Şimdi Ara

Toprak hattı olmayan prizi topraklamak.(evde toprak hattı varmış.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
65.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Toprağın akım taşıma kabiliyeti nötr e göre daha zayıf. Flamanlı lambalar gerçek değerlerinde yanmayacaktır ama elektrik akacağından birtakım şeyler çalışır. Bu konu başka bi forumda da geçmişti. Faz nötr arasında yüksek güçlü bi lamba denense sonra da aplik bağlantsında denense fikir verecektir.

    Toprağa kısadevrenin nötr e göre çok daha zayıf olduğunu gözlemlemiştik daha önce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Toprağın akım taşıma kabiliyeti nötr e göre daha zayıf. Flamanlı lambalar gerçek değerlerinde yanmayacaktır ama elektrik akacağından birtakım şeyler çalışır. Bu konu başka bi forumda da geçmişti. Faz nötr arasında yüksek güçlü bi lamba denense sonra da aplik bağlantsında denense fikir verecektir.

    Toprağa kısadevrenin nötr e göre çok daha zayıf olduğunu gözlemlemiştik daha önce

    Saol hocam bilgilendirmen için. Ama bildiğim kadarıyla notr yerine toprak kullanıldıysa tasarruflu ampuller yanıyor ama akkor lambalar yanmıyormuş diye duydum. Ama daha denemedim yani apliğe akkor lamba takıcam yanmaz ise yada sigortayı attırırsa demek ki notr değilde toprak bağlamışızdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_karizma -- 15 Nisan 2016; 21:42:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz.
    Toprak hattı taşıdığı düşük akımla bazı aletleri çalıştırabilir. Mesela akkor flamanlı lambayı da elektriklendiriyordur ama akım az olduğundan lamba sadece ısınıyordur, akkor hale gelemiyordur.

    Toprak hattının özelliği de önemli. Topraklama kalitesi de akım taşıma kabiliyetini belirler.
    Bir de çin malı bi alet vardı toprak nötr faz ı belirliyordu. Ayrıca bu belirleme kriterini de forum olarak işlememiz lazım.
    Başarılar
  • evinde topraklama olmayan arkadaşlar geçici olarak nötr ile toprak hattı arasına düşük ohm yüksek watt direnç bağlayarak kaçak elektrikden kurtulabilirsiniz deneyin fikir sahibi olucaksınız mesala prize takılan bir topraklı fişin uclarını ayarlayarak nötr ile topraklama arasına direnç vb üstünde enerji harcayacak şekilde ayarlarsanız bundan kurtulursunuz ama büyük arızalardan sizi korumaz fakat telefon laptop tv vs her cihazın üzerindeki elektriği üstüne çekiyor ve harcıyor direnç yolu ile mantığı basit ve kolay geçici bi çözüm hatta cihazlar bozulmadıgı sürece koruycakdır bozulmadan önce yaparsanız kaçak elektrikden rahatlıkla kurtulursunuz özellikle sıfırlama yapanlar için ideal gibi gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinjaXTR -- 7 Ekim 2018; 1:8:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mizra

    elektrikçinin yaptıgı son derece yanlıs olan nötr ü toprak gibi bağlamaktır. Bu durum son derece sakattır. fakat çoğu bilgisiz kişi bunu böyle yaparak olayı çözdüğünü sanır fakat uzun vadede çok büyük problem olabilir.
    kesinlikle imkanın varsa bir bakır kablo ile toprağa bakır levha göm
    Tesisata veya cihaza zarar verebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukaan

    Arkadaşım elektikçinin sizin evde yaptığı şey topraklama değil SIFIRLAMA dır.Sıfırlama toprağın olmadığı yerlerde nötr hattının toprak direncine yakın bir direnç gösterdiği varsayılarak almacın nötr hattına bağlanmasıdır.Şase ye faz geldiği anda sigorta bunu hatta kısa devre olarak algılayacak ve devreyi kapatacaktır Fakat burada anlatamayacağım kadar çok dezavantajları mevcuttur.En güzeli hiç yapmamaktır.Senin yapacağın 50 cm bir bakır cubuğu toprağa iyice cakıp onun ucundan alacağın 4lük bir bakır kabloyla tesisatını topraklamaktır.Zor değil kendinde yapabilirsin.Kolay gelsin...
    Bu islemin apildugi prizeeki cihazin yanmasina sebep verebilir (ozellikle buzdolaplarinda)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    çok sağolun arkadaşlar ev apartman dairesi toprağa levha falan saplamak zor olur biraz sanırım . Demek bu benim dediğim sakat bir işmiş. Bilmiyordum öğrendim valla. Ozaman bi elektrikci çağırım mutfakdaki toprak hattından benim odama bitane hat çeksem olur mu?

    Ya da boşverin kalsın böyle şu ani gerilim öleyici fişlerden alacam ama toprak olmadıktan sonra onlarda işe yaramaz sanırım. Ya neden topraklama yapmazlar tüm fişlere anlamış değilim eskinden kimse bilmiyormuş demekki bina 15 senelik falan Neyseki kiracıyız ya
    Bina 15 sene konu olmus 15 sene etti 30. 15te sen koy = esittir nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Dogalgaz borununu da kullanabilirmiyiz notr yapmak icin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    yanıcı patlayıcı maddelerle elektrik biraradayken, iyi şeyler olmaz. tesisat borusu veya kalorifer borusunu toprakraklama için kullanmak, eski bir yöntem ama, artık iletken metal borular yerine, yalıtkan plastik boru kullanıldığı için, hükmü kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NinjaXTR

    evinde topraklama olmayan arkadaşlar geçici olarak nötr ile toprak hattı arasına düşük ohm yüksek watt direnç bağlayarak kaçak elektrikden kurtulabilirsiniz deneyin fikir sahibi olucaksınız mesala prize takılan bir topraklı fişin uclarını ayarlayarak nötr ile topraklama arasına direnç vb üstünde enerji harcayacak şekilde ayarlarsanız bundan kurtulursunuz ama büyük arızalardan sizi korumaz fakat telefon laptop tv vs her cihazın üzerindeki elektriği üstüne çekiyor ve harcıyor direnç yolu ile mantığı basit ve kolay geçici bi çözüm hatta cihazlar bozulmadıgı sürece koruycakdır bozulmadan önce yaparsanız kaçak elektrikden rahatlıkla kurtulursunuz özellikle sıfırlama yapanlar için ideal gibi gözüküyor
    Lamba gibi birseymi demek istiyorsunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet aynen lamba ketıl vb..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koridor banyo duvarındaki buattan kablo çekip sıva üstü priz takacağım fakat sadece mavi ve kahverengi kablo var toprak hattı yok bu şekilde bağlasam bir sıkıntı olur mu ?
  • Herkese selamlar , bizim bina 95 de yapılmış topraklama panoda var ancak içerideki prizlerde yok.

    Panonun bir resmini çektim ve bazı bilgileri üzerinde belirttim. Bu resimdeki prize toprak hattını bağlarsam "gerçek" bir topraklı priz ( yada hat ) elde etmiş olur muyum?

    Ayrıca resim üzerine yazdığım voltaj değerleri ne anlama geliyor ? ..... yorumlar mısınız?

     Toprak hattı olmayan prizi topraklamak.(evde toprak hattı varmış.)




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.