Şimdi Ara

TOSHİBA P300-26L - DONMA SORUNU YAŞAYANLAR??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar umarım Bios Update gibi basit çözümlerle donma, kitlenme şeklinde tabir ettiğiniz sorunlar çözülüyordur... Ancak kanımca elinizdeki makineyi en iyi test etme yöntemi de oyunlardır.Çünkü bildiğiniz gibi işlemciyi en çok yoran uygulamalar yüksek grafikli oyunlardır..Mesela Crysis, GTA 4 ....vs .Bunlarla test etseniz çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum.. Bir de merak ettiğim, ben de kışın o bilgisayarı almayı düşündüğüm için (tabi bütün sorunları halledebilirseniz, oyunlarda da kitlenmiyorsa) fanlardan ço ksıcak hava üflüyor mu? Örneğin bende P300d-10V var, yukarıdaki msglarımda ayrıntılı yazmıştım sorunlarını, hatta bütün seri sorunlu , henüz bu modele sahip olup da kapanmadan oyun oynayan duymadım... Ancak oyunlar dışında normal windowsta bile fanlardan birçok bilgisayara göre sıcak hava üflüyor.Herhangi bir uygulama açınca artıyro, youtube'dan video film izlerken daha da artıyor... Oyuna girince zaten 20 dk sonra kapanıyor... Toshiba'nın Kozyatağındaki servisi AMD işlemci sıvılarının değiştirileceğini sorunun çözüleceğini söylüyor. Sorun tamamen AMD işlemcinin laptoplardaki ısınma sorunundan kaynaklanıyormuş.. Bana pek mantıklı gelmiyordu ama hakikaten bilgisayar ısınıp kapandığında elimi kasanın altındaki işlemcinin üzerine koyduğumda resmen elimi yakıyor...Ölçmedim ama CPU sıcaklığı 90 C'yi buluyor diyorlar...Sizde de , yani P300-26L modelinde sıcak hava üfleme, ısınma gibi sorunlar var mı? Paylaşırsanız memnun olurum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizka -- 10 Ekim 2009; 20:11:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizka

    Arkadaşlar umarım Bios Update gibi basit çözümlerle donma, kitlenme şeklinde tabir ettiğiniz sorunlar çözülüyordur... Ancak kanımca elinizdeki makineyi en iyi test etme yöntemi de oyunlardır.Çünkü bildiğiniz gibi işlemciyi en çok yoran uygulamalar yüksek grafikli oyunlardır..Mesela Crysis, GTA 4 ....vs .Bunlarla test etseniz çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum.. Bir de merak ettiğim, ben de kışın o bilgisayarı almayı düşündüğüm için (tabi bütün sorunları halledebilirseniz, oyunlarda da kitlenmiyorsa) fanlardan ço ksıcak hava üflüyor mu? Örneğin bende P300d-10V var, yukarıdaki msglarımda ayrıntılı yazmıştım sorunlarını, hatta bütün seri sorunlu , henüz bu modele sahip olup da kapanmadan oyun oynayan duymadım... Ancak oyunlar dışında normal windowsta bile fanlardan birçok bilgisayara göre sıcak hava üflüyor.Herhangi bir uygulama açınca artıyro, youtube'dan video film izlerken daha da artıyor... Oyuna girince zaten 20 dk sonra kapanıyor... Toshiba'nın Kozyatağındaki servisi AMD işlemci sıvılarının değiştirileceğini sorunun çözüleceğini söylüyor. Sorun tamamen AMD işlemcinin laptoplardaki ısınma sorunundan kaynaklanmıyormuş.. Bana pek mantıklı gelmiyordu ama hakikaten bilgisayar ısınıp kapandığında elimi kasanın altındaki işlemcinin üzerine koyduğumda resmen elimi yakıyor...Ölçmedim ama CPU sıcaklığı 90 C'yi buluyor diyorlar...Sizde de , yani P300-26L modelinde sıcak hava üfleme, ısınma gibi sorunlar var mı? Paylaşırsanız memnun olurum...



    denizkaya şu an ALLAH başka sorun vermesin sorun çözülmüştür. Sorunu çözen Toshiba TNB değil kullanıcılardır. Sorun servisin belirttiği gibi bios update değil, 16.01.2009 tarihli sound driver yazılımıdır. Çözüm açıklanmıştır. Diğer açtığımkonuda. O yüzden asavas arkadaşımdan ricam bu konuyu kapatmasıdır. Çünkü artık donma sorunu yaşayan kalmamıştır.




  • evet bencede konu kapatılsın

    donma sorunu falan kalmadı.

    umarım başka sorunlar çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkbluehome

    evet bencede konu kapatılsın

    donma sorunu falan kalmadı.

    umarım başka sorunlar çıkmaz.


    Bu konunun nasıl kapatılacağını bilmiyorum. Nasıl kapatılıyorsa kapatalım arkadaşalar. Öbür açtığım ana başlıktan devam ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asavas -- 10 Ekim 2009; 20:21:32 >
  • evet arkadaslar donma sorunu sound driver dan daha oncede belirttigim gibi

    1- sound card driver
    2- bios update idi..

    bu tarz sorunlari genelde hep sound driverdan yasamistim cunku.. neyse bu arada denizka nin sorularina yanit vereyim..

    bilgisayari normal kullandiginizda youtubeden video izlemek gibi veya oyun haric kullanimlarda diyeyim cok cok az ilik bir hava ufluyor.. GTA IV, call of duty gibi oyunlarda hizi rpm si artiyor ve sicak hava ufluyor ama 4 saat filan oynadim gta IV hic kitlenmedi ara ara hafif kasiyor kalabalik yerlerde fps dusuyor oda makinadan degil gta nin makinalari cok kasmasindan cunku gta kasmiyor diyen vatandas yok..


    bu donma sorunun sound driverdan oldugunu tam olarak anlamam yani kesin bi cozume kavusturmam suna dayaniyordu gerci arkadaslar cozmuslerde..

    ses driverini yukledikten sonra ya sorunlu olacak yani unlem isareti gorunecek ya da ses kartini hic yuklemicez.. bende ses karti yuklu deildi bi ara gitmis kendi kendine ses kartini bir yukledim basladi takilmaya youtube de bile takildi..

    neyse su anda win 7 yuklemekteyim zaten 2 makinaya kurdum 3. de kismetse benimki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tata -- 11 Ekim 2009; 14:18:01 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.