Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1678. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
418
Favori
3.767.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16761677167816791680
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    Ben de çok beğendim yeni modeli. Yenisinin çıkacağını ve tipini bile bile çıktığı gün 2015 kasasını aldım. O hatayı bir kere polo 2000 model arabada yaptım. Yeni çıkan bir kasanın ilk müşterisi olmam (aşkımdan ölmüyorsam). Ben basit, sorunsuz arabayı daha gösterişli yeni kasaya, yeni kasanın sorunları giderilinceye kadar tercih ederim. Bence hiç içinizi sıkmayın. Tamam güzel kasa ama diyorum ya çıkacağını ve şeklini bile bile eski kasaını aldım. Çok ta mutluyum. Siz onu 2.elde değer kaybının canınızı sıkmayacak zamana gelene kadar (kişiye göre değişir - bence 4 sene) kullanın. Yeni kasa iyice otursun. Sonra bakarsınız. Şahsen ben oyle yapıyorum. 4 seneye kadar da aldığınız arabaın tadını çıkartın (kazasız belasız). Unutmayın aynı muhabbet 2-3 sene once de (en son ne zaman makyajlandıysa) eski kasa araba için de donuyordu....

    Hayırlı olsun. Size bir sorum olacak. TiguanI baya araştırmış gibisiniz. can sıkan durumu varmı? 4 sene önce yeni kasa ilk çıktığında sıfır c_MAX almış tım. çok memnundum ama malesef direksiyon kutusunda problem çıktı. onun içinde yeni kasalardan endişe ediyorum. 10 senedir dizel kullanıyorum. onun için alacağım arabanın yine dizel olmasını istiyorum. c_MAX tan sonra 1.6 dizel Tiguan nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Bütün arabalarda sorun çıkabileceğini ön kabul ediyorum. Önemli olan kronik problem olması bence. Mesela X-trail dan soğumamın en büyük nedeni 2014 modellerde şanzıman motor oyumunun -bence olmamasıydı- Bence diyorum çünkü bir dünya değişen şanzımana rağmen (bu arada Nissan yarı yolda bırakmadı, orjinaliyle değiştirmiş şanzımanları sahibinden.com da da bir sürü ilan var otomatik 2014 diye) satış temsilcilerine göre şu an bir şey yok. Burada Nissan'ı eleştirmiyorum, sadece değişecek bir şanzımanı kronik arızalarla almak istemediğimi söylüyorum.

    Ben de son 10 senedir dizel kullanıyordum. Ve asla bir daha turbosuz araba kullanmam diyordum (Gerçi hala diyorum turboyu). Dizelin en büyük avantajı inanılmaz az yakıtıydı. Ford Focus sedan kullanıyordum. İstanbul içi, yılda 3-4 defa şehirler arası depodan depoya hesapla (araba bilgisayarı değil, zira onun 0,5 lt/100 km gibi bir offset i vardı, yani 0,5 litre/100km gerçekte yakılandan az gösteriyordu yakıtı) 4,5 senede 68.000 küsür km de ortalama 5,3 lt/100 km yakıt yakmışım (bütün yakıt fişlerini bir yere not etmiştim ortalamasını aldım yani hesabım kesin). Bu çok iyi bir yakıt değeri görece büyük bir araç için.

    Niyetinizi bilmiyorum ama sırf az yakıt diye dizel diyorsanız devam edeyim;

    Yaptığım hesapların kabaca sonucu (hesaplarım çok detaylı 15.000 km/yıl ve 2 yıl toplam 30.000 km için bakım-vergi-yakıt maliyeti toplamıyla bugünkü fiyatlarla bir ortalama buldum;

    ayda sigorta hariç bana maliyetlerin ışığında;

    X-trail 1.6 dci 130 bg 2015 model visia aldığımı düşünürsem;
    2015 Tiguan 1.4 125bg satın alacağıma göre ayda yakıttan 150 tl yakıttan kar ediyorum fakat yüksek bakım maliyetleri nedeniyle karımın 50 tl si gidiyor net ayda 100 tl net kar kalıyordu.

    Tabi ki ford focus aracımla çok daha fazla karda olurdum ama artık SUV a geçmek istediğimden X-trail ve Tiguan arasında kaldım. Qashqai dersek (1.5 dci 110bg) kar biraz daha artıyor ama SUV isteğim karşılanmıyor. Xtrail daki aldığım ferahlık hissini tiguanda da aldım, fakat qashqai de alamamıştım. O nedenle yakıtı çok çok çok güzel olsa da Qashqai yi eledim.

    Hem Qashqai ve Tiguanları yanyana park ettim 3-4 defa birinden inip birine bindim. En son tavan raylarına soğuk bir zamanda dokununca Tiguanın raylarının metal olmaıs nedeniyle elime gelen soğukluk hissini Qashqai de alamadım, çünkü qashqai rayları metal değildi. Direksiyonda Tiguanda metal bir detay var, qashqai de metal görünümlü plastik (125 milyarlık X-trail da da öyle). Tiguan'ın ses izolasyonu için kapı alt tarafındaki lastik çıkıntı, kapılarının anahtarla kapanması, cam açma kapama düğmelerindeki krom detaylar, ışıklandırması, sürücü koltuğu dikleştirici tekerlek gibi şeyin çok güzel tutuş hissi hepsi birer kriter oldu benim için.

    Sonuçta şeytan detaylarda gizlidir ve Tiguan bu konuda olmuş bence. Q3 ile bile ilgilendim ama arkası bana basık geldi.

    Yukarıda yazdığım bir dünya şeyden ayda 100 tl kar edeceğim diye -hem de bomboş sıfır X-Trail Visia (pazarlık sonrası 102.000 tl fiyatıyla) için- vermek bana pek mantıklı gelmedi.

    Qashqai, X-Trail bence güzel araçlar, hatta qashqai nin ön duruşu Tiguandan bile iyi olabilir kişiye göre, sadece fiyatları çok çirkin.

    Bu arada Devletimiz'in insanların çok yaptığı şeylerden ufak ufak faydalanması gibi bir durum var. Herkes LPG aldı ufak ufak LPG fiyatı arttı ve cazibesi ortada. Hiç bir sebep yokken dizel ile benzin arasındaki fiyat makası kapanıyor. 2 sene sonra benzin-dizel aynı olmayacağının garantisi yok fiyat bazında.

    Öğrendiğim bir şey var;

    Herkesin yaptığını yapmamam gerektiğim (hareket tarzı olarak yoksa gidip az popüler araç alınması gerektiğini savunuyorum).

    Bundan 10 sene önce dizele daha soğuk bakılıyordu ve dizele meyil arttıkça dizelin fiyatı arttı benzine göre. Şu anda dizel moda ve herkes dizel almaya çalışıyor. Yani kampları değiştirme zamanım geldi. Artık dizel değil benzinin -ekonomik açıdan daha iyi olacağını düşünüyorum.

    ///////

    Eğer performans için dizel düşünüyorsanız;

    X-trail ve Tiguan ın 1.6 dci 1.4 125 bg motorları arasında anlamlı bir hızlanma farkı yok. Demiyorum ki dci motorun 320 NM si TSI ın 220 NM torkundan kötüdür. Ben 215 nm 90 bg ford dizel makina kullanıyordum ve memnundum, 1.4 125bg makina ondan da performanslı -hem torku daha alt devirlerde veiryor-, yanlış bilmiyorsam sizin c-max 109 bg ve 260 nm. sanırım 1.4 125hp/220nm sizin için canlı alt devirlerle daha cazip olabilir.

    Bu arada ilk 76 km yakıt kullanımımda 30 km yakın bilgisayar ortalamam; ((normalde bilgisayar değil pompadan pompaya bakarım)

    30 km de 6lt/100km

    Araba daha sıfır dolayısıyla yakıt daha da düşecektir ve anlamlı bir tüketim istatistiği değil, veri çok az. Tuzla-Kartal sahil yolu 10 civarı ışığa, 5-6 tane tümseğe takıldım. ortalama 1500-1900 devir arası 20km/h sürat ortalaması ile.

    Yukarılarda yaptığım hesaplarda Tiguan ile 8,5 lt/100 km, X-trail ile 6,7 lt/100km dizel değerlerini kullandım.

    ---------------------------------

    Sözün özü yakıta çok takılmamaya karar verdim, ve hoşuma gideni yaptım, Tiguan'ı aldım, mutlu oldum....

    uzun oldu ama paylaşmak istedim belki birinin işine yarar

    herkese iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bryavuz -- 21 Eylül 2015; 16:48:10 >




  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Allah memnuniyetinizi artırsın. Herhalde bana katılırsınız. Araba işi birazda keyif işi. Yoksa daha hesaplılarıda var. Dizel istememin nedeni biraz duygusal. Çünkü 10 senedir dizel kullanmam nedeniyle benzinliye geçersem arabanın çok yaktığı hissine kapılırım. Genelde sıfır benzinli araç alanlarda lpg taktırma eyiliminde. Onun için 1.6 dizel düşünüyorum. c-MAX Ferahlık ve yüksek sürüş pozisyonundan hoşlanmam nedeniyle SUV araçlara yöneldim. Tiguan düşüncem de buradan geliyor. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi dilekleriniz için teşekkürler.

    yakıttan sebepse qashqai 1,5 dci a aşık olursunuz (tüketimine), sürüş pozisyonu da iyi. ama kalite ferahlık hissi tiguan kadar yok.

    ben lpg ye güvenlik nedeniyle karşıyım. istediği kadar iyi sızdırmazlık sağlansın (sağlanmayabilir de sonuçta tüpü çakmakla kontrol eden bir bilinç,zihniyet var), elinizde olmayan dış faktörler büyük bir tehdit unsuru. ülkemizdeki trafik bilinci malum çok ucuz ve kolay kazalar olabiliyor. bir de otopark gibi yerlere giriş sıkıntısı. böyle konuşunca lpg taktıran arkadaşlarım kızıyor ama dediğim gibi benim düşüncem. Bu arada c-max denemiştim çok ferahtı ama istanbul da da kentsel donusum sonucunda yollar off-road olunca (suv u ş.içi ne yapacaksın diye bazen eleştiri alıyorum) yerden yüksek araba istiyordum.

    not. yakıt konusunda ŞU anda haklısınız. ford focusumla 1 misli daha az yakıyordum. dizel için mesela x-trail alıp 40.000 tl fark verip 2 sene sonra dizel-benzin farkının kapandığını görürseniz üzülebilirsiniz. olmayabilir de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bryavuz -- 21 Eylül 2015; 7:18:48 >




  • Resmi olarak görmediğim için sormak istedim, Yeni Tigu'da hayalet gösterge olacak mı arkadaşlar? Bir yerde okudunuz mu? Passat'taki gibi navigasyon, göstergelerin küçülmesi. Bunların tamamı olacak mı acaba?
  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok güzel karşılaştırma yapmışsınız.Elinize sağlık..Bende almadan önce çok araştırmıştım.
  • Merhaba,

    Eliftuning'ten bugun 3d paspas ve bagak havuzu aldım (125+89 tl) nakitte elden alınca 3-5 bir indirim oluyor. Bir de bebek koltuğunun önündeki koltuğa bizim bebiş ayaklarıyla iz çıkartmasın diye şeffaf bir koltuk arkası koruyucusu aldım. Basit bir şey ama iş görüyor.

    Bilgisi olanlar bazı sorularımı yanıtlarsa sevinirim (sorular 2015 lounge için);

    1- Sizce cam filmi gerekli mi? Hırsızlığa karşı etkili mi? %65 karartılmış camlar yazın güneş ışıklarından koruru mu?

    2- Aynalar nasıl kapılar açılıp kapanırken otomatik açılıp kapatılabilir?

    3- Puset için bayağı uğraştım bugun Bagaja sığmadı. 470 lt alt ve üst toplam mı? oyleyse alt-ust hacimler ne kadar?

    4- Ş.içi 7.8 lt/100 km değeri start-stop ile beraber mi, yoksa start-stop devre dışıyken mi?

    5- Bu tiguana bir şekilde pusula konabilir mi?

    6- Araçta son gelen discover media var. bu sisteme bir şeyler ekletilir mi?

    7- Meta alarm taktırmayı düşünüyorum serviste ne dersiniz?

    8- Dinamik far asistanı sonradan takılabilen bir şey mi?

    9- 2015 standart lounge larda ısıtmalı silecek suyu sistemi var mıdır?

    selamlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bryavuz -- 22 Eylül 2015; 23:31:25 >




  • Selam
    Ben yeni 2010 S&S 4x4 aldim. Bu modelin uzerindeki ekranlı yetkin modelinden acaba? Orjinali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranlı teybin modelini ögrenmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ykpbl Y kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle RCD-510 dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    bende sızın gıbı arac almadan once cok arastırma yaptım,qq, x traı,crv ılk tercıhımdı ama ıscılık ve kalıteyı gordugumde hayal kırıklıgına ugradım,qq kapısını kapattıgımdaayna cama carptı ve cok ses cıkardı.showroomdakı arac,sonra alman arabası almaya karar verdım bmw 2 kasa,mercedes b,audi q3 hepsıne bakıp deneme surusu yaptım ve sonunda tıguan aldım.yaklasık 3 aydır kullanıyorum ve aractan bu kadar memnun olacagımı hıc dusunmemıstım.bırde uzun kolda aracı kullandıgımda ınanılmaz keyıflı,ıyıkı tıguan almısım ve herkese tavsıye ederım.sonucta suv arac kullanıyorsunuz ve yakıt tuketımı 2 planda bırakmak gerekıyor dıye dusunuyorum,
  • hayırlı olsun aracınız. kazasız belasız kullanmak nasip olsun.. sizin aracınız anladığım kadarıyla 1.4 150 bg. umarım 3 ayda biraz daha iyileşmiştir tüketiminiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vares

    2015 model 2.0 tdı 4motıon sport style araç aldım doğuştan 5 ay oldu 125 bin tl verdim deri koltuk felanda aldım xenon far cam tavan felan dahil


    sımdı 2016 modelde kasa degısmıs cok ama cok hosuma gıttı suan an ıtıbarı ıle ıcıme okuz oturdu o derece :(

    ama bazı ksııler bana r-lıne paket oldugunu onun turkıyeye gelmıyecegını bu kasanın 2017 den once gelemeyecegını soyluyor sız ne dıyorsunuz

    Selamlar ,

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun ,kazasız kullanmanız dileğiyle.
    Zira aldınız araç çok iyi donanımlı bir araç üstelik fiyatta gayet iyi ki şuan bahse konulu aracı sahibinden sitesinde 130-140 arası bir fiyatta satıyorlar.Ayrica size yeni kasayla ilgili yorumum ise sizin vermiş olduğunuz fiyata yeni tiguan da boş dizel ve 1.6 tdi 4x2
    bir araç gelecektir(tamamen tahmin ve yeni alacaklar icin umarım diyorum).Üstelik sizin aracınız 2.0 tdi (hacim farkı kesinlikle cok önemli) 4x4 bir araç olacaktır.Bazi arkadaşlar İstanbul şartlarında artık 4x4 ne kadar ihtiyaç olacakki diyecektir eminim fakat ihtiyaç olduğunu takdirde de içinizden "ulan keşke"dediğiniz cok olacaktir.

    Onun icin bence kafanıza takıcak bir durum bence yok keyfinize bakın he şu da olacaktır yeni kasalar yollara çıktığında bakıp bir iç geçireceksiniz. :D (tasarım cok iyi olmuş)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    Bütün arabalarda sorun çıkabileceğini ön kabul ediyorum. Önemli olan kronik problem olması bence. Mesela X-trail dan soğumamın en büyük nedeni 2014 modellerde şanzıman motor oyumunun -bence olmamasıydı- Bence diyorum çünkü bir dünya değişen şanzımana rağmen (bu arada Nissan yarı yolda bırakmadı, orjinaliyle değiştirmiş şanzımanları sahibinden.com da da bir sürü ilan var otomatik 2014 diye) satış temsilcilerine göre şu an bir şey yok. Burada Nissan'ı eleştirmiyorum, sadece değişecek bir şanzımanı kronik arızalarla almak istemediğimi söylüyorum.

    Ben de son 10 senedir dizel kullanıyordum. Ve asla bir daha turbosuz araba kullanmam diyordum (Gerçi hala diyorum turboyu). Dizelin en büyük avantajı inanılmaz az yakıtıydı. Ford Focus sedan kullanıyordum. İstanbul içi, yılda 3-4 defa şehirler arası depodan depoya hesapla (araba bilgisayarı değil, zira onun 0,5 lt/100 km gibi bir offset i vardı, yani 0,5 litre/100km gerçekte yakılandan az gösteriyordu yakıtı) 4,5 senede 68.000 küsür km de ortalama 5,3 lt/100 km yakıt yakmışım (bütün yakıt fişlerini bir yere not etmiştim ortalamasını aldım yani hesabım kesin). Bu çok iyi bir yakıt değeri görece büyük bir araç için.

    Niyetinizi bilmiyorum ama sırf az yakıt diye dizel diyorsanız devam edeyim;

    Yaptığım hesapların kabaca sonucu (hesaplarım çok detaylı 15.000 km/yıl ve 2 yıl toplam 30.000 km için bakım-vergi-yakıt maliyeti toplamıyla bugünkü fiyatlarla bir ortalama buldum;

    ayda sigorta hariç bana maliyetlerin ışığında;

    X-trail 1.6 dci 130 bg 2015 model visia aldığımı düşünürsem;
    2015 Tiguan 1.4 125bg satın alacağıma göre ayda yakıttan 150 tl yakıttan kar ediyorum fakat yüksek bakım maliyetleri nedeniyle karımın 50 tl si gidiyor net ayda 100 tl net kar kalıyordu.

    Tabi ki ford focus aracımla çok daha fazla karda olurdum ama artık SUV a geçmek istediğimden X-trail ve Tiguan arasında kaldım. Qashqai dersek (1.5 dci 110bg) kar biraz daha artıyor ama SUV isteğim karşılanmıyor. Xtrail daki aldığım ferahlık hissini tiguanda da aldım, fakat qashqai de alamamıştım. O nedenle yakıtı çok çok çok güzel olsa da Qashqai yi eledim.

    Hem Qashqai ve Tiguanları yanyana park ettim 3-4 defa birinden inip birine bindim. En son tavan raylarına soğuk bir zamanda dokununca Tiguanın raylarının metal olmaıs nedeniyle elime gelen soğukluk hissini Qashqai de alamadım, çünkü qashqai rayları metal değildi. Direksiyonda Tiguanda metal bir detay var, qashqai de metal görünümlü plastik (125 milyarlık X-trail da da öyle). Tiguan'ın ses izolasyonu için kapı alt tarafındaki lastik çıkıntı, kapılarının anahtarla kapanması, cam açma kapama düğmelerindeki krom detaylar, ışıklandırması, sürücü koltuğu dikleştirici tekerlek gibi şeyin çok güzel tutuş hissi hepsi birer kriter oldu benim için.

    Sonuçta şeytan detaylarda gizlidir ve Tiguan bu konuda olmuş bence. Q3 ile bile ilgilendim ama arkası bana basık geldi.

    Yukarıda yazdığım bir dünya şeyden ayda 100 tl kar edeceğim diye -hem de bomboş sıfır X-Trail Visia (pazarlık sonrası 102.000 tl fiyatıyla) için- vermek bana pek mantıklı gelmedi.

    Qashqai, X-Trail bence güzel araçlar, hatta qashqai nin ön duruşu Tiguandan bile iyi olabilir kişiye göre, sadece fiyatları çok çirkin.

    Bu arada Devletimiz'in insanların çok yaptığı şeylerden ufak ufak faydalanması gibi bir durum var. Herkes LPG aldı ufak ufak LPG fiyatı arttı ve cazibesi ortada. Hiç bir sebep yokken dizel ile benzin arasındaki fiyat makası kapanıyor. 2 sene sonra benzin-dizel aynı olmayacağının garantisi yok fiyat bazında.

    Öğrendiğim bir şey var;

    Herkesin yaptığını yapmamam gerektiğim (hareket tarzı olarak yoksa gidip az popüler araç alınması gerektiğini savunuyorum).

    Bundan 10 sene önce dizele daha soğuk bakılıyordu ve dizele meyil arttıkça dizelin fiyatı arttı benzine göre. Şu anda dizel moda ve herkes dizel almaya çalışıyor. Yani kampları değiştirme zamanım geldi. Artık dizel değil benzinin -ekonomik açıdan daha iyi olacağını düşünüyorum.

    ///////

    Eğer performans için dizel düşünüyorsanız;

    X-trail ve Tiguan ın 1.6 dci 1.4 125 bg motorları arasında anlamlı bir hızlanma farkı yok. Demiyorum ki dci motorun 320 NM si TSI ın 220 NM torkundan kötüdür. Ben 215 nm 90 bg ford dizel makina kullanıyordum ve memnundum, 1.4 125bg makina ondan da performanslı -hem torku daha alt devirlerde veiryor-, yanlış bilmiyorsam sizin c-max 109 bg ve 260 nm. sanırım 1.4 125hp/220nm sizin için canlı alt devirlerle daha cazip olabilir.

    Bu arada ilk 76 km yakıt kullanımımda 30 km yakın bilgisayar ortalamam; ((normalde bilgisayar değil pompadan pompaya bakarım)

    30 km de 6lt/100km

    Araba daha sıfır dolayısıyla yakıt daha da düşecektir ve anlamlı bir tüketim istatistiği değil, veri çok az. Tuzla-Kartal sahil yolu 10 civarı ışığa, 5-6 tane tümseğe takıldım. ortalama 1500-1900 devir arası 20km/h sürat ortalaması ile.

    Yukarılarda yaptığım hesaplarda Tiguan ile 8,5 lt/100 km, X-trail ile 6,7 lt/100km dizel değerlerini kullandım.

    ---------------------------------

    Sözün özü yakıta çok takılmamaya karar verdim, ve hoşuma gideni yaptım, Tiguan'ı aldım, mutlu oldum....

    uzun oldu ama paylaşmak istedim belki birinin işine yarar

    herkese iyi geceler

    Bende de tiguan 1.4 benzinli var ve yilda ortalama 15bin km yapiyorum.sizce yeni kasa 1.6 dizel dusunmeli miyim yoksa benzinliye devam etmek daha mi mantikli? (Hem yakit ve diger giderler acisindan hem de performans ve konfor acisindan)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benzinli araç kullanırken gözünüz süreki ibreye takılıyorsa dizel alın yoksa keyfini sürün aracınızın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afumetto A kullanıcısına yanıt
    Ben de 15.000 km ile kullanıyorum yılda. Aynı şartlar olsa dizeli seçerim. Yeni kasa dizel 1.6 gelecek mi, gelecekse kaça gelecek ona bakmak lazım. Aynı şartlarda ben dizel makinayı seçerim ama sırf az yakacak diye fazladan 40.000 tl bence verilmez. Hem ben hala şüpheliyim, dizel çok populer oldugu için ufak ufak benzinden daha değerlenecek. Diyelim 40.000 tl fazla verdiniz ve dizel le benzinli aşağı yukarı aynı yakıt masrafına geldi. O zaman üzülürüm.

    ////// Aşağısı belki ilgisiz ama yazmadan edemedim.
    Hem ben gelecek açısından karamsarım oldukça. Keşke tersini yazabilseydim. Mesleğim gereği Yunanlı meslektaşlarımla sıkça sohbet ederim. Kriz öncesi, sonrası mevcut durum konuşuruz (Suriyeliler le de oyle). Sohbet ettikçe endişeleniyor ve üzülüyorum. Harcama karakteristiğimiz ve alışkanlıklarımız 3-5 aynı onlarla. Onlara şanslı olduklarını söylüyorum. Ülkeleri battı, en azından dibin nerede olduğunu biliyorlar, haritada mevki koydular, problemi tespit ettiler ve plan yapmaya başladılar. Yola önce küçük bir adımla başlanır. Bizim ise yalancı bir cennette yaşadığımızı düşünüyorum (inşallah -gerçekten inşallah- yanlış okuyor, değerlendiriyorumdur). Hala yükseklerde uçuyoruz ve yükselmeye devam ediyoruz (mesela deli gibi kredi kullanıyoruz). Gereksiz bir potansiyel enerjiye sahibiz ve bu, düşünce alınacak darbenin şiddetini arttıracak (inşallah yanılıyorumdur)

    Adamlar krediyle alınan bir dünya lüks arabaların değerlerinin en azından yarı yarıya düştüklerini, buna rağmen satıcı çıkmadığını anlatıyorlar, vergilerin bayağı arttığından, işsizliğin elleçlenebilir olmaktan çıktığından şikayet ediyorlar. Atina'da ev fiyatlarının %60 düştüğünü söylüyorlar.

    //////


    Yukarıdaki anlattığım şeyler nedeniyle en azından 3-5 sene şu an aldığım araçtan daha pahalı bir arabaya binmem. Sanırım geldiğinde söylediğiniz yeni kasa 1.6 tdi motor aşırı pahalı olur. Hem ne zaman geleceği de belli değil.

    Sizin yerinizde olsam hiç kıpırdamazdım. (Tabi sizin durumunuzu bilmiyorum, sadece kendimi koydum yerinize, kendi şartlarımla düşünüyorum) Ayrıca 1.4 tsi motor da geyet güzelmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bryavuz -- 23 Eylül 2015; 8:21:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    Merhaba,

    Eliftuning'ten bugun 3d paspas ve bagak havuzu aldım (125+89 tl) nakitte elden alınca 3-5 bir indirim oluyor. Bir de bebek koltuğunun önündeki koltuğa bizim bebiş ayaklarıyla iz çıkartmasın diye şeffaf bir koltuk arkası koruyucusu aldım. Basit bir şey ama iş görüyor.

    Bilgisi olanlar bazı sorularımı yanıtlarsa sevinirim (sorular 2015 lounge için);

    1- Sizce cam filmi gerekli mi? Hırsızlığa karşı etkili mi? %65 karartılmış camlar yazın güneş ışıklarından koruru mu?

    2- Aynalar nasıl kapılar açılıp kapanırken otomatik açılıp kapatılabilir?

    3- Puset için bayağı uğraştım bugun Bagaja sığmadı. 470 lt alt ve üst toplam mı? oyleyse alt-ust hacimler ne kadar?

    4- Ş.içi 7.8 lt/100 km değeri start-stop ile beraber mi, yoksa start-stop devre dışıyken mi?

    5- Bu tiguana bir şekilde pusula konabilir mi?

    6- Araçta son gelen discover media var. bu sisteme bir şeyler ekletilir mi?

    7- Meta alarm taktırmayı düşünüyorum serviste ne dersiniz?

    8- Dinamik far asistanı sonradan takılabilen bir şey mi?

    9- 2015 standart lounge larda ısıtmalı silecek suyu sistemi var mıdır?

    selamlar....

    Araçlarımız farklı olduğu için (c-max) sorularınızın bir kısmına cevap vermeye çalışacam. 3d paspas ve bağaj havuzu çok kullanışlı oluyor.

    1- Cam filmi bir nebze olsun güneşe karşı perde görevi görüyor. Dıştan bakıldığında aracın içini karartıyor. İçeriden dışarıya bakışta ise bir engel olmuyor. Siz tüm camlarımı yoksa ön camlar hariçmi film düşünüyorsunuz bilmiyorum ama. Benim aracımda sadece arkadaki camlarda film var gayette kullanışlı ve memnunum.

    2- Forumda okuduğuma göre Tiguanlarda aynalar içeriden açılıp kapatılabiliyormuş.

    4- Tahminimce start stop açıkken kullandıysanız ortalama da ona göre çıkmıştır.

    5- Normal pusulalar metal veya elektronik eşyalardan etkileniyor onun içinde tam doğru değer göstermiyor. Ancak uçaklarda, gemilerde de pusula var ama onlar etkilenmiyor. Araştırılırsa bulunabilir diye düşünüyorum

    7- Servisin taktığı alarm biraz daha pahalı olabilir ama kalitesiz değildir diye düşünüyorum. Alarm taktırmak caydırıcılık açısından iyi olur.




  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Evet yazdiklarinizda haklisiniz ve 1.6 tdi ne zman gelir su an belli degil,tabi ki geldiginda nasil bir fiyat politikasiyla gelir o da muamma:) su an hic kipirdamamak en iyisi sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afumetto A kullanıcısına yanıt
    10 senedir dizer araç kullanıyorum. Benimde yıllık ortalamam 15 000 km civarında. İlk dizel arabamı ikinci el almıştım. 2. Dizel arabamı ise sıfır aldım. İkisinde de dizel olmasıyla ilgili en ufak problem yaşamadım. Dizel araçların bakım maliyetlerinin hep fazla olduğu söylenir. Ağır bir masraf açmadıktan sonra söylenene kesinlikle katılmıyorum. Tiguanda da 1.6 dizel çıkacağı için ilgilenmeye başladım. Dizel olmazsa kesinlikle almam. Alanlara saygı duyarım o ayrı şey. Çünkü dizel araç gerçekten az yakıyor. Mesela 47 000 km lik ortalama tüketimim şu an 5.7 lt (dizel c-max) Aynı şartlarda benzinli bir araç olsaydı bu değerlere yaklaşamazdı bile.

    Birde dikkat ediyorum orta gelirli olupta benzinli araç alanların bir çoğu ya hemen yada bir süre sonra araçlarına lpg taktırıyor. Kendi adıma lpg ye güvenlik ve kullanıcısını uğraştırması açısından sıcak bakmıyorum.

    Araç alınırken şartları aşırı zorlamanın ileriye yönelik çok borçlanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ancak dizel araçlara karşı bir antipatiniz yoksa ve şartlar da aşırı zorlanmıyorsa dizel tercih edilebilir. Dizelin fiyatının benzinliye göre yüksek olduğu hep söylenir ama aldığınız aracı ikinci elde satarkende benzinlilere göre daha fazla eder. Son söz olarakta hangi araçta kendinizi daha mutlu hissedecekseniz ve şartlarınızda hangisine el veriyorsa o seçilmeli.




  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    cevabiniz icin tesekkurler. 7.8 benim degil katalog tuketimi. merak ettigim start stop araclarda katalog tuketiminin startstop acik ken mi kapaliyken mi hesaplandigi.selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16761677167816791680
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.