Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ışık ikaz lambası yanmaması gerekiyor, ne brc de ne de tomasetto da.

    Ustalarınız ince ayar yapamamış o kadar.
  • Ben de kullanıyorum tomasetto sıralı sistemi..Türkiye distribütörü İlsay lpg nin bayisinden taktırdım..Fakir karışım nedeniyle bir kere arıza lambası yandı onu da yeniden ayar yaparak söndürdüler..Şu an için memnunum..
  • 2002 yılında 1999 model rover 400 aracımıza brc taktırdım aracı 2007 de sattım geçen sene 2004 opel corsa 1.2 brc taktırdım daha sonrada 2004 passat 1.8 t lpg taktırdım 1400 liraya takıyorlar takıldıktan sonra bir daha hiç bir ayara filan gitmedim çünkü montaj sonrası tek ayarla işlerini hallediyorlar 3 değişik araca montajı yaptırdım hiç birinde sorun yaşamadım takan servis başka markalarda takıyor servis sahibi tanıdık senin arabana brc ve prins den başka marka kit takmam diyor git başka yerde taktır diyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: neconer

    Arkadaşlar ben iki ay önce taktırdım. Chevrolet lacetti 2004 1.6 sx 16v hb arabam. Gayet memnunum. Ama işçilik biraz kötü gibi geldi bana. Takan usta biraz gevşek yapmış işini. Ankara İLSAY LPG 'de taktırdım. Arabada hiç fark olmadı. İşçiliğe dikkat edin. Motor arıza lambası yanıyo sürekli. Ama arabada sorun yok. Hemen hemen her arabada oluyo. Arkadaşım 2004 handa cıvıc 'a brc taktırdı. 5 km sonra onunda yandı motor ikaz lambası. Ama arabada sorun yok....

    neconer merhaba,

    yazıyı İLSAY LPG yetkilisi olarak yazıyorum.

    öncelikle aracınızda problem olmadını belirtip sistemimizin düzenli çalıştığını görmek güzel. Yalnız siz montajımızdan memnun olmadığınızı yazmışsınız inanın hayrete düştüm. Malum 4 şubemizle günlük ortalama 16-17 araç montaj yapılmaktadır. Ve inanın işçilik olarak ilk sizden böyle bir şikayet geldi. Ama giderilmeyecek bişe değil. Sizden ricam müsait olduğunuz istediğiniz birgün şubelerimizden her hangi bir tanesine gelerek size göre hatalı olan kısımları düzelttirmenizdir. Belki sizin için hatalı olan yerler aracınızın düzgün çalışması için yapılmış da olabilir veya gözden kaçmış da olabilir.

    Sonuç olarak aracınızda şuan için bir poblem yoksa bile ileride de olmaması için ve güvenli bir şürüş için sizi çayınızı içmeniz için bekliyoruz. iyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şensakın -- 28 Temmuz 2008; 13:26:27 >




  • Selamlar sensakın..Tomasettonun Türkiye distribötürünün bir yetkilisini bu forumda görmek güzel..Umarım burada kalıcı olur bizleri bu kit hakkında birinci elden bilgilendirirsiniz..Ben bir süre lpg üzerine araştırma yaptıktan sonra fiyat performans kriterlerini de göz önünde bulundurarak tomasetto da karar kıldım.. Yaklaşık 3 haftadır bu sistemi kullanıyorum, şu an ustama ve tomasettoya güvenerek doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum..Genel olarak memnunum fakat tek şikayetim sesli uyarının olmaması gaz bitmeden önce sistem uyarı vermiyor ve bitince direk kırmızı ışık yanıyor, bu durumun bir çözümü var mı?
  • ya kardesım neyi paylasamıyorsunuz ki hepınzın teknolojısı aynı degil mi ?
    aynı enjektörleri kullanmıyormusunuz :) aynı sistemi kulallnmıyormusunuz..
    hangınız motor sogukken adaptasyon yapıyor, hangınız sıcakken ayrı bır adaptasyon yapıyor..
    hangınız enjektorlerını monfolda dırek montajlıyor :)
    hangınzın sıstemı depo ve regulator degısınce CNG uyumlu hake gelıyor :)

    guldurmeyın beı neyın kavgası...tencerenın dıbı kara senınkı ondan kara :)
  • selam arkadaşlar . lpg, ile alakalı bilgilendirmeler hata ve sorularınıza cevap vermekten , arıza çözümünde sizlere yadımcı olmaktan mutluluk duyacağız. unutulmamalıdırki sorunlar paylaşılarak çözülür. bilinmelidirki bilgi paylaşıldıkça artar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay

    selam arkadaşlar . lpg, ile alakalı bilgilendirmeler hata ve sorularınıza cevap vermekten , arıza çözümünde sizlere yadımcı olmaktan mutluluk duyacağız. unutulmamalıdırki sorunlar paylaşılarak çözülür. bilinmelidirki bilgi paylaşıldıkça artar.


    Hoşgeldiniz.. Yukarıdaki soruma cevap verirseniz sevinirim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15


    Selamlar sensakın..Tomasettonun Türkiye distribötürünün bir yetkilisini bu forumda görmek güzel..Umarım burada kalıcı olur bizleri bu kit hakkında birinci elden bilgilendirirsiniz..Ben bir süre lpg üzerine araştırma yaptıktan sonra fiyat performans kriterlerini de göz önünde bulundurarak tomasetto da karar kıldım.. Yaklaşık 3 haftadır bu sistemi kullanıyorum, şu an ustama ve tomasettoya güvenerek doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum..Genel olarak memnunum fakat tek şikayetim sesli uyarının olmaması gaz bitmeden önce sistem uyarı vermiyor ve bitince direk kırmızı ışık yanıyor, bu durumun bir çözümü var mı?


    selam x15 senin aracında takılı olan anahtar sistemi (bazır) sesli uyarılı bir anahtar olup olmadığını bilmiyoruz, bulunduğun il veya ilçeyi yazarsan sana en yakın bayimizde, bazır sistem montesi veya anahtar arızası giderilecektir. iyi günler - keyifli sürüşler dileriz.




  • İlginiz için teşekkürler..Kmaraş merkezdeyim..Bu sorunumu çözmekte yardımcı olursanız çok memnun olacağım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bluestanbull

    ya kardesım neyi paylasamıyorsunuz ki hepınzın teknolojısı aynı degil mi ?
    aynı enjektörleri kullanmıyormusunuz :) aynı sistemi kulallnmıyormusunuz..
    hangınız motor sogukken adaptasyon yapıyor, hangınız sıcakken ayrı bır adaptasyon yapıyor..
    hangınız enjektorlerını monfolda dırek montajlıyor :)
    hangınzın sıstemı depo ve regulator degısınce CNG uyumlu hake gelıyor :)

    guldurmeyın beı neyın kavgası...tencerenın dıbı kara senınkı ondan kara :)


    selam açıklamalarınız için teşekkür ederim. bilindiği gibi bu forum bilgi paylaşım sitesi, Benim sizden ufak bir ricam olacak. Türkiye,de kullanılan çogunluğu italyan olmak üzere 80,i aşkın markanın kullanıcılarına sunmuş olduğu teknolojik cihazlara gülmek yerine, bu firmalarda çalışan yaklaşık 3500 mühendiside bu konuyla alakalı bilgilendirmek olacaktır. (Depo ve regulatör degişince CNG ye uyumlu hale gelen sistemide yazarsanız sevinirim malum kulaktan dolma bilgiler insanların kafasını karıştırıyor. iyi günler dilerim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay

    selam arkadaşlar . lpg, ile alakalı bilgilendirmeler hata ve sorularınıza cevap vermekten , arıza çözümünde sizlere yadımcı olmaktan mutluluk duyacağız. unutulmamalıdırki sorunlar paylaşılarak çözülür. bilinmelidirki bilgi paylaşıldıkça artar.


    tomasettoyu diğer sıralı sistemlerden ayıran özellikler nelerdir?Bu sistem Türkiye'de mi üretiliyor, İtalya'dan mı ithal ediliyor? saygılar..
  • selamlar: tomasetto italyanın en köklü lpg firmalarından biridir, bunun yanında dünyanın her yerinde kullanılan tanınmış kaliteli markalara yedek parça üretimi yapmaktadır. yedek parça problemi kesinlikle yoktur, servis ağı türkiye geneli 120 yetkili bayisi bulunmaktadır, LPG, de bir ilk (7 / 24 ) yol yardım servisi bulunan tek marka, aracınız lpg,den veya benzinden kaynaklanan bir arıza veya lastik patlaması veya ilaç temini vs.. sonucu ihtiyacınız durumunda bir telefonla ihtiyacınızın temini (bedelsiz) olarak. ve en önemlisi (GÜVENLİK ) know how sistemi ile üretilen (o) hatalı güvenlik donanımları. iyi günler dileriz.
  • yani kısacası bir kasko hizmetinin sunmuş olduğu (hasar bedeli hariç) herşey.iyi akşamlar
  • Bu nasıl olacak ben çok merak ediyorum..Diyelim ki yolda lastiğimiz patladı ne yapacağız..? Ben tomasetto kullanıyorum ama böyle bir sözleşme okumadım sadece garanti belgesi var..Bana göre uygulanması imkansız..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Bu nasıl olacak ben çok merak ediyorum..Diyelim ki yolda lastiğimiz patladı ne yapacağız..? Ben tomasetto kullanıyorum ama böyle bir sözleşme okumadım sadece garanti belgesi var..Bana göre uygulanması imkansız..


    selamlar daha öncede mesajlarınıza cevap yazmıştım. gün geçtikçe bu marka,da yenilikler ekleniyor, 01.08.2008 tarihi itibariyle tomasetto marka lpg kiti kullanılan bütün araçlar 7 / 24 yol servisinden ücretsiz olarak yararlanabilirler.mesajımda,da belirtiğim gibi aracınız lpg,den veya benzinden kaynaklanan bir arıza sonucu yolda kalmanız durumunda bir kasko hizmetinin sağlamış olduğu (hasar bedeli hariç ) tüm hizmetlerden yararlanabileceklerdir. 0312 385 26 62 nolu numaradan detaylı bilgi alabilirsiniz... saygılar dilerim.




  • Özelden yazdığınız iletileri okudum gaz miktarını gösteren sesli uyarı anahtarı için kısa zamanda yetkili bayiyle iletişime geçeceğim..Bilgi için teşekkürler..
  • bende ankara ilsay lpg de arcıma(brava 2001elx ercan beyin tavsiyesiyle tomasetto lpg kiti taktırdım fakat 2 ay sonra aracımda giderken stop etme gibi sorunlarla karsılaştım kendilerine sorunu anlattıgımda ise bravalar bu sorunu yapar dediler fakat taktırma asamasındayken hiç bir sorun olmaz demişlerdi sayet olursa söker daha iyisini takarız demişlerdi anladımki hersey takılana ve parayı ceplerine indirene kadarmış.

    kusura bakmayın ama ilgi ve alakanıza diyecek bişiyim yok ama sözlerinizin arkasında durmaya davet ediyorum sizleri.yanlıs anlasılmasın tomasettoyu kötülemiyorum belki benim araca uyumlu degildir. ayar ve kalibrasyon yapıldı ama düzelme yok. keske bastan söylenseydi de sorunlar uygun bir lpg taktırırdık.

    fiat mareave brava lara tomasetto taktırmayı düsünen arkadaşlar varsa iki kere düsünmelerini tavsiye ederim.hiç bir sözlere inanmasınlar birebir kullananlar la irtibata geçsinler forumları takip edin derim marka vermeyim ama bir markadan saşmayın derim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: medcezir67

    bende ankara ilsay lpg de arcıma(brava 2001elx ercan beyin tavsiyesiyle tomasetto lpg kiti taktırdım fakat 2 ay sonra aracımda giderken stop etme gibi sorunlarla karsılaştım kendilerine sorunu anlattıgımda ise bravalar bu sorunu yapar dediler fakat taktırma asamasındayken hiç bir sorun olmaz demişlerdi sayet olursa söker daha iyisini takarız demişlerdi anladımki hersey takılana ve parayı ceplerine indirene kadarmış.

    kusura bakmayın ama ilgi ve alakanıza diyecek bişiyim yok ama sözlerinizin arkasında durmaya davet ediyorum sizleri.yanlıs anlasılmasın tomasettoyu kötülemiyorum belki benim araca uyumlu degildir. ayar ve kalibrasyon yapıldı ama düzelme yok. keske bastan söylenseydi de sorunlar uygun bir lpg taktırırdık.

    fiat mareave brava lara tomasetto taktırmayı düsünen arkadaşlar varsa iki kere düsünmelerini tavsiye ederim.hiç bir sözlere inanmasınlar birebir kullananlar la irtibata geçsinler forumları takip edin derim marka vermeyim ama bir markadan saşmayın derim


    sayın medcezir67

    Öncelikle burasının seviyeli bir forum sitesinin oldunu unutmadan ve konuşma uslübumuza dikkat ederek yazılarımızı yazmamız gerekir. burası firmaları karalamak amaçlı kurulmuş bir yer değildir. burası OLUMLU veya OLUMSUZ şikayet veya memnuniyeti belirtme yeridir.

    Aracınızda bazı problemler olmuş olabilir. Tabiki sizde keyfinizden buraya bunları yazmamışsınızdır, ama lütfen daha dikkatli ve seçici olmanızı rica ediyorum.

    Probleminize gelince "bravalar bu sorunu yapar" diye bir cümle bizim burada veya diğer 3 şubemde de yapıldığını inanmıyorum. Eğer gelip bunu bize kanıtlayabilirseniz, o kişi hakkında gerekli işlemler yapılacatır. Bu hem sizin için hem sizden sonraki müşterilerimiz içindir. Çünkü bu sistem bu araca olur, buna olmaz diye bir kavram YOKTUR.

    Sizden son olarak aracınızla birlikte en kısa sürede Merkezimize gelmenizi ve probleminizi tamamiyle giderilmesini sağlamak. Sağlıklı ve Güvenli sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 12 Ağustos 2008; 14:36:23 >




  • tomesettodan ilkay bey ;

    Aslında öncelikli olarak LPG kiti sisteminde depo ve regulator degişimi sonucu CNG yakıt sıstemıne uyumlu hale geldıgını ve su an hangı markanın bu teknolojıye sahıp oldugunu sizlerin bilgini iyi biliyorum..
    Malum siz bu piyasada ticaret yapan insansınız..Bizler gibi son kullanıcı degilsiniz ...
    Ben markanın reklamı yapmamak adına ismını acıklamadım ama acıklamalıyım sanırım...
    TELEFLEX - GFI lpg dönusum kıtı... ben taktırdım..bırcok servısın dedıgı gıbı % 40 - % 50 yakıt tasarrufu olmuyor oncelıkkle durust olamlıyız.. olabılecek tasarruf mıktarı % 30 - 35 dir. Bu tasarrufu bana 2 firma durustce soyledı ..1.si BRC servıslerı 2 . teleflex servisleri..
    dıgerlerı % 50 tasarruf oranları verıyor ..

    YİNE LAFIMI YENILIYORUM...

    KESINLIKLE VE KESINLIKLE BİRÇOK LPG KİTİ MARKASI İTALYA VEYA BASKA ULKELERDE BULUNAN PLG PARCALARINI FASON URRETTIRIP SATIYOR..BAKIN PİYASADAKI ENJEKTORLERE BİRBİRİNİN AYNISI...
    SADECE TARTARI VE LANDIRENZO BOSH, TELEFLEX GFI , PRİNS KEINE ENJEKTOR KULLANIYOR..
    BAKIN REGULATORLER AYNI...BEYINLER AYNI FABRIKADA...EE NEREDE KALDI 3,500 ADET MUHENDIS ?? NEREDE KALDI ARGE..BIRAKAIN LUTFEN BU ESNAF AGIZLARINI..SIZIN GIBI 60 A YAKIN ADAM İLE KONUSTUN FUAR GEZDIM...SON KULLANICIYA ULASTIM...

    SİZ SOYLEYIN SIZIN SISITEMINIZDE LPG ENJEKTORLERI DIREK MONİFOLDUN UZERİNE Mİ MONTAJLIYORSUNUZ... YOKSA DIGER MARKALAR GIBI 10 CM HORTUM MU KULLANIYORSUNUZ ?
    BU İKİ SİSTEM ARASINDA PERFORMASDA FARK OLMAZ MI ??




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.