Şimdi Ara

Toyota Yaris dit dit sesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2008 model toyota yaris Multimode 1.3

    Bu sabah işe gelirken araçtan dit diye kesik kesik ötme sesi geldi. Kesiliyor sonra tekrar başlıyor. 15-20 defa oldu bu. İşyerinin önüne parkedince yolda kalmadığıma rahatladım. Herhangi bir uyarı ikaz lambası da yanmıyordu. Sizce neden olabilir bu?



  • Aynı sorun benim de başıma geldi. Özellikle trafikte beklerken...2 yıldır kullandığım araçta ilk defa duymuştum. Herhangi bir ikaz lambası da yoktu.Tahminmce ayak frende çok beklediğim için olabilir dedim.Sonra kesildi.Fren balataları ısınınca yapıyor olabilir.. Ya da bir ihtimal benimkinin 10.000 bakımı yaklaşmıştı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selfesteem -- 25 Şubat 2011; 14:24:09 >
  • bu sorun multimode da ilk hareket ederken muhtemelen debriyajın ısınması sonucunda meydana geliyor. özellikle dik yokuşlarda motor zorlandığında ve gaz pedalına çok basınca oluyor.benimde başıma geldi hareket edip debriyaj soğuyunca ses kesildi. bir daha da (4yıldır) olmadı. hareket ederken gazla frene aynı anda basıp araç harekete hazır hale gelince frenden kaldırınca araç çok zorlanmıyor. toyota 2008 yaris de servis mesajı 20binde bir sarı ngiliz anahtarı yanıp sönerek veriyor.sesli uyarı yok.
    selamlar
  • 2007 model 1.4 yarı otomatik dizel var bende yokuşlarda ikaz lambası yanmadan cıkan kesisk kesik bip sesinin kaynağını bulamadım forum sitelerin de konuştuğum kişiler baskı balata, sigorta, motor sorunlarına kadar bir çok şey söyledi. araç yokuşta ötmeye belirli bir süre sonra ötmeye başlıyor sonra düze cıkınca kesiliyordu ses. yabancı sitelerdeki forumlara bakınca aslında sesin sorun olmadığını sadece aracın yol kavramada sıkıntı yaşadığını dikkatli olmam gerektiği konusunda uyarı sesi çıkardığını öğrendim. lastiklerim eski ve yıpranmıştı değişim yaptıktan sonra en baba yokuşta bile ses tekrarlamadı. bu olay tüm toyatalarda var sanırım. yoksabaskı balata değiştirecektim. sonuç olrak o sesin kaynağı aracınızdaki bir sorundan kaynaklanmıyor.
  • Aynı sorunu bu sabah eşim yaşamış,
    Yolda giderken sol taraftan dit dit ses gelmiş.
    Park edince de ikaz lambaları ve farlar yanıp sönmüş,
    Sonra kendiliğinden kapanmış.
    Araç 3-5 gündür yatıyordu.
    1.33 multidraveS
    Yaris3 cool konfor
    2012
    38000 km

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.