Şimdi Ara

Tp-Link Archer AX12 wifi6 modem alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: voxah Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1000tl altı uygun fiyatlı wifi6 router çıkarmış tp link. İnceleme vs. bulamadım. Var mı kullanan? Alınır mı?





    AX1500 Wi-Fi 6 Router

    • Wi-Fi 6 Teknolojisi: Archer AX12, daha yüksek hızlar, daha fazla kapasite ve daha az ağ tıkanıklığı için en son kablosuz teknolojisi olan Wi-Fi 6 ile donatılmıştır.
    • Yeni Nesil 1,5 Gbps Hızlar: Archer AX12 çift bantlı router 1,5 Gbps'ye kadar daha da yüksek hızlara ulaşır (5 GHz bandında 1201 Mbps ve 2,4 GHz bandında 300 Mbps)15
    • Daha Fazla Cihaza Bağlanın: Wi-Fi 6 teknolojisi, devrim niteliğindeki OFDMA ve MU-MIMO teknolojisini kullanarak daha fazla cihaza daha fazla veri iletirken aynı zamanda gecikmeyi de azaltır.24
    • Daha Güvenilir Kapsama Alanı: Beamforming teknolojisi ve 4 anten kullanarak sinyal gücünü cihazlarınıza odaklayan Archer AX12 ile en güçlü, en güvenilir Wi-Fi kapsama alanına ulaşın.
    • Artırılmış Pil Ömrü: Hedef Uyanma Süresi teknolojisi, cihazlarınızın güç tüketimini azaltarak pil ömrünü uzatır.3
    • Kolay Kurulum: Güçlü TP-Link Tether Uygulaması ile router'ınızı dakikalar içinde kurun.
    • Geriye Dönük Uyumlu: Archer AX12, önceki tüm 802.11 standartlarını ve tüm Wi-Fi cihazlarını destekler.



    Demiş sitesinde.








  • Az önce sipariş verdim gelince deneyip göreceğiz Turkcell Wi-Fi 6 modeminden ve eski router den iyi olacağı kesin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBERTO77

    Az önce sipariş verdim gelince deneyip göreceğiz Turkcell Wi-Fi 6 modeminden ve eski router den iyi olacağı kesin

    Ben 4 5 gündür kullanıyorum. Gayet memnunum. Güncelleme ile one mesh (easy mesh) desteği de geldi. Çekim gücü baya iyi.

    Notebook a da Intel 210ax kart da taktım. Çok iyi oldu. Alacak olanlara tavsiye ederim. (hem wifi kartı hem modemi)
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Aynı üründen birden fazla alıp mesh kurma durumu olabiliyor mu yani şu an? Öyle bir rakamdaki bundan 3 tane alsam keenetic cihazımın yanına alacağım diğer bir keenetic parasına geliyor. Eve sadece 5 GHz meshi kurmak istiyorum. 2-3 tane alabilceğim güncel donanımlı routerlar peşindeyim.

  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/617510

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    2023 sonundaki update ile çözülmüş gibi duruyor ama bilemedim. Off. Lanet olası para her yerde ayak bağı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Hocam merhabalar. Aynı üründen birden fazla alıp mesh kurma durumu olabiliyor mu yani şu an? Öyle bir rakamdaki bundan 3 tane alsam keenetic cihazımın yanına alacağım diğer bir keenetic parasına geliyor. Eve sadece 5 GHz meshi kurmak istiyorum. 2-3 tane alabilceğim güncel donanımlı routerlar peşindeyim.

    Hocam 1 adet bundan alın. En merkezi yere koyun. 2 adet de menzil genişletici alın. Mis gibi olur. Bu ürün aynı model ile mesh kurar mı bilmiyorum. Ama menzil genişleticileri ile mesh kuruyor.

    Bağlantı kopma sorunu ile ilgili arada telefonumum ile modem arası bağlantı kopuyor. Cihazda güncel.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    o alete max ne kadar ₺ vermeyi düşünüyorsun.

  • Hocam kopma dediğiniz 2.4-5 ghz geçişi olabilir mi? Aynısını keenetic ve xiaomi cihazımda yaşadığım olmuştu. Kardeşimin iphone 14 pro max'inde hiçbir sorun yoktu. Aynı SSID ile 2.4 ve 5 ghz geçişini her wifi kartı yapamıyor sanırım. O yüzden ben de ayırdım. Bu kopma durumunu düzelttim. Oluşturmak istediğim senaryoda da 2.4'ü kapatıp hiç açmayacağım. Sadece 5 ghz alanı oluşturmak istiyorum.


    @The souls migration hocam işte fiyatları görmem lazım 2-3k civarında olursa iyi olacak. DECOları almak da istiyordum aslında ama onun da 3 cihaz modundayken hangi cihaz hangisine bağlanacak ayarlayamıyormuşsunuz. O da aşırı aptalca bir olay. Birbirine en uzak 2 li bağlanırsa kötü olur. Bizim ev uzunlamasına bir dizayna sahip çünkü. Yanına 2 tane CPU gücü düşük olmayan bir keenetic alabilsem çok iyi olacaktı ama aşırı saçma rakamlara çıktılar millet birbirine önerip duruyor diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Nisan 2024; 15:33:34 >




  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    2023 yılının sonlarına doğru çıkan bir modelmiş. yine aynı yıl içerisinde üç güncelleme almış ve görünen o ki; şu anda da üretimi yok. aşağıdaki linkte belirtilmiş. diğer linkten bakınca üretimi yok ibaresi kaldırılmış. (h ttps://www.tp-link.com/tr/home-networking/wifi-router/archer-ax12/) gerçi iki linkin destek sayfası sonuçta birleşiyor.  





    çok kısa sürede üretimi sonlandığına göre, bir çok şey söylemek mümkün. daha güncel ve iyi ürünler, sorunlu üretime son vermeler, satış yapamayan ürünler, güncelleme ile geliştirilemeyen veya düzeltilemeyecek olan ürünler.. artık ne dersen. bence mesh sisteminde iyi ve ucuz olan markalar var. tp-link'in fiyatlarına ne olmuş öyle? ona verilecek paraya iki ayrı 5400'lü (dört router'lı) sistem kurmak mümkün. dediğin gibi reklam yapıp, fiyatları yükseltmeyelim..





  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Hocam hiç dikkat etmediğim bir detay üzerinden yürüdük. Global/English olarak arayınca da NEW ibaresine sahip görünüyor. Amerikada ve Almanyada satışı yok.


    Fakat ingilterede de Coming Soon yazıyor :D



    Cihaz yeni ve devam ediyor herhalde dünyaya yayılmaya. Bizim TR sayfasında da ana başlığı değiştirildiği için sayfayı kapatmak yerine böyle saçma bir işe girdiler gibi. Sizin dediğiniz ürünler nedir peki?





  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    2.4g kullanmıyoruz. Kapalı tutuyorum. Telefonumda arada kopma oluyor. Bilgisayarda kopmaya denk gelmedim. Telefonumda bir sıkıntı da olabilir. Değiştirmeyi düşünüyorum.


    Bilgisayarda çekim gücü olsun performans olsun bir sorun yaşamadım. Bence bu fiyata alınır bir ürün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 15 Nisan 2024; 10:50:23 >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    bu üründe easymesh özelliği var görünüyor. (firmware indirme sayfasında görebildim ancak) dolayısıyla bir easymesh ağında, iki tane yönlendirme kullanmak mümkün görünüyor. ama onemesh özelliği için bu yok görünüyor. benim tavsiyem bu model ile ikili mesh yapmak yerine, mesh özelliği ön planda olan diğer mesh cihazlarına yönelecek olmak daha iyi bir tercih olacaktır. ben olsam bu ürün ile uğraşmazdım. ama tplink markasını severim. bu ürün de kullanılabilir görünüyor lakin şu kopma sorununu ve dolaşım özelliğinin iyi çalışacağını ben sanmıyorum. zaten bu yönde son kullanıcı eleştirileri de var.




    S10. İki OneMesh™ yönlendirici bir Mesh ağı oluşturabilir mi?


    A10. Hayır. OneMesh™ yönlendirici, Mesh ağları oluşturmak için yalnızca OneMesh™ RE veya OneMesh™ PLC ile birleştirilebilir.


    ******


    S9. EasyMesh uyumlu cihazları ağımda nasıl kullanabilirim?


    C. EasyMesh, ağınızdaki EasyMesh uyumlu TP-Link cihazları kullanılarak bir Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla yapılandırılır. 

    Örneğin, Yönlendirici + Yönlendirici, Yönlendirici + Menzil Genişletici veya Yönlendirici + Yönlendirici + Menzil Genişletici.





  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hay Allah ya. Yine kaldık keenetic desenize. Mercusys gibi bir marka var ona ne diyorsunuz? Ana cihazım keenetic olacak. Ondan ethernet ile alacağım 2 ya da 3 cihazdan birisine interneti vereceğim. Keeneticdeki wifi kapatıp o yeni alacağım ve birbirine wifi mesh ile bağlanıp eve 5 GHz yayını yapabilecek sorunsuz bir ürün arıyorum. İşin özü bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 15 Nisan 2024; 18:5:26 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Hocam o iş sakat işte. Modem uyumu sorunu olmuş gibi. Telefon değiştirince gider belki ama bizim evdeki bir cihazda da aynı sorun olursa çok üzer. O riske girilmez. Kimse cihaz vs değiştirmeyecek yakın bir tarihte.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    turknet'in verdiği airties'ı al, memnun kalırsın. ax5400 4960r (airties yazılı) veya 4960xr (vision) olarak geçiyor. ikisi de aynı 1 lan 1 wan portlu. 2 lan portlu olan modeli de var. donanım olarak aynılar. wan portlu tercih edilirse router olarak da kullanılabilir. fiyat olarak en makul olanı şu anda bu. halo 80x ax3000 olarak geçiyor. tp-link ürünlerinde + olarak sadece vpn özelliği var. airties'da bu da olsaymış denebilir. mesh alacak olan hiç düşünmesin.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Hocam keşke sizinle yarım yıl kadar önce tanışsaydık. Ürünü 6-7 ay önce 500 liraya satmışlar ya. Şimdi de bir şirket 1400 liralara çıkarmış. Takipte olayım denk gelirse alırım. 500 liraya satıldığını bildiğim şeye de 1400 vermem açıkcası. Akakçede bakıyorum keneeticlerde bile %20- %25 civarı bir artış olmuş 1 yıl içinde bu 3 katına çıkmış millet talep ediyor diye. Teşekkür ederim öneriniz için. Satın alabilmek için muadil bir yöntem biliyorsanız da değerlendirmek isterim. Turknet kullanan bir tanıdığım yok etrafımda onların sitesinde alım yapılıyorsa bir yerlerden bulup almaya çalışabilirim olmadı eğer orada daha uygunsa.

  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    pttavm'ye bak.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam orayı takip edeceğim. Teşekkürler

    Edit: hocam dediğiniz modeme taktım kafayı her gün sahibinden bakıyorum. Fiber destek bilmem ne Facebook gruplarında yazıyorum deli oldum ya 🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 19 Nisan 2024; 10:4:3 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Onemesh isminin yeni cihazlarda easymesh olarak değiştirildiği bilgisini vermişti bana müşteri hizmetleri. Anladığım Onemesh=Easymesh

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.