Şimdi Ara

Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei home gateway hg633 vdsl modemi bugün aldım.Triductor işlemcisi sahip benin saha dolabım Infineon (lantiq) hattımla bu modem iyi uyum sağlıyor. 2,4 ve 5 ghz desteği var.

    Adguard dns si girdim çalışıyor.Ev içi wifi çekimi gayet iyi.Crc ve feci gösteren bir bölümü varmı ben göremedim.


    Kullanan ve teknik özelliklerini detaylı bilen arkadaşlar katkıda bulunabilirler.

    Root şifresi varsa denerim.


    128 mb ram var.


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları



    https://turkish.alibaba.com/product-detail/Huawei-HG633-4LAN-Wifi-VDSL-Home-1600064296695.html bazı bilgiler buldum.


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları
    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları
    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları
    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları

    08.12.2023 hat değerlerim,


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Aralık 2023; 22:37:15 >







  • Kesinlikle tavsiye etmiyorum. H300S çok daha iyi bundan.
  • htepe H kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama getirirseniz iyi olur.2 sinin hat değerlerini ,wifi test sonuçlarını vs yazın ,resim atın, atınkikimsenin kafasında soru işareti bırakmayın.Bildiğiniz bir şey varsa,açıkça yazın olumlu olumsuz katkıda bulunun, ilanıma bakarsanız elimde h300 s de var.Dönüşümlü test ettim. Aralarında aman aman bir fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Aralık 2023; 14:9:12 >
  • Şöyle özetleyeyim:

    Vodafone 50mbit pakete geçtim. H300s modemim vardı. 44mbit maks hız alıyordum. DSL verisi 55000 maks, bağlantı hızı 46-47000 civarında veri alıyordum. DÜn servis gelmiş hiçbir değeri kontrol etmeden hg633 takmış gitmiş. Maks DSL verisi 40500, 39 mbitten yuukarı çıkmıyor. dB verileri aynı. Eski modemimi talep ettim inşallah verirler.

    Donanım olarak da yazılım olarak da ölü bir cihaz hg633. H300sin wan portu var bunda yok. H300s'in tüm portları Gbit ethernet, hg633 10/100 mbit.

  • htepe H kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.Güzel anlatım oldu.Ben farklı modemleri test edeiyorum.Paylaşım yapıyorum.Alacak arkadaşlara bilgi olsun istiyorum.


    Tavsiyem hattınızın desteklediği son hızı almaya çalışınca birde çevrede abone sayısı çoğaldıkça sorunlar başlıyor. Benim alt yapım 55 mbps vdsl 5-6 yıl 35 mbps türknet kullandım ,çok az sorun yaşarken zamlar gelince denemek için 100 mbps ye geçtim.Kennetic vdsl modemimde snr ayarı ile oynayarak 95 mbps hızlara ulaştım.Ama kopmalar başladı. Hattımı destekleyen son hızı almaya başlayınca sorunlar başladım.1-2 ay böyle kullandım.Bir de saha dolabım lantiq kennetic extra dsl modemle uyum sağlamadı.Kopmalar vs başladı.


    Çözüm 35 mbps vdsl abonesi oldum.Hatta 35 mbps kiliti konuyor ve daha stabil oluyor. Yeni taşındığım evde de 1 hafta sorunlar yaşayınca aşağıdaki kutudan evime kadar gelen 3 adet ekleri kontrol ettirip yeniden bağlattım. Sinyal ölçümü yapıldı.Hattımdaki sorun düzeldi.Birde keenetic extra dsl modemi satıp yerine zyxell dx3200 alınca sorun tamamen düzelmiş oldu.Bu arada zyxell 3625,hg 6558,hg633,h300s vs bir çok meodemi test ettim hiç birinde kopma,yavaşlama sorunu yaşamadım.


    Bana göre ...Donanım olarak da yazılım olarak da ölü bir cihaz demek biraz ağır olmuş. HG 633 zayıf altyapılarda bile bağlantıyı koparmadan stabil tutan Triductor işlemcisiye sahip. Yazılımı bulunsa farklı yazılımları deniyecektim.Ama bulamadım. hg633 de h300s de yazılım olarak pek iyi değil.H300S i köprü moduna alamıyorsunuz ama eski yazılımlarda hg633 köprü moduna alınabiliyor.Üzerindeki yazılımda bir takım ayarlar var ama ben köprü modunu tam başaramadım.Ben uzun süre 55 mbps vdsl kullanacak gibiyim.Günlük kullanımda onun için portlar 100 olmuş 1000 olmuş bana pek artısı yok.


    H300s fiyat performans ürünü ama donanım olarak güçlü ve wif 6 destekli zyxell dx3200 alıp kullanın o zaman aralarındaki farkı göreceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Aralık 2023; 14:18:49 >




  • htepe H kullanıcısına yanıt

    Bir arkadaşım Vodafone ev internetine geçiş yaptığında ZTE H168A bağlamışlardı. Aradan 1 hafta geçmeden gelmişler H300S bağlayıp gitmişler. Arkadaşım da çok ilgili değildir bu konularla, bununla internetiniz daha iyi olacak demişler sadece. Muhtemelen kendi taraflarından bazı ölçümler yapıyorlardır, boşa değildir diye düşünüyorum. Ama hiçbir bilgi vermeden kafalarına göre modem değiştirmeleri tuhaf.


    Ayrıca cimbom38'in de belirttiği gibi özellik beklentisi olmayan standart kullanıcı için Triductor işlemcisi ile sorunsuz ve sağlam bir cihaz HG633. Ben yine de bir tane H300S yedekte tutuyorum tabi ama yazılım kısmına bakarsak bu da ölü, diğer operatör cihazları gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halacoglu -- 20 Aralık 2023; 2:29:24 >
  • Halacoglu kullanıcısına yanıt

    Forumda h300s yazılım paylaşılıyor, Yunanistan'dan sızan dosyalar. Github'da kalsörü mevcut.

  • htepe H kullanıcısına yanıt

    Merak ettiğim farklı modemleri alıp test edip paylaşıyorum.


    Siz vodafon kullanıyorsunuz sanırım H300 S kullanırken sürekli güncelleme alabiliyormuydununuz? Yazılım sürümünü hatırlıyormusunuz?


    H300s f/p ürünü epey kişiye tavsiye ettim, kullanıyorlar ,memnunlar.Ama qos,dns vs kullanacak iseniz fazla bir şey beklemeyin.Yazılımı kısıtlı bir modem.Bir yazılımda çalışan diğer yazılımda çalışmıyor.Yunanlılarda destek daha iyi onlardan her yeni çıkan yazılımı cihazdan alıp bizler kullanamıyoruz.Türkiyede güncellemeyi alabilmeniz için vodafon abonesi olmanız gerekiyor.Root şifresi ile bile giriş yapsanız bazı özellikler gözükmüyor, kısıtlı. Farklı tarihlerde 5 -6 tane h300s aldım, farklı yazılımları test ettim. 4x4 lük bir yazılımı yok.Köprü modu ,kablosuz diğer odaya koyup router olarak wifi aktarım özelliği yok.Sattım.

    Hg633 ise kapalı kutu,1 tane yazılımını bulamadım.Köprü moduna alamadım.K.adı ve şifremi girip bir kaç gün test ettim.Kopma vs yaşamadım.Qos ve dns onda da sorunlu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Aralık 2023; 14:40:51 >




  • Siz de o konuda yazıyorsunuz zaten durumu biliyorsunuz. Ben ev kullanıcısı olarak yorum yapıyorum. QoS vs ile çok ilgilenmedik açıkçası. İlk aldığımda sürüm 1.0.09 idi, sonradan vodafone kendisi v1.0.11.05'e güncelledi. Bu sürümlerde DNS değiştirebiliyorduk. Github yazılımları ile mümkün olmuyor. Ben son sürümü kullanıyordum v1.2.02.03 ve menundum. Başı 1.02 ile başlayan sürümlerde wifi sürücüleri güncellenmişti ev içinde kapsama sıkıntısı yaşanmıyordu.


    HG633 bırakın yazılımı adı sanı yok doğru dürüst internette. Donanım olarak da h300s ile yanyana koyulur mu bilmiyorum. Fiber gelirse modem değiştirecez artık. Triductor işlemcinin inşallah bir avantajı vardır. Kullanıcaz mecbur, işimi görüyor şu an. Telekom altyapıyı düzeltti 50 mbit alıyorum artık evde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htepe -- 23 Aralık 2023; 15:33:29 >
  • htepe H kullanıcısına yanıt

    H300S kullandığınızda güncelleme otomatikmi oluyordu? Güncelleme otomatik kapatılamıyor diye biliyorum. Modemden yedek alabiliyormusunuz?


    Benim saha dolabın lantiq,saha dolabına 319 mt.Bina içi tesisatı elden geçirince sorunum kalmadım.Test ettiğim hiç bir modemde kopma,dalgalanma yaşamıyorum.Alt yapım 55 mbps vdsl ama farklı modemlerde bu değer 52-56-66 gözükebiliyor.Ben sorun yaşamamak için 35 mbps vdsl tercih ettim.


    HG 633 ile nette bulduklarımı 1.mesajda paylaştım. Bendeki yazılımının resmini ekledim.Güncelleme alıyormu? Sizdeki yazılımı merak ettim paylaşırsanız sevinirim.Bir de yedek alınabiliyormu?Alınabiliyorsa yazılımı paylaşırmısınız?


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları


    Triductor işlemci için genel olarak iyi olduğu söyleniyor.Bende bu modemi meraktan aldım. Forumda hattında sorun yaşayanlar farklı modemler alıp test edip sonucunu paylaşıyor. Yeni taşındığım evde şu ana kadar kullandığım hiç bir modemde sorun yaşamadım.


    Hız sorunlarıda genelde alt yapı kaynaklı oluyor.Daha önceki oturduğum evlerde 2 kez sorun yaşadım, 2 si de port arızası idi, değişince sorun düzeldi.





  • hg633 geleli 1 hafta olmadı daha. aynı yazılım bende ki de. sanmıyorum güncelleme falan alacağını. arayüzde güncelleme seçeneği falan da göremedim. h300e bir kere güncelleme geldi otomatik olarak başka görmedim. modemden yazılımın yedeği alınmıyordu sadece ayar yedeği alınıyor. sonrasında kendim güncelledim zaten hep manuel olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htepe -- 23 Aralık 2023; 16:3:45 >
  • Konu sahibi arkadaştan özür dileyerekten bir sorum olacaktı.


    Arkadaşlar bugün Türknet aboneliği gerçekleştirdim bir kaç güne bağlanacak ancak modem ve router konusunda sıkıştım. Sabah beri bir çok yazı okudum ve hepsi birbirinin kopyası bir şey anlamayı geçtim iyice kafam karıştı.

    Öncelikle altyapı vdsl 75 mbit. Vdsl modem tavsiyesi araştırırken bir de router olaya dahil oldu. Modem interneti sağlıyor router bağlı cihazları yönetiyor daha güvenli, cihazlara farklı ip ler atıyor vs defalarca okudum buraya kadar tamam. Anlamadığım evdeki modemlere de biz zaten bir den çok cihazla bağlanabiliyoruz yani burda routerın daha güvenli, daha kaliteli internet ve daha yönetilebilir bir ağ sağlama dan başka bşr espirisi yok mu? Evde 5 cihaz internete wifi ile bağlanacak bu durum da router almalımıyım?


    Son olarak ev için vdsl modem ve gerekli ise router tavsiyeleriniz faydalı olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmare -- 23 Aralık 2023; 16:13:17 >
  • emmare kullanıcısına yanıt

    Özür dileyecek bir şey yok.İstediğiniz şeye sorabilir,paylaşabilirsiniz.Önemli olan doğruları bulabilmek.

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Eyvallah kardeşim.

    Asus Tuf AX3000 ürünü almış olsam ayrıca bir modem almam gerekir mi?

  • emmare kullanıcısına yanıt

    Asus Tuf AX3000 özelliklerine baktığımda router olarak gözüküyor.Vdsl aboneliğiniz var , mecburen vdsl modeminiz olacak onun wifisini kapatıp eternetle Asus Tuf AX3000 routere bağlayacaksınız.Evde wifiyi Asus Tuf AX3000 dağıtacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Aralık 2023; 19:57:34 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Peki bu durum da orta halli bir vdsl modem işimi görür mü?

  • emmare kullanıcısına yanıt

    Orda saha dolabınız ve saha dolabına/santrale uzaklığınız devreye giriyor.Uzaksanız hat zayıflaması fazla oluyor.Orta hallide olsa broadcom,lantiq,Triductor chipsetli bir modem alırsanız daha iyi olur.Modemi köprü moduna alır sadece gelen sinyali internete çevirir onuda routere bağlarsınız.Router kaliteli olduğu için bütün yükü o taşıyacak ve interneti sorunsuz dağıtacaktır.


    Ben modem olarakda köprü modunda da hg658 v2,Zyxel p-2812hnul-f1 kullandım gayet güzel çalışıyordu.Zyxel p-2812hnul-f1 openwrt yüklü olduğu için bana karışık geldi.Biraz zorladım.Hg658 v2 modemi temiz 2 el bulursanız fazlasıyla sizin işinizi görür.


    Yeni taşındığım evde uygun fiyatlı satılan Realtek h300s modem dahil bir çok modem test ettim sorun yaşamadım.


    Benim kullandığım türkcel süperonline Hg658 v2 modemdi.200-250 tl civarında temiz 2.el bulabilirsiniz.


    Huawei home gateway hg633 vdsl modem kullanıcı yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Aralık 2023; 20:21:43 >




  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    O halde bana bahsettiğiniz özelliklere sahip orta ve üst seviye bir kaç modem tavsiyesi verebilirmisiniz rica etsem.


    Edit: mesajınızın devamını görmemişim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmare -- 23 Aralık 2023; 20:26:17 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    İkinci el düşünmüyorum kardeşim 1000 ile 1500 tl arası vdsl modeme bütçe ayırabilirim.

  • emmare kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Aralık 2023; 20:42:44 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.