Şimdi Ara

Titanium Kaplama Tava Çizilirse Atacak mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır Tefal tavalar kullanıyorum. Alüminyumun insan sağlığına büyük zararı olduğunu bildiğim için tavanın tabanı çizildiğinde hep attım. Yeni teknoloji tavalarda zararlı maddeler içermeyen titatnyum kaplama kullanılıyor. Ben de tecrübelerime dayanarak en kaliteli(6 kat dayanıklı) titanyum kaplama excellence tavaları tercih ediyorum.

    Yeni aldığım tavada kuzu incik mühürlerken kemiğin çizeceği hiç aklıma gelmedi. Şimdi tavanın ortasına yakın bir yerde birbuçuk santimlik ince bir çizik oluştu. Çizik derin de değil ama altında gümüş rengi metali görüyorum.


    Şimdi sorum şu: Bu kaplamanın altındaki malzeme alüminyum mu çelik midir? Bu çizikle tavayı kullanmalı mıyım yoksa yepyeni tava çöpe mi gitmeli? Bu çizikle çocuğuma yemek pişirdiğimde içimin rahat olması için net bir teknik bilgiye ihtiyacım var. Fakat aradığım servislerin hiç biri net bir cevap veremiyor. Web sitesinde de bu sorularıma cevap yok. Bana yardımcı olabilecek bir uzman varsa burada vardır diye düşünüyorum. Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam fotoğraf var mı? Bu arada morlinizi bozmayayım ama %95 çöp, tefal modeli ne olursa olsun çizildiği anda alttaki yüzeye temas edilirse çöp oluyor maalesef.

  • Titanium Kaplama Tava Çizilirse Atacak mıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 kat dayanıklı diye sattıkları tavanın kaplaması nasıl bu kadar ince olabilir?! Resmen zar bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gilgames G kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 kat fln hikaye. Kaplama tava is kaplama tava.

    Kaplama tava çizilince direk zehirler diye birşey de yok. Evet risk var, ama sandığınız gibi değil. Teflonu yemekten öok sokumak tehlikeli. Çizilmesinden ziyade yüksek ateşte kaplama tütüyor ve zehirli gaz çıkarıyor. Solumak çok zehirli. Bunun yanı aıra kaplama tavalar mühürleme gibi yüksek sıcaklık işlemlelerine ve bulaşık makineleründe yıkanmaya uygun değil. Sağlık açısından dikkatli kullanmak yoksa uzak durmak gerek.

    Bir diğer hassas konu asitli gıdalar ile aluminyum reaksiyonu ki bu konu halen daha en riskli bulunan tehlike olmasına rağmen uygulamada tam bir muamma. Bütün italyan şefler halen daha göstere göstere kaplamasız aluminyum tavada carbonara spaghetti fln yapıyor. Bütün baklavacılar börekçiler fırıncılar kebapçılar alüminyum tepsi kullanıyor.

    Çizilen tavayı çöpe atmanıza gerek yok. Çok dert ediyorsanız tekrar kaplatabilirsiniz yada ihtiyacı olan birine verebilirsiniz.

    Eğer çok takılıyorsanız, korkmazın karbon çelik tavalarına yada sanayi tipi mutfak markalarının çelik tavalarına bakabilirsiniz.

    Otel rest ve cafeler bu tip tavaları sürekli yeniden kaplatır tekrar tekrar kullanır. Amway de var çelik üstü kaplama tavalar ama sonuçta o da kaplama. Bkz

    https://www.hepsiburada.com/amway-kapakli-yapismaz-tava-icook-pm-HB00000OGAHK

    Bunların yanı sıra aldığınız tüm su itici, su geçirmez, leke tutmaz kıyafet koltuk kumaş ayakkabı vs ürünlerde bu tip kaplamalar mevcut.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Aslında çoğunu bildiğimiz ama görmezden geldiğimiz bilgilerle konuya ışık tuttunuz, sağolun. Gerçekten de börekçilerin tepsilerini düşünmemiştim, oysa gün gibi ortada. Yalnız bir şey soracağım, benim tava teflon değil, titanium kaplı. Zaten bildiğim kadarıyla tefal “teflon” dediği o eski pfoa içeren kaplamayı kullanmıyor. Titanium için de söylediğiniz solumada zehirli oluşu gibi olumsuzluklar geçerli mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gilgames G kullanıcısına yanıt
    Geçerlidir muhtemelen hocam o da tüter illaki. Bildiğim kadarıyla Teflon DuPont'un tescilli ticari markası. Kaplamanın patenti DuPont un elinde. Titanyum vs de firmaların kendi pazarlama teknikleri. Kaplamaya 1 gr titanyum tozu ekleyip titanyum kaplama, az biraz seramik tozu ekleyip seramik kaplama diyorlar. 3 aşa 5 yukarı tüm kaplamalar benzer niteliktedir. PFAO yoksa PTFE, PTFE yoksa gene benzer bir madde illaki vardır sonuçta yapışmaz tava. Yapışmaz kaplamaların ismine aldanmaksızın dikkatli kullanmakta fayda var. Firmalar rekabet için ufak tefek formulde değişiklik ile sözde yeni ürün çıkarıyorlar ancak temelde dediğim gibi hepsi benzer. Hatta bu fırın kağıtları, silikon ve metal fırın kalıpları da gene aynı şekilde bu maddeleri içeriyor.

    Tüm kaplamalar petrol tabanlı bir nevi plastik olduğu için yüksek ısıda tüter. O sebeple mühürleme için daha çok emaye yada kaplamasız demir döküm tava kullanmanızda fayda var. Yada termometre ile tavayı ölçüp sıcaklığın 200 dereceyi geçmemesine dikkat etmeniz gerek.

    Eskiden bu kaplamalar 250 dereceye kadar tütmez sağlıklı deniyordu. Artık derece farketmeksizin düşük sıcaklıkta bile mikro salınım yapıypr deniyor ancak salınım çok az sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.