Şimdi Ara

TouchWiz arayüzüne Vulkan desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TouchWiz arayüzüne Vulkan desteği


    Yıllardır Samsung telefonlarında özellikle TouchWiz arayüzünün hantallığı eleştiri konusu olmuştur. Firma, uzun çalışmalar sonucunda kullanıcı arayüzü üzerinde önemli optimizasyonlar yaptı ve daha hafif bir hale getirdi. Eskisinden çok daha hızlı çalışan TouchWiz arayüzü, şimdi önemli bir desteğe daha kavuşuyor.


     


    Khronos Grubu’nun yakın zamanda duyurusunu yaptığı Vulkan teknolojisi, bilindiği gibi grafik birimlerine doğrudan erişim sağlayarak, geliştiricilerin daha etkili ve verimli yazılımlar ortaya çıkarmasını sağlıyor. Vulkan ilk etapta oyun odaklı bir teknoloji olarak benimsenmişti ancak standart yazılım tarafında da işe yarayacak.


     


    SDC 2016 konferansında bir duyuru yapan Samsung, emektar TouchWiz arayüzünü Vulkan desteği ile güçlendireceğini açıkladı. Vulkan desteği ile birlikte, TouchWiz arayüzü hem performans açısından gelişecek hem de enerji tasarrufu sağlayacak.


     


    Ayrıca Bkz.Rafadan Tayfa artık mobilde

    Firmanın yaptığı testlere göre, Vulkan destekli prototip TouchWiz arayüzü sayfa kaydırma gibi işlemlerde Open GL ES standardına göre yüzde 6.4 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca uygulama menüsünün açılışında da yüzde 5.76 daha fazla enerji tasarrufu söz konusu. Bunlar hali hazırda prototip değerler. Nihai sürümde bu değerler biraz daha gelişecektir.


     


    Yüzde 6 enerji tasarrufu küçük bir rakam gibi görünse de, 3600mAH kapasiteli bataryaya uygulandığında, yaklaşık olarak 40 dakikalık bir kullanım süresi artışı elde ediliyor. Bunun daha da gelişeceği düşünüldüğünde, gerçekten önemli bir rakam.


     


    Google da, Android N önizleme sürümlerine işletim sistemi seviyesinde Vulkan desteğini eklemişti. Bu bakımdan Android ekosisteminin yakın geleceğinde Vulkan temelinde çalışan arayüzlere ve uygulamalara daha sık rastlayacağız gibi görünüyor. 


     







  • Anca toparlar heralde. Arayüze özel işlemci falan koysun :D

  • Çok iyi. Özellikle TouchWiz için. Yine de pil teknolojisinde pek bir gelişme yok.

  • Samsung çöp uygulamalarını kaldırsın arayüz fişek gibi olur.

  • Yorumsuz...

  • Artık nasıl yavaş bi arayüz varsa :D

  • Yanıltıcı haber. Yüzde 5-6 toplamda elde edilen avantaj gibi yazmışsınız.
    Arayüzün harcadığı enerjide %5-6 fark, sistem genelinde düşünürseniz %1'in bile çok altında olacaktır. Tabii tek yapılan şey durmadan arayüz ve launcher ile oynamak değilse. Scrolling and opening apps ibaresine dikkat. Abartılı olmuş, Vulkan geliştiricileri söylemiş sanırım örnek kısmını da yanıltıcı vermişler bilerek haber/reklam amaçlı, gerçek hayat koşulları değil. Güya "kendi"" testlerine göre..

    "The Vulkan-powered launcher performs normal tasks like scrolling pages and opening the app drawer with a 6% savings in power compared to the current version that uses GL ES."

  • adamlarin arayuzunu akici calistirabilmek icin oyunlarin grafiklerini optimize etmek amaciyla kullanilan api kullanilmasina gerek kaliyorsa burada durup bir dusunmek lazim

  • android de 10 gb.lık ram olsun ram kullanımına bakınca ya 1gb. lık yada 2 gb.lık boş yer olur. ilk önce ram kontrölü saylayan ona göre bi yazılımı geliştirsinler. o zaman android, android olur.

  • 10 yıldır aynı haber Samsung tw hızlanacak hafiflicek diye ama yok aynı yani bence kötü imaj için Samsung önce adını sonra tüm arayüz değiştirsin

  • Pil tuketimi azalacak denmis. Yine tw kasıyor diyenler üşüşmüş. Böyle arayüz hiçbir telefonda yok. Bu kadar özelleştirme, görsel güzellik ile şu anda sorunsuz. Kullanan bilir. Kullanmayan sallar tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Touchwiz şu ana kadar kullandığım en güzel arayüz. Şu an Lenovomdan çok memnunum ama tw'nin tadı ayrıydı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: casper1981

    10 yıldır aynı haber Samsung tw hızlanacak hafiflicek diye ama yok aynı yani bence kötü imaj için Samsung önce adını sonra tüm arayüz değiştirsin


    S6 ile hızlandı zaten

  • TW kendi çapınca hızlanıyor!

    O hızlanıyorsa diğerleri yıllardır uçuyor zaten! :D

    Ayrıca şunu da unutmamak gerekir; Vulkan API daha hızlı çalıştıracak diye açıklama yapılıyorsa kendileri de TW'in diğer arayüzleri baz alarak iyileşmesi gerektiğini kabul ediyor demektir!

  • S6 ve S7'de nasıl bilmiyorum ama S5'deki TW bana çok hantal geliyor. Her zaman olmuyor ama arada bir teklediği hantallaştığı oluyor. Samsung her şeyi çözdü bir TW'i çözemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    S6 ve S7de nasıl bilmiyorum ama S5deki TW bana çok hantal geliyor. Her zaman olmuyor ama arada bir teklediği hantallaştığı oluyor. Samsung her şeyi çözdü bir TWi çözemedi.


    Samsung s6 ile o sorunu aştı

  • Önceden de ART gelecek telefonlar %30-40 hızlanacak dediler, sonra 64Bit lafları döndü. Gördük ne kadar artış yaşandığını. Şimdi de vulkan çıktı. Bakalım vulkan balonu ne zaman patlayacak.

  • S4, şu, Note 4 ve S6 da kullandım evet siye nazaran hızlandı ama içinde gene gereksiz bir sürü uygulama ve aşırı ram kullanımı vardı kendi çapında hızlandı ama rakip arayüzler kadar stabil değil ve zaman geçtikçe yavaşlar arada donma olur Samsung özellik çok arayüz de ama akicilik az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline bir S4 al ve rakip htc m7 S4 kanser olursun m7 hala akıcı çalışır bu s5 z2 m8 içinde geçerli s5 kanser eder z2 m8 gayet akıcı Samsung zaman geçtikçe yavaslayip kasıyor belkide pazarlama taktiği dır yenisi alınsın diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rorschach_

    Pil tuketimi azalacak denmis. Yine tw kasıyor diyenler üşüşmüş. Böyle arayüz hiçbir telefonda yok. Bu kadar özelleştirme, görsel güzellik ile şu anda sorunsuz. Kullanan bilir. Kullanmayan sallar tutar.

    Arkadaşımda J7 var. Bir güncellemeyle telefonuna tema özelliği mi ne geldi. Cidden süper bildirim paneli vs. herşeyi değiştirebiliyor. Benim bunu yapmam için root atmam gerekiyor ama adam tek tıkla istediğini yapıyor. Gerçekten süper arayüzü var ama ağır. Bazen takılmalar oluyor telefonunda. Benim 4G daha akıcı.
    Diğer Samsung telefonları bilemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.