Şimdi Ara

Tls el sıkışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere açtım mı emin değilim ama en uygun yer burasi gibi görünüyüor. Ttnet kullanicisiyim. Yaklaşık 3 gündür internete bağlanırken altta TLS el sıkışması yazısı geliyor. Youtube twittera sorunsuz girmeme karşılık bazı forum sitelerine çok yavaş giriyor yada hiç girmiyor. Bunun nedeni ve çözümü nedir ? Bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.



  • farklı tarayıcı denediniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hükümran

    farklı tarayıcı denediniz mi?

    evet mozillada ve chromeda da girmiyor. mozillada normal vpn yok google chrome da var ama kapatmama ragmen değişen birşey yok.
  • bu sorunu sadece https olmayan sitelere girerken mi yaşıyorsunuz

    ekran görüntüsü paylaşır mısınız

    burada benzer bi sorundan bahsedilmiş
    https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/5vkur1/tls_handshake_errors_with_many_google_sites/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hükümran -- 30 Temmuz 2017; 17:44:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir karısık. Hatta bazen girdigim siteye modemi kapatip actigimda tekrar zor giriyorum. Yada girmeme ragmen sayfa yüklenmiyo. Suanda bu forumd pcden giremiyorum örneğin. O yüzden ekran görüntüsü paylaşamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://i.hizliresim.com/RPRYBR.png

    Buraya resmi koyarken sorun yaşadım, o yüzden link atıyorum. Bu şekilde sorun aliyorum. Genellikle google ad servisleri yüklenmiyor. Yada yüklenen site daha sonra kopuyor ve hep altta yazan Tls el sıkışması uyarısı alıyorum.
  • TLS el sıkışması https sitelere girerken her zaman olan bir şeydir, sıradışı bir durum yok. Yavaşlık başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayardaki bir yazılımdan, tarayıcı eklentilerinden veya internet hattınızdan vs..

    Aşağıdaki linke girebiliyor musunuz ve girdiğinizde kilit ikonunu görüyor musunuz?
    https://c.supert.ag/p/00031e/supertag.js
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DocZ

    TLS el sıkışması https sitelere girerken her zaman olan bir şeydir, sıradışı bir durum yok. Yavaşlık başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayardaki bir yazılımdan, tarayıcı eklentilerinden veya internet hattınızdan vs..

    Aşağıdaki linke girebiliyor musunuz ve girdiğinizde kilit ikonunu görüyor musunuz?
    https://c.supert.ag/p/00031e/supertag.js

    evet görebiliyorum.İşin garibi hep öğlenleri olup akşamları hiç bir sorun kalmaması. Uzun zamandir bilgisayarın içini temizlememiştim ve biraz ısınma sorunu oluyordu acaba ondan kaynaklanıyor olabilirmi ?




  • az önce karşılaştığım durum buraya girerken bile oluyor
  • Tls Hakkında Biraz daha detaylı bilgi için https://bursawebyazilim.com/ssl-sertifikasi-ne-ise-yarar/ adresindeki makaleyi okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdokumaci -- 25 Şubat 2018; 15:21:36 >
  • Aynı sorunu biz de yaşıyoruz. Çözümü bir türlü bulamadık. Yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanlar olmuş, çözüm orada da anlatılmamış.

    TLS el sıkışması sorunu olduğunda, biz PC'de Netflix, GittiGidiyor gibi bazı sitelere erişemiyoruz. Beyaz sayfa ve altta "TLS el sıkışması bekleniyor" yazısı çıkıyor sadece. Modeme bağlı olan uydu alıcının IPTV bağlantısı da gerçekleşmiyor.

    Çözüm olarak, modemi defalarca yeniden başlatıyoruz, PC'den Netflix açılıncaya kadar aç-kapa-aç

    Servis sağlayıcıya şikayette bulunmuştuk, biz değil de onlar uzaktan resetlediklerinde sorun bir süreliğine düzelmişti. Sonra tekrar başladı. Tek bir cihazda olsa dersin ki, ethernet sürücüsü güncel değildir, PC sorunludur falan filan, ama modeme her bağlanan cihazda aynı sıkıntı oluyor. Modem de daha yeni alındı ve gayet kaliteli bir modem.

    Türk Telekom'un enteresan bir altyapısı var. Dünyanın en pahalı internetini kullanmak yetmezmiş gibi, sağlıklı bağlantı kurmak için 5-6 kez modem kapatıp açıyoruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.