Şimdi Ara

Totskoye Nükleer Tatbikatı: Kendi askerlerinizin üzerine nasıl atom bombası atarsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 14 Eylül 1954’te tarihin en trajik askeri tatbikatlarından biri gerçekleşti. Tarihe Totskoye Nükleer Tatbikatı olarak geçecek olan bu olayda Sovyet otoriteleri, Totskoye askeri eğitim sahasında nükleer silah denemesi yaptıktan birkaç saat sonra, patlamanın merkez üssünde, binlerce askerin girmesi emrini verdi. Hem askeri hem de yerel siviller, komünist otoritelerce yardım alma şansı olmadan korkunç radyasyon hastalıklarının kurbanı oldular.

    Tatbikatlara yaklaşık 45.000 kişi, 600 tank, 500 top, 320 uçak ve 6.000 araç daha katılacaktı. Totskoye tatbikatına katılmak için askerler dikkatlice seçildi ve yeni silahların testine katılımlarını gizli tutmak zorunda kaldılar. Ödül olarak üç aylık maaş almaları teklif edildi.

    Sovyet komutanları, tatbikat alanının mümkün olduğu kadar batı Almanya’nın ormanlık alanlarını simüle etmesini istedi. Daha önce Kazakistan ovalarında da nükleer testler yapılmıştı, ancak bu kez 18. yüzyılda eğitim alanı olarak kullanılan Totskoye köyü etrafındaki alan seçildi.

    Sovyet liderleri – Georgy Zhukov (tatbikatın başlatıcısı), Mareşal Konstantin Rokossovsky, Aleksandr Vasilevski ve İvan Konev tarafından sığınaklarında saklanırken bütün olayları izliyorlardı.

    14 Eylül 1954’te Totskoye civarında saatte 70 km hızını aşan kuvvetli bir rüzgar vardı. Sabah saat 9: 33’te, Tu-4 bombacısı “Tatyana” isimli atom bombasını eğitim sahasına 8000 m yükseklikten bıraktı. Bomba 45 saniyelik uçuştan sonra, yerden 350 m yüksekte patladı. Patlamadan 5 dakika sonra, saldırı yapılan bölgeye topçu ateşi başladı. Totskoye’ye atılan bomba 40 kilotonluk (9 yıl önce Hiroşima’da Amerikalılar tarafından Hiroşima’da kullanılan “Little Boy” bombasının 2 katı) bir güce sahipti.

    Kaynak: Totskoye nükleer tatbikatı







  • 2 füze sallar bahane yaratır girerizci tayfayı hatırlattı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.