Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
32.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Sorunu yaratan windows olabilir. Bende iki laptop var birinde oldu digerinde olmadı. İkisinde de aynı windows sürümü yüklü idi. Bir otomatik güncelleme sonrası Windows un şu an adını hatırlamıyorum bir sistem işlevi cpu nun %50-90 arası kaynağını tek başına kullanıyordu. Bazen tuş basımı bile imkansız hale geliyordu. Discord sürekli donunca fark etmiştim. Bir saat uğraşıp çözemedim. Bu arada meeting çöp oldu. Sonunda format attım. Sorun öyle çözüldü. Sistem kullanımına bir bakın bu durum aşırı ısınmaya da yol açıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Bende 20VG006XTX modeli var, laptopun şuan fiyatı 10.500 TL olmuş. Laptoptan çok memnunum malzeme kalitesi ve donanım olarak çok iyi fakat Ram olarak yetersiz gelmeye başladı. Ramlarde single dual olayı var o yüzden şuan mevcut 8gb lik RAM'in yanına 8gb daha mı eklemek mantıklı yoksa 8 gb RAM + 16gb RAM eklediğimizde de aynı uyumluluğu yakalayabilir miyiz? Birde Vram 512 mb olarak gözüküyor bunu 2 gb 'ye yükseltmek mümkün müdür?

  • Aubergine Machine kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada ilk3 4 Post içinde vardı sanırım bunun yanıtı. Ben de 8+16 dual kullanıcıyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam anladığım kadarıyla siz 16 gb Ram taktığınızda Vram 512 mb den boş alan bulduğundan herhangi bir BIOS ayarı gerektirmeden 2gb ye otomatik çıktı. Testlere baktığımda 8+8 Dual çalışıyor kalan 8 Single çalışıyor.

  • Aubergine Machine kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/thinkbook-15-gen-2-are-amd-inceleme-20vg006wxt-15-6-ryzen-4700u-8-gb-256-gb--147423251-8#147533404

    Buradaki ekran görüntüsü vram 4gb diyor. Bu ayarı otomatik yaptı. Ben hiç ilgilenmedim.

    Tabi biosta bu ayar fabrika çıkışı otomatik olarak ayarlı olduğundan böyle olmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Şubat 2022; 19:41:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım hocam saolun benim orada 512mb Vram görünüyor ve performans olarak da 512mb olduğunu hissettiriyor. Kendime güvenemediğimden Ram'i kendi başıma takmak istemiyorum. Bulunduğum il güneydoğunun en ucunda düzgün bir bilgisayar servisi de yok. Yıllık izinde lenovo servisi veya düzgün hizmet veren bir servis bulursam orada taktırırım artık Ram'i.

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Hangi windowsu yüklediğinizi paylaşma imkanınız var mı? Ofis laptopu alıp kamera kullanamamak cidden çok can sıkıyor

  • (1) Merhaba bu modeli 13 aydır kullanıyorum şuan win 11 e geçmek istiyorum en büyük sebebi apk desteği gelmiş olması fakat pil konusunda veya başka bi konuda güncellemeden sonra performans kaybı yaşamaktan korkuyorum. Win 11 ve 10 arasında pil performansı olarak fark gören var mı ?

    (2) Bu cihazda eski bilgisayarımın orjinal sahip olduğu windows key'i kullanıyorum şuan. Hem eski hem de yeni bilgisayarımı aynı key ile sorunsuz

    kullanıyorum. Bu yükseltmeyi yaptığımda eski cihazım için sürüm farkından dolayı key sorunu yaşarmıyım ?


    (3) Arkadaşların bahsettiği kamera sorunu bende de oluştu nerdeyse hiç kullanmam geçen gün wp ile kullanmaya çalıştım ama kapandı aygıt yöneticisinden kaldırıp yükleyince düzeldi şimdilik ama eskisiyle alakası yok. Çizgi çizgi ve kalitesi kötüleşti.

    (4) Yaşadığım bir sorunu da belirtmek istedim. Cihazı yüksek performans moduna aldığımda, fan ayarı akıllıda ve şarja bağlı iken biraz yüklendiğimde yani art arda yeni sekme açtığımda işlemci hızım 0.38 e düşüyor. Kısa süre sonra tekrar yükseliyor fakat o 15 sn içinde kitlenme gibi bir sey oluyor. Tabi ki yeni sekme açmak sorunum değil ama yüksek performans modunda kullanarak SolidWorks kullandığımda yine aynı sorunla karşılaşıyorum. çözümünü Turbo Boost ayarını kapatarak dengeli modu kullanmakta buldum fakat ozaman da max ghz 1.99 oluyor. Yani elimde olan gücü kullanamıyorum. Bu sadece bende mi bu şekilde merak ediyorum deneme şansı olan bi arkaş yazarsa ben de servisle görüşüp garantisi bitmeden gereken neyse yaptırmak istiyorum. (deneyen arkadaş işlemci performansı artırma modunun agresif olduğundan emin olmalı çünkü bu ayar değiştiğinde böyle bir sorun oluşmuyor ve işlemci de turbo boost yapmıyor.)


    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)


    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1hasankaya_ -- 17 Şubat 2022; 20:31:38 >




  • fan çok ses yapıyor lütfen biri çözüm söylesin şuna. dengeli modda ama arada bir çalışıp duruyor sessizliğe hasret kaldım

  • plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Geç yanıt için kusura bakmayın. Windows 10 kullanıyorum. Ilk kurduğum zaman temiz kurulum yedeğini acronis imajı olarak almıştım. Oradan geri yükledim. Windows güncellemesini de kapattım geçici olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle @sallami hocama teşekkürler. Sizin paylaştığınız 16 gb'lik Ram'den satın aldım. Takıldığı gibi direkt gördü ve çalıştı. Şuan Vram olarak 4 gb gözüküyor. 20 gb'de Cpu gözüküyor. İlk haline göre çok fark etti hız konusunda. Birkaç oyun oynuyordum onlarda da FPS iki katına çıktı.

  • Aubergine Machine kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun hocam. Ram takılınca çift kanal veri transferi aktif hale geliyor. Bu da gpu nun veri erişimini hızlandırıyor. Aslında bu işlemcideki gpu çok daha güçlü ancak ram erişim hızı onu kısıtlıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Ben bu kadar performans artışı beklemiyordum. Şuan 8+8 dual çalışıyor kalan 8 single. Zaten 4 gb GPU için ayrılıyor. Önceden işletim sistemi, dahili gpu ve rutin programlardan geriye pek bir ram kalmıyordu dediğiniz gibi işlemci ve gpu tam performans çalışmıyordu sanırım. İmkanı olan ve uzun soluklu tüm kullanıcılara tavsiye ederim. Şimdide SSD ekletmeyi düşünüyorum fakat o ram eklemesi kadar basit değil sanırım.

  • Aubergine Machine kullanıcısına yanıt
    SSD takviyesi de ram kadar kolay aslında.

    https://www.youtube.com/watch?v=yGh7KKgRZfc&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar bu bugüne serinin 13 inç olanını kullanıyorum. garanti bitmesine 6 ay var. Pil bugüne kadar % 20 kayıp görünüyordu. Bugün % 30 falanken birden % 6 oldu. uyardı vb.


    pil kaybına baktım % 64 falan olmuş. şu an her açıldığında pil zayıf değiştir satın al vb. diyor. lenova vantagede aynı uyarı var:( Pil kapasitesi düştü. Lütfen yenisiyle değiştirin.)


    kalibre işini geçen haftalarda yapmıştım. hatta lenovanın kendi programıyla. Çoğunlukla koruma modunda kullanıyorum, yani % 60 dolduruyorum. lenovanın programından huylandım. hiç başınıza geldi mi, durum ne sizde batarya kaybınız ne kadar? ne yapabilirim ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd1985 -- 13 Mart 2022; 23:45:5 >
  • plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Ufaklığa sormak ve emin olmak için beklettim kusura bakmayın. Bizim laptopta da aynı sorun olmuş bir dönem. Cihaz boşta iken bile fan Canavar gibi çalışıyormuş. Hatta makineyi değiştirmek istemiş. Çok hassastır kulakları. Iki üç windows güncellemesinden sonra düzeldi. Şu an eski sessiz günlerine döndü dedi. Benim makineyi formatlamak zorunda kaldığım dönemle örtüşüyor. Sanırım ctfmon idi, makine boştayken bile sistem kaynaklarını benim makinede (intel cpu) %100 kullanıyor tuş basmak bile İmkansız oluyordu. Ama ryzen cpu, intelden çok daha güçlü olduğu için siz bu yüklenmeyi makine donması olarak göremezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar benim yazdıklarımla ilgili uzun zamandır cevap bekliyordum ama değinen olmamış bir çözümü olan var mı ?

  • 1hasankaya_ kullanıcısına yanıt
    Win11 kullanmadık hiç o yüzden performans farkı hakkında bir şey diyemem.

    Kamera sorunu yaşamadık hiç.

    Windows keyleri için, eğer key tek makine için ise eninde sonunda windows onu iptal eder ve sizin telefonla yeniden tek makine için active etmenizi bekler diye tahmin ediyorum. Kütüphane için çok kullanıcılı keyim vardı yıllar önce, bir kaç yıl sonra o keyi nette banlanmış olarak buldum. Ama benim laptop sorunsuz çalışmaya devam etmişti. Yine tahminen söylüyorum tek kullanıcı olsaydı makinemdeki key de iptal olurdu. Bu arada bu key ile upgrade edemediğimi de (key iptal olduğu için sanırım) belirteyim. Update ediyorsunuz ama deneme süresi sonunda yine iptal oluyor.

    Son sorunuzu tam anlamadım kusura bakmayın. 0.38 cpu yavaşlaması nasıl ölçtünüz? Tarayıcıların sekmeleri ele alış şekilleri farklı olduğu için birindeki sıkıntı diğerinde olmayabiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 0,38 sadece tarayıcı olarak değil de, bu işlemci performansı artırma modu orjinalde etkin olarak geliyo. Bu ayar açık olduğunda oyun oynadığım zaman da 0,38 e düşen hız yüzünden donma ve takılmalar meydna geliyo. Bi süre sonra geri yükselse de bu olay tekrarlanıyo. Ben de performans artırma modunu devre dışı bıraktım ve böyle olunca da 2ghz üzerine çıkmıyo. Bu şekilde donma takılma vs olmuyo yani 0,38 e düşmüyo fakat işlemciyi tam anlamıyla performanslı olarak kullanamıyorum. Bu durum sadece ben de mi böyle yoksa tüm cihazlarda mı onu merak ediyorum. Bana özgü bir durum ise servise götürüp termal macun soğutma fanı vs baktırmam gerekecek gibi.

  • İş bilgisayarı olarak ilk kez lenovo verdiler ama hayatımda kullandığım en berbat bilgisayar.

    Daha önce hep 15.6" HP kullandım, şuan 14" E14 thinkpad kullanıyorum ama nasıl bir bilgisayar ise tuş ışıklandırması yok, 2 saat fişten çektim ve MS Teams üzerinden görüntülü görüşme sonrası %18 pil kaldı!!! Rezil bir şey bana göre. Para verilip alınacak bir bilgisayar değilmiş. Tuş tasarımı da çok berbat. Sol ctrl yerine fn tuşu koymuşlar sürekli elim oraya gidiyor. Bir de bilgisayar i7 1167h 16gb ram 512 ssd li model. Eski HP bilgisayarımı beğenmezdim o bunun yanında uzay mekiği gibiymiş. Almayı düşünenlere asla tavsiye etmem.

  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.