Şimdi Ara

TOYOTA TÜRKİYE CEO'SU 'TÜRKİYE'DEN YERLİ OTOMOBİL MARKASI ÇIKMAZ' DEDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam kendi çelişkisini de belli etmiş zaten, bu yüzden ona kendi tabiriyle cevap verip 'Atma Tamer' diyorum.
  • BURADA SALLAMASI KOLAY ARKADAŞLAR:
    YOK TÜRK MİLLETİ YABANCIYI TERCİH EDERMİŞ YOK KORELİLER KADAR BİLİNÇLİ OLMALIYMIŞIZ FALAN FİLAN...
    YA BİR KERE TÜRK HALKI YERLİ DİYE RENOYU FİATI ALIP SATMIYOR MU?GERÇEKTEN YERLİ VE RENO FİAT KALİTESİNDE MARKAMIZ OLSA SATMAZ MI? ALLAH AŞKINA!
    GÜNEY KORENİN KÜRESEL MARKALARI AMERİKAN DESTEKLİ OLMASA 1 TANE BİLE SORENTO ÜRETEMEZLER...DEAWOO BATTI HEMEN ALDILAR ÖYLE DEĞİL Mİ?KUZEY KORE DAHA MI AZ BİLİNÇLİ!!!YOKSA KAPILARINI CAPİTALİZME KAPATMASININ CEZASINI MI ÇEKİYOR İKİSİDE AYNI MİLLET(YANLIŞ ANLAŞILMASIN KOMİNİZMLE İLGİM ALAKAM YOK..UÇ MİLLİYETÇİYİM)

    BAKIN MİLLET BU BÜYÜK BİR PASTA AMA BİZE KÜÇÜK BİR PARÇASINI BİLE YEDİRMEZLERBÖYLE YÖNETİLDİĞİMİZ SÜRECE...




  • Keşke Devrim devam etseydi ve bizde yerli arabalara binebilseydik. Güney Kore kadar yokmuyduk neden olmasın dı? Eğer devam etse şu an 46 yıllık bir geçmişi olacaktı. Beş yıl sonra, 1966 da Anadol, Ford ve Koç Holding ortaklığı Otosan tarafından üretilerek pazara sürülmüştür. Yani çok da geç değilmiş. En azından Anadoldan bile 5 yıl önce yapılmış. O zaman bizim Türkler ayarlı direksiyonu düşünmüşler ama bu öneri kabul edilmemiş. Ama iki yıl sonra Cadillac bunu bir yenilik olarak getirmiş. Yani gözümüzde büyüttüğümüz markalardan önce Türk kafası bunları düşünebilmiş. 4,5 ay gibi kısa bir sürede Devrimin yapılması gerçekten küçümsenecek bir şey değil. Ama artık yerli araba hayalden öteye geçmez. Çok geç kaldık!
  • Arkadaşlar her işe bir şekilde başlamak lazım değil mi?Hiçkimse kapasitemiz imkanımız yok demesin.Bal gibi var.Millet olarak eğer gerçekten kararlıysak büyük işler başarabiliyoruz.Ve gerekli teşvik olduğunda bir sürü insan yeteneklerini rahatça sergileyebiliyor.Yani biraz içimize kapanığız bu konuda.Fikirlerimizi dışarı yaymıyoruz;içimizde kalıyor sadece.

    Ama dediğim gibi,bir şekilde başlanır ve gerekli ortam sağlanırsa,olmayacak hiçbir şey yoktur.Öyle ya da böyle tatmin edici bir sonuca ulaşılır.

    Kolay gelsin.
  • evet ne mutlukı var hatta raks kullanıcısıyım
  • Şizin 40 milyara aldınız bir araç. Maksimum 6 milyara mal oluyor.
    Türkiyenin yerli otomobil çıkarabilecek teknolojisi vardır.Yok diyenler acaba tüm ülke vatandaşlarını analiz mi etmiş?
    Hacettepe de otomotiv mühendisliği bölümümüz bile vardır.Burdan çıkan öğrenciler Almanya da Mercedes de yeteri kadar bilgi birikimine sahip olduktan sonra 4 tekerlekli bi accent çıkaramayacaklar mı?
    Kendinizi bu kadar aşağı görmeyiniz.Türk milletinin herşeye gücü yetecek kudreti ve inancı vardır ki tarih bunları yazmıştır.Ama burda laf konuşmakla,yan gelip yatmakla bu işler olmaz.İStenirse halka hitap edebilecek halk tipi otomobil üretilebilir..

    SAygılarla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VeLiDeSiDeRo

    evet ne mutlukı var hatta raks kullanıcısıyım

    yukardakı yazım "anchorman " icindi alıntı yaptım olmadı duzeltım dedım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeLiM_50

    Şizin 40 milyara aldınız bir araç. Maksimum 6 milyara mal oluyor.
    Türkiyenin yerli otomobil çıkarabilecek teknolojisi vardır.Yok diyenler acaba tüm ülke vatandaşlarını analiz mi etmiş?
    Hacettepe de otomotiv mühendisliği bölümümüz bile vardır.Burdan çıkan öğrenciler Almanya da Mercedes de yeteri kadar bilgi birikimine sahip olduktan sonra 4 tekerlekli bi accent çıkaramayacaklar mı?
    Kendinizi bu kadar aşağı görmeyiniz.Türk milletinin herşeye gücü yetecek kudreti ve inancı vardır ki tarih bunları yazmıştır.Ama burda laf konuşmakla,yan gelip yatmakla bu işler olmaz.İStenirse halka hitap edebilecek halk tipi otomobil üretilebilir..

    SAygılarla.

    selim ve selım gıbı dusunen herkese katılıyorum yorumları pek okumadım ama bence okumayada gerek yok bız en ıyısını yaparız




  • doğru konuşmuş
  • Otomobil üretmek için boş zamanımız olmuyor ki!

    Ya derbi maçı,terör,sınırötesi,ekonomik sıkıntı,AB kriterleri,hrant dink'in öldürülmesi,seda sayan'ın selülitleri.....

    Kafamızı meşgul edecek konu çok adamlar Mars gezegenine insanlı uçuş planlıyorlar,bizim ülkemizde doğru düzgün karayolu yok henüz..

    Köklü değişikliklere ihtiyacı var ülkemizin.
  • Bizde maliyet yüksek olur
    sıkıntılı durumlarda işçiler hemen greve gider
    karabük demirçelik zarar ediyordu hiç kimse maaşımı az artırın demedi
    zarar üzerine zarar oldu
    ne zaman ki işçilere 1 liraya satıldı adamlar 1-2 yıl zam almadı idare etti sonra kara geçti
    şimdi fabrika açılsa ki kim açabilir
    bugün fabrikalardaki montaj hattında zaten çok az işçi çalışıyor
    iş bu hattı kurabilmekte
    fakat dediğim gibi maliyet yüksek olur
    özel sektör yapmaz devlette girerse eğer hatır gönül herkesi işe alırlar
    objektiflik olmaz vs vs vs vs
    adam kısmen haklı ancak ancak:
    Allah zor duruma düşürmesin Türk Milletini iş başa düşürse herşeyi yaparız
  • hocam türk milleti kadar kendi malına sahip çıkmayan millet azdır.biz genelde özenti olduğumuzdan aaaa türk malımı öööö diye beğenmeyiz gider başkalarının malına dünyanın parasını bayılırız.ya da ilk başlarda diğerleri kadar iyisini yapmasını bekler bir sürü kusur bulur yine almayız.hocam çok özenti ve hava atma peşinde bir milletiz.o yüzden kendi markalarımıza sahip çıkmayız biz.ondanda bu ülkede üretim yapan bir şey satamaz.kimsede üretim yapmaya niyetlenmez.o yüzden istihdam ve iş imkanıda sağlanmaz.kendi kendimizi böyle bıçaklar dururuz.ama kendimizi değil başkasını suçlamayı veya devlete suç bulmayı çok iyi beceririz.zaten senelerdir konuşmaktan başka yaptığımız birşey varmı??? aynı tas aynı hamam tam bizlik laf
  • Yahu ne kadar seviyoruz milletçe hamaset edebiyatı yapmayı...

    Bugün sadece tek bir model üretmek için kurulacak 30.000 araç kapasiteli adam gibi bir fabrikanın sadece inşaat ve ekipman maliyeti asgari 200.000.000-USD(ikiyüzmilyondolar) düzeyinde çıkıyor. Bunun içinde istihdam yani işçi maliyeti yok, bayi ağı maliyeti yok!..

    Haydi hepsini geçelim; sadece bir tek yeni model tasarlamanın ve üretim aşamasına gelmenin maliyeti bile yine 200.000.000-USD(ikiyüzmilyondolar) civarında.

    Bazıları bu rakamları fazla abartı bulabilir, onlara ülkemizdeki otomobil fabrikalarını araştırmalarını tavsiye ediyorum. Honda' nın 30.000 kapasiteli eski fabrikasının bina ve ekipman maliyeti 250milyon dolar!..

    Grande Punto platformu kullanılmasına rağmen, tamamen TOFAŞ tarafından geliştirilen o burun kıvırdığınız Linea' yı üretebilmek için yapılan ek yatırım 170.000.000-EUR(250M-USD' dan fazla ediyor.). Motorların da FIAT' ın mevcut serisinden seçildiğini hesaba katın, tamamen yerli demek yeni motor da üreteceksiniz demek.

    Maliyetleri %20 keserek kabaca toplayalım bakalım:

    Fabrika= 200.000.000-USD
    Model Geliştirme= 200.000.000-USD
    MotorGeliştirme= 50.000.000-USD
    ------------------------------------------
    TOPLAM= 450.000.000-USD

    Daha reklam yapmadınız, işçiniz yok, bayi ve servis ağınız yok. İyimser hesaplarla bile, kabaca 50milyon dolar da bunlar için harcamanız lazım. Etti mi size 500.000.000-USD.

    Bu demek ki; senede sadece 30.000 adet üretilecek maksimum Linea kalitesinde bir araç için sıfırdan yapılması gereken yatırım 500.000.000-USD.

    Bu arabayı kaç paraya satacaksın ki 500milyonu geri çıkartasın? Araç başı 1.000-USD kar etsen, maliyeti çıkartmak için bu arabadan 500.000tane satman lazım. Senelik kapasite 30.000 olduğuna göre; yaklaşık 16 sene boyunca hiçbir geliştirme ve yenilik yapmadan aynı modeli satsan dahi sadece yaptığın yatırımı çıkartabiliyorsun.

    Haydi bakalım gelin de üretin şimdi o tamamen yerli arabayı!..

    Kaldı ki bu yeni modelin rekabet edeceği firmalar TOFAŞ ve Renault olacak. Renault' un sadece son 10 yıldaki yatırımı 2,08Milyar dolar, TOFAŞ ise sadece son iki yılda 1Milyar dolar yatırmış bu işe. Ford Otosan' ın 1998' den beri yatırdığı para 1,2Milyar dolar. Toyota' nın toplam yatırımı 1,5Milyar doları aştı geçen yıl itibarı ile.

    Sadece TOFAŞ' ın yıllık 360.000adet kapasitesi var, yılda yaklaşık 300.000 adet de Renault' da var. Toyota' nın tek başına 150.000kapasitesi var. Ford Otosan 260.000' e, Honda 100.000' e , Hyundai 125.000' e çıkıyor kapasite olarak. Sektörün 2010 yılı için hedef, toplamda 2milyon araç kağasiteye çıkmak. Şu anda kapasite kullanımı %43 civarında geziyor ve bu da ihracatın sayesinde. Ülkede üretilen arabaların yarısı dışarıya satılıyor!..

    Şimdi siz yılda 30.000 kapasite ile, maliyet olarak asla bu firmaları yakalayamazsınız. Adamların neredeyse hepsi 100yıllık firmalar; bayi ağı var, servis ağı var, reklamı var, imajı var. Nasıl rekabet edeceksin bunlarla?

    Böyle bir rekabet im-kan-sız-dır!.. Böyle bir işe giren kim olursa olsun zarar etmeye mahkumdur. Devlet de girse o da zarar eder ki zaten bu devletin işi değil. Devlet önce okul yapsın, yol yapsın!.. Yeni yılda evimizin önündeki sokak lambalarının yaktığı elektrik de faturalarımıza yansıyacak; hane başına her ay 1,5-2YTL para ödeyeceğiz. Devlet sokağını aydınlatamaz halde; önce yapması gerkeni yapsın da araba falan kusur kalsın. Bu paralara binlerce okul yapılır.

    O yüzden kimse boş boş konuşmasın. Türkiye' de tamamen yerli bir otomobil markasının oluşturulması hayaldir.

    Ülkesini seven gidip Türkiye' de üretilen arabaları alsın yeter.

    Ayrıca bugün Linea' ya bile etmedik laf bırakmayan tüketici, ne olacağı belli olmayan bir arabayı asla satın almaz!.. Bilinçle milinçle alakası yok bu işin...




  • Türkiyeden otomobil markası çıkar hem de gayet kaliteli de olabilir, zihniyet ile ilgili bu şey , kısa dönemde sadece yüksek kar amacı güdüp duruyorsanız, halkı salak yerine koyuyorsanız tabii bir markanız olmaz ve gelişmez. Yapmanız gereken işin üstüne düşmeniz.Otomobil gibi çok hızlı dönüşüm içindeki bir sektörde geç kalmak dezavantaj olduğu kadar avantajda olabilir trene herhangi bir durağından binip yola buradan devam etme gibi bir şansınız var demektir.
    Bir zamanlar alay edip durduğumuz arçelik'in şimdiki durumu da marka çıkabileceğine bir örnektir. Ama bu ülkede bu ekonomik kafa devam ettiği sürece bırakın otomobil markasını orjinal tek bir yeni sanayi ürünü bile çıkacağından şüpheliyim.
  • Arkadaşım hesap kitap ortada hala çıkar diyorsunuz anlamak mümkün değil.

    Türkiye' de otomotiv sektörü 1990' ların ortasından sonra büyüdü. Sanayici sanayici olsaydı, devlet de devlet olsaydı o zamanlar mümkündü bu tür bir girişim. Şimdi ülkede dünya devi firmaların her biri 400.000 kapasitelere dayanmış, siz yeni marka çıksın diyorsunuz. Nasıl çıkacak?

    Tek yolu var; o da İran ve Hindistan firmalarının 10 yıl önce izlediği yolu izleyip; Peugeot gibi, Fiat gibi markaların eski kalıplarını alıp ufak makyajlarla o modelleri üretmek. Yine yabancı motor ve elektronik aksam kullanacaksınız. Bu da sizin bahsettiğiniz %100 Türk malı olmaz zaten.

    Bundan sonra bu ülkede öyle binlerce seri üretim yapan bir otomobil markası kurulamaz. Olursa kaliteli markaların aksamlarını toplayarak isteğe bağlı üretim yapan, yılda en fazla 100-150 araç üretebilen ekstra markalar olur, onun da fiyatları alır başını gider ve halka hitap etmez.

    Biraz araştırıp da konuşun yahu.




  • bence işe ilk başta yabancı bir firma ile ortak başlanıp daha sonra bu altyapı geliştirilerek tamamen yeni bir marka oluşturulabilir. tabi devletin de destek vermesi lazım
  • Ne zaman ki aynı anda hem bir komünist gibi özgür, hem de bir faşist gibi milliyetçi olmayı başarırız, ama özgürlüğün de bayrak-vatan sevgisinin de suyunu çıkarmazsak; işte o zaman kendi ürünlerimizi yapabiliriz. Ne zaman ki bir işi yapmayı, başarmayı gönülden isteriz; işte o zaman bize ait ürünler olur. Bakın Ahmet Nazif Zorlu Bey bastı parayı peşin olarak aldı Zincirlikuyu'nun yarısını, araplara kaptırmamak için. Adama helal olsun.. Kendi beyaz eşya ve elektronik markamız olan Vestel'i yarattı milyonlarca insan kullanıyor içerde dışarda.

    250milyon dolara bina, 200'e üretim tesisi, 300'e malzeme filan bunlar sanayici adam için normal rakamlar. Bu parayı aramızda toplamıcaz heralde.. Yüce devletimiz, büyük hükümetimiz 3 gün çalışıp 4 gün ense yapıcağına, Doğan'ın bikaç milyar dolar vergi borcunu silceğine böyle adam akıllı bir işe girse neresinden ne kaybeder merak ediyorum. Otomobil markası yaratıp fabrika kursanız, bir adet b sınıfı dizel sedan, bir adet c sınıfı dizel sedan yapsanız en fazla 8-10 yılda harcadığınız parayı katlarsınız. Tabi bunun hepsi kâr olmayacak, ama devlet bir iş yapıyorsa kâr için yapmaz; milletinin refahı için yapar.


    Ama bizde nerdee.. Cumhurbaşkanımızın oğlunun şirketinin ido limanlarında sattığı haşlanmış mısırı kapışalım beyler!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: joushkun

    Ne zaman ki aynı anda hem bir komünist gibi özgür, hem de bir faşist gibi milliyetçi olmayı başarırız, ama özgürlüğün de bayrak-vatan sevgisinin de suyunu çıkarmazsak; işte o zaman kendi ürünlerimizi yapabiliriz. Ne zaman ki bir işi yapmayı, başarmayı gönülden isteriz; işte o zaman bize ait ürünler olur. Bakın Ahmet Nazif Zorlu Bey bastı parayı peşin olarak aldı Zincirlikuyu'nun yarısını, araplara kaptırmamak için. Adama helal olsun.. Kendi beyaz eşya ve elektronik markamız olan Vestel'i yarattı milyonlarca insan kullanıyor içerde dışarda.

    250milyon dolara bina, 200'e üretim tesisi, 300'e malzeme filan bunlar sanayici adam için normal rakamlar. Bu parayı aramızda toplamıcaz heralde.. Yüce devletimiz, büyük hükümetimiz 3 gün çalışıp 4 gün ense yapıcağına, Doğan'ın bikaç milyar dolar vergi borcunu silceğine böyle adam akıllı bir işe girse neresinden ne kaybeder merak ediyorum. Otomobil markası yaratıp fabrika kursanız, bir adet b sınıfı dizel sedan, bir adet c sınıfı dizel sedan yapsanız en fazla 8-10 yılda harcadığınız parayı katlarsınız. Tabi bunun hepsi kâr olmayacak, ama devlet bir iş yapıyorsa kâr için yapmaz; milletinin refahı için yapar.


    Ama bizde nerdee.. Cumhurbaşkanımızın oğlunun şirketinin ido limanlarında sattığı haşlanmış mısırı kapışalım beyler!






    coşkun büyüdün gerçekten..tebrik ederim yorumundan dolayı...




  • böyle bişeyin olabilmesi için öncelikle siyasi irade olmalı...öncelikle teknolojik altyapıyının temelini oluşturacak olan ar-ge şirketlerinin sayısını çogaltıcı kanunlar yapmalı ve uygulamalı..yatırımı teşvik edici kararlar almalı..teknolojik yatırım yapacak firmalara gereken krediyi verecek kanunları oluşturabilmeli...bilmem izliyormuydunuz kanal d de gece yarısından sonra yayınlanan bizim mucitler programı vardı..noldu o program sanıyorsunuz?birileri türk milletinin zekasını hayırlı işlere kullanmasını istemiyor olmasından dolayı kaldırılmış olabilir mi sizce?ama saçma sapan magazin programları maç kritikleri saçma sapan diziler her gun sattlerce ekranı kaplıyor..bir diger mevzu bu ceo nun bahsettiği vergi mevzusu yani üretimdeki vergiler..bi işçiye ödenen sigorta ucretinin yarısı devlete ödeniyor..üretime katılan herşeyde vergi var stopaj gelir ötv enerji vs..bunları da hesaba kattıgınızda bu ulkede uretim yapmanın zorlugu ortaya çıkıyor...hukumetin bu uygulamaları hayata geçirmedigini varsayarak otomobil uretimi yapacak bir firmanın diger firmaların teknolojilerini kullanarak uretecegi bir corolla ayarındaki aracın sabit maliyeti ortalama yuzde 40-50 daha yuksek olur yani onların teknolojilerini satın alacagı için onlardan daha pahalı üretek..yani tr de üretilen bir corolla ortalama 35000 ytl ise başka bir türk firması üretmeye kalkacagı corolla kalitesinde bir aracı 50000ytl ye uretecek...böyle olunca da kimse almayacak...sonuç olarak devlet teknoloji altyatırımını kurmalı politikalarla...yatırımı destekleyicii kararlar almalı..teknolojik araştırma yapan kuruluşlara kredi vermeli ve urettikleri teknolojinin kullanıma başlayıncaya kadar verdigi krediyi ödetmeye başlamamalı vs.. teşvik edici kanbunlar çıkarmalı...ama siyasi ve ekonomik olarak dış güçlerin etkisi altında oldugumuz için tr de iktidara sahip olan kişiler asla ülke menfaatini ve kamu çıkarını birincil derece gören politikalar üretemeyecek ve hayata geçiremeyeceklerdir kanısındayım..




  • başbakanımız gemiciklerin sayısını 3 yapmış, pardon askerden muaf prens oğlu..

    bırakın otomobili filan ey makine mühendisleri prensin gemisine makineci aranıyormuş.. ayrıca diğer alanlarda uzman arkadaşları da miço olarak işe alabilirlermiş. yemek zaten var. sigorta da yapıyolarmış bi arap sigorta şirketinden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.