Şimdi Ara

Titan Amanda - Su soğutma performansında hava soğutma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
19.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşalr benddde asus ta-231 kas avar bu amandadan almayı düşünüuotum 300w da power suplly war olur muacaba?
  • aldık ama bekliyoruz firebal'dan gelmesini..yakında testler gelir...bakalım amanda aman neler yapacak
  • Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Mükkemel bir ürün. İmzamdaki sistemde kullanıyorum.
    Kısaca şöyle özetleyeyim:

    Öncelikle boyuttan kaynaklanan ve anakarttan kaynaklanan sorunları söyleyeyim: Dual ram kullanacaklar mutlaka ramleri önceden taksınlar. Ram slotlarından biri (benim anakartta) coolerın altında kalıyor. Gerçi yine de ram takılabiliyor ama baya zorlanıyorsunuz.

    İkinci olarak DQ6 nın soğutucu bloğu anakart altına taştığı için gelen aparatı kullanmadım. Bende aparatsız vidaladım anakarta ancak zarar vermemek içinde deli gibi sıkıştırmadım.

    Sonucun pek içaçısı olmayacağını iade etmek zorunda kalacağımı düşünüyordum bu yüzden. Ama tam anlamıyla yanıldım. 1 haftadır en fazla 28 dereceyi gördüm yüklenmelerimde. Normal olarak 19-21 derece arasında işlemci.

    Tasarım harika. Hava sirkülasyonu için süper bir çözüm üretmişler. tam egzos fana 1 cm kala bırakıyor havayı eksoz fanda ordan alıp dışarı bırakıyor.

    Sessizlik olarak beni tatmin etti. Eski stok fanın sesi diğer odadan duyulacak kadar artmıştı bunu taktığımdan beri ses sorunu çekmiyorum.

    Aopen 400w lık psumla imzamdaki sistemin tamamını sorun çekmeden çalıştırıyorum (OC için psu değiştireceğim ama normal kullanımda gerçek 400w psu rahatlıkla yetiyor)

    Faturaya nasıl yansıyacak onu bu ay sonunda göreceğiz (7/24 açık pc)

    Edit: ram slotu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 22 Ekim 2006; 14:44:21 >




  • Çok pahalı ya eğer gerçekten 150YTLyi geçecekse değmez kesinlikle...
    O Fiyata su soğutma alınır LOAD 30C'nin altında kullanılır bence.
    Hele kış geliyor radyatör@balkon LOAD 10C...
    Ayrıca eşşek kadar olması da cabası.Benim kasaya sığmaz herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 22 Ekim 2006; 16:17:57 >
  • SorrowOcean' ın dediğine göre alınabilir bi soğutucu, sıvı mıvı uğraşamam ben zaten
    Umarım fiyatı biraz düşerde alırım... Yoksa bu fiyata zor gibi.
  • gayet iyi amma 1 kilo filan diyolar kasa çökmesin
  • abi anakartta sakata gelebilir walla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: querman

    abi anakartta sakata gelebilir walla

    söylemeyi unuttum askıları var kasaya güvenlik askısıyla tutturuyorsunuz bu gibi risklere karşı iki tane güvenlik askısı koymuşlar
  • yaaa bu nekadar güzel ama fiyatıda güzel 188 ytl net fiyat buna yeni bir cpu alınır bide asus ta5a1 e uyuyormu acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 24 Ekim 2006; 23:58:35 >
  • videolu tanıtım çok güzel olmuş bravo .amandaya gelirsek çok gürültülü bişeye benziyo 20 derecede çalıştırsa bile hayatta işim olmaz
  • Aşağıda ki link'den ürünün video incelemesine ulaşabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_11091684/tm.htm
  • ben tam anlamadım o 2 fan içeriye veriyor yoksa biri içeriye birede dısarıyami yoksa 2 side dısarıyamı
  • Arkadaşlar bu ürün şu anda fireball stok larında var gösteriyor.İlgilenelere duyurulur.

    linki = http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-NP02TZ
  • Bu soğutucudan aldım şu anda kargosunun elime ulaşmasını bekliyorum ancak kafamda Power Supply'ımın bunu kaldırıp kaldırmayacağı gibi bir soru var. Aslında bir sorun olmaz gibi geliyor ama yinede bir bilene sormak istedim.
    Kullandığım Power Supply 600wattlık bir Cooler Master(tam modelini bilemiyorum ancak çok eski olmadığını söyleyebilirim 1 sene kadar önce aldım)
    Normal şartlarda 600wattlık bir power supply bir sorun çıkarmaz biliyorum ancak bildiğim kadarıyla 450 watt güce ihtiyaç duyan, GeForce NX8800GTX gpu kullanıyorum. İşlemcim ise Core2Duo e6600 2.4ghz.
    Tüm bilgisayar donanımını vermek gerekirse
    Anakart: Asus P5B Deluxe
    İşlemci: Core2Duo e6600
    Ram: 2x 1gb 800mhz Twinmos
    GPU: nx8800gtx
    PS: 600 watt Cooler Master
    HDD: 320gb SataII Samsung(markasından çok emin değilim başka bir marka da olabilir)
    Bu donanıma sahip bir bilgisayarda 600 wattlık bir power supply ile Amanda kullanımında sorun yaşarmıyım?
    Kafamdaki başka bir soru ise hava akışıyla ilgili. Bilgisayar içinde hava akışının rahat olması için güzel olduğunu düşündüğüm bir kasa kullanıyorum. Enermax UberChakra. Ayrıca kasayı aldıktan sonra önündeki 12cm ve yanındaki 25cm fana ek olarak hava akışını sağlamak için arkaya da bir 12cm lik egzoz fanı koydum. Gördüğüm kadarıyla Amanda'nında bir emme ve bir egzoz fanı var. Kasa içerisinde hava akışını bozacak gibi gözükmüyor ancak ben yine bir bilene sormak istedim. Böyle bir sorun olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rondar -- 24 Mart 2008; 11:37:49 >




  • Arkadaşlar öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim ama aradım taradım bilgi bulamadım,ben amanda almak istiyorum fakat bana pek tavsiye edilmiyor,intel Q6600 2.4 işlemcim var.Tavsiye edilmeme sebebi ise peltierin 75watt olması ve 50c de devreye girmesi,sıcak bir şehirde yaşadığım için 50c zaten id lede ulaşılan bi deger benm ıcın.Fakat ilk söylenen kafamı tamamen karıştırdı,işlemci 75watt ısı degerine gelınce peltier kendını sogutamayacak ve yanacak deniyor,günlük 3.2 yada 3.4 kullanmak istiyorum işlemcimi ve fazla voltajda istemiyor bu degerlerde bir işlemci 75 watt ısı üretir mi bunu nasıl hesaplayabiliriz,doğruluk payı nedir ve gerçekten peltier bu kadar kolay yanar mı mümkün müdür?
  • Yakında jet türbinli hava soğutma yapacaklar 500,000rpm -36C
  • Ege007 bahsi geçen 75 watt olayının ısı ile alakası yok sana söyleyen kişi her kimse soğutucuda bulunan peltierin psudan 75 watt çektiğini anlatmak istemiş büyük ihtimal.Gerçi titan amandanın mühendisleri bu deyerin 50watt olduğunu söylüyorlar orası ayrı bir konu.Peltierin 50 derecede devreye girmesi konusu ise tamamen saçmalık.Mesela bende ve bu ürünü kullanan 2 arkadaşımdada bahsettiğin olayın tam tersi bir olay mevcut.Peltierin bir an bile devreden çıktığını 3 kullanıcı olarak hiçbirimiz göremedik.Hatta peltierin sürekli devrede kalması yüzünden pcı kartın üzerindeki peltiere 12voltu gönderen soket resmen erimiş ve çekince ayrılması gereken soket kaynak olmuş vaziyette.İnşallah kendim bir devre yapıp bunu titan amandanın peltier kısmına ekleyerek belli bir ısıya göre devreye girip çıkmasını sağlayabilirim.Yoksa sürekli devrede kalmsı yüzünden çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.Bu ürünü alacak kişilerinde bu soruna dikkat etmelerini özellikle vurgulamak istiyorum.
    .




  • Arkadaşlar bende düşünüyorum bunu almayı bende şu an coolermaster mars var ve phenom 9550 ile 3 ghz den sonrasında sistem bluescreen veriyor iyi bir şeyse almayı düşünüyorum kasaya sığmazsa keser biçerim genede monte ederim
  • Bu ürünü kullanmış biri olarak söylüyorum eğer fanlarını değiştirmezsen sesten kesinlikle rahatsız olursunuz işlemci boştayken bile rahatsız edici bir sesi var kesinlikle fanları değiştirmenizi tavsiye ediyorum
  • fanlar ve sogutucu gercekten ınanılmaz bır ugultu yapıyor. ıyı performansına ragmen sattım cunku dayanadım bu ugultuya.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.