Şimdi Ara

Toyota neden tam elektrikli otomobil üretmeye odaklanmadığını açıkladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyota hibrit araçlarına atmosferik motorlar yerine turbo motor koyamıyor mu çok merak ediyorum bir ibilgilendirsin lütfen.

  • bencede hibrit en az 5 -10 yıl arası iş görür. 345 km TOGG, 120 ile gidersen, arabada birden fazla kişi olursa 200 km ye kadar düşüyor menzil. çok düşük. toyota doğru yolda.

  • rx7enes R kullanıcısına yanıt

    Sorun bataryanın maliyeti değil. Bir aracı 10 yıl benzin almadan kullanıp 10 yılın sonunda 3 bin 5 bin dolar verdim hesabını yapmaz çoğu insan. Hatta kim aldığı aracı 10 yıl kullanıyor? 2 sene 5 sene derken değişiyor.


    Ben çevremde sohbetlerde sürekli Toyota'nın bahsettiği mevzuları mantık çerçevesinde söyledim.


    Kullanım yaygınlaştıkça şarj sıkıntısı olacak. 1 araç 600-700km gidiyor iyi güzel diyoruz. Bunu 1-2 gün içinde şehir içinde bitirecek insanlar var. Şarj alışkanlığı ve şarj istasyonu bulmak sorun. Zaten dışarıdan doldurmaktan kaçınırlar. Neredeyse benzin fiyatına gelecek. O yüzden herkes evinden, doldurmaya çalışacak. Villası olana iyi. Yeri müsait olana iyi.


    Ayrıca dinlenme tesisine gideceğiz, sırada 10-20 araç olacak. Kendi şarjın olsa bile orada destek var mı ara dur vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 21 Mayıs 2023; 0:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli arabalar teknolojik çöp. 1gb ramli android tabletlerden farklı değil benim gözümde. Nasıl bi overrated oluşum anlatamam.

    Lpgli arabalara öcü muamelesi yaparken herkes, avm kapalı otoparklarda şarj istasyonları var akıl alır gibi değil. Pildeki güç bitene kadar yanıyor bu arabalar. Suyla falan sönmüyor.

    Şarj süresi çok uzun
    Menzil yetersiz
    Batarya Değişim/yenileme/tamir maliyeti çook yüksek
    Yıllar geçtikçe bataryada oluşan kayıplar

    ?

    Bu teknolojik çöp değil de nedir?

    Abiii sıfırdan yüze baksana 3 snde çıkıyor?

    E kardeşim ralli mi yapıyoruz yarış mı? Kimin buna ihtiyacı var?

    İstanbuldan izmire sen bana söyle kaç kere şarj ederek gidiyorsun?

    Klimayı bile kapatıyorsun gazı daha az veriyorsun ama sıfır yüz 3 saniye

    Saçmalık. Buna zorlamaları daha bi saçmalık.


    Hidrojen süper ona kimse yanaşmıyor o enteresan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hidrojen yakıtlı araçlara geçileceğindendir. şimdikileri direk elektrikle dolduruyorsun. ilerde hidrojeni arabaya koyacaksın hidrojen elektriğe dönüşerek elektrikli motor çalışacak.


    bugattiden bir en tepe yetkili ileride tam elektrikli olmayacak ona benzer olacak dedi. hidrojeni işaret ediyor. ne buldular saklıyorlarsa. eskiden hidrojen yakıtı pahalı idi. yoksa almanyada mersedes üretti sattı hidrojenli araç.



    Toyota neden tam elektrikli otomobil üretmeye odaklanmadığını açıkladı




  • lpg li corollam ile 28lt lpg ile 250 liraya istanbuldan ankaraya variyorum 4 saatte.
    diyecegim bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 21 Mayıs 2023; 10:53:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    e-araçlar 2030'a kadar radikal değişim (disruption) yaşanacak şu 5 sektörden:

    1- Enerji
    2- Ulaşım
    3- Bilgi Teknolojisi / BT
    4- Yiyecek
    5- Malzeme

    sadece birisi.

    1- Enerji: doğalgaz yerine elektrikli ısı pompası, bataryalı solar panel ile elektrik üreten binalar
    2- Ulaşım: Pahalı araç sahipliği yerine araç kiralama, Transportation-as-a-Service (TaaS) Amerika'da 200 milyon araç yollardan çekilecek.
    3- BT: robotik üretim tesisleri (giga factory), otonom sürüş, full dijital ödeme sistemleri,
    4- Yiyecek: Toprağı tüketen tarım, hayvancılık yerine Precision Fermentation (PF) protein, kodlanabilir yiyecek (food as software)
    5- Malzeme: Madencilik (extraction) tabanlı çelik yerine katmalı üretim (additive manuf) ve nano teknoloji ile sentetik malzemeler.

    Radikal dönüşüm 2010'larda başladı. 2020'de Covid sadece perdeyi kaldırdı. 2030'a ile sektöre dönüşüm büyük oranda tamamlanmış olacak.

    2030'da doğal kaynakları tüketme üzerine kurulu Ekstraksiyon Çağından (age of extraction) yaratım / creation üzerine kurulu Özgürlük Çağına (age of freedom) geçeceğiz:

    Toyota neden tam elektrikli otomobil üretmeye odaklanmadığını açıkladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi de adamların tamamen elektrikli modelleri var bunlardan biri Toyota bZ4X, ve Lexus var.

  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    Koyarsın da bunun olmazsa olmaz amacı ne olacak? Hatta dizel araca da hibrit koyarsın. Turbonun amacı birim hacimden daha yüksek güç elde etmektir. 2.0 lt motorun var ortalama 150-180 beygir güç elde edebilirsin. Turbolarsan bu araç 230-250 beygir bandına doğru gelir. Fakat turbolu bir araçta yakıt tüketimini dizginlemek kolay değildir bir de daha kaliteli malzeme kullanman lazım artan güce göre ve turbonun da bir fiyatı var ek maliyet demek firmalar için.


    Toyota aile otomobilleri üretiyor zaten 1.8 lt motordan elektrik motoru ile birlikte 140 beygir güç çıkartıyor. Ortalama bir aile aracı içinde 150 beygir yeterlidir. Hem yakıt tüketimi düşük hem de motor daha ucuz. Ayrıca elinde 2.0 (180 beygir) ve 2.5 lt ( 210 beygir) gibi daha da yüksek hacim ve güçte motorlar varken turbo ile uğraşacağını zannetmiyorum. Ayrıca bu iki motor çok az maliyet ile yapılan yazılım elektrik motorunun güçlendirilmesi ile 200 ve 250 beygir güç alabilecek potansiyele de sahipken.





  • MediaC M kullanıcısına yanıt
    AB'de arka planda hidrojenli araç teknolojisine büyük yatırım yapıldıgı belirtiliyor. Toyota'nın hidrojenli araçları zaten Japonya ve Kaliforniya'da satılıyor, kullanılıyor. Hidrojenli araç, elektrikli araç gibi 0 CO2 emisyon fakat menzil ve kısa dolum süresi avantajı var ayrıca 500-1000kg'lık batarya taşıma olayı da yok. AB'de özellikle Porsche'un desteklediği sentetik yakıt (e-fuel, e-yakıt) ın ilerde dizel dahil tüm içten yanmalı tüm araçlarda Net 0 CO2 ile kullanılabileceği belirtiliyor. Net 0 CO2, e-yakıt üretilirken CO2 çekiliyor, e-yakıt araçta o kadar CO2 tekrar veriyor, net CO2 üretimi 0 oluyor. E-yakıt gerçekleşirse Toyota ve VW gibi büyük markalar yoluna devam edeceği gibi, mevcut benzin istasyonları da kullanılmaya devam edilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Tamam ama anladığım kadarıyla toyota corolla hybrid in atmosferik moturunun uzun yolda ve yokuşta nasıl işkence olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Hay ben o profesörlerinToyota neden tam elektrikli otomobil üretmeye odaklanmadığını açıkladı 

    Şaka bir yana, bir daha w211 E63 gibi, E60 M5 gibi, 458 italia gibi, 360 Modena Challange Stradale gibi vb. arabalara binemeyecek olmamız çok üzücü...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    Daha 3 gün önce sabah bindik dolaştık arkadaşın hybrid ile.. ne işkencesi anlamadım. tutup 1.4 turbo 150 beygir araba kadar sessiz gidip uzamaz ama en ufak problemi yok..


    Ciddi manada da çok çok düşük yakıt tüketimi, her orada 3.9 litre yazısını gördüğümde şaşıyorum hala.


    Uzun yolda şehir içindeki müthiş verimini kaybediyor mutlaka, bu da hybrid'in doğası şuan.


    İnsanlar onlarca yıl 60-70hp karbüratörlü bineklerle yüzbinlerce km yol yaptılar. üstelik git gel yollarda sollamalara çıkarak, bütün böyle ülke duble yol da değildi.. sizin işkence tanımını bir gözden geçirmeniz lazım gibime geliyor veya standartlarınız fazla yüksek..

  • Standartlarım yüksek olabilir size göre, günümüz için o çekiş gücü ve gürültü dayanılmaz uzun yolda.

  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    Yokuşta özellikle hızlı (130km/h üstü) gittiğinizde e-aracın gerçek menzilinin (WLTP değil, o zaten kafadan dağılıyor) ddarmadağın olduğunu hesaba katıyor musunuz? Tüm e-araçların hep ovaya kurulu şehirlerde test edildiğini biliyor musunuz?

    Yüzlerce e-araç menzil test videosu var, aralarında dağlık bölgedeki şehirlerde test videosu henüz göremedim (gören varsa iletsin)

    Bir kullanıcı
    https://forum.donanimhaber.com/skywell-cin-mali-otomobil-sorunlar-ve-yorumlar--154999609-5#155857033
    13 - 16 derece sıcaklıkta Skywell ET-5 ile Konya -Ankara menzil testi yapmış. Konya ovasından Ankaraya ben bisikletle giderim, cunku yokuş yok. Sıcaklık 15 derece altına inince menzil düşüyormuş, o konuya girmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    E-aracın sessiz olması müziksever biri olarak beni de cezbediyor. Fakat bu sevgi sadece batarya bitene kadar. Şarj istasyonunda yarım saat dikilip bön bön bekleyeceksem e-aracın istediği kadar sessiz, seri vs olmasının anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    1.4 turbo 150 beygir Astra kullanıyordum düne kadar, 1.0 motor atmosferik kullanmıyordum bende..


    Corollayla yola da gittik rampa da çıktık, az daha yavaş çıkarsın Astradan, bir de arka planda motor sesi biraz daha fazla..


    İlla ısrar edersen ben 160 ile çıkacam burayı diye tuttursan bağırır.. yol sesinden duymaya fırsat bulursan duyarsın. ama bunu yapacaksan hybrid araç hiç bir şekilde alma zaten, 2.0 200 beygir hybrid olanı al veya..


    Bende çok seviyorum güçlü turbolu motorun, hele ki şöyle 2.0 turbodizelin uzun yolda hızlı ve sessiz akmasını, torku hissetmeyi.. ama işkenceler, dayanılmaz olmalar falan bu sıfatları abartmayı neden seviyoruz anlayamıyorum açıkcası..


    Yıllar önce bir felicia kullanmıştım tüplü, benim için işkence odur. günümüz aracının ne "işkencesi" olacak Allahaşkına dostum. o yıllar çağlar bitti geçti.


    Ha ama uzun yolda yanımızdan uçarak geçen araçlar oluyor malum.. bazı adamların ayağı tuğla gibidir, basmadan gidemez uzun yolu, illa kapata kapata gidecek.. o rampa uçarak çıkılacak. bu tarz araç kullanıyorsan o zaman geri alıyorum yazdıklarımı, haklısın.. hybridin hiç bir türlüsü gelmez sana.





  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    1.5 tonluk corolla crossun 0-100 ü 9.9sn. Bu gitmeme muhabbeti nereden geliyor bilmiyorum, hele ki sport modda yokuşları da gayet iyi çıkıyor toyota hibritler. Şehir içinde siz şanzıman kararsızlığı, titreşim yaşarken toyota hibritler yağ gibi akıyor :)


    O tork tork dediğiniz crdi tucsonun 0-100 ü 11.4sn mesela çift kavrama şanzımana rağmen. Evet 0-100 herşey değildir ama çok şey gösterir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    Gaza basmayı unuttuğunuzu düşünüyorum ben işkence göremedim açıkçası. Kendimin normalde kullandığı araçlar ayrıca hep 2.0 lt ve 150 beygir üstüdür. Normalde güçsüz araç kullanan birisi olsam hadi uçak gibi geldi diyeceğim de normalde de güçlü araçlar kullanıyorum. 122 hp eski bir önceki hibrit belki derdim ama 140 beygir yeni hibrite güçsüz diyen araç kullanmasını bilmiyordur herhalde.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    140 beygirliği kullanmadım...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.