Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1735. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
331
Favori
2.222.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17331734173517361737
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrplt kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi güzel yazmışsınız da bizim ülke şartlarına değerlendirmemişsiniz olayı. Emisyon değeri vs bizim ülkede önem verilen bir şey mi? Yeniliyorsan madem 1.6 motoru yenile? Neden1.5? Corolla tercih sebebi bu ülkede LPGdir bana göre. Kimse emisyona bakmaz. BRC KİT çıkarmış eyvallah da 3 silindir bu motor. Şanzıman yenidir güzeldir kabul ediyorum. Ama önce sorun oranına göre değerlendiriyorum ben olayı. Düşünün ki Sıfır almak yerine 1.6 bakıyorum.

    Bayide yan yana koyalım 1.6 ile 1.5 hangisi tercih edilir sizce? Arkadaşım da 1.6 2020 Corolla Dream var. Alır almaz taktı LPG. Şu an 53bin de sıfır sorun. Ben de Astra var turbo 1.4 150 beygir. (Satmak üzereyim gerçi) Korka korka biniyoruz arabaya. Yüksek vites düşük devir de gazlarsak piston kırabilir korkusuyla yaşıyoruz. Buna göre sürmeye çalışıyoruz. Bu korkudan yetkili servisten başka bir yere götürmedik. Maliyeti yükselten şeyler bunlar.
    Şimdi ben gidip 1.5 aldım diyelim. LPG taktık sorun olmayacağının garantisi Yok. Bu tip sorunları kafama takan biriyim. Civic dahi bakmıyorum. Bi atasözü de ben söyleyeyim. “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 1.5 motor az yakıyor hocam, özellikle şehir içinde. Emisyonu az olan araç az yakar (dizel değil ki DPF olsun). Benim 3 silindir ile bir sorunum yok, hatta sesini 4 silindire tercih ederim. Motor şanzıman uyumu da daha iyi.


    LPG montajcısı değilim, kimseyi kimseye savunamam. Fakat plazalar BRC bayileriyle anlaşmalı, plaza garantisini 5 yıl bozmadan LPG takıyorlar. Bana kalırsa 1.6'dan farklı olmayacaktır LPG takmak.


    Satış rakamlarını bilmiyorum ama 1.5 Corolla hala çok satıyor, millet alıyor ticari taksi olarak kullanıyor. İlk 6 ay bir sene LPG sıkıntıydı evet, fakat onu da çözmüşler gibi duruyor.


    1.5 ve üç silindir olmasının sebebi tüm markaların yaptığı gibi yeni modüler platform. 1.5 3 silindirin yanında 2.0 motor 4 silindir versiyonu var.


    Bunun için ben şahsen sıfır 1.5 yerine 2. el 1.6 almam. Ama alana da saygım vardır.

  • Son zamanlarda serviste bakım yaptıran var mı? Aracım 2019 flame corolla 50 bin bakımı geldi fiyat nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i.halil27 İ kullanıcısına yanıt
    10.000km 2600tl

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2022 corollaya kaliteli kapı eşiği koruma çıtası taktırmayı düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mrplt kullanıcısına yanıt

    1.6 kullanıyorum 3.5 yıllık ortalamam 7 litre hiç sifirlamadim. Hem ekonomi hem performans ikisi bir arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Nasip olursa ben de alıcam. Biraz piyasayı takip ediyorum. Aracımı sattım beklemeye geçtik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.6 motorlar port enjeksiyon olduğu için lpg ye uyumu montajı daha kolay. 1.5 direk enjeksiyonlularda dönüştürülüyor ama zaten motorun termal verimliliği yüksek 1.5 3 silindir 123hp ben olsam 1.5 düşünüyorsam lpg taktırmayı düşünmezdim. Performans olarak fark var 1.6 cvtleri bile manuelle rahat geçiyorum, 1.5 leride geçerim. Yerinizde olsam 1.5 dolu paket olabildiğince model yılı yüksek bir araç almaya çalışırdım zaten astra k dan sonra çok hızla güçle işim olmaz diyorsunuz, 1.5 kullanıp uzun dönem yakıt tüketimini paylaşanlar olursa fikir verecektir.

  • Ülke şartlarında 1.5 motoru benzin ile kullanacaksanız evet yeni teknoloji vs. vs. tercih edilebilir. ancak ben lpg takmadan binemem diyorsanız 1.5 den uzak durmanızı şiddetle öneriyorum. direk enjeksiyonlu motora ilk defa lpg takılmıyor, bir geçmişi var ve uzun dönemde sorunsuz kullanabilen çok nadir. performans konusunda ise 1.5 ile 1.6 corolla ise karşılaştırılan benim birşey söylememe gerek yok internetten araştırırsanız karşılaştırmalar var. o nedele 1.5 bana yeterli gelecek mi ve benzinli kullanabilirmiyim sorusuna verilecek cevaptır önemli olan.

  • qrbaa kullanıcısına yanıt
    1.5 motor 1.6ya göre kesinlikle hantal kıyaslama yapanlar 1.6lpgli corolla ile yapıyor lpg ekstra yük. lpgde performans düşüşü illa ki oluyor lpgsiz 1.6dan 1.5e binince işler başka. 1.8hybrid ile 1.6 yakınlar ama birbirlerine

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    1.6 lpg li 2018 model düz vites corolla kullanmaktayım. 0 - 100 hızlanmam benzinde ne ise LPG ile de aynı süreyi (10 sn.) rahatlıkla yakalayabiliyorum. Sadece sübap aşınması yaşamamak adına genellikle lpg ile aracı zorlamamayı tercih ediyorum. Hybrid spor mod da en iyi 11 sn. 1.5 ise 12 sn. civarında 0/100 yapar. Eşit koşullarda 1.6 ya lpg ile de olsa yetişme şansları yok. Tabi bu anlattığım işin matematiği, kimsenin 1 sn. için araç tercihini değiştireceğini veya trafikte sürekli yarış halinde olacağını sanmıyorum. Bu gibi istekleri olan kişiler zaten atmosferik motorlu araç tercih etmez. Daha önce yazdığım üzere 1.5 tercih edecek kişinin eğer önünde seçenek varsa bunların hepsini karşılaştırıp (lpg uyumu, motor sesi, model güncelliği, yakıt tüketimi, donanım vs.) karar vermesi gerekir. Kişisel düşüncem benzer kondisyonda, yakın km., aynı donanım özellikleri ile benim tercihim 1.6 olur.

  • qrbaa kullanıcısına yanıt
    2013 Auris ile 8.9 yakalayan var yalnız ben 2019 kasalardan bahsetmiştim hocam eski kasa daha hafif. hybrid 10.3-10.5sn (1450kg) kendi aracım oradan biliyorum. yine de sınıfın lideri 1.6 fakat kısada hybrid, 0-100de geçiyor çünkü denendi. 1.5 az yakıyor sizin de dediğiniz gibi alacak arkadaş düşünmeli kalkışı zayıf, LPG uyumu zayıf motor sesi yüksek. dediklerinize katılıyorum hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qrbaa kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de aynı araba varda bu CarPlay neden açılmıyor tuşuna kadar var bi çözümü var mı bunun acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ,

    2019 toyota corolla flame paket aracım bulunmakta. Şimdiye kadar aracımında vitesinden çok memnundum. Aracım 40 bin km ye geldi. Yakında servise girecek. Aracımın vites geçişleri özellikle ilk kalkışta canımı sıkmaya başladı. Ve fren yapıp yavaşlarken ön kısım sarsıntı yapıyor. Ön balatalardan ses geliyor. Sanırım disk ile alakalı yada balata ile alakalı olabilir , bakımda ortaya çıkar. Aracımda herkeste olduğu gibi kapı camlarında sesler var maalesef ayrıca konsoldanda özellikle araba titrediğinde cızırtı oluyor. Nereden geldiğini hala çözemedim. En son cam ile ön konsol arasına fitil koyup onu deneyeceğim. Çünkü ön göğüs cam arasındaki sert plastiğe dokununca havada gibi duruyor. Belki o ses yapıyordur.

    Konu ile alakalı bilgi ve düşüncesi olan var ise yardımcı olursa çok memnun olurum.

  • ScorpionMust S kullanıcısına yanıt

    Şanzıman hakkında can sıktığından başka hiçbir detay belirtmemişsiniz. Biraz daha açabilir misiniz?

  • Herkese selamlar
    1.33 2016 Corolla manuel 80.000 bakımı geldi çattı.
    tavsiye dedilen değişimler ciddi bir bakım olduğunu gösteriyor.
    aracın garantisi bittiği için sanayide bi arkadaşıma yaptırmıştım 70.000 bakımını yine aynı yapmayı düşünüyorum.
    motor yağı yağ hava polen vs filtreler zaten değişitor.
    fren ve debriyaj hidroliği değişimi diyor dökümanda anladığım kadarı ile bunlar aynı hidrolikler (DOT 4) hem fren hem debriyaj için toplam kaç lt almalıyım?
    birde şanzuman ve ön difarensiyel yağ değişimi önerilmiş API GL4 tipinde bir yağ bunun için ne kadar yağ almalıyım?
    yardımcı olursanız sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 3 Ekim 2022; 14:14:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halilowich kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki vites geçişlerini çok hissetmeye başladım özellikle dur kalklarda.
    Eskiden akıp giderdi hiç hissetmezdim geçişleri. Ayrıca frene basınca durmaya yakın sanki abs fren yapıyor gibi oluyor. Disklerde yamukluk mu var acaba? Balatalardan ses geliyor zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mrplt kullanıcısına yanıt

    Uzunda fark yok fakat 1.5 motor şehir içinde daha az yakıyor burada haklısınız.

    Çok fark olmasa da CVT de güncelleme var evet bir tık daha iyi olmuş burada da size katılıyorum.

    Fakat aradaki o ufak HP-Tork farkı sürüşte çok farklı oluyor özellikle 1.5 kullanıcılarına sorarsanız yokuşlarda çok sorun çekiyorsunuz 0-100 değerinde de 2.1 saniyelik bir fark var az gözükse de ara hızlanma ve 150+ hızlarda fark gittikçe artıyor ki 2 saniye bana göre baya fark demek. Kaldı ki FC5 1.6 125 lik Civice bile 1.6 132 lik motor 0-100 de 1 araç boyu fark atıyor LPG uyumu ve aracın piyasası zaten 1.6 demek o işlere hiç girmiyorum.

  • erensatar kullanıcısına yanıt
    FC5 alacaktım vazgeçtim motor yetersizliği yüzünden. 1.6 Passion X bakıyorum 2020.. Satıcılar da hepsi tok satıcı. 1.5 3 silindir Motor yüzünden bunlara mahkum olduk.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba

    2016 corolla manuel 1.33 kataloğunda şanzıman yağı için LV GL-4 75W kullanın yazıyor.

    forumlarda ve sitelerde 75w90 GL4 kullananlar var

    bakım için herşey tamam bitek şanzıman yağı almadım hangi yağı almalıyım daha önce yağ değişimi yapan ve link vs paylaşabiliecek varmı

  • 
Sayfa: önceki 17331734173517361737
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.