Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesinlikle %1 de olsa vardır. ve bunu müşterilerimizle tabiki paylaşıyoruz.

    benim kızacağıma inandığınızda da asla kızacak bişi yok. sonuçta karşılıklı bilgi alışverişi veya konu üzerinde yorum yapıyoruz. benim hoşuma bile gidiyor. keşke herkez sizin gibi mücadeleci ve araştırmacı olsa, yalnız yine yanıldığınız bir yer var %100 diye bir garanti yoktur. hiç bir marka benim parçamda örneğin 10.000 adet kitte hiç bir arızalı ürün çıkmadı diyemez, çünkü çıkmıştır.
  • ilkay bey ;

    Müsterilerinizin size ödemiş oldukları LPG kit bedeli aslında montaj + proje + kit ekipmanı dır..Sizlerinde bildigi gibi
    Bu durumda elbetteki bazı parcalar bozuk olma olasılıgı vardır. Montajını uyguladıgınız marka ıyı bır marka ıse ; sanırım bozuk cıkma olasılıgı bayagı dusecektır. Montaj anında da usta körü körüne o parcayı takmayacagına göre, Diyelim ki taktı, tecrubede farkedilmiyorsa iste ozaman buyuk bır sıkıntı söz konusudur..

    Sanırım iyi bir marka iyi bir montaj ile % 100 garanti verebilir.
  • ilkay bey dediginiz gibi bilgilerimizi paylaşıyoruz. Bi konuda bilgiye ihtiyacım var
    LPG li araçlarda zengin karısım ve fakır karısım denılen bır mevzu var. Normalden az yakan araçlarda fakır karısım varmış. Buda motora uzak zamanda zarar veriyormuş. Dogrumudur. Birde Ekzozt olçumunde Lambda degeri yuksek cıkyormuş
    Bu degerin normalde kaç olması gerekmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: medcezir67


    quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay

    quote:

    Orjinalden alıntı: medcezir67

    bende ankara ilsay lpg de arcıma(brava 2001elx ercan beyin tavsiyesiyle tomasetto lpg kiti taktırdım fakat 2 ay sonra aracımda giderken stop etme gibi sorunlarla karsılaştım kendilerine sorunu anlattıgımda ise bravalar bu sorunu yapar dediler fakat taktırma asamasındayken hiç bir sorun olmaz demişlerdi sayet olursa söker daha iyisini takarız demişlerdi anladımki hersey takılana ve parayı ceplerine indirene kadarmış.

    kusura bakmayın ama ilgi ve alakanıza diyecek bişiyim yok ama sözlerinizin arkasında durmaya davet ediyorum sizleri.yanlıs anlasılmasın tomasettoyu kötülemiyorum belki benim araca uyumlu degildir. ayar ve kalibrasyon yapıldı ama düzelme yok. keske bastan söylenseydi de sorunlar uygun bir lpg taktırırdık.

    fiat mareave brava lara tomasetto taktırmayı düsünen arkadaşlar varsa iki kere düsünmelerini tavsiye ederim.hiç bir sözlere inanmasınlar birebir kullananlar la irtibata geçsinler forumları takip edin derim marka vermeyim ama bir markadan saşmayın derim


    sayın medcezir67

    Öncelikle burasının seviyeli bir forum sitesinin oldunu unutmadan ve konuşma uslübumuza dikkat ederek yazılarımızı yazmamız gerekir. burası firmaları karalamak amaçlı kurulmuş bir yer değildir. burası OLUMLU veya OLUMSUZ şikayet veya memnuniyeti belirtme yeridir.

    Aracınızda bazı problemler olmuş olabilir. Tabiki sizde keyfinizden buraya bunları yazmamışsınızdır, ama lütfen daha dikkatli ve seçici olmanızı rica ediyorum.

    Probleminize gelince "bravalar bu sorunu yapar" diye bir cümle bizim burada veya diğer 3 şubemde de yapıldığını inanmıyorum. Eğer gelip bunu bize kanıtlayabilirseniz, o kişi hakkında gerekli işlemler yapılacatır. Bu hem sizin için hem sizden sonraki müşterilerimiz içindir. Çünkü bu sistem bu araca olur, buna olmaz diye bir kavram YOKTUR.

    Sizden son olarak aracınızla birlikte en kısa sürede Merkezimize gelmenizi ve probleminizi tamamiyle giderilmesini sağlamak. Sağlıklı ve Güvenli sürüşler dilerim.




    sayın yetkili 12agustos itabariyle size geldim ve yine aynı sahıs lafını terrarladı ben sizleri karalamıyorum memnuniyetsizligimi ve sikayetlerimin 4-5 kere gelmeme ragmen düzeltemediginizi gördüm ayın 13 ü itibariyle tekrar ordayım aracımın sikayetlerini halledekceklerini savundular eger memnum kalırsan hizmet ve ustalıgınızı buradan ve diger forum larda bir kullanıcı olarak iyi yönlerinizide aktarırım.siz sorunları halledin bizlerde sizleri aklıyalım ki kimse magdur olmasın demiya..



    kusura bakmayın biraz geç oldu ama tatildeydim anca vakit buldum. arkadaslar 13 agustos itabariyle ilsay lpg ye gittim ve ercan beyin sayesinde sorunum halloldu gibi kendilerine tesekkür ederim.

    ((((Probleminize gelince "bravalar bu sorunu yapar" diye bir cümle bizim burada veya diğer 3 şubemde de yapıldığını inanmıyorum. Eğer gelip bunu bize kanıtlayabilirseniz, o kişi hakkında gerekli işlemler yapılacatır. Bu hem sizin için hem sizden sonraki müşterilerimiz içindir. Çünkü bu sistem bu araca olur, buna olmaz diye bir kavram YOKTUR.))))
    ayrıca bu yazınızla beni yalancı yerine koyuyormussunuz gibi geldi bana ben o kişi yi size açıklayamam kusura bakmayın malüm herkes ekmek papası için çalısıyor. inanmamakta size kalmış artık..





  • bluestanbull;

    evet aldığımız ücret kit + montaj + proje bedelidir. bakın sizin de dediğiniz gibi arıza oranı vardır. ama bazı sorunlar ki bu çok ender olan birşeydir tecrübede de göstermeyip aracı kullandıktan sonra gösterebiliyor. ki biz montajını yaptığımız aracı her ne olursa olsun yani kullanıcı çok memnunda olsa 500 km. sonra tekrar gelmelerini istiyoruz. birde en önemlisi arızalı parça olduğu zaman parçanın arkasında olmak ki işte bizim en büyük farkımız burda çıkıyor.

    sorunuzda, az yakan araçlarda fakir karışım olduğunu, motora zarar vereceğini ve lambda değerinin yüksek çıktığını normalini sormuşsunuz.

    öncelikle az yakan yani ideal yakması gereken araçlarda kesinlikle fakir karışım veya zengin karışım söz konusu değildir. en iyi değerlerde araç en ideal yakıtı yakacaktır. yani gazı az vererek fakir karışım sağlayarak araç az yakmaz kesinlikle. ve fakir karışım olduğu zaman da lambda değeri yüksek değil düşük çıkar. eğer lambda yüksek çıkıyorsa fakir karışım değil zengin karışım vardır araçta. normal değerler ise

    en düşük olma ihtimali zaten ; 0,00 dır
    en yüksek olma ihtimali ise ; 1.50 dir
    normal olması gereken ise ; 0,50 dir.




  • mezcedir67

    probleminizin çözüldüğüne sevindim.

    ayrıca beni kesinlikle yanlış anladınız. ben size yalan söylüyorsunuz diye birşey demek istedim, şayet öyle bir anlam çıkıyorsa özür dilerim. ben hangi personel ise söyleyin gerekli işlem yapılacaktır derken onun ekmeğiyle oynamam merak etmeyin. bu ne esnaflığa nede insanlığa sığar merak etmeyin. benim derdim, böyle bir kelimenin söylenmesi yanlış olduğunu ve bir daha böyle bir kelimenin veya söyledi ise ne amaçla neden söylediğini öğrenmektir. bunun için sordum ben.
  • anladım pekı benim ekzoz olcum degerlerım
    benzınde ; 1,02
    lpg de: 1,03

    sizce nasıl..?//ölçümü yapan ıstasyon normal dedı..
  • aracınızın markası, modelini ve yılını alabilirmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 3 Eylül 2008; 17:20:59 >
  • 1998 model VW polo 1,6 motor 75 ps 125,000 km de.
  • Tomasetto kullanan arkadaşlar neredeler..? Yakıt tüketimimizi paylaşalım..Benim en son uzun yol deneyimim sonucu edindiğim rakamlar: Araç focus 2004 hb lt. 1.87 den toplam 82 ytl lik lpg, full klima açık, bagaj full, 3 kişi+ arka koltukta stepne 120-130 km yoluna göre 160-200 hız 50 si şehir içi olmak üzere toplam 515 km..Buna göre 15.9 kuruş yakmış arabam.. Değerlerden memnunum olması gerektiği gibi umarım böyle de sorunsuz devam eder..
  • antalya - ankara ;
    hızım : 80 -100 - 120 km
    araç 3 kişi + çoçuk + full bagaj
    40 lt LPG ye 500 km yol gıttim // lt fiyatı : 1,82 // kilometrede 146 ykş

    ankara istanbul ;

    hızım : 100 -140 -170 arası devir sureklı 4,000 ve üstü
    araç 2 kişi ve normal bagaj
    27 lt LPG ile 315 km yol gittim. // lt fiyatı 1,82 // kilometrede 159 ykş


    istanbul şehir çinde ise : ortalama 200 ykş yakıyor.

    araç 1,6 75 hp 98 polo AEE motor.

    aslı anlamadıgım sey : 1,8 ler, golfler, 160, 170 ykş yaktıklarını soyluyorlar ama ben bu degeri sehır içinde asla yakalamadım ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bluestanbull

    1998 model VW polo 1,6 motor 75 ps 125,000 km de.

    hmm aracınız 10 yaşını neredeyse aşmak üzere. şuan için 1,02-1,03 değerleriniz ideal.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15


    Tomasetto kullanan arkadaşlar neredeler..? Yakıt tüketimimizi paylaşalım..Benim en son uzun yol deneyimim sonucu edindiğim rakamlar: Araç focus 2004 hb lt. 1.87 den toplam 82 ytl lik lpg, full klima açık, bagaj full, 3 kişi+ arka koltukta stepne 120-130 km yoluna göre 160-200 hız 50 si şehir içi olmak üzere toplam 515 km..Buna göre 15.9 kuruş yakmış arabam.. Değerlerden memnunum olması gerektiği gibi umarım böyle de sorunsuz devam eder..

    aracınızın değerleri normal. iyi günler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bluestanbull

    antalya - ankara ;
    hızım : 80 -100 - 120 km
    araç 3 kişi + çoçuk + full bagaj
    40 lt LPG ye 500 km yol gıttim // lt fiyatı : 1,82 // kilometrede 146 ykş

    ankara istanbul ;

    hızım : 100 -140 -170 arası devir sureklı 4,000 ve üstü
    araç 2 kişi ve normal bagaj
    27 lt LPG ile 315 km yol gittim. // lt fiyatı 1,82 // kilometrede 159 ykş


    istanbul şehir çinde ise : ortalama 200 ykş yakıyor.

    araç 1,6 75 hp 98 polo AEE motor.

    aslı anlamadıgım sey : 1,8 ler, golfler, 160, 170 ykş yaktıklarını soyluyorlar ama ben bu degeri sehır içinde asla yakalamadım ..


    bana soracak olursanız sizin de aracınızın yakıtı normal aslında. 1.8 golfler 160-170 ykr demişsiniz ama o rakam yakması için aracın benzinde 8 lt. yakıt yakması lazım yaklaşık olarak. yani 1,80 litre fiyatı hesaplarsak 9-9,5 lt gelir. oda benzinde 8 litre olması lazım. yani bana inanın pek inandırıcı gelmiyor. bu şehir içi yakıtı için.

    yani birde araçların nasıl ölçümü yapıldığını sormak lazım. birgün bana bi müşterim geldi honda civic aracı 2005 model. aracının şehir içi tüketiminin 120 ykr olduğunu söyledi. şaşırdım nasıl ölçtünüz dedim işte 10 ytl aldım şurdan şuraya gittim 15 aldım şöyle yaptım gibi. bunun sağlıklı olmadığını söyledim olurmu sağlıklı dedi. ve 20 gün aracının 250 ykr yaktığını idda ederek geri geldi :).

    sonuç olarak aracın yakının sağlıklı ölçümü içinde deponuzu tam dolduracaksınız. sonra belli (100-150 km) bir yol gittikten sonra aynı istasyon ve aynı pompadan tekrar doldurun. çıkan rakamı km. bölün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 4 Eylül 2008; 11:55:07 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay

    sonuç olarak aracın yakının sağlıklı ölçümü içinde deponuzu tam dolduracaksınız. sonra belli (100-150 km) bir yol gittikten sonra aynı istasyon ve aynı pompadan tekrar doldurun. çıkan rakamı km. bölün.


    Depoyu tam doldurarak ölçüm yapmak bana pek sağlıklı görünmüyor..En doğrusu belirli bir miktar gaz alıp km yi sıfırlamak ve tamamen bittikten sonra çıkan rakamı hesaplamak..Tam doldurduğumuz zaman aynı istasyondan dahi olsa farklı farklı rakamlar çıkıyor istasyonlar öğlen ya da aksam farklı basınçlarda dolum yapıyor..Genelde şamandıralar yuzde 20 kalınca gazı kesmiyor daha da alıyor bunun nedenini tam olarak bilmiyorum ama 45 lt lik deponun bazen 36-38 bazen 42-43 lt aldığına şahit oluyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 4 Eylül 2008; 12:32:14 >
  • Sayın bluestanbull,

    Aracınızda hava filtresi giriş borusunu kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Polo 1,6 AEE motorlarda hava filtresi ve egsoz arasında termostat bulunmakta ve bu termostat zamanla arızalanmaktadır. Arızalandığı taktirde de Hava Filtreniz aşırı sıcak hava çekmektedir. Dolayısıyla aracın Short Fuel Trim (SFT) (kısa yakıt düzeltme) ve Long Fuel Trim (LFT) (uzun yakıt düzeltme) değerleri etkilenmektedir.

    Değerlendirmenizi tavsiye eder, Saygılar sunarız.




    quote:

    Orjinalden alıntı: bluestanbull

    antalya - ankara ;
    hızım : 80 -100 - 120 km
    araç 3 kişi + çoçuk + full bagaj
    40 lt LPG ye 500 km yol gıttim // lt fiyatı : 1,82 // kilometrede 146 ykş

    ankara istanbul ;

    hızım : 100 -140 -170 arası devir sureklı 4,000 ve üstü
    araç 2 kişi ve normal bagaj
    27 lt LPG ile 315 km yol gittim. // lt fiyatı 1,82 // kilometrede 159 ykş


    istanbul şehir çinde ise : ortalama 200 ykş yakıyor.

    araç 1,6 75 hp 98 polo AEE motor.

    aslı anlamadıgım sey : 1,8 ler, golfler, 160, 170 ykş yaktıklarını soyluyorlar ama ben bu degeri sehır içinde asla yakalamadım ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay

    sonuç olarak aracın yakının sağlıklı ölçümü içinde deponuzu tam dolduracaksınız. sonra belli (100-150 km) bir yol gittikten sonra aynı istasyon ve aynı pompadan tekrar doldurun. çıkan rakamı km. bölün.


    Depoyu tam doldurarak ölçüm yapmak bana pek sağlıklı görünmüyor..En doğrusu belirli bir miktar gaz alıp km yi sıfırlamak ve tamamen bittikten sonra çıkan rakamı hesaplamak..Tam doldurduğumuz zaman aynı istasyondan dahi olsa farklı farklı rakamlar çıkıyor istasyonlar öğlen ya da aksam farklı basınçlarda dolum yapıyor..Genelde şamandıralar yuzde 20 kalınca gazı kesmiyor daha da alıyor bunun nedenini tam olarak bilmiyorum ama 45 lt lik deponun bazen 36-38 bazen 42-43 lt aldığına şahit oluyorum..

    yalnız bu şekilde ölçüm yaparsanız aracınız kullanırken bittiğini tam bilemezsiniz. yani araç çalışmasa bile halen içinde lpg mevcuttur. ne kadar olduğunu bilemeyeceğinize göre. onun için en sağlıklısı yine depoyu doldurmak




  • sayın ilsay bey az önce sizi aradım ama sekreter bayan emine hanım ısrarla sizi vermek istemedi .....ısrar ettim görüşemezsiniz diyor ..bu kadar ulaşılmaz bir insan mısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilk aşk

    sayın ilsay bey az önce sizi aradım ama sekreter bayan emine hanım ısrarla sizi vermek istemedi .....ısrar ettim görüşemezsiniz diyor ..bu kadar ulaşılmaz bir insan mısın

    merhaba;

    yazınızı okuyunca emine hanıma sordum, sanırım siz sahibiyle görüşmek istiyorum internetten gördüm diye. oda konuyu sorunca özel olduğunu söylemişsiniz. şöyleki, bizim burada departmanlara ayrılmıştır. konuya göre santralden aktarılır. örneğin araç montaj ise servis kısımına, teknik konuyla teknik yardıma, yol yardım ise o birime... vs. yani sizi doğru kişiye bağlamak için sormuş ki siz daha iyi sonuç alın diye. yoksa biz ulaşılmayacak bir şeyimiz yok benim adım Kadir DAĞDELEN. 0 312 385 26 62 istediğiniz zaman arayabilirsiniz.




  • İlsay bey diye biliniyordunuz ama Kadir çıktı isminiz ilsay tam oturmuşken Kadir'i benimsetmek zor olacak biraz..

    Bu arada Kadir bey bu kullanıcı adı üzerinden yazan tek kişi siz misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.