Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.220.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burbarian B kullanıcısına yanıt

    Çok ihtimalli hocam balatalarda yapıyor olabilir bir ustayı araca alıp sesi dinletin.

  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Ön balataları değiştirip diskleri de torna yaptırdım 3 ay önce. Geçen hafta da aynı işlemleri arkalara yaptırdım. Sorun bir haftadır var ama ses önden geliyor. Vakit bulursam kuşadasında sanayiye göstereceğim. Bulamazlarsa haftaya izmirde baktıracağım. Manisada toyota yetkili servise gittim. Sadece arıza tespitine 1000 lira istediler. Orda yaptırırsam 1000 lirayı almıyorlarmış. Çok fazla geldi fiyat. İzmirde herhangi bir sanayi sitesinde bildiğiniz iyi bir usta varsa önerilere açığım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Hocam disk koruma metali sürtüyo olabilir mi ? Aynısı başıma geldi günlerce bulamadım sonra lastik sökülünce belli oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zepal Z kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam. Bir usta buldum. Komşum iyi olduğunu söyledi. Bugün götüreceğiz. Umarım öyle basit bir şeydir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt

    Izmirde benim de bir toyota ustasi ihtiyacim var memnun kaldiniz mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesin kaynağını buldum. Sol ön tekerde diski koruyan saç sürtme yapıyormuş. Bir de aynı tekerdeki balatanın tekini tutan çengel hafif yerinden kaymış veya takan usta iyi oturtamamış olacak ki pırıl pırıl parlıyordu. İki elemanı düzeltince ses kesildi. Direksiyonu çevirirken gelen ses de kesildi. Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş daha vardı. Tanıdık bir tamirciye lastiği söktürüp bu iki parçaya baktırın. Muhtemelen bunlardır. İlgilenen, cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yeni kasa 2022 Model Toyota Corolla 1.5 Otomatik araç satın almayı düşünmekteyim araç ile ilgili olarak kronik sorunları var mıdır ? birde aracın altı yere çok yakın gözükmekte bu durum günlük kullanımda aracın altını tümseklerde vs. yere sürtmesi gibi sıkıntılar oluyor mu ? son olarak Toyota Corolla'da kullanılan şanzıman sanıyorum CVT kullanım konforu nasıldır ?

  • Kocaeli’de bakım yaptırabileceğim sağlam usta veya özel servis tanıdığı olan var mı ? Zirve oto çok yazılmış tanıyan bilen var mıdır aramızda ? Yetkili Servise öpülmek istemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HyperV H kullanıcısına yanıt

    Merhaba, şu ana kadar bildiğimiz kronik sıkıntılar düzeltildi diye biliyorum ben 2022 üretimlerde. Yere yakın olması ile alakalı olarak altını sürtmedim ancak kapalı otopark rampalarına hızlı girdiğimde ön tamponun altı bazen sürtebiliyor.


    CVT şanzıman 1.5 motorlar ile beraber yenilendi; 1.6 benzililerden daha yeni bir model. İlk vitesi tork konvertörlü klasik şanzımanlar gibi; ikinci vitesten itibaren CVT olarak çalışıyor. Sakin kullanımlarda çok sessiz ve pürüzsüz. 60-80 km gibi sabit şehir içi hızlarda 1100-1500 devirde gidiyor araba ve motor sesini duymuyorsunuz, motor da yorulmuyor. Dip gaz yaptığınızda ise en verimli olduğu 6bin devir civarına sabitliyor kendini araba, bu da biraz gürültülü bir kullanıma yol açıyor hızlanırken. Eğer performans odaklı sürüş seviyorsanız Megane 1.3 benzin edc şanzıman daha uygun olabilir size.

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Merhaba cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum, otomatik viteste aradığım özellik pürüzsüz ve sarsıntısız çalışmasıdır şu an aktif olarak 1.3 TCE EDC Duster 150 Beygir araç kullanmaktayım ve maalesef yarı otomatik şanzımanların çalışma prensibi hoşuma gitmiyor resmen kendi kafasına göre çalışıyor yarı otomatikler bir bakıyorsun çok güzel pürüzsüz bir bakıyorsun kafası karışıyor, yoğun trafikte vites küçültürken sarsıntı olması sıfır araçta dahi kaçınılmaz gibi bir şey, Ankara'da bulunan Cihan isimli bayi hariç tüm Renault bayilerine gittim hiç birinde Megane yok ve adamlar kaparo alıp sıraya bile yazmaya tenezzül etmiyorlar.


    Şimdiye kadar uzun süreli kullandığım otomatik ve yarı otomatik şanzımanlı araçlar;


    Honda City 2006 Model 55.000 Km.

    Seat Leon DSG 2015 35.000 Km.

    Dacia Duster EDC 7000 Km.


    Bu üçü arasından şanzımanı bana hitap eden beğendiğim daha sezgisel ve pürüzsüz çalışan Honda City oldu.


    Şu Corolla yere yakın olmasa hiç bir şekilde sıraya falan yazılıp alacağımda maalesef şehir içinde bile altı yere sürtecek endişesi ile araç kullanmak fikri beni rahatsız ediyor.





  • hakim bey kullanıcısına yanıt

    Sakarya da itimat oto var düzenli.giderim on numara hizmet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HyperV H kullanıcısına yanıt

    Alırken ben de yere çok sürter mi diye endişe ediyordum ama beklediğim kadar kötü değil açıkçası. Kırsalda araç kullanacaksanız konu değişir tabi. Alternatif olarak Yaris Cross düşünebilirsiniz.

  • Halilowich kullanıcısına yanıt
    Ben de sırf 2022 model 1.5 motor diye 2020 Corolla bakıyorum. 1.6 aynı motor gelseydi gidip bayiiden alacaktım. Toyota maliyeti düşürmek için hata yaptı bana göre. 3 silindir 1.5 bu kasaya olmamalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theKing_90_03 -- 1 Eylül 2022; 10:23:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende eski 1.6 kullanıcısıyım ama 1.5 kullandıktan sonra ön yargılarım tamamen gitti. Yeni şanzıman ile birlikte çok güzel çalışıyor yeni motor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben aynı zamanda 1.6 CVT şanzımanlı 2014 Auris sahibiydim. Bahsettiğiniz 2020 corolla ile aynı motor şanzıman kombinasyonu. Açıkçası ben konfor ve performans olarak çok bir fark hissetmedim. 3 silindirli olması sebebiyle titreşimli çalışma da yok, gayet sarsıntısız. Hatta diğer aracım olan 3 silindir. 1.2 benzinli turbo peugeot aracım çok daha sarsıntılı çalışıyor.


    Toyotalardaki bu 1.5 motor Amerika'daki 2 litre 4 silindirli 165 beygirlik motorun 1 silindir alınmış hali. Dolayısıyla silindir başına düşen hacim 0.5 litre ve çok daha uzun ömürlü daha düşük hacimli motorlara göre. Bence çok önyargılı yaklaşmayın. Ayrıca tüketim 1-1.5 litre daha düşük.


    Ayrıca bahsetmemek olmaz, yeni CVT şanzıman çok çok çok başarılı ve güzel. Manuele alınca aynı DSG gibi çok hızlı tepki veriyor. İlk vitesinin tork konvertörlü klasik bir şanzıman gibi çalışması da ilk kalkışları 1.6 motora göre daha canlı yapıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 2 Eylül 2022; 9:1:41 >




  • Halilowich kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Muhakkak iyidir. Sonuçta yrni bi şanzıman elbet fark olacaktır. Ancak iki husus önemli. Birincisi LPG taktırmayı da düşünüyorum. Eski aracım 1.4 turbo Astra benzinliydi. Yakıt konusunda dertliydim. 1.5 motor da LPG direkt enjeksiyonluymuş. Benzinde veriyormuş motora. Maliyeti de biraz daha pahalıymış araştırmalarıma göre. İkincisi 2022 Passion paket fiyat olarak aşacak beni. Eski aracımda severek kullandığım donanımlar Passion X de var. O yönden de bana cazip geliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir hafta önce 2022 1.5 flame x aldım. Aracı çok beğendim. Çok fazla yakmıyor. Şehirler arası ortalama 5.3 şehir içi 7.5 civarı yakıyor. Adana ya giderken tekir rampasında sport moduna aldım hiç zorlanmadan kasmadan çıktı. Fakat Ani hızlanmalarda çok çabuk hızlanmıyor. Flame x paket donanım bakımından çok yeterli. Alacaklara tavsiye ederim aracı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • direk enjeksiyonlularda lpg hem sıkıntılı hem çok pahalı hem benzin de tükettiği için tasarruf az, şahsen di lpg taktırmazdım, bende 2018 1.6 lpg li var 4 yıldır kullanıyorum, motor lpg ye uyumlu ama pek performanslı değil söyleyeyim, benzinde de aynı bu arada, performanslı bir arabadan inerseniz biraz tuhaf gelebilir, bayiden ilk çıkardığımda bi hayal kırıklığı yaşamıştım, lan bu araba niye gitmiyor dedim, sonra alışıyor insan, şimdi normal geliyor :) ayrıca yeni kasayı bilmem de bu eski kasanın altı çok alçak her yere sürtüyor, kasislerde cart sesi duyacam diye içim daralıyor, iyi kötü biniyoruz işte 2018 de bayiden 80bine almıştım hey gidi günler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 2 Eylül 2022; 14:1:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    2020 1.6 istiyorum hocam ben bu yüzden. Yakıt fiyatları bu durumdayken benzinli de bilemiyorum zaten. Performans doyduk artık 1.4 150 HP de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kimse ayranım ekşi demeyeceği için çoğunluk 1.6'ları övmüş, 1.5'leri yermiş. 0-100 her şey değildir, arada hepi topu 9 beygir ve 7nm tork var. Ara hızlanmalarda da zaten 0-100'deki gibi farklar yok.

    1.5 direkt enjeksiyonlu, az yakar, LPG de takılabilir (BRCnin özel ürettiği kitler var 1000 kilometrede 1.5 litre benzin tükettiğini iddia ediyorlar). 1.6 belki biraz daha iyi gider ama yakar da. Bu arada 1.5teki şanzıman 1.6dakinden çok farklı.


    Toyota maliyetten kısmak için değil emisyon değerlerini düşürmek için yanma verimi çok yüksek olan bir motor üretti. 1.6 Valvematic motor 2009dan beri piyasada, artık yenileme zamanıydı ve yenilendi.

  • 
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.