Şimdi Ara

TOSHİBA P300-26L - DONMA SORUNU YAŞAYANLAR??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • darkblue XP yi yüklemeden önce bios ayarlarını nasıl yaptın...? disablemi yaptın naptın.
  • :) mikrofon girisi ile karistirmadim tabi ki de ;) onu da denedim ama.. yazilimsaldir insallah simdi zaten windowsu silip tekrar kurucam vista ultimate ile denicem bir de makinayi deneyen olmadi henuz herhalde..
  • arkadaslar kulaklik sorunu cozdum .. ses yapilandirma ayarlarindan kulakligi varsayilan yap! demek gerekiyomus boyle sacma sey gormedim taktiginda otomatik gormeli bence ki diger toshibalarda oyle p300 ve a300 daha once kullandim takinca gecerdi ses hemen kulakliga sizde nasil arkadaslar bu ayar..
  • Arkadaşlar biraz önce Bilgisayarımın son durumu ne diye Toshiba servisini aradım. Baktılar bi teste sokulduğunu testin bu sabaha kadar devam edeceğini, yarın sabah sonuçtan bilgi alabileceğimi söylediler. Bakalım İnş. yarın hayırlı haberi alırım.
  • Servisle simdi konustum. Anakartın,ekran kartının, biosun, antivirusun vb. bütün testlerinin yapıldıgını hepsininde sorunsuz normal cıktıgını soylediler. Test yapılmayan sadece harddisk ve ram in kaldıgını, onların testlerininde su anda yapmakta oldugunu, bu aksama bitecegini söylediler. Aksam saat 6 ya doğru yine arayacagım, bakalım insallah sorun giderilebilecek basit bir sorun çıkar.
  • bakalım bekliyoruz
    ben şu an xp kurdum kullanıyorum
    ama genede sevise göndere bilirim
    no matter whatt garranty den yararlana bilmek için 5 günüm daha var.
    bakalım sorun nereden kaynaklanıyormuş
  • ben de windows 7 yi indiriyorum pek bi fark olacağını sanmıyorum ama onu da deneyim, asavas senden gelecek habere göre gold a götürüp A500-132 modeline geçecem
  • arkadaslar bence bu takilma olayini fazla buyutmeyin yakinda cozulur.. eskiden de bilgisayar toplarken bazi kasalarimda boyle takilmalar olurdu ve sorunlu olduklarini dusunurdum fakat, anakart ve ramlarin kit olarak calisip calismamasiyla alakaliydi onlar veya ses kartinin driverindan kaynakliydi en kotu ihtimalle anakartin inf driverlerinden(biosta bi secenek vardi disable edince ram ve anakarti bagimsiz kiliyordu simdi hatirlayamadim), bu sekilde cozuyodum bu sorunu su an da uzerinde calismaktayim.. su an bende 2 gunde 1 kere takildi ve devamli makina ile ugrasiyorum oyun kur, program kur kopyala filan.. kasabildigim kadar kasiyorum makinayi..

    ve demek istedigim hepimizin basina geldi bu ve seride komple uretim hatasi gibi biseyin olmasi soz konusu deil bence simdiye kadar duymadim en azindan boyle bisi.. xp de takilmio diyen arkadaslara guvenerekten ben sahsen denemedim henuz fakat DONANIMSAL bir sorun olmadigini gosterir.. toshiba servisine filan vermek istemiyorum cunku onlar da benim gibi parcalari tek tek test edecekler ben tum parcalari test ettim sadece bizim ramlar 4gb ben 3.1 gb kadarini test edebildim cunku 32 bit isletim sistemi oldugundan.. geri kalan kisminda da bi sorun oldugunu dusunmuyorum.. ve arkadaslar bazen aygit yoneticisine giriyorum ses kartinin oldugu bolumda unlem isareti oluyor ama her zaman deil kafasiana gore ses karti driverini henuz oturtamadim siz de bir inceleyin boyle bi unlem isareti alan varsa tekrar yuklenebilir driver ama ben yukledim duzelmedi. vista 32 bit icin 2 tane sound driver var sitesinde zaten tempro dan da uyarisini almissinizdir ama onu yuklemelimiyiz yuklememeli mi orda emin deilim..

    ve bi arkadas sesli konusmada sesinin karsiya gitmedigini soylemisti mikrofon mu bozuk acaba filan die bende denedim bende de ses gitmiyo karsiya tum sorunlar ses driveri ile alakali ve bende mesela muzik calarken kulakligi taktigim zaman sesi kesmiyor direk kesmeli normalde sesi bi ayar yaptiktan sonra kesiyor ses yapilandirmadan bu gibi karisiklikliklari bi driver hatasina bagliyorum planladigim tum testleri ve denemeleri bitirdikten sonra vista ultimate ve win 7 ile denicem driverleri farkli olabilir ve sorun ortadan kalkabilir die..

    ama almis oldugumuz laptopun bios guncelleme tarihi toshiba nin sitesindekinden daha yeni nasil oldu bunu anlamadim ama.. 1-2 haftaya kalmaz cikar die umuyorum. daha once de boyle bir sorunla karsilastigim icin acikcasi ben rahatim ve gonul rahatliyigla bilgisayari kullaniyorum sadece bekliyorum ve arastiriyorum..

    benim suphelendigim

    1-sound driver
    2-bios update gerekliligi
    3-wireless veya lan driver

    bildiklerimi ve dusuncelerimi paylasmak istedim cok bilmislik gibi bisey yapmaya niyetim yok arkadaslar herkese kolay gelsin.. herkesin karari kendisi icin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tata -- 4 Ekim 2009; 1:14:15 >




  • arkadaslar ses kartini kaldirip tekrar kuruyorum ve hersey normal ses cikio dogru yuklendi algilandi dio fakat bu failure neyin nesi anlamadim sonunda onu dio siz boyle biseyle karsilastiniz mi? yani demek ki eksik bisiyler var kuramio aslinda basariz dio en sonunda anlamadim gitti..

     TOSHİBA P300-26L - DONMA SORUNU YAŞAYANLAR???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tata -- 4 Ekim 2009; 1:35:33 >
  • Arkadaşlar merhaba.. Problemlerinizi okudum.. Bu modelin sahibi olmamakla beraber sizin kadar ben de üzgünüm. Sebeplerini anlatacağım.. Ayrıca, çok da basit olmayan hatta ciddi bir sorunla karşı karşıyayız.. Tahmin ediyorum ki içinizden birçok kişi birkaç aya kalmadan bu modeli elden çıkarmaya bakıcak...

    Benim hikayem Aralık 2008'e dayanıyor..İlk defa masaüstünden laptopa geçicektim o yüzden oyun da oynayabileceğim minimum 17" bir makine arıyordum. min 17 diyorum çünkü toshiba'da 18.5" de var.. Neyse, işlemci olarak da AMD Turion 64 Bit x2 arıyordum.. Piyasadaki yüzlerce model arasından tam olarak ihtiyacımı aldığım model karşıladı, hatta direk üstüne atladım netten hiç araştırmadan çünkü kampanya vardı ve bilgisayarın fiyatı 2.700 'lerden 1800'e düşmüştü Gold Computer'da. Bilgisayarın modeli Toshiba P300d-10V .Neysei o gün makineyi Bahçelievler Gold'dan aldım.. Ve yine hatalı bilgisayar seçimlerinden birini yapmış oldum. Makineyi aldıktan 10 gün sonra açtım.. Keşke hemen açsaydım.. Kullanmaya başladıktan sonra kendi kendine açılma sorunu yaptı..Evet, şaka gibi ama makine kapattıktan sonra kendisi açılıyordu..Netten forumlara baktım, teknoloji ve bilgisayar forumlarına pek aşina değilim ama direk donanımhaber ve toshibatech çıktı.. BEnim model meğerse mimliymiş..Herkesin ortak şikayeti "ısınıp kapanma sorunu" ancak benim sorun ise tam tersine "açılma sorunu" . Neyse efendim 30 gün içinde bilgisayarı muayene ettirip ayıp tespit edilirse satıcıya gitme hakkınız var. Bedel indirimi, para iadesi, misliyle değişim talep edebilirsiniz. asavas arkadaşım, bu yüzden elini çabuk tut derim. Avukat da olduğum için tüketici hukukuna aşinayım ancak yüksek lisans tezim sebebiyle bilgisayarım o kadar lazımdı ki.. OCak başı tez taslağımı götürmem gerekti ve her gün word'de yazı yazdım.. Şimdiki aklım olsa hemen yeni dandik bi laptop alır bunu servise gönderirdim..Ha, masaüstümü çoktan elden çıkarmıştım.. Bu yüzden benim için 30 günlük süre dolmuştu arkadaşlar.. Ha, 30 günlük süreden sonra da belirli şartlarda değiştirme ve iade hakkınız var ancak bu biraz daha zor makinenin 1 yıllık süre içinde belli sayıda arıza vermesi veya aynı arızayı belli sayılarda yapması gibi koşullar var..

    Daha sonra yaz geldi, havalar ısındı benim makine kapanmaya başladı bu sefer. Bu modeli alan herkesin başına geldiği gibi kapanma sorunu yaşamaya başladım.. SErviste yptıkları tek şey amd işlemci sıvılarını değiştirmek, fanları temizlemek, bios update gibi sınırlı şeyler.. En kötü ihtimal ana kartı değiştiriyorlar ancak ciddi bir kitlenin sorunu bunlara rağmen gitmemiş.. Benim bilgisayarım henüz evden bile çıkmadı, ancak haftaya götürüyorum bakalım servise..En azından bi de geldikten sonra bakalım...

    Neyse, lafı şimdi p300-26L'ye bağlayacağım.. Arkadaşlar anladığım kadarıyla toshiba'dan P serisi makine alamayacağız... Ben p300-26L modelini yeni gördüm ve vuruldum.. Bilgisayarımı sorunsuz hale getirrip, elden çıkartıp bir an önce L26'yı almaya koyuldum..1-2 aya almayı düşünüyordum ki, gecenin bu saatinde kardeşim dedi "abi netten bi aratsana yine kazıklanma..." donanınhaberde bu sayfayı bulmamla yıkıldım.... Yahu bir bilgisayarın bir modeli toptan mı hatalı olur? SAdece d-10V modeli değil 26L de hatalı! Bu kadar insannın sorunu tesadüf değil..SErvisler de gayet iyi biliyor. Hatta kanıksamışlar.. Ancak ben şunu düşünüyordum bana servisten telefonda bilgisayarımın AMD işlemci sebebiyle sorun çıkardığını söylediler, (aslında çok sevdiğim canavar gibi bir işlemci) ben de yeni modelin INTEL P8700 işlemcili olduğunu görünce İntel'i sevmememe rağmen sevindim. Ancak bu modelde de donma sorunu varmış... Eh, ne diyeyim... Yarın Toshiba Japonya'ya uzun bir mail atacağım.. "Türkiye için üretilmiştir" adı altında dandiklikten kullanılamayan bilgisayarlar ürettikleri için... Yahu, o kadar dandik ki benim kasa üezrindeki etikette "Bizim için Toshiba'da Vönemli olan" yazıyor. Adamlar önemli yerine vönemli yazmayı başarırken, ki bunu binlerce makineye koydularsa o daha fena Toshiba'dan çok birşey beklememek lazım arkadaşlar.. 26L 'nin fiyatı da uygundu benim için ancak şu an almayı düşünemem.. Oyunlarda takılıyor diyorsunuz.. Öyleyse napalım 17" 1 GB ekran kartını?? Kendinizi ENAYİ gibi hissetmiyor musunuz?? Ben hissediyorum. Şöyle söyleyeyim, Apple ürünlerini sevmem ama kardeşimde son kasa macbook var. 13,3" . Ama canavar gibi PES oynuyor. KApanmayı ısınmayı geçin bir kere bile takılmadı, şaşıyorum. Adamalr sorunsuz makine üretiyor. Param olsa MacBook Pro 17" alırım keyfime bakarım başım ağrımaz ama o da Türkiye'de 8 küsur milyar... Bir de Sony'nin 16.5" lik güzel bir makinesi var da 3500 civarı olması lazım....

    Evet arkadaşlar umarım bu sorun çözülür ancank benim p300d-10V'Den ağzım u-yandı 26L 'Yi üfleyemem bile.. Birkaç aya ancak hepinizin bilgisayarı tamamen sorunsuz hale gelirse almayı düşünebilirim, şu an için o seride ciddi bir hata ve performansızlık var dediklerinize bakılırsa. P8700 işlemci takılır mı yahu?


    Saygılarımla...




  • denizka - yazini okudum senin yasamis oldugun gercekten ciddi bir problemmis buyuk ihtimal anakart kaynakli bisiymis o bence kendi acilip kapanma hikayeleri ondandir. ha isidan kapanmaya gelecek olursak amd islemciden kaynaklaniyor. amd islemciyi ben de cok severimm oyunlarda daha performanslidir ve bilgisayar acilislarinda filan fakat laptoptaki amd teknolojisi gercekten daha cok isiniyor yani makinanin normal hali inteldeki oyun oynuyormuscasina sicak bunu en basit nasil anlarsin laptop satan yerlere gittiginde bir amd laptopun sol alt kismina dokun ve fanin ne kadar sicak hava ufledigine bak bir de intelin farki goreceksin.. ha bu demek degil ki amd sicak ve kapanmasi normal tabi ki de deil sadece nette de arastirirsan goreceksin kapanma ve kitlenme sorunlari hep amd den..

    26l icin goruslerine gelelim acikasi ben aldigim icin pisman deilim cunku bende herhangi bir kitlenme olmadi simdiye kadar. 1 saniyelik bir donma oldu o da 4 gun gecti sadece 1 kez oldu belki de yaptim ama zaman gosterecek bunu surekli denemeler yapiyorum ben donanimsal bisey olduguna inanmiyorum tabi ki de olabilir ama kendimde bilgisayarci oldugum icin tum tectubelerimi kullanarak bu acigi kapaticam benden once tosiba bi bios update cikarmali tabi ki de :P oturup onu yazarsak aylarimizi alir.

    ben sahsen kimseye 26 l alma demem sadece aldiktan hemen 2-3 icin icinde makinayi kasabilecegi kadar kassin ve denesin takilma disinda bisi oluyosa gotursun hemen yenisiyle degistirsin tekrar denesin saglam cikana kadar tabi macere sevenlere soyluyorum sizin agziniz yanmis kolay deil bende cok arastirdim macbook lari 4 tl den asagiya yok 17" neyse arastirmalara devam.. ayrica oyunda da hic takilmadi simdiye kadar gta IV , undercover full detay 1400*900 oynuyorum.. kasmadan




  • Arkadaşlar şükür firma ile son görüşmemi yaptım biraz önce. Cizhazın sorunu en sonunda bulunmuş şükür. Cihazımı bugün gönderiyorlar, yarın alınca kontrolunuda yaparım. Cihazımızın Sorunu "BİOS UPDATE" imiş. Biosu güncellemişler ve hiçbir sorun kalmamış. Helal olsun Yukarıda "by_tata" arkadaşın şüphelendiği sorun olan bios update çıktı. Böyle bir sorun olduğunu anlamak için cihazımın her tarafını açtılar kontrol ettiler, yani benim cihaz bir kobay oldu burada ... İyiki sizde gönderen olmadı ve benden cevabı beklediniz. Şimdi sorunun ne olduğu ortaya çıktı şükür. Ona göre hep beraber tedbirimizi alırız. İnş yarın alınca kontrolu yaparım ve sonuçtanda sizi haberdar ederim.
    Sizler hemen BİOSUNUZU güncelleyin bakalım. Sonuçtanda biribirimizi haberdar edelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asavas -- 5 Ekim 2009; 9:38:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asavas

    Arkadaşlar şükür firma ile son görüşmemi yaptım biraz önce. Cizhazın sorunu en sonunda bulunmuş şükür. Cihazımı bugün gönderiyorlar, yarın alınca kontrolunuda yaparım. Cihazımızın Sorunu "BİOS UPDATE" imiş. Biosu güncellemişler ve hiçbir sorun kalmamış. Helal olsun Yukarıda "by_tata" arkadaşın şüphelendiği sorun olan bios update çıktı. Böyle bir sorun olduğunu anlamak için cihazımın her tarafını açtılar kontrol ettiler, yani benim cihaz bir kobay oldu burada ... İyiki sizde gönderen olmadı ve benden cevabı beklediniz. Şimdi sorunun ne olduğu ortaya çıktı şükür. Ona göre hep beraber tedbirimizi alırız. İnş yarın alınca kontrolu yaparım ve sonuçtanda sizi haberdar ederim.
    Sizler hemen BİOSUNUZU güncelleyin bakalım. Sonuçtanda biribirimizi haberdar edelim.

    insallah duzelmistir kardesim bende bios update denicem saol denemeleri yapınca bilgilendirirsen sevinirim




  • ben evde değilim altta verdiğim linki tıklyaın ve download edip biosu güncelleyin

    http://support.toshiba-tro.de/tools/eula/info_eng3.asp

    sonucu banada bildirin işteyim dolayısıyla test edemedim. Öğlen ilk işim biosu güncellemek.
  • xp kurdum ama ekran kartı driverini kuramıyorum uyumlu diildiye hata veriyor :S bi yardım edermisinz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

    buraya göre kurcanhttp://www.****/notebook-genel-f24/butun-notebooklar-icin-ati-ekran-karti-suruculeri-t234.html



    /www.****/ hangi site verebilirsen sevinirim bi turlu beceremedim
  • tahminlerim dogru cikti yani ben biosu daha ilk aldigim gun update edecektim fakat toshiba programlarindan baktigimda bizim makinelerdeki versiyonu daha yeni gibi duruyodu tarih olarak demek ki yapmak gerekiyomus.. bizde yapalim hemen tesekkur ederiz ilgin ve bizi dusunmen icin asavas..

    eger bu sorun boyle halloursa ki halolmus 26L nin onunde kimse duramaz su problemi bitirelim ayni konudan devam ederiz kim hangi oyunu ne derecede oynuyo nasil kasilio (fps) hangi program filan :) bu arada arkadaslar TEMPRO programini ben kaldirdim ve acilista birkac toshiba zimbirtisini kaldirdim acilis ve kapanisi hizlandi makinenin sizde kaldirin bence gelismeleri kendiniz takip edin siteden.. baska da bir ise yaramiyor zaten..

    win 7 kuran oldu mu hic bu arada ?

    bios update linkinin calismadigini gordum asagidan girebilirsiniz..

    bios update



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tata -- 5 Ekim 2009; 12:14:03 >




  • Servisi yine aradım acaba kontrol sırasında cihaza tornavida değdinizmi, cihazın içini açtınızmı diye? Cihaz daha yeni 3 haftalık cihaz inşallah açmamışsınızdır dedim. Cihazın içinin hiç açılmadığını bütün kontrollerin cd ve programlarla yapıldığını söylediler. Şükürki cihazıma alet değmemişler, sevindim.

    BİOS UPDATE yapan yokmu arkadaşlar hala, bekliyoruz...
  • Donma sorunu heralde tüm 26l kullanıcılarında var sanırım.Bende ilk günler ileride geçer diye pek takmamıştım şimdi ciddi anlamda baş belası oldu.
    Bendeki sorunun bios updatele de alakası yok çünkü bir çok kez bios update denedim.
    Mecburen servise vericem artık yapıcak bişey yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.