Şimdi Ara

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu
    Kripto para ekosistemi, yenilikçi ve gelecek vadediyor. Ancak, bu ekosistemi kötüye kullanmak isteyen birçok insan da var. Kötü niyetli kişiler, zaman zaman kullanıcıları milyonlarca dolar dolandırarak kayıplara karışabiliyor. Bunun bir örneğini de Türkiye’de görmüştük. Thodex isimli borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer, yaptığı vurgundan sonra uzun süre arandı. En sonunda yakalandı. Şimdi ise hakkında binlerce yıllık hapis talebi var.



    40 bin yıla kadar hapis cezası isteniyor



    2021 yılında, Thodex kullanıcıları, hesaplarına ulaşamadıkları gerekçesiyle sosyal medyada bir akım başlattı. İlk olarak sitede bakım olduğu söylense de gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 400 bin kişiye ait milyonlarca liralık kripto para birimini üstüne geçirerek sırra kadem bastı. Şimdi ise Özer’in de aralarında olduğu 6 sanık için 12.164 yıldan 40.562 yıla kadar hapis cezası talebi söz konusu.



    Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanıkların, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından toplamda 12.142 yıldan 40.462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.



    Ayrıca Bkz.Aave'den USDT'ye rakip 2,2 milyon dolarlık merkeziyetsiz stablecoin!



    MASAK’ın raporunda, Özer’in 3 ayrı hesaptan 253.714.909 TL karşılığı kripto varlık transfer ettiği bilgisi yer alıyor. Suçlardan kaynaklı ise 356 milyon TL’lik zarar söz konusu. 



    Türkiye’deki en büyük kripto para dolandırıcılık vakası olarak kayıtlara geçen Thodex olayında, borsanın CEO’su Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta yakalanmış ve geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’ye getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde Özer’in kaçakçılık suçundan aldığı ceza belli oldu. Özer, kaçakçılık suçundan yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapisle cezası aldı. Mahkeme, Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.









  • 7 ay yatar sonra yurtdisina gidip paralari catir catir yer

  • O işi hallederler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Olur mu öyle şey hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunun burada ağır fanatikleri vardı. Onlar terste kaldılar.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Daha önce örneği var mı bu bahsettiğiniz durumun? Yoksa esinlenme kaynağınız mabadınız mı? Bu adamın bu saatten sonra göreceği tek şey göz yüzünün mavisi ha birde 2,3 farklı tür kuşun kantlarını görür ancak.

  • 40.000 yıl ceza. Yahu bu bu hakimler savcılar kitapları tersten okumuş bence.

    Kendileri bile kendilerine gülüyorlardır.

    40.000 yıl diyorsan 150 milyar yılda diyebilirsin aynı şey.

    Sanki ölümsüzlüğü bulduk

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    Mahkeme kararı verilirken işlenen suçların cezaları toplanıyor yanlış değilsem. Yasalar böyle gerektiriyor yani hakim savcı kafasına göre sallamıyor. Dünyanın çoğu yerinde böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl yatacağını sanmam

  • dijitalcoach kullanıcısına yanıt
    bilmem kaç tutarlı vergilerin affedildiği bir ülkede mümkün olan bir şey.

  • dijitalcoach kullanıcısına yanıt

    Ins dediginiz gibi olur ama burasi Turkiye. Tosun kac sene olmus yakalanmadi. Istese buda yakalanmazdi. Demekki guvendigi bisi var.

  • Okadar kişiyi dolandırdı çile çeke çeke gebersin ceavinde ona acimasinlar kaç kişiyi dolandirmanin cezasını mislisiyle bulsun kolay kolayda ölmesin sürünsün

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en baba 3 sene yatar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.