Şimdi Ara

Toyota Avensis neden tutulmuyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
11.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Manuel arabaya kimse bu parayi vermez
  • Toyota sanırım Avensis müşterisini Lexus'a yönlendirmeye çalışıyor...Yoksa Lexus tasarımcıları adam akıllı bir Avensis tasarlarlardı...
  • Avensis üretimi yakında bitecek. Verso ve yaris yeni tasarıma geçecek. Corolla büyük değişimle yenilenmiş corolla olacak. Şimdilik içeriden bilgi bu kadar 2019-2020 toyotanın atak yılları olacak.
  • özkonak50 kullanıcısına yanıt
    3bin devir 186 km/h?



    Hadi 180 geçtim 6 sıda var.



    Biraz fazla değil mi.
  • Bence benzinli ve dizel motorlar iyice ölüp yerine elektrik/hidrojen her neyse gelene kadar Japon araçları Türkiye'de ve Avrupa'da pek varlık gösteremezler. 80'ler ve 90'lar altın yıllarıydı. 1998-99 Avensisi hatırlıyorum. Tvde reklamını zevkle izlerdim. Tasarımı harikaydı. Bence şu an bile 1998 Avensis aynı dış görünüm ile çıksa 2017'den daha çok beğenilir. 2000'li yıllarda tüm Japonlar Avrupa-Türkiye piyasasında gerilediler. Sorunsuz olduğu söyleniyor fakat her şey sorunsuzluk değil. Kaldı ki Vw, Skoda,Ford,Opel,Renault vb. araçlarını sorun çıkartsın diye üretip satmıyor. Satılmamasının nedenleri sıralanmış: :Tipi d sınıfı gibi değil. Ön taraf facia. Motor seçenekleri çağın gerisinde. Hem tasarımını düzeltmeli hem de 1.6 veya altında turbo benzinli motorlarla gelmeli. Otomatik vites konusu da ayrı tabi. Çift kavramalı veya yeni Peugeot/Opel'deki gibi otomatik vites olmalı. Sorunsuzluk da bir yere kadar. Sorun çıkmasın diye hiçbir yenilik yapılmazsa teknoloji hiç ilerlemez. Sorun çıkmasın diye karbüratörlü, abs/esp/airbagsiz araçalara mı binlsin?

    Ama Lexus modellerine ve Kuzey Amerika'daki pek çok Toyota modeline bir şey diyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t821926 -- 9 Ekim 2017; 22:29:6 >




  • Beş on yıl önce yollarda daha sık görürdüm.Zaman içinde gözden düşen bir model oldu.Demek ki halkımız memnun kalmamış.Her şey de sorunsuzluk değil ve artık bir çok markanın modelleri uzun kilometrelerce kullanılabiliyor.

    Ayrıca sadece bizde değil, yurtdışı otomobil sitelerinde de düşük puanlar alan bir otomobil.Çok da abartmamak lazım bence.

    2016 satış rakamları:

    Passat: 28.915
    Avensis: 602

    Satışları epey düşük.
  • tutulmuyor. doğru. ama 2009 t25 model avensis var bi tane, 3,5 senedir tutuyorum elimde. yaklaşık 50.000 km yol yaptım, bana göre eksi yanları:6.vites yok, ağır olduğundan 1.6 motor yeterli gelmiyor. 1 kere yolda bıraktı, o da lastik patlamasından dolayı. heralde 5-6 yıl daha elimde tutarım diye düşünüyorum. salak mıyım neyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    3bin devir 186 km/h?



    Hadi 180 geçtim 6 sıda var.



    Biraz fazla değil mi.

    Zaten aracın hantallığı biraz şanzıman yüzünden dişli oranları çok açık arac toparlayana kadar baya süre geçiyor yavaş ivmelenme sağlıyor

    Arac boş agırlıgı 1600 küsür kg 112 bg 270 tork birde uzun dişli aracı agırlaştırıyor
  • 7 sene öncesinde de çağın gerisindeydi.



    Otomatiği yoktu, 1.6 dizeli yoktu. 2.0dizeli ne kadar verimli de olsa 124hp idi. Donanım sıkıntıları daha fazlaydı. Toyota hep böyleydi :)



    Toyota vw gibi maymun olsa satışları ikiye katlar.



    1.33 auris, corollaya, Avensis 1.6 ya otomatik koysa satışları coşar. Ama uygun görmüyor, taviz vermiyorlar.
  • bizim gibi 1.6 dizel+otomatik fanatiği bir ülkeye bu kombinasyonu getirmedikçe tutulması mümkün değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t821926

    Bence benzinli ve dizel motorlar iyice ölüp yerine elektrik/hidrojen her neyse gelene kadar Japon araçları Türkiye'de ve Avrupa'da pek varlık gösteremezler. 80'ler ve 90'lar altın yıllarıydı. 1998-99 Avensisi hatırlıyorum. Tvde reklamını zevkle izlerdim. Tasarımı harikaydı. Bence şu an bile 1998 Avensis aynı dış görünüm ile çıksa 2017'den daha çok beğenilir. 2000'li yıllarda tüm Japonlar Avrupa-Türkiye piyasasında gerilediler. Sorunsuz olduğu söyleniyor fakat her şey sorunsuzluk değil. Kaldı ki Vw, Skoda,Ford,Opel,Renault vb. araçlarını sorun çıkartsın diye üretip satmıyor. Satılmamasının nedenleri sıralanmış: :Tipi d sınıfı gibi değil. Ön taraf facia. Motor seçenekleri çağın gerisinde. Hem tasarımını düzeltmeli hem de 1.6 veya altında turbo benzinli motorlarla gelmeli. Otomatik vites konusu da ayrı tabi. Çift kavramalı veya yeni Peugeot/Opel'deki gibi otomatik vites olmalı. Sorunsuzluk da bir yere kadar. Sorun çıkmasın diye hiçbir yenilik yapılmazsa teknoloji hiç ilerlemez. Sorun çıkmasın diye karbüratörlü, abs/esp/airbagsiz araçalara mı binlsin?

    Ama Lexus modellerine ve Kuzey Amerika'daki pek çok Toyota modeline bir şey diyemem.

    Valla normalde pek takılmam buralarda ama Japon araçlar için motorları çağ dışı demek, sanki biraz abes =)

    Arkadaşın benzinli 2012 Fiesta'sına bindim geçenlerde, sonra merak edip kaputu açtık.

    Araçta ateşleme bobinli değil, distribütör kutusu var. Çift egzantrik değil, değişken supap zamanlaması yok.

    Aynı durum VW'nin TSI motorları için geçerli. Bana sorarsanız standart, ekstra bir teknolojisi olmayan (değişken supap zamanlaması yok), tek egzantrikli bir motora BorgWarner marka turboyu takıp geçiyor. Şimdi bu araçta turbo olduğu için çağa ayak uydurmuş mu oluyor? Geçen bizim usta Golf 1.2 TSI motoru topluyordu sıfırdan, araç 40.000 km. var yok. Sorun; aracın her 5000 km.'de 1 litre kadar yağ yakması. Araç sahibi de ayrı bir alem; yağ çubuğunu söküp kontrol etme zahmetine girmeyince sonuç bu tabi...

    İlk aracım 2006 Almera idi, Dohc motor ve saydığım diğer özellikleri mevcut, atmosferik.

    İkinci ve şu an kullandığım araç 2011 Colt Cleartec. Start/Stop ve saydığım diğer özellikler mevcut, Mivec motor. Şehir içi 5.7-6 lt. şehir dışı ise 4-5 lt. arası yakıt tüketiyor.

    Mazda'nın Skyactiv X konsepti geliyor ve 18/1'lik sıkıştırma oranına sahipler. 2.0 CC'nin altındaki motor, 200 NM'ye yakın veya üstü bir tork sunacak ve bu motor atmosferik olacak. Neresi çağ dışı? =)

    Tamamen bilgi alış verişi amaçlı yazıyorum, sakın yanlış anlamayın. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    Ekleme: Çağ dışı dediğiniz atmosferik motorlardan biri olan 1.3 Mivec, 1.2 TSI'yı tokatlıyor. Üstün Alman teknolojisi ve çağa ayak uyduran bir motor sözde TSI, öyle değil mi? Fabrika verisine bakabilirsiniz =)

    Ekleme 2: Çağ dışı dediğimiz motorlardan biri olan Mivec, yakıt tüketimi konusunda da reelde 1.2 TSI'dan daha başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 10 Ekim 2017; 18:1:37 >




  • t821926 T kullanıcısına yanıt
    "Bence benzinli ve dizel motorlar iyice ölüp yerine elektrik/hidrojen her neyse gelene kadar Japon araçları Türkiye'de ve Avrupa'da pek varlık gösteremezler"

  • Estetik, sportif ve oturaklı bir dış tasarımı yok.
    Verimli ve sorunsuz turbo benzinli bir motoru yok. 1.6 dizel otomatiği yok.
    İnsanlar CVT Şanzımanı sevmiyor. Yeni nesil tam otomatik şanzıman yada sorunsuz çift kavrama şanzıman koyulabilir.
  • 2004 model 1.6 Avensis'i tam 11.5 yıl kullandım, tık demedi. Bence Avensis'in en iyi modeli buydu ve o dönem epey de sattı, sonra çıkan modeli ise tam hayal kırıklığı oldu ve 2018'te artık üretimi tamamen bitecek.
  • 2012 makyajlı kasasına sahibim cokda memnunum passat gibi her sokak basında görmemek beni mutlu ediyor tutmasın böyle iyidir
  • Fotoğraflara bakarken canım sıkıldı sebebini ancak böyle iyi anlatabilirim sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    "Bence benzinli ve dizel motorlar iyice ölüp yerine elektrik/hidrojen her neyse gelene kadar Japon araçları Türkiye'de ve Avrupa'da pek varlık gösteremezler"









    Aşırı talihsiz bir yorum. Hele hele Japon araçların motorları için çağ dışı demek =) Vallahi neresinden düzelteceğimi bilemedim...

    Dizel zaten yasaklandı, tarih belli. Ama benzinli araçların önü açık, hatta salt elektrikli araçlar şu an ütopya. Gelecek hibrit motorlu araçlarda.

    Bugün Mazda bile "ben Skyactiv X ile elektrikli araçlardan bile daha az zararlı gaz salınımı sağlayacağım" diyorsa (batarya üretimleri öyle çok masum değil, termik santraller atmosferi mahvediyor, batarya üretimi esnasında salınan gaz da hesaba katılıyor) benzinli araçların önünde uzun yıllar var.

    Dizel hastaları düşünsün gerisini...




  • 2012 model boyasız kazasız 28 binde avensisi 2 ay önce zar zor 59 bine sattık elegant extra modeli idi. Bu fiyata c sınıfı araba satiyorlar. Tutulmasının sebebide atmosferik olması,reklam yapılmaması ve d segmenti olduğu için parçalarının pahalı olmasi gosterilebilir.
  • Avrupa piyasasında güncel satışlar benim yorumumu destekliyor. Avrupalılar öncelikle kendi araçlarına biniyorlar. Toyota, Honda, Mazda satışları Avrupalıların gerisinde. Nissan Renault'un dizelleri sayesinde biraz satıyor. Yorumumdaki amaç Japonların motor seçeneklerinin Avrupalıların beklentilerine hitap etmediğini anlatmaktı. Hadi dizeller ölüyor. Peki 2 litre altındaki turbo benzinliler ne olacak. 3 silindirli turbo benzinlileri bir kenara bırakalım. Onlar yeni yeni geliştiriliyor. Vv fanı ve motor uzmanı değilim ama 1.4 TSI motorun her türlü atmosferik 1.6 Toyota ve Honda motorlarından iyi olduğunu düşünüyorum. Atmosferik motorların dezavantajları daha önce yazılmıştı forumda. Ayrıca şöyle bir mantık yürütüyorum: Düşük hacimli turbo motorlar dayanıksız ve riskliyse neden Avrupalı üreticiler ısrarla bu motorları üretiyorlar? sağlam ve garantili atmosferikler varken bu riske girmelerinin nedeni ne olabilir? Toyota Avensise Bmwden aldığı 1.6 turbo dizeli neden koyuyor? Belki çok güleceksiniz ama atmosferikleri tuşlu cep telefonlarına, turbo motorları ise dokunmatik ekranlı telefonlara benzetiyorum. Tuşlu telefonlar daha sağlam fakat ne kadar modern? Kaldı ki elektrikli, alternatif yakıtlı motorlar konusunda Japonların birikimlerini eleştirmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t821926 -- 6 Kasım 2017; 0:24:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: t821926

    Avrupa piyasasında güncel satışlar benim yorumumu destekliyor. Avrupalılar öncelikle kendi araçlarına biniyorlar. Toyota, Honda, Mazda satışları Avrupalıların gerisinde. Nissan Renault'un dizelleri sayesinde biraz satıyor. Yorumumdaki amaç Japonların motor seçeneklerinin Avrupalıların beklentilerine hitap etmediğini anlatmaktı. Hadi dizeller ölüyor. Peki 2 litre altındaki turbo benzinliler ne olacak. 3 silindirli turbo benzinlileri bir kenara bırakalım. Onlar yeni yeni geliştiriliyor. Vv fanı ve motor uzmanı değilim ama 1.4 TSI motorun her türlü atmosferik 1.6 Toyota ve Honda motorlarından iyi olduğunu düşünüyorum. Atmosferik motorların dezavantajları daha önce yazılmıştı forumda. Ayrıca şöyle bir mantık yürütüyorum: Düşük hacimli turbo motorlar dayanıksız ve riskliyse neden Avrupalı üreticiler ısrarla bu motorları üretiyorlar? sağlam ve garantili atmosferikler varken bu riske girmelerinin nedeni ne olabilir? Toyota Avensise Bmwden aldığı 1.6 turbo dizeli neden koyuyor? Belki çok güleceksiniz ama atmosferikleri tuşlu cep telefonlarına, turbo motorları ise dokunmatik ekranlı telefonlara benzetiyorum. Tuşlu telefonlar daha sağlam fakat ne kadar modern? Kaldı ki elektrikli, alternatif yakıtlı motorlar konusunda Japonların birikimlerini eleştirmiyorum.



    Modern benzetmesi biraz saçma olmuş.

    Aşağıdaki iki motorun arasında herhangi bir vergi farkı olmasaydı hangisini tercih ederdiniz?

    Mazda skyactive 2.0 120hp(evet, sadece 120hp), 210nm, 0 - 100 hızlanma, 8.8 saniye, tüketim 5.1litre.

    Mazda tsi motor 1.4 125hp, 200nm, 0 - 100 9.1 saniye, tüketim 5.2 litre.

    Ayrıca sizce hangi motor daha modern?

    Avrupa genelinde satışların yarısı dizel araçlar. Benzinlilerin de yarıdan fazlası atmosferik motordur. En çok satan araçlar küçük araçlar ve atmosferik motor kullanımı fazla.

    Bir diğer yanlışınız da tutulmaması demeniz olmuş. Mesela toyota nissandan daha fazla satıyor avrupa genelinde.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.