Şimdi Ara

TOGG için oyun şirketleri de devrede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TOGG için oyun şirketleri de devrede



    Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Tesla, kullanıcılarına araç içi oyun deneyimi yaşatmasıyla dikkat çekmişti. Gelen haberlere göre bunun bir benzeri TOGG'da da mümkün olabilir.



    'Otomotiv Sektörünün Geleceği' başlıklı bir panelde konuşma yapan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobilin geliştirme süreciyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sürecin başından beri geliştirdikleri ürünü bir otomobil değil de akıllı cihaz olarak nitelendiren Karakaş, sorunsuz, sıkıntısız ve huzurlu bir deneyim yaşatacak çözümler üzerine çalıştıklarını belirtti.



    TOGG CEO'sunun startup'larla ilgili açıklaması dikkat çekti. Belirledikleri kullanıcı deneyimi senaryolarından 40 tanesini inovasyon derecesi yüksek olarak belirlediklerini ve bunları yapabilecek startup'ları aradıklarını belirten Karakaş, "Bunların içerisinden enteresandır günümüzün şartları doğrultusunda 3 tane oyun şirketiyle de karşılaştık. Biz bu faaliyetlerin hepsini yaparken A'dan B'ye giderken keyif de almak istiyoruz. Dolayısıyla bizim için mesela şu an üç tane oyun şirketi bir araya geldi. Bu konular üzerinde çalışıyorlar."



    Ayrıca Bkz.Yeni Volkswagen Amarok'un iç mekanından ilk görsel geldi



    Karakaş böylece TOGG'da araç içi oyun deneyimi sunulabileceğinin sinyallerini verdi. Konuyla ilgili detaylar henüz belli değil. Ancak C-SUV'un konsolunda öndeki yolcunun önüne kadar uzanan bilgi-eğlence ekranları mevcut. Bu ekranlar yolculuk esnasında yolcunun oyun oynayabilmesi için de kullanılabilir.



    "Elektrikli araçlarla ilgili kaygılar giderildi"



    Elektrikli araçlarla ilgili 3 önemli kaygının da giderildiğini belirten Karakaş, "Birincisi pahalı olması, ikincisi şarj süresi çok uzundu ve üçüncüsü menzili kısaydı. Günümüzde bunların hepsi çözülmüş durumda. Artık ulaşılabilir ve içten yanmalı motorlu araçlarla fiyat rekabeti yapabilecek elektrikli araçlar üretmek mümkün. Özellikle lithium-ion NMC teknolojisi ile de bataryanızla 500 kilometre gidebilmek çok rahat. Bugün baktığınızda birçok benzinli araçların menzili daha fazla değil. Farkı şu, geçmiş yüz senedir etrafta benzin istasyonlar yaygınlaştığı için o sıkıntıyı hissetmiyoruz kaygı olarak. Ama bunun da çözümü hakikaten kolay ve ülkemiz dahil şu an tüm dünyada bunun üzerinde çalışılıyor" ifadelerine yer verdi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/3-oyun-sirketi-togg-icin-calisma-yapiyor/2441253







  • Araba çıktı da oyunu kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abartmak!

    birçok benzinli aracın menzili 500 km den fazla değil demişler ama 500 den fazla gitmeyen benzinli araç var mı? 62 litre deposuyla tucson 700-800km götürüyor.

  • ...Bugün baktığınızda birçok benzinli araçların menzili daha fazla değil...


    WTF!


    Ceo karakaş ne içiyorsa ben de istiyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 8 Aralık 2021; 15:43:7 >
  • Ama halk olarak biz togg değiliz. Onu ne yapacağız?

  • satis sirasinda 1 okey takimi, 2 destede iskambil karti verseler kafi. yalniz kartlar pudra sekerine uygun olursa daha ii olur.

  • "Erzurum" yüklesinler orta konsola, yakışır. 😁

  • Oyun firmalarına, biz bu arabayı yapamıcaz, siz en iyisi tayyipli togg lu falan bi simülatör yapın bize demişler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baktilar normal halk alamayacak bari iyice donanim ekleyelim diyorlar. Global capta ekran kartlarinda da stok sikintisi var ayrica ulkemizde cok pahali.


    Eklenen her ozellik bize zarar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence araçta oyun oynanabilmesini kastetmiyordur, oyun şirketleri multimedya ekranı için animasyonlu arayüzler de tasarlayabilir sonuçta.

  • Bunu yapacağına anlaş oyun şirketleriyle, Forza Horizon'a concept car olarak getir mesela. Al sana PR çalışması. Madem biz türkolar alamayacağız bari PR yapın da ihraç edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi demişsin de yazdığın örnekte fabrika verisini baz alıp 700-800km yazmışsın gibi geldi.
    http://arabamkacyakar.com/hyundai/tucson/tucson-tl/1.6-88268/1

    Mesela şurada 3 tane gerçek tüketim değeri var ve birbirlerine yakınlar. En düşük tüketimi bile baz alsan 500 küsür kmleri görürsünüz ancak. Yanlış bakıyorsam düzeltin lütfen.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    kendi aracım için dedim hocam, fabrika verisinden az yakıyor şehir içinde. gösterge 8-8.5 gösteriyor ama 9 lirte ortalama yakıyor. 62 litre depoyla 700 km rahat yapıyor. ani kalkışlardan kaçınarak deneyebilirsem daha da düşüyor tüketim, menzil artabiliyor. 1.6 GDI Tucson için Adana şehir içi verisi bu. ama ortalama hız 30-35 arası. fabrika verisi de 9.8 litreymiş aracın. istanbulda 12 de yakabilir tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Aralık 2021; 12:23:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.