal denemeleri yapmış olman senin açından iyi olmuş. dediğin gibi 2 duvarı karşına alırsan eğer, marka model fark etmeksizin performans kaybın olacak. tek duvar tercih etmelisin ama o da yani dediğin gibi duvar var bir de duvar var. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

  • 2 li deco x50 den memnum olsam da evdeki çekim gücü tam istediğim gibi olmadı. bugün bir tane daha sipariş verdim.benim gibi dubleks büyük evi olanlar hiç macera aramayin direk 3 lü paket sipariş verin.

  • montaj34 kullanıcısına yanıt
    Ben küçük 3+1 evde de 3’lü kullanıyorum. İşin içine duvar girdiği anda sinyalde ciddi bir düşüş oluyor çünkü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence x50 yerine mercusys halo h80x tercih edilebilir. 1000 mbps İnternet paketiyle sadece modemin yanında 900 mbps hız alırken h80x den sonra modem yanında ve karşısındaki salonda 1.2 gbps en uzak noktada 500 mbps nin altında hız almıyorum. Daha önce bu uzak noktada50 mbps üzerine çıkmıyordu. X50 3 lü paket ile h80x 3lü paket arasında 2000₺ fiyat farkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hautbois H kullanıcısına yanıt

    H80x hem ekonomik hem de çekim gücü daha iyi ikisini de test ettim fazla para vermeye gerek yok kesinlikle.Bu arada siz ikinci üniteye bağlı iken mi alıyorsunuz 500mbit hızı?Ben maksimum 350 mbit görebiliyorum yaptığınız herhangi bir ayar var mı?Ana ünite yanında 840 ın üzerine çıkamadım kablosuzda decox50 de 820 falan görmüştüm maksimum.Kablolu olunca 980 falan çıkıyor hız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 14 Şubat 2024; 8:46:35 >
  • Ben H80x kullanmaya başladıktan sonra rahatladım. Daha önce S12 kullanıyordum ama kopmalar ve donmalar oluyordu.


    Bu arada bende bir şey sormak istiyorum mobil cihazda 800-900 mbit hızları ne yapıyorsunuz?

  • FletneR_ F kullanıcısına yanıt

    Evet ikinci cihazda alıyorum 500 mbps hızı. Ayar yapmadım zaten çok da ayar yapılabilecek bir cihaz değil. Tak kullan tarzı bir cihaz. Yaptığım sadece modemin wifi yayınını kapatmak oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.